Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cand se deschid cerurile ( II )


de lafemme la: 08/10/2007 22:22:37
taguri: Salonul 
voteaza:
Era acolo, printre rotocoalele gotice de fum. Era mult jazz şi se rădea mult la masa ei. Cu umerii dezgoliţi , cu coatele pe masă,şi părul lăsat aşa să cadă în voia lui peste umeri, îl privea pe tânărul din faţa ei care gesticula larg, încercând să pară interesant. Îşi dezvelea dinţii… Era la fel, în rochia ei mov cu decolteu indecent şi bijuterii ţipătoare, cu aceleaşi gesturi aruncate cu nepăsare. În spatele ei, o reclamă la Lucky Strike cu automobilul vechi din care coboară femeia cu cârlionţii aranjaţi şi pomeţi rotunzi. Îmi doresc să fi fost şi ea aşa, mai accesibilă, să-ţi fi strâns părul decent şi să-ţi fi dat cu fard de obraz, să-şi fi lepădat apucăturile de ţigancă fără chef şi lege. Are să-l cheme la ea peste puţin timp, are să-şi încolăcească coapsele în jurul lui ca într-un cântec la tamburină,, au să-i zornăie cerceii, cu gâtul arcuit pe spate şi buzele sacojiu mat. Îi va da din nou să bea. Vor pleca şi se vor întoarce peste puţin timp, el cu o privire uluită şi mută, ea afişând atitudinea unui animal mulţumit, zâmbind larg.
Învârt în degete un pahar de gin şi-l muşc cu buzele. Fata de la masa alăturată se uită ca din întâmplare la mine. Are carnea alba şi degete lungi, sugestive. În cearcănele din jurul ochilor se regăsesc lecturile târzii şi nopţile pierdute stând singură în ploaie. Poate că ar trebui să mă duc la masa ei şi apoi s-o iau de mână şi să plec cu ea. Poate ne-am plimba nopţi întregi pe străzi bătrâne şi întortocheate, poate am citi aceleaşi cărţi şi am bea şampanie din pantofi de catifea cu tocul cui pe sub poduri.
Credeam că ai dispărut. Bem ceva?
S-a aşezat lângă mine ş-i face semn chelnărului.
Două gin tonic
Îşi aprinde o ţigară şi se uita în jur la femeile care dansează. Se joacă cu ţigara. Coapsele i se văd prin rochie, pline de putreziciune şi dezmăţ. Aş vrea să pot s-o apuc de părul lung şi să o trântesc de un perete, s-o aud ţipând, s-o văd cum se zbate, să se uite toată lumea la noi cu dezaprobare ca la târg.
Am uitat ce bine era să tăcem împreună.
A ştiut întotdeauna să sfideze. Nu-i spun nimic, nu pot. Îmi simt creierul blocat ca într-o menghină, şi vreau să plec şi s-o înjur aşa cum fac ţiganii, s-o înjure toată carnea de pe mine, s-i spun cuvinte de mahala şi de lături, s-o blestem până când simt cum mi se-mpăienjenesc ochii . Să n-o mai văd niciodată.
Dacă vrei, am putea să ne mai vedem… Ştii, voi bărbaţii vă maturizaţi târziu şi îmbătrâniţi timpuriu… N-aş vrea să te văd bătrân aşa… deodată. Ţie îţi stă bine copil.

*

Stau întins pe spate şi încerc să nu mă uit la femeia cu degete lungi de lângă mine. Fumăm amândoi împingând aburul spre tavan. Nu mi-au plăcut niciodată blondele. Se va aştepta s-o sun, să ieşim împreună. Apoi ne vom întâlni şi se va preface că nu mă cunoaşte, si fiecare muşchi crispat va urla reproşuri şi nedumerire şi voi trece mai departe, şi ea va uita peste ceva vreme ce culoare au ochii mei şi ne vom întâlni poate îtâmplător pe cine ştie ce plajă, vom face castele imense de nisip împreună şi vom vorbi politicos aşa ca în ghidurile turistice, ne vom uita neliniştii în larg după copilul care înoată de ceva vreme şi acum e aproape de geamandură şi apoi ne vom întoarce la hotelul prost, la oferta sindicală, la sandwich-urile luate cu celalalt pe balconul îngust.
Îmi vorbeşte despre prietenii ei, de grădina din spatele casei, de trandafiri imenşi care urcă în copaci sugrumându-i. Mi-o închipui moartă între tufele înflorite, cu trandafiri roşii în păr, cu buzele relaxate şi deja îmi pare mai frumoasă, mai interesantă.

