Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Bulevardul Iluziilor colt cu strada Libertatii cap II


de vanina la: 18/07/2007 09:19:21
rezumat: experienta adolescentei povestita cu umor
taguri: Salonul 
voteaza:
Când nu e sex, e administraţie

Dar unde atracţie nu e, nici sex nu e. Evident, între mine şi Caius nu s-a mai întâmplat nimic şi începeam să fiu angoasată. Câteva prietene, printre care şi Cami, o prietenă ce-o ştiam din copilărie, îşi începuseră deja de ceva vreme viaţa sexuală şi mai mult, îmi povesteau cu lux de amănunte cum se desfăşura o partidă de sex.
În momentele în care simţeam că explodez, că nu mai puteam de necaz, să aud aceste istorisiri, mă plimbam des cu altă prietenă din copilărie, Iris, care nu-şi începuse viaţa sexuală, la fel ca mine şi care prin asta, nu mă făcea să mă simt prost. Şi atunci debitam noi din conceptele mentalităţii clasice, că e mai bine să aştepti, că e mai bine să faci asta când te măriţi, în sfârşit, aberaţii în care nu credeam nici o clipă, dar ă căror rostire era mângăietoare, îmi alina suferinţa interioară. În schimb Iris ea chiar credea ce spunea, asta aveam s-o constat de mai multe ori, dar în fond asta o privea direct şi personal.

Cam aşa mi-a trecut mie adolescenţa: cu visări la cai verzi pe pereţi şi cu discuţii lungi şi fără substanţă, care îmi alimentau visările iluzorii.
Eram elevă în clasa a XII-a, în curând aveam bacul. În viaţa mea nu se întâmpla nimic interesant. Întotdeauna am considerat lucrurile administrative drept o pierdere de vreme, drept un timp mort. Majoritatea colegilor se pregăteau pentru examen de luni de zile, eu m-am pregătit într-o zi jumate. Cu atât mai puţin timp aloc administraţiei, cu atât mai mult timp îmi salvez din viaţă timp pentru a-mi imagina că ea este de fapt foarte palpitantă.

În cele din urmă am luat bacul cu note bunicele şi după aceea mi-am spus că am nevoie să mă odihnesc după atâta efort.
Drept rezultat, prima mea încercare la facultate, la Bucureşti, s-a soldat cu un răsunător eşec şi toată lumea se minuna din cauza asta, dar numai eu ştiam cauza reală ; începusem să mâzgălesc pagini cu scenariile din capul meu, care deveniseră tot mai apăsătoare ; îmi luasem o maşină de scris Scripter şi toată ziua gravam pagini ; învăţatul nu mă interesa câtuşi de puţin ; mă prefăceam că învăţ, desigur, şi când ai mei intrau în cameră, ascundeam repede foile de scris sub un manual de gramatică.

Mai de voie, mai de nevoie, am acceptat un post de educatoare, la o grădiniţă ; urma să le predau unor copii de 3 ani ; astfel am început să cunosc vrând nevrând şi de tânără, ce înseamnă administraţia.
La ora 7 eram la grădiniţă şi primea mea sarcină era să liniştesc copiii, care veneau cu părinţii, că grădiniţa nu era bau-bau. Înlocuiam o educatoare în concediu de maternitate şi îmi lăsase un caiet foarte bine structurat, în care scria clar ce lecţii aveam cu copiii. La 3 ani, copiii trebuiau să înveţe noţiuni de matematică !
La 3 ani eu stăteam bine mersi în grădina bunicilor mei şi mă jucam cu pisicile, în aer curat, fără să-mi bat capul cu absurdităţi.
Am încercat eu să le predau matematică şi ce mai scria prin caiet, şi în plus alte materii ca biologia-adică le arătam poze cu animale şi le ceream să le identifice-copiii erau chiar drăguţi-dar ce-i interesa cu adevărat erau jucăriile. Aşa că, într-un final am conchis că nu avea sens să-i stresez, să mă stresez şi pe mine, şi i-am lăsat să se bucure în voie de vârsta lor şi de jocuri.
Aveam o colegă în tură cu mine, care mă apostrofa când mă vedea că îi las să se joace, dar nu prea o băgam în seamă. Întotdeauna am considerat că femeile care vorbesc non-stop şi se consideră buricul pământului poluează atmosfera şi nu aveam chef să-mi toc nervii.
La ora 12 era ora mesei. Bucătăreasa gătea de obicei bine ; ţin minte că-mi plăcea la nebunie grişul în lapte, cu cacao ; deja copiii începeau să-şi arate personalitatea ; unii erau calmi, alţii agresivi, alţii lipicioşi; aveam o febleţe pentru doi băieţei : unul era de-o dulceaţă şi de-o blândeţe minunată, celălalt era mai îndrăzneţ şi-mi tot spunea că voia să se însoare cu mine.
După-masa, când copiii dormeau şi eu îmi luam prânzul cu celelalte colege, luam cu mine desertul-de obicei eugenii şi veneam în clasă rapid ; ştiam că le fac o bucurie copiilor, împărţind cu ei eugeniile ; băieţeii îmi cereau câte o bucăţică, apoi dormeau bucuroşi.

