-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

autism


de doruta la: 13/10/2007 12:48:01
rezumat: Adresez o rugaminte tuturor persoanelor cu informatii din domeniul autismului. Am nevoie de sfaturi in ceea ce priveste educatia si diagnosticarea copilului meu. Amanunte mai jos, in textul detaliat. Multumesc!
taguri: Diverse 
voteaza:
Am un baietel in varsta de 4,5 ani diagnosticat de la varsta de 2,5 ani cu elemente autiste. Copilul vorbeste la persoana a 2-a, cu dificultati in a interactiona, uneori vorbeste logic, alteori rosteste cuvinte fara sens...Problema cea mai suparatoare este tipatul manifestat la refuzuri sau din senin. In ultimele doua saptamani copilul a fost diagnosticat sc. Obrya cu tulburari din spectrul autist. Nu am fost multumita de investigarile facute. Va rog sa ma anuntati daca dvs cunoasteti o clinica specializata in punerea unui diagnostic corect. Ar fi ideal ca aceasta clinica sa includa efortul de examinare a unei echipe de specialisti (psihiatru, logoped, consultant in probleme de educatie in acest contexy etc).
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Doruta - de andre_ la: 14/10/2007 01:41:40
Doruta, intr-un fel sau altul toti avem elemente autiste in noi, doar ca unii le manifesta si altii nu :)

La modul si mai serios acum, depinde unde te afli pentru ca in Ro daca esti nu stiu sa fie un centru asa cum ai descris tu ca ti-ai dori sa gasesti. In acelasi timp stiu o asociatie foarte buna, avea sediul in spatele Circului in Bucuresti si ei te-ar putea indruma cu sfaturi practice. La fel de bine stiu ca se incerca la un moment dat si formarea unei asociatii pentru parintii copiilor cu autism dar nu am idee daca au ajuns la vreun rezultat.
Ai putea incerca la FDSC (Federatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile). Ei editeaza un catalog al ong-urilor si au chiar si un buletin informativ pe partea sociala.
Stiu ca nu este exact ce ai intrebat dar macar e un inceput sa gasesti persoane competente in domeniu sau referinte spre altceva.
Sper sa te ajute ce am scris iar daca nu, iti doresc putere in a duce lupta ce te asteapta in caz ca intr-adevar se confirma diagnosticul.

#243713 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ceva contacte - de proletaru la: 14/10/2007 20:49:28
imi pare rau sa aud asta....

la Spitalul 9 este ceva specializat si sunt chiar buni.
am sa iti dau inca o adresa de la un centru privat din Bucuresti dar am adresa la serviciu.
bafta multa si sanatate copilului!
daca nu esti in Ro e mai dificil.
#243800 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...