-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Romania, te iubesc (!?)


de Intruder la: 14/08/2007 13:52:37
rezumat: parcarea interzisa
taguri: societate si moravuri Salonul 
voteaza:
La mine în Militari – adica la ai mei... Sta pe aceeasi scara cu noi. În fiecare dimineata ies împreuna, tatal si fiul. Fiul se suie în masina si pleaca la servici, iar al batrîn scoate un scaun pliant, de ala de pescar, si-l asaza cu grija pe locul de parcare al lui fi’su si sta acolo nemiscat pîna dupa-amiaza cînd se întoarce fiul, îsi parcheaza masina la locul sau si se întorc împreuna în casa.
(...)
Vreau sa o iau pe o scurtatura, o strada care sa ma scoata mai aproape de casa, dar un mascat îmi pune mîna în piept si ma împiedica sa trec: strada este doar pentru riverani! Fac cale întoarsa si revin în bulevard. Dumnezeule, unde mi-a fost capul pîna acum, cum de nu i-am vazut? E plin de ei, oameni care stau sprijiniti ciobaneste în cîte-o bîta sau o arma de vînatoare cu aer comprimat si îsi pazesc posesiunile, uitîndu-se suspicios unii la altii. Trec printre ei cu un fior rece pe sira spinarii: daca m-o banui vreunul ca am cine stie ce gînd necurat?

– Noi nu avem probleme comune si spatii comune pentru simplul motiv ca nu concepem sa ne punem problemele în comun si sa le rezolvam împreuna – îmi sopteste la ureche amicul meu psihanalistul. Fiecare cu problemele sale. Sîntem o societate organizata la un nivel elementar narcisistic! Traim narcisistic, murim narcisistic si, între timp, ne descurcam fiecare cum stie – adica tot narcisistic!

Ma gîndesc ca are dreptate si grabesc pasul spre casa. În dreptul Palatului Cotroceni îl zaresc cu coada ochiului pe Basescu pe un scaun pliant de pescar, asezat sub un castan si privind în zare. În Piata Victoriei, înainte de a coborî la metrou, dau nas în nas cu Tariceanu mergînd nervos în sus si în jos.


(intreg articolul la http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=163&cmd=articol&id=5283)

no comment, sau...?
astept (si) provincia.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


Comment :) - de ioana2006 la: 14/08/2007 14:08:03
Eu am un coleg maniac. Stă în faţă la service şi la magazin şi nu dă voie nimănui să parcheze: "Domnu', domnu', aşteptăm marfă, nu parcaţi aici!"
#227064 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
va trebui sa recitesc articolul - de maan la: 14/08/2007 14:52:04
mi-o facut impresia ca-i scris de un chinuit de dileme sufletesti.
sau a unuia care-o vrut un articol cu orice pret si si-o vandut sufletul pentru el.
#227079 (raspuns la: #227064) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu stiu - de Intruder la: 14/08/2007 17:41:03
cine a scris articolul, nu retin...in link precizeaza, bineinteles.
pe mine m-a frapat faptul in sine. CUM DE EXISTA ASA CEVA?...chiar de-ar exista un caz izolat, sa zicem...cum e posibil?!
#227116 (raspuns la: #227079) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bata-te-ar sa te bata de pishicher... - de cosmacpan la: 14/08/2007 21:15:43
ca io chiar ma speriai ca te-ai dus sa astepti in parcare si n-a mai venit masina: hai, o zi, hai doua, hai trei ca ma simt darnic, dar orisicat, mai pleaca omu, da mai si vine.....
Pai cum sa nu fie adevarat titlul lui matale : ROMANIA te IUBESC.....pai este, ca daca nu era nu se povestea... si Doamne care picioare de plai are ea, mai ceva ca o fata frumoasa ce face plaja pe acoperisul casei sub geamul redactiei.....si ne iarta noua Doamne greselile de tipar.....pai cum sa nu execute batranul un remember de 8 ore cand e plina lumea de alde Adi de Vito care cu masinile lor bengoase se opresc sub geamurile Cosanzenelor ca sa le faca serenade si cand vine omu de la servici nu mai are loc de parcare? pai? e frumos? si la urma urmelor, batranul are antrenament...ca doar nu degeaba semnam listele de premiere cu lapte si baranza (calcaieshi, malaieshi, buzishoare, tzatzishoare....numai capra sa nu fi) de la 3 din noapte ca sa fim ca bravi apti de randuiala : nu ne ninge nu ne ploua, ca avem pufoaica noua....
da ca sa revenim la dragostili noastre, e si ea Romanica fata sensibila cui migrenele ei, ca Veta sireaca, deh, femeie serioasa, maritata cu printzipuri.....
cat despre Base, lasa bre omu, sa stea si el la o aducere aminte pe sub castanii fara sot, adesea picoteam, de cunoscut ma stiau toti, tu.....nu mai..
neterminata.....
#227141 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de laura popescu la: 14/08/2007 21:21:02
ar fi tutz sa fie izolat cazul(daaa,undeva departe de societate :)) ),dar deja s-a raspandit,exista peste tot obsesia asta a locurilor de parcare!mi se intampla frecvent:parcam masina si indreptandu-ma spre scara blocului auzeam aceeasi voce neobosita(indiferent de ora,chiar si noaptea tarziu):"n-ati putea parca masina in alta parte?stiti,fata mea e incepatoare si nu poate parca pe un singur loc."oamenii astia locuiau la parter si nu aveau alta grija toata ziua decat sa stea la geam si sa se asigure ca sunt permanent doua locuri libere in parcare(parca incep sa-i inteleg pe criminalii in serie :) )
#227143 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intrus - de thebrightside la: 14/08/2007 23:41:44
gradina-i mare si mai are si piscina.
io zic merci ca deocamdata nu sunt puscoace la fiece colt de strada.. si asa sa ramana!
#227170 (raspuns la: #227143) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aaa....cum era vorba aia? trollare... - de cosmacpan la: 15/08/2007 07:26:15
la arme, la arme! rasuna ecoul
ce-atzatza prin sange starnind libidoul
si fie ca lumea sa treaca la fapte:
femei sa se joace cu pusti (care cum)
barbatii sa aiva pushtoaice.......
#227185 (raspuns la: #227170) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de ssandra la: 16/08/2007 08:49:47
Iata si provincia...
De 1000 de ani, in spatele blocului este o mica suprafata de teren care da in spatele curtii unei case de pe o strada paralela. Neputand, deci fi loc de trecere, vecinii de la parter se ocupau de ea, mai puneau o floare, mai curatau o frunza. A venit revolutia si odata cu ea si notiunea de "fond funciar". Mama, ce scandaluri au inceput intre vecinii mei, aceiasi tot de 1000 de ani, pentru acel "fond funciar".., iar finalul este ca acum ,bucatica aia mica este ingradita cu trei feluri de garduri si daca scap ceva de la balcon are acelasi efect cu cel in care as scapa ceva in prapastie, nu-l mai pot recupera.Si eu te iubesc,Romania.
#227395 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...