-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

bancheta din spate


de tuxedo la: 26/09/2007 10:41:12
rezumat: (dupa "insula"-Grosan)
voteaza:
Bancheta din spateSigur,nu e nimic de inteles…desi eu ar trebui sa rescriu o povestire a altcuiva facand-o povestea mea-o proza, un text, o gramada fosgaitoare de litere, diacritice si semne de mirare in fata blankului…Desi eu ar trebui sa rescriu scolareste si cu scop précis si imi creez conditii evident optime( ma uit la ceas, imi aprind o tigara, mananc un mar si o bere), tu intelegi ca dincolo de gesturile acestea studiate purtand fiecare cate un joben literar care trebuie ridicat politicos, intelegi ca peste cele ce trebuie inventate, de fapt “cuvintele se misca in tine”, si-ti curg incet, menstrual, povestind biologia intamplarilor traite.
As putea forta cuvintele in memorie ca un desfundator de chiuveta, aruncand afara ghemotoace inregistrabile pe care sa le intinzi functionareste pe coli albe ca pe o faianta din baia altcuiva caruia vrei sa I te dezvalui prin urmele concrete ale celui care ai fost, si care acum s-au dizolvat si aglutinat intr-o pasta atat de repugnanta si onesta incat o reactie va exista, un pas inapoi scarbit sau o induiosare sau o consideratie metafizica asupra fragilitatii organice a sufletului si alte paradoxuri, ceva va iesi pana la urma, ceva va fi vazut.
Ar fi usor sa te fac sa vezi prin binoclul neuronal in dotare,( a kind of super weapon device), sa spargi placile de BCA catre noaptea garsonierei in care S. isi desface infrigurat capsele jeansilor in timp ce o satra de tigani aprinde focul aragazului frecand duza cu arcusuri intinse iar femeia despletita isi infasoara un prosop 80*60 cm in jurul taliei si-si aprinde o tigara, iar lucrul acesta e memorabil din ratiuni cunoscute doar de cei aflati atunci , in acea scara B, la parterul unui bloc dintr-un cartier oarecare al bucurestiului.
Sau poate ti-as putea desfasura inainte ca pe un covor rosu, povestea lui Pista, ungurul masiv si bland cu urechi moi, care dupa ce a fost la un bal, la cativa ani dupa razboi, si-a pierdut limba cu tot cu genurile ei gramaticale bizare cand a vazut o munteanca alba la carne si verde la privire care i-a zis: ia-ti valiza si vino, iar el nu a inteles decat ultima parte si s-a dus, purtandu-ma apoi, mult mai tarziu, pe mine, pe dupa umeri si spunandu-mi stalcit ca stie el un drum printre picaturile de ploaie torentiala, asa ca n-o sa ma ude apa, sa nu ma feresc.

Sigur, totul trebuie sa fie doar nuanta , sugestie, cum altfel m-ai accepta, ca desi orice istorie mica sau mare are dreptul sa-ti fie infasurata in jurul trupului ca un val din 1001 de nopti, tu nu ai putea inghiti o galusca intreaga, fiind o fiinta subtila si mult prea delicat brodata din toate adjectivele abstracte ale lumii, tie trebuie sa-ti dau totul cu inghitituri mici si degustari.

Pot sa te am, aici, povestindu-ti despre posibile experiente pe care nuuu, nu ti le-as putea spune direct sau trimite pe mail sau SMS, aici te pot avea for me only, tu fiind alpha & omega, www.-ul si dot.com-ul din adresa lumii mele lipsita de alt public.
Stiu ca ar fi lipsit de consideratie sa amintesc de “cafelele cu aroma de futai”(cit.G.Mihalcea) in care nu ma interesau nici desenele arabescuri din ceasca ta si nici rudele tale ci doar fragmenete din tine, intr-o zi fesa dreapta, in alta mainile, buzele, in rest nu dadeam doua parale, cum s-ar spune, puteai sa dispari, sa te cari, doar sa-mi lasi partile acelea…
Asa ca nu te supara, n-o sa fii niciodata un personaj captiv in times new romanul meu, nu pe de-a intregul, un intreg e mediocru intotdeauna, la fel de insipid ca o varza fiarta.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


verde si de data asta - de Honey in the Sunshine la: 26/09/2007 20:54:56
Desi te prefer mai mult la poezie:)

Poate de asta mi-a placut cel mai mult ultima parte.
#237438 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sufocanta - de andante la: 26/09/2007 21:00:16
stufoasa, mocirloasa, cu un ritm gafait, ce impinge ceva la deal, abia am reusit sa ies din ea

de acord cu honey, poezia imi place mai mult

#237440 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tux - de Intruder la: 26/09/2007 21:12:16
mie mi-a placut si ai capacitatea de-a progresa. pentru ultima parte, te invidiez. un fel de underground piezis...
#237448 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de fapt - de moi la: 26/09/2007 21:36:07
de fapt e tot poezie, o poezie care curge si te inghite in ea daca ai curajul sa o citesti cu atentie. super :)
#237452 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
moi, intruder and all - de tuxedo la: 27/09/2007 08:48:46
ce sa fac si eu, om sunt,mai invat, mai sughit, mai ...eh.. ar trebui sa cititi-in caz ca nu s-a intamplat inca varianta de baza-de I.Grosan-aia e super. "moi"-ma vrei salvat.cred ca incepi sa imi placi. :))
#237534 (raspuns la: #237452) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
n-ar trebui sa comentez - de thebrightside la: 27/09/2007 09:01:35 Modificat la: 27/09/2007 09:01:52
Pana nu vaz 'Insula', but

'www.-ul si dot.com-ul din adresa lumii mele lipsita de alt public.'

de exceptie, stimabile! ;)
#237536 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...