-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

De ce trimitem mesaje îmbuteliate pe valurile uitării ?


de Astoniu la: 05/10/2007 12:27:42
rezumat: ( sau despre nesinceritatea scriiturii )
voteaza:
Spun unii - chiar şi eu cîteodată - chiar şi pe forumuri de discuţii, că nu-i interesează dacă ceilalţi citesc sau nu ceea ce au scrijelit ei cu disperare sau nepăsare. Total nesincer ! Moment de mânie? Sau doar naivitate copilărească ? Doar gândurile tale sunt pentru tine. Restul... nu !
Vorbele spuse sunt duse de briza senzaţiilor, cuvintele scrise sunt puse pe tipare citeţe.
Fapta cuvântului scris nu poate fi ştearsă. Uneori poate fi uitată. Dar nu anulată.
Uitarea nu anulează nimic. Creează doar iluzia confortului. Să nu ne mai autoînşelăm.
Mă-ntreb şi întreb : de ce scrii dacă nu vrei să-ţi citească nimeni cuvintele ? De ce minţi că nu-ţi pasă, din moment ce o insidioasă umbră de speranţă tot mai stă pitită pe undeva prin neuronii împrăştiaţi de text. Dar dacă cineva totuşi va citi ? Dar dacă undeva, cândva, ceea ce am scris eu va plăcea cuiva ?
Eu, da, recunosc, tocmai de aceea scriu. În speranţa că cineva citeşte şi înţelege. Arunc mesaje închise ermetic în butelci plutitoare pe valurile ignoranţei. Şi câţi nu sunt ca mine ? Totuşi, unde se întâlnesc orgoliile noastre ?
Când nu ne vom mai ignora reciproc în tăcerile astea asurzitoare ?
Avem sentimentul că nu suntem băgaţi în seamă ? Atunci de ce devenim perfizi şi declarăm că nu ne pasă de ceea ce citesc, judecă, scriu sau fac ceilalţi ?
Vrem să impresionăm valurile oceanului...? Cu ce ?
Celor ce scriu în subsolurile textelor că nu-i interesează dacă vor fi citiţi , le-aş spune că ar trebui să le pese. ( Hai să recunoaştem că scriem pentru a fi citiţi de ceilalţi. Nu-i ăsta primul pas către înţelegere ?)

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (30):


Astoniu - de GloriaVictis la: 05/10/2007 12:54:12
din cel mai pur, simplu si stupid reflex de aparare! Ne croim, preventiv, o imagine de "pe mine nu ma atinge nimic, imi sunt suficient" care functioneaza ca o polita de asigurare in caz de esec. Partea proasta e ca o astfel de "asigurare" reduce semnificativ si "riscul" de succes...parerea mea...

#240327 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Astoniu - de thebrightside la: 05/10/2007 13:33:01 Modificat la: 05/10/2007 13:48:12
falsa modestie? exhibitionism vulgar? lipsa de respect fata de cei carora le e prezentat mesajul? insa asa cum zice si Gloria e de fapt vorba de pura iresponsabilitate. care de cele mai multe ori nu-i de blamat. io una ii pun pe oamenii astia in categoria 'saraci cu duhul' (nu pe toti).

mai sunt insa si cazuri " de frontiera". citez reactia mea de acum cateva luni survenita dupa publicarea unei scriituri proprii:

:D :D :D :D :D :D - de thebrightside la: 16/04/2007 08:47:49
N-aveti idee cat ma bucur ca va place! Pe mine scriitura asta m-a facut sa ma simt... ca imparateasa aia batrana caruia Dumnezeu ii daruieste un copil cand isi pierduse orice speranta. :D
Asa ca, chiar de mi se vor sparge oua in monitor odata cu 'buletin de analize (finalul)', eu tot am s-o iubesc!


vezi, io-s o fiinta egoista... scriu in primul rand pentru mine. pentru satisfactia pe care mi-o da punctul de la sfarsit. si acelasi sentiment mi-l dau si alte lucruri facute si duse la bun sfarsit de manuta mea. ca nu am respirat degeaba in ziua respectiva. asta este pay-off'ul meu. aplauzele celorlalti doar bonus.

P.S. !!!!!!!!!!!!!!! a nu se intelege ca io imi pun pe sit bezmetismele asa de plictiseala ori in dorul lelii. le pun fiindca vreau sa stiu ce cred ceilalti si conteaza pentru mine asta. si cu ocazia asta le multumesc mult (inca o data) celor ce au citit ce am scris.

