-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

plansul florilor de mar - poveste (ultima parte)


de Lady Allia la: 31/10/2007 14:16:18
modificat la: 31/10/2007 14:17:22 arata originalul
rezumat: ati auzit vreodata cum plang florile de pe morminte?
voteaza:
Afară era o zi minunată de primăvară. Din gădină se auzea foşnetul vântului, trilurile păsărilor şi răzbea un miros atât de frumos de flori. Tânăra se ridică repede din pat şi ţâşni către fereastră deschizând-o larg. Zâmbi desfăcându-şi mâinile a îmbrăţişare şi închise ochii. Gura ei frumoasă trimise un sărut imaginar.
- Bună dimineaţa mamă...! Sărutul tău e azi tare cald...Nu mai eşti tristă, nu-i aşa?
O pală de vânt călduţ intră în casă răvăşindu-i puţin părul şi sărutându-i chipul alb şi frumos. Dacă ar fi putut să vorbească ar fi spus:
- Nu sunt tristă draga mamei...te iubesc nespus!
Dar pentru Maria vântul nu trebuia să înveţe să vorbească. Îl înţelegea oricum şi, râzând fericită îi răspunse:
- Şi eu te iubesc mamă...şi eu te iubesc! Acum merg la Ioana şi la Radu în bucătărie ca să văd ce surpriză frumoasă mi-au pregătit pentru ziua mea. Ei,...offf mamă, mă iubesc tare mult să ştii şi şi eu îi iubesc pe ei. Sunt atât de buni şi iubitori cu mine! Mi-au dăruit tot ce poate să facă fericit un copil...Şi...da! Împlinesc azi 20 de ani mamă, iar tu eşti la fel de tânără şi frumoasă...Pe diseară mamă...Să nu uiţi că te iubesc!
- Pe diseară...îi şopti foşnind încet şi plin de drag vântul. Nu uit...nu am uitat nici o clipă guriţa ta la pieptul meu...Eşti încă acolo...
Ea nu văzu, dar din mărul înflorit din faţa casei începură să cadă boabe de ploie şi petale roz. Cerul plânse doar acolo...ca ea să nu vadă, dar ea văzu şi spuse încet:
- Mulţumesc mamă...pentru cei 20 de ani şi pentru părinţii minunaţi pe care mi i-ai dăruit...
Mărul se cutremură şi începu să se legene cu putere...apoi se opri brusc. Îşi legăna doar crengile uşor...ca într-un dans dulce-amar, iar soarele îl încălzea.
- Şi noi îi mulţumim şi îţi mulţumim...se auzi glasul blând al Ioanei.
- Ioana! şi Maria alergă în braţele ei. O sărută pe frunte şi îi strânse mîinile cu drag. Vru să spună ceva, dar se opri. Nu putea...
Ioana îi zâmbi şi spuse:
- Ştiu...Maria, ştiu! Să ştii că şi noi te iubim nespus de mult draga noastră. Unele lucruri nu trebuiesc spuse...se simt!
Maria îşi şterse lacrimile şi faţa i se lumină de bucurie.
- Mulţumesc Ioana. Mulţumesc că niciodată nu m-aţi forţat să spun ceea ce alţii poate şi-ar fi dorit să audă.
Le întrerupse Radu:
- Fetelorrrr!!! Mi s-a lipit burta de spate de foame şi se topeşte frişca de pe tort...direct la mine în gură dacă nu vă grăbiţi.
Maria şi Ioana începură să râdă şi ziua trecu frumos ca în toate celelalte zile de când era ea în casa lor. Noaptea păru că veni mai repede ca de obicei...Probabil luna vroia să intre mai repede în casă să sărute chipul adormit al Mariei... De data aceasta luna o găsi însă trează pe Maria. Era lângă patul părinţilor ei. Îi privea fericită. Se aplecă încet peste frunţile lor şi săruntându-i le spuse în şoaptă:
- Noapte bună tată, noapte bună mamă...vă iubesc nespus de mult şi vă mulţumesc! şi în vârful picioarelor trase uşa după ea ghemuindu-se fericită în pat.
Petrecând-o cu privirea înlăcrimată Ioana îi răspunse înăbuşit în palme:
- Noapte bună fata mamei...Şi eu te iubesc nepus de mult!
- Egoisto...se auzi spre surprinderea ei glasul tremurat al lui Radu.
- Nu ştiam că eşti treaz!
- Şi aşa, spuse el trăgând-o aproape de trupul lui şi aranjându-i părul deja cărunt pe ici pe colo...şi aşa, tot trebuia să spui "şi noi te iubim...". Ioano...mare norocoşi mai suntem că e fata noastră. În fiecare noapte a făcut aşa...de când a învăţat să spună "te iubesc mamă, te iubesc tată...".
- Da..., ştiu, dar...
- Şi eu te iubesc Ioano..., ce zici?
Ioana se înveseli şi ghemuindu-se lângă Radu zise:
- Eu sunt de două ori norocoasă Radule...Sunt norocoasă că mă iubeşte Maria şi sunt norocoasă că mă iubeşti tu şi că îmi suporţi toate celea.
- Păi, na...te suport că eşti a mea...o alintă Radu iubindu-i cu buzele fruntea, obrajii, gura şi mâinile.
Luna se opri puţin la fereastra lor. Intră încet şi le atinse chipurile plină de recunoştinţă, apoi se grăbi în camera alăturată. Maria era trează.

...........................................

- Te-am aşteptat mamă...te-am aşteptat de "Noapte bună". Să nu mai pleci mama mea...să nu mai pleci. Îmi cânţi mamă?
- Nani, nani...puiul mamii...dormi cu mama draga mamii...

Cartea se închise încet şi femeia o lăsă ca o atingere pe noptieră. Mai rămase câteva clipe să se piardă în chipul copilei ei. Înainte să adoarmă...fata deschise ochii:

- Bine că e doar o poveste mamă...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


Lady Allia - de Roman Haduch la: 31/10/2007 14:33:48
"Gura ei frumoasă trimise un sărut imaginar."
desi nu sunt mama ta am simtit un sarut imaginar atingadu mi alba frunte , frunte ce imi stie bine secretul aiurarile trecute. Un cuvant bun e ca un sarut pe buze astfel ca ma simt tucat cu multa dragoste de poemul tau ." Vezi Lady, tu saruti, cuvantul bun este un sarut , chiar si vantuletul sărută "chipul alb şi frumos."
"- Mulţumesc mamă...pentru cei 20 de ani şi pentru părinţii minunaţi pe care mi i-ai dăruit..."
Lady ai punctat maxim . Biblia spune ca orisicine cinsteste pe tatal sau si pe mama sa . traieste mult si fericit. Fi fericită Lady.
cu drag Roman Haduch
#250515 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lady - de rexy la: 31/10/2007 18:29:17
.fain.trista.Eu nu vad legatura cu biblia.Asta poate si pentru ca sunt un pic departe de tot ce e religios.
#250599 (raspuns la: #250515) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LA - de munteanu rodica la: 01/11/2007 11:11:09
Perioada in care ai fost insarcinata iar mai apoi lauzia, m-au impiedecat
sa-mi spun gindurile si mai ales sa-ti aud parerea.Si mai ales sper sa nu ma intelegi gresit.
Nu voi comenta calitatea scriiturii tale.Nu sunt in masura s-o fac.Ce pot sa-ti spun sincer si deschis , eu cred ca atunci cind cineva fara inclinatii literare este impresionat
atunci ar fi primul semn de bine.Bineinteles comentariile calificate au cu totul alta valoare.
Din ceea ce eu am citit scris de tine nu am ramas decit cu senzatia ca musai si neaparat vrei sa transmiti stari.Starile tale.Pina aici nimica rau.Atunci cind insa este cineva care-ti spune clar ca nu-i pe placul lui ,incepi a explica si insisti,insisti, ca pina la urma omul o lasa balta(atentie asta nu inseamna ca dintr-o data este de acord cu tine)
Sa continuam cu starile: este absurd si
in primul rind tie nu-ti va folosi in viata sa crezi ca prietenii sunt cei cu care ai schimbat doua trei vorbe pe zi.Si nici chiar prietenii din viata reala nu cred ca ar fi de acord ca totul sa fie permanent invaluit in dulcegarie sa gasesti scuze pentru orice.Fetita ta va creste si are nevoie de cit mai multa varietate de o mama care sa o ajute sa inteleaga orice situatie , intimplare ,sa o in vete mai ales sa aiba discernamint.Ori asta nu se poate daca tu imbraci totul
in roz(o mica gluma .rozul, eu dupa o indelunga cujetare si din auzite il impart in roz bombon si roz chilot)
Nu -ti spun ca trebuie sa fi dura si nesarata dar te rog sa urmaresti si probabil vei intelege cindva ,copilul de la citeva luni preia cit reuseste de la parinti si cei din jur si mai mult considera ca asa este normal.Si foarte greu sau niciodata dupa multi ani mai reusesti sa repari ceva.Multe as putea spune.Insa ma opresc.
Referitor la cutremur:cum crezi ca poti descrie ceva ce nu ai vazut,trait.
Cei care au trait momentul sigur vor gindi la fel.Nu vreau sa-mi amintesc.Eram la Bucuresti iar a doua zi la Ploiesti.Si acuma ma orice miscare seara ma uit la lustra iar
mirosul, mirosul nu-l voi putea uita vreodata.
#250999 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rodica... - de Lady Allia la: 01/11/2007 11:30:10
nu am sa comentez ceea ce ai scris tu aici. am sa o iau ca si o parere care sa stii ca nu imi face rau, dar nici adevarata nu este :).
draga mea eu imi sustin doar punctul de vedere atunci cand explic...asa cum o face si cel care incearca sa ma faca pe mine sa vad viata altfel decat o vad eu. nu ti se pare corect?
rozul cu care imi imbrac eu viata pe hartie sa stii ca este aerul meu proaspat cu care imi incarc bateriile, asa cum al altora este poate o muzica buna, un joc de sah, etc.
"n primul rind tie nu-ti va folosi in viata sa crezi ca prietenii sunt cei cu care ai schimbat doua trei vorbe pe zi."
cat despre asta...ce sa zic? zambesc. dar cei cu care schimbi mai multe vorbe pe zi sau in viata cu ce sunt oare mai mult prieteni? nu asta defineste cuvantul prietenie Rodica! iar daca eu simt o oarecare apropiere sufleteasca de o anumita persoana nu vad de ce nu i-as putea spune prieten... asta nu inseamna ca am sa ii dau pe mana contractul de la casa sa faca ce vrea cu el...doar pentru ca mi-e prieten ;).
probabil dau senzatia unui copil mare (ceea ce uneori chiar sunt) si naiv, care alearga dupa fluturi roz si traieste in lumea lui Peter Pan, dar ai ramane surprinsa sa cunosti culorile vietii mele Rodica.
rozul nu este altceva decat soarele pe care il admir dimineata cand rasare si cand imi beau cafeluta...ca sa pot iesi frumos din casa pregatita pentru o noua zi!

si te-as ruga...indiferent de cati ani ai...sa fi si tu atenta cand dai lectii unei mame despre cum sa isi creasca copilul...chiar daca tu ai impresia ca ai stii sa il cresti mai bine.
niciodata sa nu mai ai impresia ca TU stii si iti doresti ce este mai bine pentru copilul altor mame...(asta fara sa ma simt eu ofensata).
iti spun asta pentru ca asa cum ti-ai permis tu sa imi dai lectii de viata fara sa ma cunosti dincolo de cuvinte imi permit sa iti fac si eu o observatie!

"Referitor la cutremur:cum crezi ca poti descrie ceva ce nu ai vazut,trait."

nu cred Rodica...incerc doar si nu am dat cu parul in nimeni.
dar tu daca l-ai trait crezi ca il cunosti cel mai bine?
imi pare insa rau de senzatiile si mirosul pe care nu ai sa-l uiti niciodata.

cat despre mine...nu are importanta cu ce fel de mirosuri voi ramane o viata intreaga...

numai bine iti doresc.

#251003 (raspuns la: #250999) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LA - de munteanu rodica la: 01/11/2007 11:59:28
In sfirsit, asa pari mai adevarata.
Nu am dorit sa-ti dau lectii tocmai pentru ca fiecare om este diferit, si nici sa-ti spun cum sa-ti cresti copila.Am vrut doar sa-ti arat ca nu poti avea dreptate intotdeauna ca nu poti transfera mereu starile tale celorlalti.Imagineaza-ti ca si eu ma trezesc dimineata si zimbesc soarelui,
imagineaza-ti ca am zimbetul pe buze mai mereu dar nu fortat,ca rid pling, alerg ,si chiar dansez.De multe ori par acra dar niciodata nu zic ceva fara sa ma gindesc oare cei din jurul meu sunt interesati de ceea ce spun?
Nu trebuie sa fi ofensata pe cei care nu sint de acord cu tine nici sa crezi c-ar avea ceva impotriva ta. Pur si simplu din punctul meu de vedere este o stare destul de apasatoare ca cineva
sa-ti explice in permanenta trairile sale si nu odata mi te-am imaginat sufocindu-ti sotul sau copila cu dulcegarii. S-ar putea sa gresesc.
Ti-am explicat ca de mult doream sa-ti spun aceste lucruri dar am crezut ca este bine sa treaca perioadele mai dificile ale nasterii si lauziei. De unde putem deduce si relele mele intentii.Dar in mod sigur nu am vrut decit sa-ti trag un semnal de alarma pe care tu-l consideri ofensa.Bineinteles este alegerea ta.
#251022 (raspuns la: #251003) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rodica - de Lady Allia la: 01/11/2007 12:54:19
:) nu consider ca m-ai ofensat!
tocmai ti-am spus asta in mesajul precedent.
cred doar ca nu ai dreptate in totalitate.

"Nu trebuie sa fi ofensata pe cei care nu sint de acord cu tine nici sa crezi c-ar avea ceva impotriva ta."

nu sunt ofensata si nici nu cred, dar depinde mult de tonul pe care sunt spuse anumite lucruri. tonul da muzica Rodica :).
au fost cazuri Rodica in care unii nu au criticat ce am scris ci pe mine cea care am scris, ceea ce nu mi se pare corect. a descrie cum sunt perceputa (asa cum ai facut-o tu) mi se pare ok, dar a jigni pe cineva doar pentru ca asta ne face placere sau avem falsa impresie ca il cunoastem...nu e nici normal, nici corect.

"Pur si simplu din punctul meu de vedere este o stare destul de apasatoare ca cineva sa-ti explice in permanenta trairile sale"

la fel de apasator mi se pare si mie cand cineva incearca mereu sa ma faca sa vad viata neagra. o vad in viata de zi cu zi de multe ori si in multe ipostaze...nu trebuie sa imi car gunoiul, problemele si durerile si in virtual. fiecare alegem o lume in care sa ne oblojim ranile si sa ne incarcam bateriile.

si te-as intreba Rodica...:
sunt unii care sunt super-realisti, pragmatici, pesimisti si incearca sa demonstreze si altora ca viata nu e roz, ca optimismul e doar pentru naivi, ca nu e bine sa visezi ca doare cand te trezesti...etc - ei au mai mult drept sa vorbeasca despre trairile lor decat mine? de ce?
pentru ca sunt oameni care prefera sa taraie dupa ei cotidianul peste tot si pentru ca uneori ne e teama sa ne lasam dusi de val...preferam ideile lor si nu ne place sa mai vedem "fluturi roz", "suflet, iubire"?
nu or fi textele mele de calitate literara, dar de visat si eu visez la fel ca si cei care scriu bine Rodica...

cat despre fiica mea...imi doresc multe pentru ea, dar cel mai mult imi doresc sa avem intelepciunea necesara - eu si sotul meu - sa ii descriem lumea prin trairile si cuvintele noastre, dar sa o lasam pe ea sa o traiasca prin trairile ei...
imi doresc sa putem sa ii oferim un camin plin de iubire, de caldura, de intelegere, de respect reciproc - un camin din care atunci de va fi sa fie sa invete sa zboare singura fara ingradiri.
imi doresc sa stim sa o iubim fara sa ii ucidem spiritul...

ce sa iti mai spun? cred ca imi doresc ceea ce isi doresc multe mame pentru copii lor...


