Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

[Hin]dusă departe?


de thebrightside la: 21/07/2007 14:35:16
modificat la: 02/02/2009 15:02:57 arata originalul
rezumat: NA
voteaza:
În weekend mi-am îngropat oscior cu oscior ultima speranţă că aş mai putea pleca. Vineri am anulat toate rezervările pentru zborurile Bucureşti - Delhi şi apoi, cu un zâmbet ironic aproape hohot de râs pe buze, mi-am onorat programarea la doamna doctor epidemiolog. Ce, Doamne iartă-mă, să fac în Bucureşti cu vaccinul antitifoidic ori cu cel împotriva febrei galbene?! Să-l păstrez cu sfinţenie, zice doamna doctor, are termen de valabilitate doi, respectiv trei ani, cine ştie pe unde mai călătoresc între timp.
Problema stă... pe sârmă, face echilibristică, deşi n-a rugat-o nimeni. De prin februarie o ţine aşa, se pare că a început să-i placă să trăiască periculos - ei, problemei. În februarie am completat cu majuscule aplicaţia pentru bursă şi am dus-o şefului cu scop de autograf. A rămas la dosar câteva zile, nu multe, până ce-a venit scrisorica de la Delhi care spunea că nu mai sunt acceptate aplicaţii până la Sfântul Aşteaptă, când se definitivează noua procedură. Asta a fost prima acrobaţie a problemei; după au venit cele cu grad sporit de dificultate: ba că se poate aplica, însă doar online şi site-ul nu-i gata, ba că nu se ştie când va fi gata situl, dar asta nu-i o problemă, numa' candidatul să fie apt fizic, fără însărcinări uterine, TBC, febră galbenă etc. Ok, foarte bine că aplicantul e sănătos tun, însă nu-l putem primi la cursul de specializare în engleza vorbită, pentru că se presupune că-i destul de avansat de vreme ce vrea să urmeze un curs în limba cu pricina, nu?! Să aleagă, aşadar, orice alt curs. Ah, nu, nu pe acesta, nu se ştie dacă mai e de actualitate, nu avem suficienţi candidaţi. Vă ţinem la curent. Patru luni de echilibristică, trebuie să fi trecut la profesionişti deja - ea, problema.
Însă cum destinul oricărei probleme e să-şi găsească soluţia, luni după-amiază, în timp ce rutina se instala confortabil la locul ei, telefonul a zbârnait scurt ca din interior şi, de la capătul celelalt al firului, şeful a proclamat: refă-ţi rezervarea! Aha, sigur, câte 3 zile ţine şi minunea asta? Ei bine, a ţinut mai mult decât estimasem, suficient cât să mă propulseze cu Air France către mistica India.
Bagaj uşor, doar unul de mână, mai multe frici la purtător decât haine. Prima, cea de avion, întrucât e prima mea călătorie pe aripile vântului. Noroc chior ori pilot priceput, cui ii pasă? Cert e că frica mea a rămas la Otopeni, iar eu am ajuns pe Charles de Gaulle întreagă, nevătămată, doar puţin dezorientată. Nu ştiu ce ori cine anume îmi lăsase impresia că la debarcare o domnişoară (minimum una) mă va îndruma graseind dulceag cuvintele către terminalul 2B. Vise, madam! A fost nevoie, bineînţeles, să mă autoghidez urmărind indicatoarele suspendate şi încercând să-mi amintesc ce zicea frate-miu dimineaţa despre CDG în formă de păstaie, terminale în zig-zag şi autobuzul care mă duce la 2B. Colac peste pupăză, ceasul meu arata 10:02, asta însemnând că în fix optsprezece minute ar trebui să fiu iar în avion. Mon Dieu, nu e nici un ceas pe pereţi, doar stele verzi de emoţie. Trebuie să fie fusul orar, trebuie! Şi e. Însă pentru ca emoţiile lui premiere fois să rămână nealterate şi, mai mult decât atât, să radieze fierbinţi prin fiecare por, de mai pretutindeni se răsteşte la mine câte un indicator teribil de tentant: NO SMOKING. Orice fumător ştie pe din cap replica la interdicţia