#240361 (raspuns la: #240327) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:D - de zaraza la: 05/10/2007 13:51:20 Modificat la: 05/10/2007 13:52:10
astoniu, tuturor le pasa, daca nu le-ar pasa, n-ar publica. o parere pozitiva bucura, una negativa demoralizeaza. sa spui "nu ma intereseaza parerea lumii, eu scriu pentru mine" e o reactie de aparare dusa la extrem. si evident, e o prostie, eu ii desconsider pe aia care zic asa ceva. cine scrie numai pentru el (banuiesc ca exista si de-astia) nu publica.

zaraza
#240370 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 05/10/2007 14:13:37
de mutle ori un blog e scris pur si simplu pentru a avea un "istoric", o urma scrisa a propriilor ganduri.
#240390 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de tuxedo la: 05/10/2007 14:21:35 Modificat la: 05/10/2007 14:40:23
intre literatura si "sinceritate" e diferenta.daca scriem jurnal -il tinem acasa sau il periem bine inainte de a-l trimite.
o problema pe aici pare a fi faptul ca tocmai: nu se prea face diferenta intre literatura si life as it is. sau cerem sinceritate in scriitura cu un fel de curiozitate de voyeur?mai bine intrebam direct atunci.
plus:nu e inteligent sa-i judecam pe toti dupa un calapod.de fapt-ori incerci sa critici pe cat posibil coerent-si strict din punct de vdere literar ce citesti, ori trollezi de la "litere" pana la "salon", si nu mai ai pretentii de seriozitati si sinceritati si empatii.
Plus, ca sa "te aperi" ar trebui sa consideri ca ai de cine/ce.si chiar e ceva sa ai arogantza de a-ti imagina ca aceia care scriu pe aici scriu musai pt ceilalti. asa ca zaraza, Bright cam are dreptate.
#240395 (raspuns la: #240370) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
daniel - de zaraza la: 05/10/2007 14:47:39
daca vrei o urma a gandurilor poti scrie linistit intr-un doc word. nu-i nevoie sa publici pe blog (unde mai pui ca exista "sansa" sa pierzi blogul, sa falimenteze site-ul care-l gazduieste, etc).


zaraza
#240410 (raspuns la: #240390) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo - de zaraza la: 05/10/2007 14:50:35 Modificat la: 05/10/2007 17:56:39
Plus, ca sa "te aperi" ar trebui sa consideri ca ai de cine/ce.si chiar e ceva sa ai arogantza de a-ti imagina ca aceia care scriu pe aici scriu musai pt ceilalti. asa ca zaraza, Bright cam are dreptate.


nu scriu musai pentru ceilalti. dar au nevoie sa fie vazuti/cunoscuti de ceilalti si apreciati pentru ceea ce scriu. nu-i deloc un lucru rau, toti avem nevoia sa ne exprimam si sa primim un feed-back, sa primim dovada ca fiinta noastra a fost vazuta, luata in considerare, admirata.

zaraza

#240413 (raspuns la: #240395) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Astoniu - de Cri Cri la: 05/10/2007 17:40:37
adevarat, nu cred in cei care spun: "am scris doar pentru mine->comentati in alta parte"
insa cred in "am scris pentru mine"; chiar si dorinta de a placea tot noua ne este.
uneori scriu aici doar ce nu-mi place cum a iesit, cu speranta ca, printre comentarii, imi voi prinde mai bine ideea, alteori scriu ce-mi place foarte mult, sa vad daca imi este impartasita impresia
nu o data am scris ca descarcare nervoasa si-atunci poate chiar nu a mai contat cine-ce-a spus, fiindca mie mi-a trecut sau m-am lamurit intre timp
cat despre inteles... nu ma preocupa foarte mult sa fiu inteleasa; reciproc, deseori am citit texte pe care nu le-am inteles intrutotul, insa mi-au placut intr-un fel ciudat.
Poate ca intrebarea aceasta "de ce scriem?", e legata pentru fiecare dintre noi de alta: "de ce citim?"; parte din raspunsul la una, aflandu-se in cealalta si mai putin in orgoliul la care faci referire. La urma urmei, un text de geniu, ca si o prostioara, poarta o amprenta personala iar problema se pune, poate, mai mult in sensul comunicarii decat al demonstratiilor de talent, fiind forum deschis (si) discutiilor.
#240460 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gloria, - de Astoniu la: 05/10/2007 18:35:20
Cam asa cum zici...
#240467 (raspuns la: #240327) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside, - de Astoniu la: 05/10/2007 18:42:37
"...ca nu am respirat degeaba in ziua respectiva. asta este pay-off'ul meu. aplauzele celorlalti doar bonus. " - ei da ! eşti un caz mai special ! :)

Toată stima ! :)
#240468 (raspuns la: #240361) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Astoniu la: 05/10/2007 18:47:52
Se subînţelege că la pasă. Tocmai de aceea problema e de sinceritate. Recunosc sau nu recunosc faptul că le pasă dacă-i citeşte cineva...
Prima atitudine negativă e faţă de ei înşişi.
#240469 (raspuns la: #240370) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel R. - de Astoniu la: 05/10/2007 18:51:53
" ... de mutle ori un blog e scris pur si simplu pentru a avea un "istoric", o urma scrisa a propriilor ganduri."

Ăsta pare atunci un blog tip " jurnal intim ", dar în văzul lumii. :)
#240471 (raspuns la: #240390) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Replica - de Roman Haduch la: 05/10/2007 19:07:01
Salve Astoniu, neuronii marca R.H. te saluta cu respect si iti saluta opinia.Tacerea nu este asurzitoare decat uneori . Zgomotul nu este muzica. Mai mult decat orice avem nevoie de dragoste si aceasta nu ti- o poti darui singur. Poti darui dargoste si poate nu o sa primesti insa nu inceta sa daruiesti.Sigur ca sunt interesat daca sunt citit. E un bluff afirmatia ca nu vreau sa fiu citit. Artistul aflat pe cele mai inalte culmi ale sensibilitatii , inarmat cu talentul daruit de Creator de a reflecta perceptia sa in viziune proprie si neinteleasa de nimeni tanjeste sa fie inteles si apreciat.
"Arunc mesaje închise ermetic în butelci plutitoare pe valurile ignoranţei." eu as spune ca "trimit mesaje protejate, impotriva batjocoririi, le trimit catre tine pentru ca gustand din puritatea lor sa ti se inzdraveneasa sufletul si sa prinzi la inima" Asa imi recomanda si Tzutzu.
Cartile intelepciunii - Vedele / se incheie cu TAT TWAM ASSI tradusa inseamna TU ESTI ACELA.
Cei pe care ne mangaie TATA tuturor mangaierilor vom veni cu mangaieri la cei cu lacrimi si gol sufletesc. Altadata iti voi spune despre golul din inima. "Avem sentimentul că nu suntem băgaţi în seamă ?" Nu draga Astoniu, nu punct. Suntem luati in seama altfel nu am exista. Trupul ca sa functioneze este conectat la viu si sub control continuuu din partea Maestrului. Simtirea este sub control permanent. Ai liber arbitru poti alege sa simti ca esti remarcat sau sa crezi ca nimanui nu ii pasa de tine.

Pentru tine " GANDUL BUN SI OPTIMIST NU TE LASA SA FI TRIST / TOATA VIATA TA SA FIE UN PRILEJ DE BUCURIE / SI iN ORISICARE LOC SA AI PARTE DE NOROC !/
Cu deosebit respect Roman Haduch
#240474 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de admin la: 05/10/2007 19:07:19 Modificat la: 05/10/2007 19:07:44
anulat
#240475 (raspuns la: #240410) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Cri Cri - de Astoniu la: 05/10/2007 19:11:41
"...iar problema se pune, poate, mai mult in sensul comunicarii decat al demonstratiilor de talent, fiind forum deschis (si) discutiilor. "
Perfect adevărat. Ai pus punctul pe "i". Cam aşa cred şi eu , că este, că trebuie să fie sau măcar să se încerce, o comunicare ! Altfel ce sens ar mai avea ?

Bine-ai trecut pe aici. :)
#240476 (raspuns la: #240460) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de andre_ la: 05/10/2007 19:30:36
Zgomotul nu este muzica. iarna nu-i ca vara si cuvintele insiruite nu fac o idee.
#240481 (raspuns la: #240474) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman H - de Astoniu la: 05/10/2007 19:51:43
Nu ştiu ce legătură are "Tat Twam assi" cu discuţia despre comunicarea în ( şi prin ) scris, dar cu poezioara din final m-ai dat gata ! ( Gata de primit majuscule cu toptanul ! ) :)

Sfat amical : pe viitor nu abuza de majuscule. Cică nu dau bine la imagine...
#240491 (raspuns la: #240474) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Astoniu - de Cri Cri la: 06/10/2007 08:05:59
bine te-am regasit; nu te-am mai vazut de mult :)
#240560 (raspuns la: #240476) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Astoniu - de latu la: 06/10/2007 13:30:36
Naivitate, voyeurism, dorinta de a spune/impartashi ceva, iluzia ca in virtual respingerea aflata in real ar putea fi atenuata de anonimitate, indemnul de a juca un rol virtual in contrast cu existenta reala...
Cati useri, atatea motive.