Viaţa la grădiniţă se desfăşura calm, fără evenimente ; într-o zi, totuşi, una din îngrijitoare veni să ne anunţe pe toate : ia să vedeţi, e un băieţel care are o erecţie !
M-am dus şi eu, nu prea interesată, mai ales că nu mai văzusem aşa ceva în viaţa mea, nici măcar în filme ; nu ţin minte scena asta, pentru că nu m-am uitat, din pudoare ; dar colegele mele s-au minunat toate, zicând : la vârsta asta-băieţelul avea vreo 5 ani- e mare minune !
Apropo de primele descoperiri ale universului erotic, ţin minte că eram în grădina grădiniţei, şi copiii se jucau ; la un moment dat am văzut o fetiţă ce călărea un căluţ de lemn şi cum nu mai dorea să termine mişcarea aceea ; educatoarea a zâmbit şi i-a repetat de câteva ori până s-o convingă că era momentul să intre în clasă.
După vreo 4 luni, într-o dimineaţă în care unul din copii ţipa tot timpul, am început să mă gândesc că viaţa mea nu era deloc palpitantă, simţeam că nimic nu mă animă, că trăiesc degeaba.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


*** - de picky la: 18/07/2007 10:49:25
Chiar si sugarii au uneori erectii. Deci, nici o minune!
#216670 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vanina - de Honey in the Sunshine la: 18/07/2007 12:10:32
M-a prins povestea ta, abia astept continuarea :)

#216697 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
evident - de maan la: 18/07/2007 15:33:14

ma gandesc ca daca se-ntampla ceva intre tine si caius, poate-ai fi luat la facultate...
#216787 (raspuns la: #216697) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de astalavista la: 18/07/2007 15:56:59
talentul de a poesti este evident,poate nu subiectul in sine este interesant ci modul in care este prezentat,daca ar fi o fictiune intreaga istorie ar fi si mai bine.
#216795 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de astalavista la: 18/07/2007 15:56:59
talentul de a poesti este evident,poate nu subiectul in sine este interesant ci modul in care este prezentat,daca ar fi o fictiune intreaga istorie ar fi si mai bine.
#216796 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
din greseala in greseala - de cosmacpan la: 18/07/2007 21:54:35
spre victoria finala.......
da-i inainte cowboy......ca vad ca ti-ai infipt bine calcaiele in coastele povestilor si invarti lasoul, mama mama
brava, vanina
asteptam, ca tot n-avem ce face pana apare continuarea
#216858 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
m-ai facut - de andante la: 19/07/2007 10:17:26
sa-mi amintesc de educatoarea mea :)
#216966 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mersi - de vanina la: 07/08/2007 17:46:46
Mersi mult Astalavista pt comentariu;
multumesc tuturor celor care mi-au lasat mesaje;am sa public in continuare din roman.
Zile calde de vara si celor care vor, si zile racoroase,

cu drag

Vanina
#225262 (raspuns la: #216795) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lasou - de vanina la: 07/08/2007 17:47:59
Mersi mult, incerc si eu sa povestesc cu cat mai mult umor;
ganduri bune,

Vanina
#225264 (raspuns la: #216858) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...