asta. Pentru cei care n-o ştiu: Vreau să fumez aici şi acum, IMEDIAT! Nu-i nicio cafenea prin preajmă. Dau o raită pe la toaletă, aşa doar ca să-mi reconfirm nulitatea şanselor. Marele impediment e c-ar trebui iniţial să mă dumiresc cum se intră în cabinele astea. De unde, Doamne iartă-mă, interesul asta pentru modernizarea toaletelor, designuri futuriste ale mobilierului sanitar şi restul?! Până la urmă o budă-i tot o budă, iar utilitatea aceeaşi! Nu încetează să mă minuneze nimicurile cu care îşi irosesc muritorii resursele. Alors, după vreun ceas şi jumătate de inspecţie involuntară a perimetrului, iată-mă în cursa către Delhi. Primul lucru pe care-l fac după ce-l localizez pe 53F şi îmi arunc rucsacul în portbagajul suspendat este... să mă duc să fumez. Un fum, unul singur, atâta cât s-o fac să tacă pe non-conformista din mine, care zbiară de vreo oră că ea nu poate răbda şapte ceasuri fără o pipă. Unde altundeva decât în minuscula toaleta a aeronavei Anumaiştiucâtesute.
Zis şi făcut, doar ca să mă-ntorc bineînţeles nesatisfăcută şi pregătită de defensivă. Cum ce defensivă? Doar nu vă imaginaţi că o să scap basma curată?! Jamais! Niciodată când faci chestia vicioasă în toaleta unui avion pe cale să decoleze. În nici şaizeci de secunde, stuardeza pe jumătate zâmbitoare se apropie şi mă întreabă foarte politicos dacă am văzut pe cineva intrând la toaleta după mine. Se pare că cele zece pastiluţe a câte două calorii mă protejează eficient. Non, je ne sais pas. Parole. Mulţumeste şi pleacă. Nu pot să cred c-am scăpat aşa ieftin, mai că-mi vine să mai încerc o dată. După un alt minut neîmplinit un monsieur înalt, cu umeri de hocheist şi privire lungă şi ascuţită de Hercule Poirot, mi se prezintă drept blablablaul responsabil cu securitatea (scuzaţi-i engleza sucită, are alte calităţi preţioase, evidente în cele ce urmează). Neg vehement, mais monsieur nu se lasă. Îmi explică răspicat, dar calm, că ceea ce-a făcut "persoana aceea" la toaletă este very very forbidden, do you understand? şi-mi înfige privirea până-n miezul creierului, de-o face pe mamzel non-conformista s-o rupă la goană prin meandrele subconştientului behăind a ruşine: Nu mai fac, nu mai fac, jamais!
Ce-ar mai fi de amintit despre cursa Paris – Delhi? Frigul care mi-a amorţit picioarele cu pled cu tot, servirea ireproşabilă, cina execrabilă şi... înainte să aterizam trebuie să recunosc că am buzunarele pline cu impresii de-ale altora şi sfaturi – tot ale lor. Se presupune că prima îmbrătişare a Indiei te îmbibă cu un miros specific, greu, respectiv greu de suportat.
În miez de noapte, cu un pachet de serveţele mentolate la îndemână, străbat coridoarele pustii ale aeroportului Mahatma Gandhi cu nările fremătând după Mirosul faimos şi categoric… inexistent. Prima îmbrăţisare e... umedă de căldură foarte şi stătută. Exact aşa miroase şi arată locul ăsta, precum o casă părăsită în care n-a păşit nimeni ani de-a rândul şi prin care, mai ieri, a trecut grăbită o menajeră indolentă care-a vânturat puţin praful (poate), a mocirlit mopul de două - trei ori (maxim) şi a plecat (atenţie! fără a se atinge de geamuri).
După ce ofiţerul vamal îmi înapoiază cu o mină indiferentă şi obosită paşaportul, mă îndrept către ieşire căutând cu privirea un nenea care să ţină în mâini o pancartă, ceva, cu numele meu. Nevoie! Doar câţiva călători agitaţi şi poliţiştii curioşi. Unul mă-ntreabă unde mi-e bagajul. N-am, doar ăsta din mână şi fricile. Cu două mai puţin, a de avion si a de miros. Tre’ să plătesc pentru deficit de bagaje? :)