Totuşi, unde se întâlnesc orgoliile noastre ?
Pe valul pe care un cititor stie sa deschida butelca, inainte ca aceasta sa dea peste un bolovan.
#240636 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 06/10/2007 13:43:46
actul creativ e -uneori- exorcizare.
capata sens doar in prezenta publicului.
reactiile lui is manifestarile demonului care iese din ascunzisuri.
cu cat receptarea e mai aproape de adevarul 'posedatului, cu-atat sansele lui is mai mari.
uneori e o usurare sa poti scrie.
e un compromis, o fuga de sine oprita la jumatate si chiar un strigat de ajutor.
doar uneori asumat.

n-are cum sa nu-ti pese cum sunt primite randurile tale.
#240640 (raspuns la: #240636) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ma intriga insa altceva - de maan la: 06/10/2007 13:47:06 Modificat la: 06/10/2007 13:47:24
si-anume reactiile grotesti de respingere a tuturor comentariilor negative.
ma oripileaza cand li se multumeste doar acelora care aplauda.
ma-ngrozeste autosuficienta lui 'n-ai inteles, mai incearca'.
si ma topeste nonsensul din acel 'nu-ti place, nu citi'.
cum dracu sa stiu ca nu-mi place daca n-am citit?
#240644 (raspuns la: #240640) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu, - de Astoniu la: 06/10/2007 14:42:16
" Pe valul pe care un cititor stie sa deschida butelca, inainte ca aceasta sa dea peste un bolovan. "

Ăştia trebuie să fie nişte "connaisseur"-i ! :)
#240681 (raspuns la: #240636) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan, - de Astoniu la: 06/10/2007 14:44:48
"... si ma topeste nonsensul din acel 'nu-ti place, nu citi'.
cum dracu sa stiu ca nu-mi place daca n-am citit? "
- "curat" nonsens ! Asta mă intrigă şi pe mine...
#240682 (raspuns la: #240644) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Astoniu - de latu la: 06/10/2007 19:36:43
Ăştia trebuie să fie nişte "connaisseur"-i !
N-ajunge, daca au lungimi de unda asemanatoare?
#240723 (raspuns la: #240681) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de Astoniu la: 07/10/2007 09:16:59
Ba, de cele mai multe ori da. Alteori, însă nu. Depinde de circumstanţe, de condiţionări etc.
#240948 (raspuns la: #240723) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de thebrightside la: 08/10/2007 09:19:24
actul creativ e -uneori- exorcizare.

ah, ce bucurie mi-ai facut! exact in felul asta imi denumesc io scriiturile - de multe ori. fiindca dupa 'save' mai degraba simt c-am scos in strada niste mobila veche, decat ca am 'tamplarit' la un scaun nou.
iara persoana cu care vorbesc despre asta imi tot zice 'hai, mai lasa-ma cu exorcizarile tale' sau 'nu-mi zi ca s-asta-i tot ecorcizare'
acuma poci sa ma duc sa-i arat negru pe alb: vezi, vezi nu-s chiar asa zuzu! :D

#241270 (raspuns la: #240640) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Astoniu - de thebrightside la: 08/10/2007 09:32:34
- ei da ! eşti un caz mai special ! :)
Toată stima ! :)


Raspuns a la categoria discutata: It's a tough job, but someone gotta do it! :D

Raspunsul meu: Multam fain, esti un gentleman. Insa nu-s tocma' speciala. oricine scrie din pasiune pentru scris, o face (evident!) de dragul actului propriu-zis, iar la final isi rade in barba multumit traind acelasi sentiment pe care il are orice fiinta ce tocmai a adus pe lume "un ceva" in care a investit timp, energie, pasiune.
si nu-s putini acestia.

#241277 (raspuns la: #240468) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de alex andra la: 08/10/2007 10:01:48 Modificat la: 08/10/2007 10:02:52
vezi, vezi nu-s chiar asa zuzu! :D
Crezi ?:P:P:P
Bai, daca n-ai fi zuzu, n-ai fi tu ! Si te mai miri de zuzu de fiu-tu:)))
Manca-v-ar mama de zuzi:))))))

Sorry ! M-am crezut pe "prioritati":)))
#241290 (raspuns la: #241270) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alexa -offtopic oficial sa nu ne impuste vanatorii de trolli - de thebrightside la: 08/10/2007 10:25:08
da' mah... chiar ma gandeam zilele trecute, suntem niste aeroplani :D toti din familie, ca no' asa ne-o fost de neam... chiar ca n-am de ce a ma mai mira! :))))
#241304 (raspuns la: #241290) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de Astoniu la: 08/10/2007 11:33:30
"...iar la final isi rade in barba multumit traind acelasi sentiment pe care il are orice fiinta ce tocmai a adus pe lume "un ceva" in care a investit timp, energie, pasiune. "

Te-nţeleg. Acelaşi sentiment îl am şi eu când termin o pictură ( în zilele de azi din ce în ce mai rar ). Tocmai de aceea spuneam că eşti mai "specială", pentru că ai sentimente de artist.
Ei, da' desigur, nu tre' să ţi-o iei în cap ca pe-o laudă ! :)
#241342 (raspuns la: #241277) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: