-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Enigma cercurilor din lanuri


de ssandra la: 12/08/2007 12:17:17
rezumat: IDEM
taguri: palavre... Diverse 
voteaza:
Chiar azi am urmarit un documentar pe Discovery science despre cum s-au chinuit (efectiv) un grup de trei studenti sa produca un cerc cu toata gama de caracteristici intalnite la multe cercuri studiate. Pentru asta au construit un aparat ca un fel de pulverizator mare cu care ,in costume speciale de protectie, au iradiat cercul cu microunde, au mai facut o combinatie exploziva in mijlocul lui pentru a reusi acele goluri vizibile doar la microscop care se formeaza in interiorul tulpinilor si care este unul din nenumaratele mistere legate de aceste cercuri, au dat dovada de multa ingeniozitate, l-au terminat in 4 ore, dar pe mine nu m-au convins.
Motive ar fi multe, dar mai intai ca nu are orice motociclist care doreste sa se afirme asemenea echipament, au o mult prea larga raspindire, in jurul lor se petrec fenomene relativ ciudate (deasupra se opreste motorul elicopterului,aparatele de filmat se descarca instantaneu,sau dau imagini doar alb- negru,masuratorile arata variatie energetica)etc.
Personal, cred ca sunt un fenomen natural, necunoscut inca, in fel de descarcare a unei forme de energie de care inca nu stim prea mult,un fel de plasma din univers...
Ce credeti?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


cercuri - de freeman la: 14/08/2007 09:48:39
Se pare, dupa comentarii, ca nimeni nu crede nimic. Si au dreptate. Oricat s-au strofocat, de la student amarat, pana la oameni de stiinta consacrati, explicatii n-au gasit. Si nu prea cred ca enigma va disparea aici, pe cafenea:(
#227004 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ciudat - de giade la: 14/08/2007 11:23:37
nu cred ca poate exista o forma de energie naturala atat de complexa incat sa poata desena in detalii figuri , figurine si alte trestii...

daca am putea sparge site-ul lui RAF poate am descoperi lucruri interesante si ne-am dumirii nitel.
#227024 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de ssandra la: 16/08/2007 14:15:52
Daca RAF este Romanian Air Forces, nu cred ca detin secrete extrem de interesante. Desigur, trebuie sa fie ceva raportari de OZN-uri pe care nu le-au dat publicitatii, dar pe care nici nu cred ca le-au verificat prea mult. Era prin anii '80 un pilot, Davidovici, care a scris cateva carti pe aceasta tema, dar, din pacate, a murit tanar.
Poate nu m-am exprimat eu prea bine, nu sunt fizician, dar am vrut sa spun ca trebuie sa existe o explucatie care, poate, peste ani v-a parea simpla si logica. Nici ca vin OZN-uri si le fac peste noapte nu pot crede...
#227504 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 16/08/2007 14:36:51 Modificat la: 16/08/2007 14:56:04
http://www.bbc.co.uk/science/space/life/aliens/cropcircles/alien.shtml
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/871607.stm
cica apar nu numai in lanuri de grau/orz/ovaz/etc. si pe pajisti cu iarba inalta.
si asa, ca prin ceata imi amintesc din copilarie ca prin pajistile cu iarba inalta (prin muntii bucovinei unde nu lipsesc)la moment dat era iarba 'calcata' fara nici un motiv anume: nu erau urme de animale sau umane in apropiere; apareau 'out of the blue'. dar era vorba de suprafete relativ mici- 20-30cm. nu-mi aduc aminte sa fi fost impresionat de faptul ca au o forma perfect rotunda.
tin minte doar ca ma frapa chestia asta, dar nu m-a obsedat intrebatrea la vremea aia, ca nimeni nu vorbea de cercuri misterioase in lanuri de grau si pajisti.
acum ca am citit despre asta mi-a revenit in memorie. OZN-uri nu se invarteau pe acolo. explicatia cu micro-vartejurile mi se pare rationala, mai ales caera vorba de iarba inalta si 'moale'.
#227512 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de freeman la: 16/08/2007 17:35:11
RAF- Royal Air Force, prescurtarile din armata romana sunt in romaneste.

Explicatia ar putea fi destul de simpla dar nu stiu cat de logica. Cert e ca unele sunt atat de complexe si pe suprafete atat de mari, incat orice explicatie rationala se pierde din start. Daca mai punem si faptul ca cele mai complexe au fost create intr-un timp foarte scurt, ne pierdem total in presupuneri. Un vartej poate face un cerculet perfect in iarba dar nu poate face asta: http://www.crystalinks.com/cropcircles2007.html. Dar ce ziceti de asta: http://www.crystalinks.com/ice_circle1206.html ?
Au prins la public si se pare ca vor sa impresioneze din ce in ce mai mult. E clar ca formele aparute precum si simbolurile sunt pamantene, chiar daca din vechime (celte, aztece, mayase). Deocamdata, singura logica ar fi ca vor sa epateze. Asta presupune insa o minte simpla si egocentrista, care nu se potriveste deloc cu complexitatea fenomenului.
#227554 (raspuns la: #227504) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: