Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

La noi


de p_e_t_r_o la: 14/04/2004 17:06:00
modificat la: 15/04/2004 09:20:44
taguri: Eseuri 
voteaza:
Ar putea părea ciudat dar totul nu e decât un simplu cartier de la marginea oraşului.
Te izbeşte…, e ceva nou !?
Cu o ironie greu de suportat dar demnă de a fi luată în colimator, afirm că această „urbe” cu nume de marcă de autoturisme şi fără a supăra vre-un edil, că este cel mai bogat cartier din „ dulşele nostru târg al Ieşilor”, asta bine-nţeles dacă aduni „uriaşii” cu 6 sau 7 cifre de la întreţinere. În mare parte cartierul proletar e format din foşti angajaţi în sectorul industrial din vremea lu’nea Nicu. Topul e deţinut de disponibilizaţii de la Tepro, urmaţi în de-aproape de C.U.G. şi Ţesătura. Toţi aceşti edili de peste 40, 50 de ani sunt fosile zdrenţuite de caracter fără absolut nici o idee în ce priveşte adevărata economie şi mai ales sunt acea parte de oameni care precum unui animal i sa implementat în subconştient lucruri „şterse”.
Aerul acela de pereţi scrijeliţi care iţi trezesc retina şi din cel mai profund somn al conştiinţei e inconfundabil. Auzul captează în numai câteva secunde o mulţime de sunete, sunt plescăituri, bătăi din palme, strigăte, toate învăluite în semnificaţii. Multe din ele bizare pentru un „străin” ca mine. Complexitatea peisajului e greu de suportat.
Odiseea începe din prima scară de bloc pe care îţi pui adidasul şi în care nevoia sau curajul ţi le impun să le faci.
Dacă e vară şi dacă e cald, anumiţi paraziţi, ai corpului omenesc în special, se pot dezvolta în linişte. Când spun „paraziţi” mă refer pe lângă comunii păduchi şi la indiferenţă, incultura care pune stăpânire pe din ce în ce mai mulţi tineri debusolaţi, alcoolul care mulţumesc Lui Dumnezeu nu e consumat în cantităţi mai mare de 2-3 litri pe zi, iar într-un ultim rând, dar nu o ultimă problemă „ e iarba” adică drogurile.
Asta e prima impresie care potrivit românului ce mă consider, contează. Înaintez cu speranţa că nimic nu poate fi mai rău decât până acum. Hmm!?
Odată ajuns în faţa blocului, primul lucru care îl observi e „gazonul”, care în mare parte are aceeaşi culoare ca şi cel obişnuit , verde, insă e aşa de la sticlele de Sprite. Nu e nimic şocant dacă vecina de la 7 a confundat coşul de gunoi cu fereastra, că în faţa uşii poţi admira meniul pe care la servit domnia sa , sau să-ţi satisfaci curiozitatea în ce priveşte preferinţele ei în materie de detergenţi sau alte obiecte pentru. igiena intimă. Până aici nimic straniu…sau greşesc?!
Din clipa în care ai ajuns în faţa uşii, observi fără prea mult efort „vitraliile” frumos amenajate cu resturi menajere amestecate cu secreţii ale organismului, praf şi găuri. Toată această splendoare o poţi aprecia doar acolo unde oamenii au avut bunăvoinţa să nu spargă geamurile.
De-ndată ce ai pătruns înăuntru, totul e schimbat, percepţia faţă de lumea ce te înconjoară se schimbă radical. Cu mult înainte să calci prima treaptă a pavimentului poţi observă leşurile unor gândaci, urmate în de-aproape de câteva pietre (ce au folosit cândva la îndepărtarea ineficientelor geamuri de la intrare), peste ele aşezându-se indubitabil praful.
Din clipa în care ai păşit pe a doua treaptă, dai uitării tot ce ai văzut şi te înfrupţi din peisajul ce ţi-l oferă câteva cutii de conservă, aruncate într-un colţ.
În treapta a treia a „evoluţiei” şi implicit ultima, se găsesc urme clare de civilizaţie: un pachet de LM şi câteva cutii de bere Ursus. Apogeul simţurilor e atins aici sus, de vastul peisaj de pe pereţii recent zugrăviţi (adică prin anii ’80, când marea majoritate a blocurilor au fost construite). Pentru o clipă te simţi ca în acele peşteri indiene, unde singurele dovezi găsite, care atestau existenţa bipezilor, sunt câteva semne amestecate cu desene ce pot fi încadrate in pictura naivă.
Ajutat de mirosul persistent de canal ce te învăluie, revii cât ai clipi în secolul 21, ca să admiri în toată splendoarea sa, o declaraţie de dragoste devenită deja un tipar: „ Nicu + Ana = Love”. Gramatical vorbind, această construcţie este o aberaţie, ne mai punând în discuţie si de lipsa generală de inspiraţie, creativitate şi originalitate care afectează în mare măsură populaţia tânără.
Iaşule… te-am pupat!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...