Continuarea aici.

Dacă nu ai nicio problemă cu faptul că plagiatul este ilegal, poti copia acest text fără a menţiona autorul.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (18):


:) - de irma la: 21/07/2007 15:10:28
big hug!

ai povestit foarte frumos.
#217634 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brighty, - de Cri Cri la: 21/07/2007 15:31:12
abia asteptam! :)
#217638 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bine te-ai intors :) - de anisia la: 21/07/2007 16:10:06
ca de cat de frumos scrii, nu mai zic, ca stii tu si singurica :)

pai bine piticot, tu chiar nu stiai ca e fffff interzis sa fumezi in avion?
haha, daca erai in avion de klm-isti, sunai de pe la celula olandeza sa vie oamenii de la minolta sa plateasca amenda si cautiunea....:D
ntz, ntz, ntz... sa nu mai faci, da?

hihihi, mama ce te-am mai certat :))

ai scapat de virusul ala? daca da, da-mi un +, sa binganim. pupici :)
#217647 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce ti-e si cu viciile astea ...... - de cosmacpan la: 21/07/2007 21:59:25
taman in toaleta de avion.......
#217711 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eu, in loc... - de Cri Cri la: 21/07/2007 23:02:00
...sa atac oamenii pasnici care-si exerseaza viciile nevinovate in avion l-as impusca pe cel care a facut toaleta fara o aerisire calumea :D
#217735 (raspuns la: #217711) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de latu la: 21/07/2007 23:10:40 Modificat la: 21/07/2007 23:13:20
Pana la urma o buda ramane tot o buda,
Da, mey! Da' budele-s asa fain facute, pentru qururile care intra: Lor tre' sa le placa sa intre si sa mai vina si altadata...!;-))))

Si tot asa ("Si altadata" mi-as dori sa te mai citesc:-)

#217743 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irmalici - de thebrightside la: 22/07/2007 05:22:22
big hug inapoi, multumesc. :)

#217789 (raspuns la: #217634) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de andrushca la: 22/07/2007 05:25:35
Mamaaaaaa, ce mi-au placut ! Mai vreu:)

alex
#217790 (raspuns la: #217789) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nis - de thebrightside la: 22/07/2007 05:46:13
bine ca v-am gasit aici si multam.
(de intors numa' pe cafe deocamdata... mi-am dat seama ca daca las toate impresiile in arhiva pana ma intorc, risc sa pierd buna parte din ele, asa ca am pus mana la scris;)
mai, da' tu nu intelegi ca la mine f f f f interzis, se traduce cu vreau vreau vreau acum?! :D
pai nu zisei ca nu mai fac? :P:)))

scapai de virus, dau acus.

#217791 (raspuns la: #217647) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri - de thebrightside la: 22/07/2007 05:48:07
:) there you go.#217792 (raspuns la: #217638) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pane - de thebrightside la: 22/07/2007 05:48:52
crezi ca le pasa lor viciilor de locatie? tz. :|

#217793 (raspuns la: #217711) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cri iar - de thebrightside la: 22/07/2007 05:50:18
That's a girl!!! da sa dau o pupa repede! :)))

#217795 (raspuns la: #217735) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de thebrightside la: 22/07/2007 05:53:05
da, mey, de acord, da ce treaba are quru cu mobilierul??!!! doar nu te apuci sa-ti sa-ti scrii nr de telefon cu quru pe usa de la buda, ca intr-a 5-cea cand picai de Popa Prostu', nu?! :)))))
#217796 (raspuns la: #217743) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brighty - de anisia la: 22/07/2007 08:47:56
haha, deci cand vrea omu' sa faci ceva, trei' sa-ti zica ca-i ffff interzis, ha? :)))

mamaaaa, ce ma pricep la cacofonie, ai v'zut? :D

da... ca nu dai de la tine :)))
#217817 (raspuns la: #217791) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de latu la: 22/07/2007 09:03:43
da ce treaba are quru cu mobilierul
Imi dau seama ca exemplul e susceptibil de critici indreptatite, dar: Ce legatura are aspectul unei mancari cu gustul sau cu gradul in care te satura?:-)))))
Asa si cu mobilieru': Ochii spun qurului "Ce fain ii aici", si ala vrea si data viitoare sa.... (Daca vrei, pot sa dezvolt ideea:-)))) ).

In alta ordine de idei: Am citit si partea a doua. Sper sa nu te-opresti, si-ti doresc numa bine in Indii...

Si zi-i ciao la renumita cantareata de origine romana Narghita (daca mai traieste, bineinteles):-)))
#217825 (raspuns la: #217796) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Yupiiiiiiii - de thebrightside la: 24/07/2007 05:09:46 Modificat la: 24/07/2007 05:14:23
Mie imi place ca s-a intors Lexa! :))))That's my girl!
Pup mare.

p.s. scuze de raspunsul tarziu, insa commentul tau a aparut fix in timp ce le raspundeam celorlalti si de-aia l-am sarit .
#218750 (raspuns la: #217790) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de thebrightside la: 24/07/2007 05:12:30
tot n-ai inteles ce vroiam sa spun, insa nu conteaza, doar n-o sa incepem acum o controversa pe tema gradul de influenta al mediului in procesul care este. :)))))

Multumesc mult pentru urarile de bine.

#218751 (raspuns la: #217825) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de andrushca la: 24/07/2007 05:21:02
Ca l-ai sarit nu-i bai. Bine ca nu l-ai ocolit:)) Pup you too:))) Si mai zi-ne, ca tare-mi place :)

alex
#218753 (raspuns la: #218750) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: