-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

SELECŢIONATA ( II )


de esteu la: 16/07/2007 15:06:11
modificat la: 16/07/2007 15:45:08 arata originalul
rezumat: mama şi copilul
voteaza:


SELECŢIONATA ( II )

- Vrei sã ştii de ce la noi in casa intrã numai obsedaţi ? Vrei sã ştii ce probleme are fiul tãu ? Vrei sã ştii de ce în loc de psiholog puteai sã fii o vînzãtoare ?
Relu se opri aici cu întrebãrile cîntate ca la reclamele difuzate la radio, aştepta rãspunsul maică-sii care se ridicã de pe scaun, deschise uşa larg, apoi, fãcîndu-i o primire de adult, îi răspunse :
- Atunci ascultã-l pe Relu pînã la capãt !
Relu intrã mimînd importanta şefilor urcaţi în fotolii peste noapte, aşteptã ca maicã-sa, plinã de solicitudine, sã-i tragã scaunul într-o poziţie favorabilă unui dialog serios şi începu sã mînuiascã o scobitoare pe care nu se sfii s-o introducã între un premolar şi caninul vecin.
- Da doamnã, cred cã m-aţi putea ajuta. Îşi scoase scobitoarea, o frînse în douã bucãţi lipsite de forţã şi continuã: Mã numesc Aurelian Coravu şi cred cã sunt un pic obsedat.
Luã o minã preocupatã, fixã un colţ al camerei, apoi urmă schimbarea bruscã a privirii spre mama-psiholog, ceea ce trebuia sã însemne aşteptarea unui rãspuns :
- Ce trebuie sã facem, stimatã doamnã...
- Coravu, domnule Coravu, mã numesc ca şi dumneavoastrã: Coravu ! Spuneţi-mi vã rog, ce se-ntîmplã de fapt cu dumneavoastrã, de ce credeţi atît de mult că sunteţi un obsedat ?
Relu tãcu aşa cum îi dicta ceremonialul jucat de nenumãrate ori cu mamã-sa. Pãrea cã se hotãrãşte dublu şi dãdu cu degetul în aer de cîteva ori, semnul că rãspunsul cel mai scurt şi mai convingãtor fusese găsit :
- Sunt trei probleme, doamnã. Unu: dimineaţa, cînd merg la locul unde îmi petrec jumate din zi, puteţi sã-i spuneti serviciu dacã vreţi, întîlnesc o tonetã, iar vînzãtorul este un tip bãrbos... stiţi, are o... se uitã fix... parcã te hipnotizează... se uitã fix în vitrina de vizavi, un magazin de modã. Acolo sunt nişte manechini care se mişcã, oameni, vii, cred că i-aţi vãzut şi dumneavoastră… Omul ãsta… mi se pare ceva cã... parcã e prea ciudat... cum îl vãd mi se stricã ziua, se uitã... zici cã e un tren care intrã-n tine, întelegeţi ?
- Domnule Coravu, pe scurt, asta e situatia unu, ok ?
- Perfect !
- Buuun ! Îi zicem cazul Bãrbosul. Situaţia doi : spuneţi-mi, vă rog !
- Situaţia doi... Da, deci... eu am un prieten, se numeşte Gino, mã rog, Eugen… suntem prieteni buni. De fapt ne-ntîlnim în fiecare zi, uneori mai rãmîn la el peste noapte...
- Pentru început rezumaţi, domnule Coravu !
- Daaaa... ãããã, şi Eugen are un calculator...
- Vreţi... aveţi un calculator domnule Coravu ?
- Nu, dar nu asta...
- A fost doar o întrebare. Continuaţi !
- Ştiţi, Eugen este un băiat credincios, adicã seara şi dimineaţa trage cîte-o rugãciune, se-aşeazã-n genunchi şi-i turuie acolo cu Dumnezeu. E foarte serios. Da’ m-am întrebat, cã mã uitam la el cum se roagă înainte de culcare, mã gîndeam de ce se închinã la calculator ?
- Explicaţi-mi domnule Coravu !
- Nu ştiu dacă v-am zis pîna acum că Eugen are pe monitor o icoanã cu Iisus, ca-n biserici, dar ştiţi, eu... nu prea intru în bisericã… am mai mers cu clasa de Pasti. Eu m-am obişnuit cu icoan de acolo, mi se pare ca te-nchini acolo, nu pe calculator... mi s-a pãrut ciudat... m-am şi speriat, parcã nu mai eram în camera lui… faţa aia din icoanã se uita fix la noi… lumina de la ecran era ca aia de la neon, ma şi supãra la ochi… Gino se ruga pe-ntuneric şi cînd te uitai mi se parea ciudat... Semãna cu bãrbosul de la toneta cu cãrţi. Semãna foarte bine…
- Asta e situatia a doua...Trei, dar scurt !
- Da, trei… Cum să zic… eu de mic sunt microbist, dar sunt un pic fanatic, sunt obsedat de fotbal, voiam sã zic, nu ştiu cum sã vã spun. Prietenul meu Eugen mã mai invitã la el sã jucãm fotbal pe calculator, nu ştiu dacã ştiţi jocul ãsta... îl ştiţi ?
- Am auzit eu ceva, fiul meu se preocupã… în fine, şi el pierde timpul cu aşa ceva.
- Daaaa ? Interesant. Mi-ar plãcea sã joc o partidã cu el.
- Vă rog să continuaţi domnule Coravu !
- Ştiţi, la început ne alegem echipele. Eugen ştie din prima cu ce jucãtori va juca. Eu stau şi mã gîndesc mai mult pînã-mi fac o echipã bunã. Pînă-mi aleg echipa se activeazã saver-screen-ul şi pe ecran apare imaginea aia cu Iisus, stii, icoana… şi mã blochez… stã aşa şi nu zice nimic. Ca bãrbosul care vinde cãrţi.
- Da, da, da, înţeleg...
- Sint mai multe…
- Depinde. Şi ce se-ntîmplã în continuare ?
- Pãi alegem stadionul, programãm meciul pe ploaie sau soare, pe nocturnã, cum vrem noi. La jocul ãsta poţi sã faci orice. Alegem numãrul de spectatori, galeriile...
- Şi arbitri ? Tot dumneavoastrã îi alegeţi ?
- Da. Sunt de la FIFA.
- Şi nu vã influenţeazã jocul ?
- Dacã vreţi vã invitã Eugen într-o zi sã vedeţi, da’ problema mea e cînd apare Iisus cu barba aia şi cu ochii mari care se holbeaza, mã blochez şi atunci greşesc... aleg jucãtorii aiurea... cred ca de-aia pierd meciul Asta e.
- Deci asta intră tot la situaţia doi, şiiii-i ziiiceeem noi aici… si-tua-ţi-a-Ii-sus-Hris-tos… aşa ! Deci: chipul care apare pe calculator, la rugãciune şi la fotbal... cum apare el, are cumva vreo regulã?
- Pãi nu... dacã nu se mişcã mousul trei sau patru minute, dacã nu foloseşti calculatorul şi-l laşi sã meargã în gol, pe ecran apare o imagine ca sã nu se strice monitorul, depinde cum o selectezi din calculator, înţelegeţi... sau poţi să pui ce imagine vrei… ca sa protejezi monitorul. Eugen a ales o icoanã de pe Internet, dar pe mine mã sîcîie la meciuri.
- Am înţeles. Mai aveţi vreo situaţie ?
- Da, doamnã. Ştiţi, de douã sãptãmîni am început sã citesc o carte, în englezã, cu Winnetou... apare şi el pe copertã şi în spate sint nişte pari în care sint înfipte nişte cãpãţîni cu bãrbi…
- Şi vã înspãimîntã aceste cãpãţîni, ca sa inteleg… cîte sunt...
- Şase !
- Chiar sunteţi obsedat dacã ştiţi cîte sunt.
- Pãi… nu citesc foarte mult... ştiţi, am visat şi coperta... oricum, de mai multe ori....
- Dar cine v-a recomandat cartea aceasta domnule Coravu ?
- Ştiţi, existã o doamnã psiholog şi nu prea-i plac calculatoarele, înţelegeţi ? Şi mi-a spus cã mai bine sa citesc...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


esteu - de Raul_n00b_liric la: 30/07/2007 22:25:14
jur k imi palce...ma tine captivat in poveste si nu-mi da drumu...imi place ultima replica a baiatului ;))ff inteligent
#221550 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: