Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Paintball-ul si refularea agresivitatii


de Daniel Racovitan la: 18/08/2003 05:50:00
modificat la: 21/08/2003 09:25:40
voteaza:
Paintball-ul s-a impus in ultimii ani drept unul dintre cele mai atractive sporturi in aer liber, fiind practicat de milioane de oameni din intreaga lume. Conditia fizica, virsta, profesia n-au aproape nici o importanta.
Conteaza mai degraba simtul de orientare, mobilitatea, istetimea. Femeile pot concura de la egal la egal cu barbatii, iar bunicii pot sa “sufle” trofeele de sub nasul nepotilor. Spiritul competitiv si gustul pentru aventura sint singurele calitati necesare ca sa “impusti” cu vopsea (“paintball” inseamna, in engleza, minge cu vopsea).
Tirurile multicolore amintesc de placerea copilareasca de a mizgali, de a improsca, de a impodobi betoanele urbane cu “tag”-uri naive sau sofisticate. Pe de alta parte, paintball-ul aduce mult cu jocul “de-a v-ati ascunselea”, intrucit concurentii trebuie sa se fereasca de loviturile adversarilor, sa vada fara a fi vazuti, sa tinteasca fara a fi tintiti. Si, nu in ultimul rind, acest sport care face ravagii mai ales in SUA trezeste nostalgia dupa masculinitatea primitiva. Practicantii de paintball sint, de regula, oameni de afaceri, prinsi in rutina muncii de birou. Rupta din cotidianul monoton, o saptamina in plina salbaticie, la vinatoare cu bile, este de nepretuit. Pentru americanii din patura de mijloc, paintball-ul reprezinta o forma de divertisment accesibila. Pentru romani, chiar si pentru cei mai avuti dintre ei, joaca de-a razboiul este un lux.

Sursa: Expres.ro

Unii pot vedea in paintball o metoda excelenta de a refula agresivitatea naturala. Se prea poate, nu am incercat personal -- desi ma bate gandul s-o fac. Ma intreb daca nu cumva in realitate o exacerbeaza, banalizand schimbul de "focuri", inlesnind eventual trecerea la armele reale. E doar o ipoteza.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


joc-ul - de Catalina Bader la: 23/11/2003 00:20:10
am sa incerc si eu...
fara a trece granita aceea de care pomeneai.
interesanta abordare ai!
se poate sa ai dreptate!
dar depinde de noi sa marcam granita.
#4982 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...