-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Plimbare prin parc


de danielt la: 26/04/2004 06:24:00
modificat la: 26/04/2004 09:29:55
taguri: Proza_scurta 
voteaza:

Bătrânul se întoarse nervos şi privi mustrător la cei doi prieteni ai săi. Abia îşi târau picioarele, gândi cu obidă, sunt pe zi ce trece tot mai ramoliţi şi neputincioşi. El încă mai avea forţă, nu avea nevoie de baston şi când mergea la fiică-sa urca două etaje fără oprire.


Dădu din mâini ca să-i grăbească şi începu a le spune o poveste despre un nepot leneş şi un bunic răbdător, apoi îşi aminti de propii nepoţi şi le spuse cum nepoţica cea mai mică îi spune "bulicule". Ha, ha, ha râse singur.


Îi privi cu milă, abia mergeau, se sprijineau, din când în când, unul de altul şi foloseau bastonul ca să nu cadă. Zâmbi răutăcios, el nu avea nevoie de sprijin. Îşi aranjă mândru sacoul şi le aminti de vremurile când jucau fotbal în parc, se lăudă că el încă mai putea alerga şi apoi le povesti plin de umor cum juca fotbal în curte cu nepoţii. El era atacantul, preciză privindu-i atent.


Ajunseră la capătul parcului. Se întoarse să-i aştepte. Abia mergeau. Îşi subţie ochii să vadă mai bine. Doar unul îl mai însoţea. Ridică bărbia întrebător.


- Eh? Unde-i Mihai, s-a rătăcit? Glumi uşor ironic.


Celălalt bătrân se opri o clipă în baston, urmărindu-l cum începe o nouă poveste. S-a ramolit de tot, gândi cu milă, nici nu mai ştie că Mihai s-a dus acu' o săptămână.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...