-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Sa vorbim deschis despre coruptie


de miacori la: 24/04/2004 09:39:00
modificat la: 24/04/2004 10:14:38
voteaza:
Se vorbeste tot mai des despre lupta acerba a "Cabinetului Nastase" pentru eradicarea coruptiei, dar unde intorci privirea numai de noua coruptie si corupti dai. Aceasta noua patura sociala creste ca ca aluatul proaspat in loc sa scada.
-Politia este corupta pana in maduva oaselor si din cand in cand ca sa arate ca se "munceste" mai da in gat cate un "infractor" care "nu cotizeaza" sau cotizeaza prea putin;
-Procuratura propune verdicte in functie de unde pica peschesul mai gras iar din alb fac negru si din negru alb. Legea este aplicata in functie de "punctul de sprijin" ( a se citi cat de gros este plicul) . Mai nou s-a demonstrat ca este si slab pregatita profesional; cazul MISA unde si-a demonstrat "fragilitatea" ( a se citi incompententa);
-Justitia imparte "dreptatea" in dreapta si in stanga dupa legi numai de ea stiute. Asa pentru ca a furat o rata care nu a fost furata se da o sentinta de condamnare de 4 ani de inchisoare si pentru devalizarea vistiriei statului cu peste 2000 de miliarde lei se da aceiasi pedeapsa;
-functionarul te plimba sau nu pentru o nimica toate in functie de cum este parafata cererea ta, cu dop, cafea, si alte astfel de parafe;
-doctorul nu opereaza sau nu prescrie reteta corespunzatoare decat daca ai pus in buzunarul halatului plicul cu euroi;
-Profesorul si invatatorul este miop si nu vede decat daca este sensibilizat , astfel ca bietul tau copil vine acasa necajit ca pe el nu-l asculta , nu-l scoate la tabla ca nici nu-i mai vine sa se duca la scoala.
ei bine pana si preotul care daca stai si te tocmesti cu el ca de... nu ai prea multi bani... slujba debotez, cununie sau imormantare tine in timp direct proportional cu suma pe care i-ai varat-o in buzunarul sutanei, care-i afurisit de mare...
Dragi prieteni, va propun sa postam in acest forum cazurile concrete de coruptie, de care avem stiinta, poate asa punem si noi umarul in lupta cu coruptia.
Sa auzim numai de bine,
Miacori
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (17):


Personal cred ca, din punct d - de Florin si atat la: 25/04/2004 16:44:55
Personal cred ca, din punct de vedere moral, cel care da 'spaga' cu scopul de a cistiga avantaje, este mai vinovat decit cel care accepta 'spaga'.
Se da, se ia - societatea functioneaza.

Daca societatea nu sanctioneaza initiatorul, oare de ce sa pedepseasca pe cel care accepta?

Numai bine.
#14510 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Combaterea coruptiei nu poate - de Daniel Racovitan la: 26/04/2004 06:02:05
Combaterea coruptiei nu poate fi realmente eficienta decat daca porneste de sus. Cliseul cu "fiecare dintre noi poate contribui la combaterea coruptiei" e simpla amagire. Nu vei rezista nici macar o saptamana, deoarece sistemul a fost in asa fel conceput incat sa nu se poata trai decat cu spaga.

.....................................................................................
Ce-o mai face domnu' Melcu?

#14536 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Incep sa cred ca singura solu - de Daniel Racovitan la: 26/04/2004 06:04:01
Incep sa cred ca singura solutie care ar avea intr-adevar efect ar fi:
- justitia sa judece cazurile de coruptie
- politia sa puna in aplicare sentintele
- pedeapsa pentru pretinderea de mita sa fie taierea mainii drepte

In astfel de conditii cred ca primitorul se va gandi inainte de a o face nu de doua ori, ci de douazeeci de ori.

.....................................................................................
Ce-o mai face domnu' Melcu?

#14537 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
1. Ca sa dispara coruptia ar - de (anonim) la: 26/04/2004 12:53:44
1. Ca sa dispara coruptia ar trebui sa fie vointa de sus ca aceasta sa dispara. CREDETI CA ESTE ?

2. Corb la corb nu-si scoate ochii. O justitie corupta nu poate judeca deci coruptia, cazurile de coruptie.

3. Cel care nu da se vede izolat si nu parte din sistem. Florin crezi ca Don Quiquote (cred ca am spell wrong) nu a fost pedepsit ??? Deci cit timp nu exista vointa de a schimba sistemul un om "si calul lui" nu vor face nimic. Degeaba vrei sa-l pedepsesti pe cel ce da.

4. Nivelul de coruptie a ajuns atat de avansat si atit de jos in ierarhia administrativa - nivelul de jos, vezi pina si o invatoare intr-un sat si miza o pirlita de nota - incat ameninta insasi societatea in ansamblul ei. Adica induce o schimbare in societate, perceptii. mentalitati, modelul succesului - schimbare care pe termen lung nu poate fi decit extrem de daunatoare societatii/ tarii in ansamblu.

Ideea vehiculata (vezi Niculescu Maier pe acest forum) cum ca totul (coruptia) este dirijat la nivel de stat in scopul de a permite unor romani sa se imbogateasca, in asa fel incit o tara fosta comunista sa aiba o clasa bogata -, la o analiza analitica ne arata ca ideea in cauza a fost dusa la nivel mult prea de jos dupa cum chiar din start este/ era (poate)impotriva regulilor unei economii de piata.

O societate functionand dupa reguli de piata (nu de coruptie extinsa) tot va produce o clasa bogata, o clasa medie si una saraca. Vezi istoria.

O societate corupta va produce o clasa bogata si o clasa foarte saraca. Clasa medie ? Nu stiu. DAR clasa bogata creata artificial cumva, cit de viabila va fi si ce valori va promova ?

In competitia de afaceri cu o clasa creata in alte tari de catre o economie de piata, cit de viabila si competitiva va fi aceasta clasa bogata romaneasca in a crea afaceri globale si idei care sa aiba success inafara Romaniei ?

Da, peste tot exista coruptie doar ca nivelul si proportiile variaza enorm comparativ cu Romania.

DECI VA FI ROMANIA O TARA COMPETITIVA GLOBAL, daca sistemul ei de promovare este bazat 80 % pe coruptie si 20 % pe valoare COMPARATIV cu 20 % coruptie si 80 % valoare in alte locuri din lume ? (nu am o determinare stiintifica a procentajelor, am dat numai un exemplu pentru a stimula discutia)
#14553 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Miacori ne pune pe jar... cu propunerea lui - de calistrat.s la: 26/04/2004 13:58:59

Miacori ne pune pe jar cu propunerea lui sa dam in vileag actele de coruptie pe care le sti. E usor de propus acest lucru pentru cei ce sunt in Roamnia si cred ca la astea se refera, caci coruptie este peste tot.
Acum depinde cat de cronica este aceasta maldie. Dar din cate am stiinta ca in Romania nu-i asa de acuta in alte parti
Si fiindca este vorba de coruptie am sa dau un exemplu:
Aflandu-ma la Tecuci la un proces si fiindca mai era mult pana sa inceapa sedinta stateam in fata Judecatoriei si fumam o tigara. La un moment dat in fata trage o masina boboasa coboara un individ si intreaba fara pic de jena "cine-i pentru d-na judecator Tichilus?" si a aparut mai multe persoane care au inceput sa puna in portbagajul masinii tot felul de pachete. Dupa putin timp apare si p d-na care asculta cu atentie raportul soferului, cheama la ea cateva persoane si discuta in soapta, dar dupa gestuir imi dadeam seama ca le asigura ca le rezolva problemele. Cand a inceput sedinta am avut surpriza sa constat ca in sala de sedinte intra numai persoanele care erau chemate la dosarul respectiv. La insistentele mele de a intra in sala, politaiul s-a opus categoric, el executand ordinele sefilor. Pai ce fel de sedinta publica poate fi aceasta cand sala este goala doar cu cle implicat
A uitasem sa spun ca "soferul " era sotul d-nei judecator Tichilus, iar ce-i de dadeau plocoanele si plicurile erau rudele celor ce erau judecati pentru diverse infractiuni penale.
Asa se explica fatul ca un infractor care a falsificat Carti de identitate, CEC-uri de banca si a tepuit pe diversi cu sume de 4 miliarde lei, intr-o singura zi, a primit o pedeapsa de 4 ani, iar un amarat care i-a dat un branci unui gardian public, la moment de suparare, a primit tot 4 ani. Tot acelasi judecator a judecat si soferul de autobuz lovit de tren, la o trecere cde cale ferata cu bariera, pentru ca a ignorat semnalul lampii rosii intermitente si strigatele pasagerilor, si au murit 11 oameni printre care si 4 profesori navetisti de pana in 30 de ani, in floarea vietii, asteptati de elevi. Ei bine acesta a luat doar 3 ani jumatate, dupa ce i-a plimbat timp de 2 ani pe bietii parinti, soti sau copiii decedatilor pe la tribunal, gasind mereu un motiv de amanare. De exemplu o data s-a invocat faptul ca nu a fost adus inculpatul de la penetenciar , cu toate ca el era in sala de alaturi la "vorbitor " cu familia. Degeaba tipa de durere o batranica dupa singura ei ficadecedata in autobuzul mortii si spunea ca nu are bani sa mai vina pe la tribunal si ca stie ca inculpatul este in sala de alaturi... nu va mai spun ce a fost... ca biata batrana a fost bruscat ba chiar amenintata ca va fi pedepsita pentru ...
etc.
Am scris toate aceste poate vede cineva... sper. Si mai am si altele.
Apropo, cel ce da spaga nu are constiinta. El incearca... Dar de ar sti ca nu i se va primii?.... Nu ar da...
toate bune si pe curand
#14555 (raspuns la: #14510) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel a scris:.."fiecare din - de Florin si atat la: 26/04/2004 14:34:54
Daniel a scris:.."fiecare dintre noi poate contribui la combaterea coruptiei" e simpla amagire- sint de acord ca nu este practic. Eu am vrut sa 'spun' ca 'fara foc nu iese fum'...:).

"...sistemul a fost in asa fel conceput incat sa nu se poata trai decat cu spaga."- Nu cred ca sistem a fost conceput, sistemul a degenerat ca in prezent (asum, pentru ca nu traiesc acolo) nu se poate trai fara spaga.

Daca sistemul degenereaza pe zii se trece, se ajunge la un moment dat ca toti incalca legea-cel putin pentru supravetuire. In acel moment, legea nu mai are valoare. Fie ca se renunta la lege, fie toti sint vinovati- cineva 'te are la mina', poti fii santajat. Poti sa vorbesti de mafie?

Insa pentru cei din tara este normal, ei stiu cum 'merg treburile', fac parte din sistem , il alimenteaza. Se complac in faptul ca sint luati in seamana daca dau ceva, se simt importanti - 'stiu pe cineva'. Trist este ca se da pentru a dobindii ceea ce intr-o societate 'sanatoasa' este dreptul fiecaruia. Daca cele de mai sus sint adevarate, s-a pierdut notiunea de a avea dreptul la ceva. Intr-un fel libertatea este pierduta.

Ne-traind insa in Romania, mi-e usor sa speculez...

Cam atat- Florin
P.S."Nu vei rezista nici macar o saptamana..." Nu te contrazic, n-am mai fost de ceva vreme pe acolo.
#14559 (raspuns la: #14536) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu am nici un fel de comentar - de (anonim) la: 27/04/2004 16:13:15
nu am nici un fel de comentariu ,este intr-adevar realitatea
#14617 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Pana la urma ce este coruptia, cine sunt coruptii?... - de Sibipot la: 29/04/2004 13:19:29
Intrebarea mea din subiect nu este numai retorica, ea contine si un dram de ... disperata nedumerire.
Am avut ocazia sa aflu doua opinii despre ce inseamna coruptia si coruptul, pe care am sa le prezinrt cu riscul sa ... plictisesc.
Intamplator am cunostinta despre un act de (in)justitie atat de evidenta incat si un copil, care abia si-a luat buletinul, l-ar recunoaste.
Un bun amic al meu, a imprumutat pe unui individ, fost nomenclaturist pecerist, acum ajuns, prin voia unitatii si solidaritatii indestructibile ale nomenclaturistilor peceristi, deveniti acum ca toti opotrunistii peceristi "pesedist fidel", avansat consilier prezidential, mana dreapta a lui ILIESCU [teroristul si criminalul nr. unu al RO din cauza caruia la asa zisa revolutie (date la o parte sa ma pun eu) au murit peste 900 de nevinovati , numai ca sa demonstreze ca a existat, vezi Doamne, o revolutie populara spontana]. In 2001 la solicitarea "dnului Consilier Prezidential", a creditat o firma a acestuia cu o suma foarte mare de bani, de suta de milioane lei, ( ca sa-si plateasca peschesul pentru "avansare"), din vanzarea unei mosteniri, pentru care casieria i-a taiat chitante cu mentiune "imprumut societate". Cand a venit scadenta, convenita, a cerut sa i se restituie creditul si spre surpirndere a primut un raspuns, daca nu hilar cel putin incredibil, ca banii i-au fost returnati, dovada fiind "chitantele de retragere inscrise in evidetele contabile ale societatii". (Din cate se stie, o persoana fizica neautorizata, cum era el, nu poate emite chitante, iar chitante de retragere nu exista, in cel mai rau caz Dispozitii de Plata emise tot de societatea platitoare).
Intueste ca este victima unei inselaciuni si daca banii au fost retrasi, acestia au fost ridicati de la casieria firmei, in numele lui, cu acte false. Singura solutie pentru a afla adevarul era de a face plangere penala pentru fals intelectual, uz de fals si inselaciune. Dupa ce este plimbat mai multe luni, de al Ana la Caiafa, fiind vizibila intentia de taraganare a solutionarii cererii sale din partea Parchetului si dupa mai multe audiente cu cererea expresa de solutionare a cauzei, in sfarsit primeste solutia de "neurmarire penala" deoarece " faptele nu exista".
In aceasta situatie se impunea neaparat studierea dosarului si sa vada cu proprii ochi pe ce probatiuni se bazeaza aceasta solutie. Merge in mai multe audiente si solicita sa i se permita sa studieze dosarul si dupa multe insistente, cu greu, primeste aprobarea, abia dupa ce face o somatie in comformitate cu cele legale privind transparenta activitatii institutiilor statului de drept si ale drepturilor constitutionale.
Stupoare, in dosar sunt mai multe "Dispozitii de plata" intocmite in numele sau, prin care se face retragerea sumei, ba chiar mai mult, DP care nici una nu poarta semnatura lui, ba cateva fiind semnate in fals in numele sau, singura semnatura fiind numai a casierei, iar unele fara nici o semnatura, dar scrise de casiera sau contabila firmei.
Toate aceste operatiuni sunt cunoscute de patron si chiar acoperite de aceasta, atat prin declaratii care sustin actiunile celor doua infractoare dar si prin denaturarea realitatii si incitarea la declaratii mincinoase...
Totalizand aceste sume constata ca suma totala este cu cateva zeci de milioane mai mare decat suma cu care a creditat el firma respectiva.
Oare ce contabilitate ar fi lasat un debitor fara sa nu-l fi somat sa returneze suma incasat pe nedrept. Ei bine contabilitate nu face nici un demers in acest sens, iar firma respectiva nici macar nu se sesizeaza de acest lucru. E normal ca aveau un interes, contabila mana in mana cu casiera sa nu se sgandereasca aceasta... potlogarie....
Conform Legii contabilitatii, o DP poate deveni document justificativ legal constituit si inscrise in evidentele contabile, numai daca are toate semnaturile de viza, aprobare si neaparat semnatura beneficiarului platii cu datele personale ale acestuia. Fara aceste semnaturi si mai ales semnatura beneficiarului platii, DP este considerata un fals intelectual (art. 40 legea 82/1991). Inscrierea ei in evidentele contabile este uz de fals intelectual(art 6 alin 3 din Legea contabilitatii-82/1991), iar cel ce inscrie este direct raspunzator.
Ei bine, parchetul ignora cu buna stiinta aceasta lege, nu ia in considerare aceste falsuri grosolane si isi pune rezolutia doar in baza declaratiilor unor martori, care sunt insasi infractorii ( casiera care a intocmit DP si contabila care le-a inregstrat in evidentele contabile). Sa nu mai vorbim ca in aceasta situatie anchetatorul era obligat, prin sarcinile de serviciu, cand sesizeaza abaterei de la lege, sa faca un control al activitatii financiar-contabile al societatii respective.
Nemultumit de rezolutia primita face plangere impotriva solutiei procurorului si dupa circa 3 luni (Legea mentioneaza in mod expres obligatia de a se da raspunsul in 20 de zile), dupa ce merge in mai multe audiente la prim procurorul parchetului cu pricina, insista si chiar da si o somatie de definitivarea cerereii, primeste in sfarsit raspunsul de respingerea cererii pe motivul ca "solutia data de procuror este temeinica si legala" si asta pusa la posta cu o intarziere de peste 10 zile de la redactare si inregistrata in registrele de corespondenta.
Omul ramane perplex de raspunsul primit. In disperare de cauza apeleaza la Parchetul National Anticoruptie, fiind ultima lui speranta, unde incearca sa depuna o plangere prin care demasca pe anchetatori (Politie si Procuratura) de comiterea infractiunii de coruptie si favorizarea infractorului. Si cum corb la corb... are alta surpriza. Aici din acuzator devine "interogat" si chiar acuzat. Este intrebat, brutal, autoritar si ireverentios, daca anchetatorii i-au "cerut bani sau foloase necuvenite", daca are cunostinta ca anchetatorii au primit bani sau folose necuvenite de la ce-i incriminati pentru a da acesasta soluiti si cate altele etc, etc...
La raspunsurile negative ale lui i s-a spus ca nu-i de competenta lor, aceste acuze pot fi luate in consideratie numai daca se aduce dovezi privind luare de mita sau foloase necuvenite etc. I-au inapoiat cererea si au dat de inteles ca audienta s-a sfarsit.
Cu toate ca a incercat sa arate ca piesele aflate in dosar (unde este si o expertiza grafologica a Politiei care confirma ca semnaturile care i se atribuie nu-i apartin), ce confirma faptele incriminate privind falsul intelectal si uzul de falsi savarsit de casiera si contabila si, dovedesc reaua credinta, partinirea si favorizarea infractorului, de catre anchetatori, procurorul de la PNA spune ca cele prezentate in petitie nu face obiectul unui act clar de coruptie, deci nu este de compententa lor...
In disperare, bietul om, incearca sa explice ca in conformitate DEX al limbii romane "CORUPTIE, coruptii, sf 1. Stare de abatere de la moralitate, de la cinste, DE LA DATORIE . ( sublinierea noastra) 2. Desfranare... " (pag 201) este definitia corupriei si legea nu poate fi decat in contextul acestei definitii... dar in zadar.
Refuzul de dialog era categoric, ba chiar au incercat sa il intimideze...
Este "sfatuit" ca poate fi acuzat de ultraj si cate altele, la adresa organelor statului si ar fi bine sa isi vada de treburile lui si sa se lase de "colpotari gratuite" si sa nu se mai ia "dupa gura lumii"...
Cu toate ca, in disperare, a insistat sa i se arate concret care-i "litera de lege" unde se defineste juridic CORUPTIA, raspunsul a fost nici mai mult nici mai putin decat o... invitatia de a parasi sala de auduiente ca timpul afectat audientei a luat sfarsit. Aproape a fost imbrancit si scos in "suturi"....
Oare reaua vointa, partinirea, favorizarea unui infractor in exerctarea sarcinilor de serviciu de catre un reprezentant al legii nu-i un act de coruptie? Numai latura pecuniara si avantajele materiale este davada unui act de coruptie?

Acum interb si eu ca ala ... nestiutorul: "Ce-i corupria si cine sunt coruptii?

Apropo, stiti care este definitia data de amicul meu al "P.N.A."? Peschesul Nemerniciilor A tuturor coruptibililor PSD

Se spune ca toate dosarele cu "coruptii" demascati de PNA nu-s altceva decat inlaturarea incomozilor puterii, sau cei ce au uitat sa cotizeze sau au cotizat sub barem .

Se spune ca nu exista un guverna al Romaniei; este "guvernul Nastase". Daca un functionar guvernamental are proasta inspiratie ca intr-un interviu, sau cu vreo ocazie sau actiune oficiala, indrazneste sa spuna altfel decat "Guvernul Nastase", este preferabil sa-si prezinte demisia, ca altfel este ...demolat pe veci, daca nu apuca sa se sinucida inainte.
#14734 (raspuns la: #14617) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sibipot - de (anonim) la: 09/05/2004 00:11:42
1. se da firma si (eventual) personajul in judecata. Atentie ca poate falimenta firma si nu mai ai de la cine lua banii.... Asa ca personajul ar trebui sa fie si el dat in judecata sau daca nu poprire pe bunurile firmei sau ceva de genul asta. Cum personajul este functionar public probabil firma e deja pe numele bunicii, nevestei, matusii al sotiei varului de gradul doi a cumnatului etc.... sau e administrata de bunica, Stefan cel Mare, Zina Zinelor si alte personaje pur mitologice.

2. se merge pe toata filiera oficiala (probabil fara rezultate) si se ajunge in presa si poate la Curtea Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Oricum, fiind un dans cu o firma personajul cel important are cartile in cazul in care abordarea este pur clasica. Vorbeste poate cu reporteri si poate cu un avocat destept si putin nebun - adica in stare sa joace impotriva personajului.
#15160 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Eu as avea alta metoda, mult - de (anonim) la: 11/05/2004 13:16:03
Eu as avea alta metoda, mult mai eficienta.

Darea de mita, duce la pedepse grele, si costisitoare. Cazier, pierderea serviciului daca lucrii la stat, etc...

asta e cel mai eficient.

salutari din nürnberg
#15249 (raspuns la: #14537) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Te rog mult, as vr - de DavidP la: 04/10/2004 19:21:56
Te rog mult, as vrea sa-ti trimit pe email un punct de vedere.
Poti sa mi-l trimite pe perikcs@yahoo.com?
#24164 (raspuns la: #14555) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Te rog mult, as vrea sa-ti - de DavidP la: 04/10/2004 19:23:13
Te rog mult, as vrea sa-ti trimit pe email un punct de vedere.
Poti sa-mi trimiti emailul tau pe perikcs@yahoo.com?
#24166 (raspuns la: #14555) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gina - de (anonim) la: 20/12/2004 14:06:34
coruptia este microbul societatii.Pina nu se va schimba conducerea nu va disparea coruptia.in momentul de fata conducerea este frate cu coruptia.
#31995 (raspuns la: #14510) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
hop si eu - de dragosmp la: 13/01/2006 21:41:23
Eu am fost cu blatul cu trenu', ii ziceam "Nashule, n-am. Sunt student si eu si vreau sa ajung acasa". Majoritatea ma lasau in pace, la unii insa trebuia ori sa le dau partea, ori sa ma dadeau jos.
Un bogatas imbogatit prin mosteniri de la matusi, o vama prin care se trece fara grija daca se pune cate 5€ de om in autocar, justitia face dreptate in stil securist (cazul lui 'Guru'), de medicina nu mai zic.
Sistemul e bine consolidat. La mine la facultate vai de aia care au dat spaga din primul an. Profii se vorbeau intre ei si dupa aia si daca stiau nu mai treceau la cei din organizatie. Au ajuns acum in anul 5 cu niste däri ca mai bine faceau la particular.

"And I say Romania is my country..."

"O pipa da unui om timp de gandire, iar unui prost ceva de tinut in gura"
#100113 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mafia Terenurilor - de APEX la: 02/03/2008 18:30:05
O.T.V.
Judetul Ilfov
Prefectura Ilfov
Primariile Ilfov
Terenuri Ilfov
Tibunalul Bucuresti
Sectia a -III- a Civila
Presedinte Gandac Mihai Andrei


De câteva saptamâni, la acest post de Televiziune, se deruleaza dezbateri legate de mafia terenurilor din Judetul Ilfov . Cu aproape doua luni in urma, intr-o sala de judecata a Tribunalului Bucuresti "intâmplator " si prin confuzie, un anume consiler din cadrul Primariei Pantelimon, facea urmatoarele afirmatii catre un cetatean aflat linga acesta pe banca din sala de judecata ;


Cetateanul, se uita sa vada ce scria pe foaia care o tinea respectivul consiler in mina . Vede antetul Primariei Pantelimon. Îl întreaba pe respectivul .

- Probleme cu terenuri ? Eu sunt de la Dobroiesti !

- O..., da ...zice respectivul .

- La noi sunt ceva, dar la dumneavostra am auzit ca .....!

- Da dom`le se calca pe picioare ! Ce, primarul vostru nu stie ?

- Da, dar la noi sunt mai .... stiti dumneavoastra !

- Da, la noi este batalia mare, zice respectivul .

- Si lucrati in cadrul primariei, ca vad pe antet Primaria Pantelimon ?

- Da , consilier ce sa-i faci, munca grea ( si zâmbeste la mine sugubat )

- Dar il stiti pe judecatorul asta din instanta de judecata ? Si il arat pe singurul barbat judecator din instanta .

Zice ;

- Cum sa nu dom`le, pisicher mare e..hhe..i , ce poate asta si ce scula de judecator este !


Redam discutia la minimul necesar de a intelege. Aceasta a fost putin mai ampla.


Si uite cum omul consilir local, face legatura dintre mafia terenurilor si judecatori din Tribunalul Bucuresti . A vorbit mai multe omul ca de... cind se intilneste unul de aceeasi breasla cu altul, incearca sa arate fiecare pina unde poate sa "lucreze" si ce grozav este . Ar trebui ca organele S.R.I sa mai umble mai des prin instante ca pot afla mai multe . Sa mai controleze, ce si cum , sunt destul de dese si la ce comune, procesele ! Si primarii implicati ! Vor avea surprize sa vada, cam unde se stabilesc legaturile mai "strinse" intre judecatori si cei care manevreaza terenurile . Treaba nu este complicata, mai ales daca iti mai arunci ochii pe condice si incheieri de sedinta, ca doar sunt de interes public si in sedinte publice . Ma gindeam ca vor ceva infiormatii, ca truda nu este mare .


Am redat acest aspect, ca sa nu se ajunga ca toti primarii din Romania sa ajunga sa fie bagati in porbagaj de infractori, cum a fost bagat primarul din com. Pantelimon Judetul Ilfov , pentru a semna cedarea de terenuri sau rascumpararea sa. Aceste afirmatii au fost facute publice in cadrul Televiziunii O.T.V.


Nu de alta, dar drumul de la primar la judecator de a fi bagat in porbagaj, in atare conditii, se pare ca nu mai este mult !

.


#289963 (raspuns la: #100113) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
avocati, notari şi judecători corupţi - de Gheorghios la: 08/10/2008 13:05:04

De ce nu se vorbeşte şi despre corupţia avocaţilor care, cu bună ştiinţă, fiind in faţa unor documente false, vizibile cu ochiul liber, ale clienţilor lor continuă să le susţină cauza uzând în instanţă de aceste falsuri flagrante.

Ce sa mai vorbim de avocaţii unei părţi care se lasă cumpăraţi de partea adversă.

Cunosc jurişti la stat care dintr-un salariu de nimica şi-au facut vile, şi-au cumpărat automobile ultimul răgnet şi tot soiul de alte bunuri şi proprietăţi. Nici în 7 vieţi, din salariul lor, nu ar fi putut face o aşa avere. Toţi sunt nepoţii MĂTUŞII TAMARA?

Asta prevede codul deontologic şi statutul avocatului?

Ma refer la mafia imobiliară care nu ar putea exista şi fară notari (care fabrică şi autentifică acte false) si avocaţi (care se servesc de acestea în cunoştinţă de cauză)dar şi fără judecătorii care au "orbul găinilor".

Pe când vom vedea la puşcărie un avocat corupt?

Acum despre corupţia judecătorilor în acceaşi situaţie.

Şi ei vad, în majoritatea proceselor legate de imobiliare, falsurile flagrante. De ce nu se autosesizează. Ei ar trebui să servească - ca toate părţile aflate în proces - adevărul şi justitia.

N-au salarii destul de mari? Au nevoie de venituri suplimentare ilicite?

Gh

#348896 (raspuns la: #289963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gheorghios - de maimuta la: 08/10/2008 13:20:26
"De ce nu se vorbeşte şi despre corupţia avocaţilor care, cu bună ştiinţă, fiind in faţa unor documente false, vizibile cu ochiul liber, ale clienţilor lor continuă să le susţină cauza uzând în instanţă de aceste falsuri flagrante." = si tu crezi ca diavolul n-are nevoie de avocat? ;)
P.S. Imi place numele (nick-ul tau).
#348903 (raspuns la: #348896) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...