*
- Vin Sânzienele! Hai la munte cu mine!
- Nu ştiu dacă pot. Am o groază de treabă…
- Trebuie să vii cu mine.
Îi zâmbeşte. Încep să râdă. Rochiile s-au unit în mijlocul patului. Sunt multe arabescuri stridente, ca o pată mare, vie sfidând pereţii albi ai camerei de hotel. Ella Fitsgerald se aude undeva în depărtare.
- Aş putea pleca în week-end. Oricum m-am săturat de hârţoage. Dani nu e acasă. A plecat de ieri la părinţi. Se întoarce săptămâna viitoare…Vin dacă îmi promiţi că stăm singure.
- Cum vrei tu, Ana. Îşi aprinde o ţigară. Oricum sunt sătulă de conversaţii despre maşini, cursul valutar la zi, politica eventual. Mama spune că face musaca în week-end şi să trec să mâncăm împreună , apoi că ar fi o idee bună dacă am şterge geamurile, că uite cum se văd zoaie din stradă…


Maşina urcă acum drumul de munte, prin dreptul singurei bodegi a satului, cu feţe de masă în carouri şi multe muşte. Un bărbat îşi duce mâinile streaşină la ochi şi mijeşte spre femeile frumoase care lasă un nor de praf în urma lor , îşi şterge apoi fruntea de sudoarea muncii apoi pleacă, întors de spate, mestecându-şi molcom tutunul.
Au venit cocoanele de la Bucureşti.
E prea mult praf şi soare. Într-o oră maşina va fi sus. Vor coborî şi apoi vor face un duş. Se va auzi muzică printre brazi şi râsete. La ferestre sunt funde roşii care ţin perdeaua in mănuchiuri stufoase şi totul miroase a cetină, parfumuri scumpe şi tutun. Ilinca o să bage lemne în şemineu seara şi se va zgâi pe furiş la doamne, îşi va băga nasul printre furourile colorate, şi va spera că va fi prinsă şi că doamna o să-i dau iarăşi unul şi ei şi c-o să stea până seara târziu să le asculte poveştile ascunsă după perdea şi apoi se va duce să se-admire singura în oglindă ruşinată ca de un lucru drăcesc.
Pe terasă se aud cântece de ţigani bătrâni cu viori şi se face vin fiert . Mătasea deshabiler-urilor filtrează aerul cu foşnet de aripi, se-aude clinchet de pahare şi lemne pârâie în foc, torcând domol ca o pisică leneşă care a uitat să vâneze.
- Îţi aduci aminte când vroiam să ne rostogolim goale prin iarbă ca să vedem Sânzienele?
- Păcat că n-am avut răbdare.
Surâd. E târziu. Conversaţia alunecă spre trecut. Au băut destul dar mai deschid o sticlă de vin. E amorţeală în aer. Cuvintele trec repede de la amintire la amintire, întâmplări cunoscute, pauze lungi şi un alt salt înapoi.
- L-ai mai văzut?
- Da. De curând. Încă mai întreabă de mine, mă tot caută prin baruri şi prietenii spun că bea prea mult.
- Ştiu. M-am întâlnit cu el. Mi-a vorbit doar de tine. Crede că vrea să te salveze sau cm aşa ceva. Mi-e mila de el. Nu te cunoaşte.
- Da … Şi eu îl regret câteodată. Şi apoi mă gândesc la toate relaţiile mele eşuate, la toţi bărbaţii pe care credeam că-i iubesc şi-mi dau seama că e mai bine aşa. Cred câteodată că e doar vina mea. Am senzaţia că sunt o călugăriţă hulpavă care vrea să aibă totul deodată şi care apoi nu mai are nimic de descoperit. Toţi cad în anonimat, intervine rutina şi apoi simt cum încep să-i urăsc…nu nu-i bine spus, îi dispreţuiesc. Şi mi-e ciudă că mi-au răpit atâta timp.
Ana se uită acum departe, printre copaci.
- Şti că nu mai am nimic să-mi spun cu Dani? Ne întâlnim seara, mâncăm împreună şi apoi el îşi trage ziarul în faţă. Eu spăl vasele şi am senzaţia că mă ignoră voit, că-mi strigă în gura mare : „ Eşti ca toate celelalte. M-ai păcălit. Nu vezi că nu găsesc nimic interesant de vorbit cu tine?! Ai putea să ieşi din cameră, ai putea dispărea cu lunile şi eu n-aş şti!?” Mi-e frică de mine peste câţiva ani. Poate am să fac un copil şi am să trec pe la tine cu el de gât, şi-ţi voi vorbi doar de cât a crescut, câte scutece folosesc pe zi şi cum arată piure-ul de morcovi. Şi rochiile mele vor fi îmbâcsite, şi voi uita să mai citesc şi voi uita cu siguranţă să râd.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (58):


Hmm! - de picky la: 09/10/2007 10:54:00
Deci avalanşa s-a pornit...
#241717 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hmmm - de thebrightside la: 09/10/2007 11:09:40 Modificat la: 09/10/2007 11:11:32

ce pot sa zic pana acum:

prea multe typo, greseli ortografice plus inadvertente:

"Îmi doresc să fi fost şi ea aşa, mai accesibilă, să-ţi fi strâns părul decent şi să-ţi fi dat cu fard de obraz, să-şi fi lepădat apucăturile de ţigancă fără chef şi lege."

Naratiunea trece de la pers a doua la a intaia fara nici o logica, iar acolo unde ai pers I (pasajul de mai sus) personajul pare a vorbi cu sine (desi asta nu e semnalat asa cum ar trebui) dar apoi se adreseaza iar unei a doua persoane. ????

Sa vedem treiul si sa speram ca asta cu 'sa vedem urmatorul' nu devine un obicei ;)

p.s. pasajul cu relatia esuata de la sfarsit nu-i deloc veridic.
#241728 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lafemme - de zaraza sc la: 09/10/2007 11:42:36
Sectiunea Salonul este pentru conferinte pe o tema data, nu incercari literare.

#241752 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de tuxedo la: 09/10/2007 12:01:13
asta e un comentariu la "incercarea literara"? sau doar o chestiune de geografie? intrebare nevinovata
#241765 (raspuns la: #241752) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
darkside - de tuxedo la: 09/10/2007 12:08:21
aia cu typo eu o pricep: pai nu prea-s atent cand scriu pe calc...ce sa zic impusca-ma. cat despre trecerea de la o persoana la alta, ce sa zic, nu ma deranjeaza deloc, pen' ca eu vad ca e facuta constient...si sincer doar o persoana e plat, nu. stai si tu bland, nu astepti continuarea? eu da.
#241769 (raspuns la: #241728) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo - de zaraza sc la: 09/10/2007 12:36:31
Doar o chestiune de geografie-raspuns nevinovat.

#241785 (raspuns la: #241765) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brightside - de lafemme la: 09/10/2007 13:42:31
da recunosc greselile... m-a furat peisajul, cat despre vocile de acolo, "e" mai multe, si se vor a se amesteca pana cand cititorul se ia cu mana de cap si zice " Aoleoo da de ce citesc eu asta?!!!" :P

PS - merci oricum de comentariu, primul pertinent pana acum, mai zii ca zici bine
#241857 (raspuns la: #241728) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de lafemme la: 09/10/2007 13:44:57
ei asa cu noi incepatorii, m-am pierdut pe aici in faza initiala ca alice in tara minunilor, da si cand oi gasi poteca, sa te tii atunci neneaca :)
acu daca tot am inceput aici, aici isi da obstescul sfarsit si partea 3 a povestirii mele
#241859 (raspuns la: #241752) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
no, mai fato - de thebrightside la: 09/10/2007 13:48:52
(de esti fata) pai ce-ti facura bietii cititori de vrei sa-i zapacesti de cap?! :P

cu pla' s-altadata

#241862 (raspuns la: #241857) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de lafemme la: 09/10/2007 13:49:28
variantele ar fi urmatoarele :
- s-o iei la fuga urland "Geronimooooo"
- sa sari in sant
- sa te aseji in hamac confortabil cu un trabuc in dinti si un zambet tamp pe fata
- sa-ti pui mainile la ochi
- etc. etc. etc.
#241863 (raspuns la: #241717) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright :)) - de lafemme la: 09/10/2007 13:54:14
am io ceva cu ei... mama lor... cine-i pune sa citeasca toate prostiile??!!

oricum, decat orientat da deprimat si-aplatizat, mai bine dezorientat (asa ca dupa ceva fumuri de marijuana)
#241867 (raspuns la: #241862) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lafemme - de picky la: 09/10/2007 14:22:32
Aleg varianta, neenumerată, aceea de-a citi în continuare şi de-a spera să nu ţină prea mult această revărsare bramburistică şi certată cu gramatica.
#241891 (raspuns la: #241863) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lafemme, - de Intruder la: 09/10/2007 21:01:31
incearca sa scrii mai cu calm, nu de parca te-ar lua cineva la fuga.
bright are dreptate cu schimbarea de la pers.I-a la a II-a...derutezi cititorul.
incepe cu texte mai mici si-apoi incet-incet scrii si texte mai ample. un text unde abunda descrieri si chiar stari ale personajelor, nu-i bine sa fie prea lung...n-o stiam, mi-a zis-o si mie cineva si am constatat ca asa e.

ok, am sa te mai citesc...nu lua "sfaturile" mele ca pe-o ofensa, nu-s lup moralist...sunt doar un cititor si-atat.
#242110 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lafemme - de latu la: 09/10/2007 23:15:40 Modificat la: 09/10/2007 23:20:52
Eu as sugera sa termini vreo scoala punand accent pe limba si literatura romana (nu neaparat liceul, si cu opt clase se poate scrie mai bine).

Pe urma as zice sa scrii, sa editezi si sa publici. Te las sa decizi care din cele trei le-ai omis de data asta.

Mi-as mai permite sugestia, sa iei toate raspunsurile pe care le primesti in serios. Asta merge cel mai bine daca-ti pui doua intrebari: "A vrut sa-mi zica si altceva decat ceea ce am citit?" si "Are dreptate?".
Raspunsuri din care rezulta ca ai avea totul sub control cand e clar ca nu-i asa, suna hilar, sau copilaresc: Cei care comenteaza ti-au respectat munca, citind ce-ai scris. Profesionalitatea ta se oglindeste in raspunsurile date la comentarii. Citeste-le inca odata si trage concluzii.

As mai zice, ca e mai bine sa scrii despre lucruri pe care le cunosti din viata ta, nu despre cele din telenovele sau trash-romane.

Mult succes!
#242153 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adica latu vrea sa zica - de thebrightside la: 10/10/2007 08:47:24
sau nu stiu daca asta vrea sa zica... dar unul dintre ultimele cuvinte din comentariul sau mi-au amintit de-un personaj al lui S King, Trashcanman.

So, don't be a trashcangirl! ;)
#242249 (raspuns la: #242153) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu-calm down - de tuxedo la: 10/10/2007 09:26:46
mi se pare deplasat si inutil virulent: "sa termini vreo scoala" iar accentul pe "limba SI LITERATURA romana" iar nu prea suna logic. ce treaba au typo si trecerea de la o persoana la alta cu literatura fix, si aia romana , nu uzbeka. indiferent de ce este publicat aici nu cred ca arogantza si atitudinea asta de genul "eu sunt guru, tu -tzaca,du-te la scoala" sunt pertinente si potrivite in contextul unei "cafenele"-de fapt forum pe care lumea mai mult "chat-uieste" decat sa critice constructiv.
asa ca latu, am simtit efectiv nevoia sa intervin, oricui i-ar fi fost adresata acest gen de replica, pentru ca in afara de o rautate si Ingamfare chiar de neinteles pt mine unu', nu am vazut nimic in comentariul tau. fiecare are dreptul sa-si exprime parerea dar cred ca e mai bine sa facem asta fara cocosherii gratuite.hai sa nu ne supraevaluam nici unul, si sa incercam , daca tot comentam ceva, sa fie si util.ptr prima data la tine o reactie care nu mi se pare deloc potrivita, ba mai mult, de-a dreptul "tzatzeasca".
#242262 (raspuns la: #242153) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de tuxedo la: 10/10/2007 09:37:56
nu stiu ce vrea latu sa zica dar ar putea sa zica asa cum ai zis-o tu.fara pretentii de suveranitate si cu scop. .sincer am senzatia ca nimeni de aici nu prea are habar cu ce se mananca orice.dar ne dam cu totii cu parerea in cap.in functie daca ne place sau nu.si atunci cand se zice "sa luam in serios tot ce se scrie sau se comenteaza aici"... pai asta este hilar.
in rest mamaliga se mananca cu ceapa in literatura asa ca daca pute acceptati naturaletea gestului si incercati o bucata . Nu hotarat batistutzelor parfumate peste guritze indignate, vaaaaaiiii, toti sa marsaluim prin cambridge.lasati femme-urile sa respire natural.
#242269 (raspuns la: #242249) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo - de latu la: 10/10/2007 09:53:10
pentru ca in afara de o rautate si Ingamfare chiar de neinteles pt mine unu', nu am vazut nimic in comentariul tau.
Atunci copiaza textul conferintei, comentariul meu si comentariul tau, pastreaza-le undeva, si peste cativa ani, cand, citindu-le pe toate trei, o sa intelegi si altceva decat ce-ai declarat in citatul de mai sus, putem vorbi despre probelemele de care esti pare-se asa preocupat.
Acum, crede-ma n-ar avea rost.
#242272 (raspuns la: #242262) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de tuxedo la: 10/10/2007 10:10:08
daca nu sunt de acord cu MODUL in care ti-ai exprimat opinia cred ca nici peste 10 ani nu voi fi de acord. pentru ca una este sa glumim (chiar si nesarat-cum mai fac eu) pe sema a ceva care ne displace,alta este sa fim...marlani.putina eleganta in discurs nu a omorat pe nimeni. si daca asta nu se poate macar ar trebui sa ne rezumam la "imi place/nu-mi place" sau sa facem ca bright sau intruder (macar 2 exemple) si sa zicem ceva care sa poata fi luat drept sugestie valabila. pe scurt de data asta nu sunt de acord cu tine si ar trebui sa accepti asta in virtutea faptului ca suntem diferiti. nu contest ca asa intelegi tu sa "comentezi" ceva ce nu-ti place dar accepta si alte variante. si acum gata ca asa o discutie serioasa nu am avut pe aici si strica la peisaj.AAA, daca acu' o sa ma faci praf de fiecare data daca mai "public" ceva imi asum suturile probabile. :))
#242275 (raspuns la: #242272) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asa... - de irma la: 10/10/2007 10:10:12
lafemme, nu scrii rau, dar! din punctul meu de vedere cam plicticos si putin cam superficial.

greselile de typo si gramatica nu ma deranjeaza; sunt genul de cititor dotat cu auto-complete :)) mai ales cand citesc de pe monitor.
#242276 (raspuns la: #242272) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo - de latu la: 10/10/2007 10:33:40
Aia cu marlanii nu ti-o iau in nume de rau, dupa cum nu-ti iau in nume de rau nici ce-ai mai scris. Unul dintre noi stie cum e sa fii de varsta celuilalt.

Cat despre facutul praf cand o sa publici ceva, sunt doua conditii prealabile:
1) ce-ai publicat sa semene cu textul prezentei conferinte
2) raspunsurile-ti la comentarii sa fie la fel de nejustificat otzarate, cum au fost unele dintre cele ale autoarei.

Cat priveste "MODUL" (in treacat fie spus, inteleg si daca vorbesti cu tonul normal): Cum strigi in padure, asa vine ecoul.
#242286 (raspuns la: #242275) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo catre latu - offtopic cu scuze autoarei - de thebrightside la: 10/10/2007 10:35:54
[acest comentariu se datoreaza faptului ca latu este unicul cafegiu fata de care respectul meu este/a ramas intact.(asta nu inseamna ca pe restul nu-i respect ci ca doar nu mi-au dat atatea ocazii cate mi-a dat el sa spun: ce om!)]

ceea ce numesti tu virulenta, grandomanie, aroganta, nu-i nimic altceva decat mentinerea discursului pe functia referentiala.

"sa termini vreo scoala" iar accentul pe "limba SI LITERATURA romana" iar nu prea suna logic.

oi fi tu educat in "vreo scoala" ideala unde toti elevii au invatau cu sarg orice si au absolvit cu 10 in unanimitate. si evident ca pentru tine cunoasterea limbii si a literaturii prezinta o importanta echivalenta cu cea a chimiei si fizicii pentru un individ ce-si doreste sa faca LITERATURA!
acolo unde am fost eu, erau si 'exceptii' d-astea care picau bacul la limba materna - ROMANA!!! cu doi.
ce sa mai zic, omu' cat traieste invata, asa si eu! Jesus!ce treaba au typo si trecerea de la o persoana la alta cu literatura fix, si aia romana , nu uzbeka.

ai uitat (vezi, Doamne) de GRESELILE ORTOGRAFICE.

:))))))) CUM ADICA CE TREABA AU? tu ori esti narcoman/-leptic, ori esti altfel. nu zic cum ca ma cafteste adminul.
de fapt da, urmarindu-ti argumentele de pana acum, orice Vasile poa' deveni pictor fie ca stie ce-i (sic) alea culori complementare, fie ca nu.

de fapt forum pe care lumea mai mult "chat-uieste" decat sa critice constructiv.

adevarat. si io-s nemultumita. am si o confa cu tema asta. fa si tu una, ca unde-s doi...
insa nu vad legatura intre pozitia lui latu si problema asta... te rog, fii bun si scoate-mi si mie ochii cu "elementele distructive" ale comentariului sau.

in afara de o rautate si Ingamfare chiar de neinteles pt mine unu', nu am vazut nimic in comentariul tau.... tzatzeasca

intradevar un smoching nu face un domn.
ai vazut in comentariul lui latu FIX ceea ce AI VRUT sa vezi. ai scos cuvinte in context si i le-ai bagat inapoi in buzunare, plus niste batiste murdare. cinste tie!

si in final sunt foarte curioasa Domnule La Subiect, fii bun (iar) si lamureste-ma, in ce fel o ajuta pe "lafemme" aceste ultime interventii ale tale?
#242289 (raspuns la: #242262) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tux - de thebrightside la: 10/10/2007 10:44:35 Modificat la: 10/10/2007 10:46:24
nu stiu ce vrea latu sa zica dar ar putea sa zica asa cum ai zis-o tu.fara pretentii de suveranitate si cu scop.

nu, fiindca el nu este eu.

sincer am senzatia ca nimeni de aici nu prea are habar cu ce se mananca orice.dar ne dam cu totii cu parerea in cap.in functie daca ne place sau nu.si atunci cand se zice "sa luam in serios tot ce se scrie sau se comenteaza aici"... pai asta este hilar.

esti ambiguu si incoerent.

in rest mamaliga se mananca cu ceapa in literatura asa ca daca pute acceptati naturaletea gestului si incercati o bucata . Nu hotarat batistutzelor parfumate peste guritze indignate, vaaaaaiiii, toti sa marsaluim prin cambridge.

mai respira, exagerezi.

lasati femme-urile sa respire natural.

mais pourquois, cherie? ce te reguleaza pe tine grija tocmai de ea?#242291 (raspuns la: #242269) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo - de alex andra la: 10/10/2007 10:53:00
AAA, daca acu' o sa ma faci praf de fiecare data daca mai "public" ceva imi asum suturile probabile. :))
Pentru ca tu asa ai face, nu-i asa?
#242293 (raspuns la: #242275) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxy - de picky la: 10/10/2007 10:53:02
Începi să cochetezi cu ridicolul. Îmbrăcându-l.

E adevărat că-n ţara orbilor chiorul e împărat. Să ne trăieşti, majestate, împreună cu supusa ta lafemme.
#242294 (raspuns la: #242275) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de tuxedo la: 10/10/2007 10:55:06
nu am comentat ce-a scris femme am comentat ce-a scris latu.si daca latu e de respectat, e admirabil, dar nu in cazul de fata, nu acum. repet.si poti tipa la mine ca tot parerea asta o am.si toata lumea mai o da in bara ocazional asa ca, desi iti pare ca ti-am atacat amicul virtual nu este asa. Inca un lucru care ar trebui sa fie acceptat pe aici este parerea opusa celei pe care o ai tu.
nu am scos din context nimic. si poti sa te lasi cuprinsa de indignare dar daca ai respira relaxat putin ai vedea ca nu am facut mai mult decat sa constat virulenta unui comentariu. pt ca eu asa o percep.indiferent de gradul de pertinentza al acestuia.tre' sa ai si "manera".o fi latu admirabil si vertical dar aici a exagerat.asta cred asta zic.si ce furtuna, ce uragan, ce tristete.
hai nu te supara pe mine promit sa-ti zic bright la puterea infint sa devii orbitoare si nu mai te innegresc niciodata.:)) ca doar sunt eu omu' negru.:P
#242296 (raspuns la: #242289) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de latu la: 10/10/2007 10:56:03
ce te reguleaza pe tine grija, tocmai de ea?
Tz, tz, tz... Indiscreto! :-))))))

La modul serios:
Imi pare rau sa vad, cand oameni dragi se lasa provocati de eroismul juvenil, care ne face la o anumita varsta sa ne doara lumea.
Calitatea poeziilor lui tuxedo a luat-o cu mult inaintea experientei sale de viata, si incercarea ta de a vorbi cu el de la egal la egal cu el, o sa-l intarate eventual si mai mult, cu atat mai mult daca intuieste ca mai ai si dreptate.
Cred ca - daca - el nu-i mult mai "mare" decat plozii mei, si teribilismele inerente varstei le-am retrait prin ei (probabil ca inca n-am incheiat retrairile:-))...).
#242297 (raspuns la: #242291) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex andra - de tuxedo la: 10/10/2007 10:56:49
niciodata.
#242298 (raspuns la: #242293) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
darkside - de tuxedo la: 10/10/2007 10:59:33
ma "reguleaza" genul asta de atitudine,indiferent despre cine ar fi fost vorba. si ca tot vorbiram de "marlanie" bright vad ca esti "o doamna, ce...".
#242300 (raspuns la: #242291) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de tuxedo la: 10/10/2007 11:03:01
uuu, esti optimism in miscare. unde nu as avea eu "supuse" sau macar "sus-pusi" sa sara in turma de mioare de pe vai si dealuri in apararea mea. dar din pacate nu se gaseste.
cat despre ridicol...bre ce sa zic, traisca salvarii, barbile si orgoliile cu clopotzei. haiho, haiho GRUMPY.
#242301 (raspuns la: #242294) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de tuxedo la: 10/10/2007 11:05:55
nasol asta cu de la egal la egal.sunt un erou juvenil!provoc oameni dragi! enervez! ce tupeu am!rusine sa-mi fie! teribist ce-mi sunt! ptiu drace!rusine!las ca vad eu!
#242302 (raspuns la: #242297) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tux - de thebrightside la: 10/10/2007 11:13:05
nu imi pare nimic. si n-a fost niciodata amicul meu virtual. interactiunile cu el au fost sporadice si adesea superficiale. tocmai de aceea am dat din clanta. n-am motive sa fiu bias.

nu am facut mai mult decat sa constat virulenta unui comentariu. pt ca eu asa o percep.

gresit. iar daca o sa faci pureci aici, ai sa te convingi singur.

si daca latu e de respectat, e admirabil, dar nu in cazul de fata, nu acum. repet.si poti tipa la mine ca tot parerea asta o am.

scopul meu nu a fost sa argumentez calitatile lui latu, ci pur si simplu sa-ti demontez asa-zisele argumente.
da' se pare ca am consumat biti intru futilitate. n'are ni'c, macar asa.. pentru dosar.
#242303 (raspuns la: #242296) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo - de alex andra la: 10/10/2007 11:14:13
Nu te mai avanta, ca te afunzi tot mai mult. Pacat:(
#242304 (raspuns la: #242302) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tot tie - de thebrightside la: 10/10/2007 11:17:22 Modificat la: 10/10/2007 11:17:57
n-ar fi prima oara cand ai vedenii, drag ipocrit. daca papilele tale au alergie la limbajul brut, ce cauta la tine pe limba atunci cand scuipi catre altii?!
#242306 (raspuns la: #242300) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo - de munteanu rodica la: 10/10/2007 11:18:47
"de fapt forum pe care lumea mai mult "chat-uieste" decat sa critice constructiv. "

De fapt imi face impresia ca nu prea
inţelegi ce se discuta uneori,nu intelegi că un anumit gen de gluma sau discutie poate inlocui o observaţie
care ar fi mult mai dura.
Presupun ca nu ai inţeles nici ce a spus Latu atunci cind a spus ca unul din voi ştie cum este, adica graba data de tinereţe sau nepregătire.
Ma indoiesc ca esti atit de plin sau plina(am obosit sa mai caut)de certitudini atita timp cit ti-ai facut intrarea in cafenea ironizind(vezi numele lui Bright)si incercînd sa aplici metoda atît de promovata in ultimul timp peste tot.
Adica patrunderea agresiva,bagarea pe git, vrei nu vrei mai ales prin emiterea de sentinţe.
Normal ar fi ca să incerci a inţelege ceea ce-ti spun şi să gindesti puţin
invers.Eu, cel putin aşa fac intotdeauna incerc sa ma pun şi in pielea celui cu care discut incercind sa inţeleg ce vrea sa spuna el nu ceea ce aş dori sa aud.
Si pîna la urmă Latu ţi-a dat nişte sfaturi, iar tu ai reusit prin cele spuse sa jignesti o parte din cafenea.
#242307 (raspuns la: #242262) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxedo - de latu la: 10/10/2007 11:19:02
teribist ce-mi sunt!
Aia se scrie altfel.
Si-acu' as zice ca ajunge cu outingul.
Daca esti de alta parere, poti desigur continua. Dar crede-ma: Nu-ti faci nici un serviciu.
#242308 (raspuns la: #242302) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuxy - de picky la: 10/10/2007 11:21:44
Spune drept. Este că ai numai un metru si vreo şaizeci?
#242309 (raspuns la: #242301) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de thebrightside la: 10/10/2007 11:24:11

Poi se pare ca nici io n-am terminat de retrait. :)


#242311 (raspuns la: #242297) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de thebrightside la: 10/10/2007 11:25:28
nush ce-ai vrut sa zici cu avalansa, da' uite ce-a iesit! :)))))))
#242313 (raspuns la: #241717) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
s'tetzi de groaza - de irma la: 10/10/2007 11:25:39
sa stiti ca va citeste si altii. :|
#242314 (raspuns la: #242308) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de thebrightside la: 10/10/2007 11:26:43
voi, cine? si de ce?
#242316 (raspuns la: #242314) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 10/10/2007 11:33:21
Da. Tre'ia să zic bâlci, nu avalanşă.
#242320 (raspuns la: #242313) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de irma la: 10/10/2007 11:39:51
altii printre care moi.
de ce? pentru ca asa m-am obisnuit...? :|
dar orice invat are si dezvat.
#242322 (raspuns la: #242316) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu care altii, ci care voi - de thebrightside la: 10/10/2007 11:46:49
? cui te adresezi?
#242326 (raspuns la: #242322) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
la femme - de zaraza la: 10/10/2007 11:52:42
mie mi-a placut, curge usor, fara scremete si fara incordari. imaginile se creeaza fara efort in mintea mea si-mi place ce vad.

da si un tu un spelling checker la final, ca sa linistesti spiritele critice :).

zaraza
#242328 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de irma la: 10/10/2007 11:57:00
voi = tu, latu si tuxedo.
#242331 (raspuns la: #242326) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de latu la: 10/10/2007 12:02:29
Irma?
Can I help you?
#242337 (raspuns la: #242331) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si de ce ti-e groaza? - de thebrightside la: 10/10/2007 12:04:30
e prima discutie in contradictoriu pe cafenea? tu n-ai avut asa ceva?
au crezi ca mi-a facut o deosebita placere? :(
#242339 (raspuns la: #242331) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brightie - de irma la: 10/10/2007 12:16:35
nu-i prima. si eu am avut. so? trebuia sa ma trageti si voi de maneca atunci.

stii si tu cum e (cred). ma apuca uneori cate-un avant de condescendenta mamoasa fata de anumiti oameni. :))

vorba "esti de groaza" nu e chiar asa de rea cum pare.
#242354 (raspuns la: #242339) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de thebrightside la: 10/10/2007 12:52:58
ma prinsesi pe val... intre timp mi-am amintit ca tot ceva de genul am intervenit si io o data cand maan si nu mai stiu cine se contrau. si tot fara adresant... en, fin. hai la bal, ca ajunge atata balci. :)

#242375 (raspuns la: #242354) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu, dear - de irma la: 10/10/2007 13:05:17
daca-ai putea sa-mi aduci acum un ecler cu ciocolata...
tocmai s-a dus o colega sa cumpere si nu mai aveau! fapt care mi-a produs o puternica frustrare.

(lafemme, scuze, dar trebuia sa-mi vars si eu naduful!)

:)
#242385 (raspuns la: #242337) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brightie - de irma la: 10/10/2007 13:06:44
mah, daca te mai supar vreodata injura-ma verde-n fata si gata. :)
promit sa nu ma supar.

*hug*
#242387 (raspuns la: #242375) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irmalici- scuze iar de offtopic/-e - de thebrightside la: 10/10/2007 13:11:55
cum, maica, sa te injur verde, ca verdele-i de bine...?! a, ciu!

bata-te-ar binele sa te bata! :)

#242389 (raspuns la: #242387) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma, darling - de latu la: 10/10/2007 13:33:03
daca-ai putea sa-mi aduci acum un ecler cu ciocolata...
Eleganta volta, noroc ca nu barda ci doar vantul ei mi-a atins sprancenele, da alea fiind un pic ridicate... Acuma nu mai sunt asa stufoase, ceea ce e bine, ca oricum vroiam sa le tund:-))

Ii zic la nevasta-mea sa faca ecleruri, da' nu garantez ca ajunge vreunu' la tine daca le aduc io, ca drumu-i lung.:-))
#242405 (raspuns la: #242385) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuturor - de lafemme la: 10/10/2007 19:41:07
am citit tot.... am avut senzatia initial ca ma aflu la finalul unei piese de Ben Jonson, vorba ceea, final slaughter, in care se incepea prin injunghierea subsemnatei, si apoi, picau ceilalti, unul cate unul, nimiciti din motive quasi-comice. Spre final m-a cam luat de cap afacerea si n-am mai priceput mare lucru.

Oricum ar sta treaba, stiu ca nu am periat textul de greseli... gleseala mea... jur ca nu mai fac si scuip in san, arunc sare peste umar sa piara ghinionul. Point taken aici... unele comentarii referitoare la subiect mi-au parut exagerat de sfatoase si zeflemiste... dar fiecare face cum ii trece prin cap... presupun in inocenta mea ca cei care au dat cu parul cred inca in cojile de nuci presarate intr-unul din colturile clasei pe care genunchii siroiesc...

multumirile mele urmatoarelor persoane:
tuxedo - care mi-a aparat onoarea, chiar daca la un moment dat, el impotriva lumii deslantuite, aparand nu musai subsemnata ci principiul ce sta in spatele povestii, semana izbitor de bine cu Don Quijote
intruder - pentru sfatul care nu avea legatura cu typo-urile si gramaticile
zaraza - care a gasit ceva bun de zis in toiul furtunii

Acestea fiind spuse si pe un ton mai serios, m-am amuzat copios in seara asta citind comentariile. Nu port niciodata pica, cred ca din cauza unui dezvoltat simt al umorului. Sunt noua pe aici asa ca va rog ca si pe viitor sa fiti la fel de sinceri cu mine ca pana acum ... facand asta pe ce ton va vine la indemana... daca raspunsul meu va fi unul glumet asta inseamna doar ca va raspund cam cu aceiasi moneda si ca nu ma iau foarte in serios niciodata.

A dumneavoastra, umila
lafemme
#242572 (raspuns la: #242405) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)))))))))) lafemme, - de Intruder la: 10/10/2007 20:47:03
comentariul tau din final, e mult mai bun decat textul!
de fapt, e una din cele mai bune chestii citite pe cafenea in ultimul timp.
adevarul e ca imi place ca atunci cand vine cineva nou aici, sa deschida usa cu piciorul, sa-l ia pe barman de guler si sa-i ceara calm, cu gura foarte apropiata de fata lui, un gin sec...sa dea ginul peste cap si sa mai ceara unul...sa-l bea si pe ala si-apoi sa bata cu pumnu-n masa, zicand: "ba, faceti loc!...unde-s caii vostri, sa-i impusc?"

#242604 (raspuns la: #242572) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de irma la: 10/10/2007 21:36:32
o sa am la noapte vise cu sprancene ridicate, zburatoare. :))

eclerele le-ai putea trimite prin posta rapida.
#242623 (raspuns la: #242405) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de latu la: 10/10/2007 21:48:03
pai acuma chiar coshmaruri n-am vrut sa ai:-))))
#242625 (raspuns la: #242623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...