-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Germania vis sau realitate


de laurakarcsi la: 17/10/2007 17:01:24
modificat la: 18/10/2007 09:25:27 arata originalul
voteaza:
Va salut pe toti. Cine poate sa-mi lumineze mintea care mi s-a intunecat de tot. Acuma plec in Germania cu contract de munca, as vrea sa-mi duc cu mine sotul si copiii(3),stiu ca se poate obtine locuinta sociala daca merg cu contractul la primarie si ma "rog de ei". Voi ce stiti e adevarat? Ce acte mi-ar trebui? Care este defapt conceptul de locuinta sociala(sozial Wohnung)?Ar trebui sa-mi duc traduse toate actele in germana de aici din Romania?Va multumesc si va astept raspunsurile, poate ma luminati. "Rudele" mele dragi din Germania ma ajuta "foarte mult". Sper ca ati inteles ce vreau sa zic. :)Va las si o adresa de mail in caz ca vreti sa-mi scrieti, sa-mi dati sfaturi sau idei: laura_karcsi@yahoo.com
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de Intruder la: 17/10/2007 21:53:54
mai bine, ai lasa sotzul acasa si m-ai lua pe mine in Germania.
de ce sa n-ai Kopfzerbrechen?!

ok, glumesc...poate te lumineaza cineva. :)
#245447 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
laurakarcsi - de latu la: 18/10/2007 19:15:57
"Rudele" mele dragi din Germania ma ajuta "foarte mult".
Rudele tale din Germania, probabil sunt niste prosti din aia care lucra cate 50-60 de ore pe saptamana sau mai mult, care atunci cand vin in concediu in ro primesc o lista cu cele necesare, care stiu ca cercul de prieteni marit brusc dupa plecare ii iubeste sau nu in functie de cadourile aduse, care scot resemnati portofelul de fiecare data cand "Bem o bere" si cand comesenii se fac ca ploua in timp ce-si aprind nonshalant o tzigara din pachetul care sta la indemana pe masa.
Imbuibati cum sunt, "rudele" tale au uitat desigur de unde-au plecat, ceea ce voi ati inteles in momentul in care eventual v-au spus ca astea sunt tertipuri cu care nici n-are rost sa incepeti, pentru ca in fond nici nu e posibil si pe deasupra, statutul social e exact nivelul la care ei - imbuibatii deci - nu vor sa traiasca, motiv pentru care si-au sacrificat viata muncind intr-un fel pe care voi, cei nevoiasi din romania inca n-ati avut ocazia sa-l cunoasteti.

Si: Nu, nu merge sa capeti locuinta sociala si e foarte bine asa, pentru ca pe aia ti-ar plati-o "rudele" si eu si ceilalti care platesc lunar impozite. Iar tu te-ai intoarce dupa ce s-ar epuiza contractul, ti-ai renova shoprul din gradina facandu-l sa fie gradina de vara cu termopane sau ti-ai construi in sfarshit piscina de care - nu-i asa - toti avem nevoie intru mentinerea sanatatii si unui nivel de trai acceptabil.

Sorry.
Dar daca intrebai de ex. "Exista posibiliatea sa fac suplimentar bani, vrau sa castig daca am ocazia" mi-ar fi fost mai ushor sa-ti raspund.
#246012 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de deutza_opris la: 03/11/2010 22:26:43
x
#578977 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- de deutza_opris la: 03/11/2010 22:32:10 Modificat la: 20/12/2010 11:28:48
0
#578979 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...