Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Gadget my mind


de Sorina Comsa la: 01/10/2007 08:47:24
rezumat: Constiinta de sine, constiinta de mine a devenit un gadget.
voteaza:
Timpul plin de secvente rapide, de frame-uri consistente mi-a incaltat complet atentia. Este atat de cotropitor, incat clipele in care ma opresc sa ma privesc, sa gust pasii secundelor si tropaitul de ganduri armate sunt tot mai rare. Constiinta de sine, constiinta de mine a devenit un gadget. “Organul” asta auxiliar il pot scoate in curand, pentru ca devine periculos. Sunt stocate in el semintele catorva refulari ce ma pot conduce la o peritonita psihica.
Nu mai am timp nici de tine. Nici de pasari colibri, nici de lectii despre cub ori cerc, chestii consistente, treburi satioase…Imi plac repetentele, succesiunile comode, stereotipiile, filmele americane, automatismele si obisnuintele, senzorii de parcare ai masinii, prognoza meteo, prevederile, ideile preconcepute si prefixul “pre”.
Am facut un experiment,ca sa vad ce-mi poate constiinta, cat de dura este elasticitatea ei.
Si m-am apucat sa despic firul in patru. M-am asezat pe mijlocul lui, de l-am despicat in doua…era prea gros, abstract si generalizator. De aceea am luat un fir din cele doua si l-am despicat in alte doua fire. M-am bucurat nespus. Cele rezultate aveau grosimea perfecta pentru a cugeta in detaliu, la obiect, avand constiinta bine centrata pe circumferinta lor. Totusi, cele doua nu aveau valoare fara restul puzzleului, trebuia sa despic si celalalt fir in doua. Le-am lasat pe astea, avand numai doua maini, si m-am apucat de despicat celalalt fir. Am obtinut doua fire cu grosimea perfecta pentru a cugeta in detaliu, la obiect, avand constiinta bine centrata pe circumferinta lor. M-am bucurat enorm. Totusi, cele doua nu aveau valoare fara celelalte doua. M-am intors catre celelalte si am observat ca s-au reunit intr-unul. M-am dus sa le despic si am reusit. Atunci m-am bucurat nespus. M-am dus din nou la ultimele doua si ce sa vezi? S-au reunite intr-unul sngur. M-am dus sa le despic si am reusit. M-am bucurat enorm. Cand m-am uitat la primele, desigur se reunisera in acelasi fir prea gros, abstract si generalizator. In acel moment imi veni idea: extindere! Am luat un fir, l-am despicat in doua si l-am tintuit cu picioarele, am luat alt fir si l-am despicat in doua si l-am apucat bine cu mainile. Toate patru aveau grosimea perfecta pentru a cugeta in detaliu, la obiect, avand constiinta bine centrata pe circumferinta lor. Totusi, extinderea ma obosise si muschii mei nu mai rezistau. Le-am dat drumul simultan intr-un plescait nervos al fiintei din papiota si m-am retras in coltul meu sa privesc de-acolo. În mod clar asa mi-a fost cel mai simplu, chiar pur omenesc!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


:) - de maan la: 01/10/2007 10:54:15
asta mi-a amintit de cineva care striga pe-aici acum cativa ani "cumpar timp! platesc oricat!".
#238684 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sorina - de irma la: 01/10/2007 12:10:40
mi-a placut :)
#238717 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru irma - de Sorina Comsa la: 02/10/2007 07:15:01
Ma bucur ca ti-a placut :) m-ai motivat nitel sa imi fac timp si sa mai dau din pix... :-P
#238846 (raspuns la: #238717) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sorina Comsa - de latu la: 03/10/2007 20:53:50 Modificat la: 03/10/2007 20:54:28
Exista doua posibilitati:
Daca inca mergi la liceu si-ai scris asta in ora de romana in timp ce profica citea conspectul intocmit acum cinci ani, atunci textul are ceva.
Daca ai trecut de varsta asta, aflandu-te de mai demult sau de mai putin mult ancorata in viata reala si cu toate astea ti-au trebuit atatea incercari, atunci esti o fata cu idealuri (idealista are cumva o tenta aeriana).

Sigur ca valoarea expunerii ar creste odata cu momentul vietii tale: Daca ai fi in ciclul doi ar fi si mai promitzatoare, si tot asa. Dar asta doar pro forma.
#239595 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de Cri Cri la: 03/10/2007 21:44:36
tentanta evitarea oboselii; necesara as spune in conditii de acceleratie negativa
incearca viteza superluminica :)

totusi n-as tine la pastrarea firului impatrit, cat timp pot face asta altfel de fiecare data. Nu-i asa ca n-ai putea face impartirea daca n-ar fi divizibila referinta? Ajunge sa-ti imaginezi :)
#239617 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...