#251040 (raspuns la: #251022) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LA - de munteanu rodica la: 02/11/2007 15:13:05 Modificat la: 02/11/2007 15:14:40
Iţi voi raspunde din nou cu toate ca-mi propusesem sa tac.
Ultima poezie sper sa fie doar versuri dar intotdeauna alegerile ne apartin şi
in primul rind efectul lor se vede la cel in cauza , mai putin la cei din jur.Asta pentru ca nimeni nu este de neinlocuit.As fi preferat sa spui "am ales sa lupt, sau am ales sa vad ca se poate si altfel, sau pur si simplu am ales sa fiu eu insumi pe raspunderea mea si astfel mai ales se poate vedea clar perceptia celor din jur .Si poti alege.
Spun toate acestea pentru ca stiu ca esti foarte tinara si nu poti intelege totul odata.Doar timpul va rezolva.
Eu am ales sa stau de vorba cu tine
pentru ca am fost pur si simplu revoltata de relatarea ta privind suferintele in timpul nasterii si pericolele la care cu bunavoie te-ai expus.Stiam ceva, dar mai apoi m-am interesat direct la sursa(deci intr-o maternitate) iar cezariana la ora actuala este o optiune a gravidei chiar este recomandata.Doar intrebind mereu si incercind sa inveti din orice ocazie poti sa-ti usurezi in viata drumul.
Pe linga multele chinuri pe care le-ai suferit si riscul la care ai expus copila ma intrigat felul cum poti gasi o scuza personalului spunind ca s-a purtat admirabil.
Stiu ca sint putin cam dura dar daca ai fi fetita mea aş fi si mai si.Pentru simplu fapt ca stiu ,trebuie sa invatam sa ne respectam inainte de a pretinde, pentru ca stiu ca ,trebuie sa invatam sa cerem cu fermitate sa fim respectati.Trebuie invatate legile , trebuie sa stim la ce ne putem astepta in orice moment.
Si asa cum iti spuneam atitudinea ta si hotaririle iti apartin.
#251364 (raspuns la: #251040) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rodica - de Lady Allia la: 03/11/2007 12:10:21 Modificat la: 03/11/2007 12:18:55
Si eu mi-am propus sa tac, dar nu am reusit cand am vazut cum ti-ai asumat dreptul de a ma acuza de faptul ca "mi-am expus fetita".
Daca aveai ceva de comentat asupra acestui subiect puteai sa o faci direct la conferinta pe care am deschis-o si sa nu sari de la un subiect la altul cand vrei sa "ma transezi" ca pe o bucata de carne fara suflet si constiinta!
Invata sa nu mai judeci oamenii doar dupa anumite pareri sau "mi-am imaginat" - s-ar putea sa suferi de o imaginatie prea bogata si nu cred ca e corect si just fata de cei pe care incerci sa ti-i imaginezi.
Draga mea ...daca nu as realiza in mintea mea diferenta de varsta dintre noi ti-as spune vreo doua ca de la femeie la femeie ca sa iti aduci aminte sa nu te mai iei de o mama!
Daca ITI IMAGINEZI ca TU STIMABILO ii doresti mai mult decat mine binele fetitei mele atunci esti cu adevarat naiva si aroganta! Daca TU crezi ca ai fi facut altceva in locul meu in ACEEA situatie, iarasi esti o aroganta fara scrupule care considera ca DOAR EA stia si putea in acel moment mai bine sau probabil le anticipa pe toate!
Oricum...ce te rog este sa incerci sa nu mai arunci in altii cu noroi si "lături" doar pentru ca tu te-ai interesat si tie ti s-a spus ca...!
STIAM SI EU ca este libera optiunea de a alege cezariana si chiar am cerut-o, dar mi s-a spus ca NU ESTE NEVOIE DE EA CA TOTUL SE DERULEAZA PERFECT!
In momentul in care am vazut ca nu pot sa nasc normal (dupa 40-50 min) am CERUT CEZARIANA ba chiar am optat pentru a fi eu RUPTA, TAIATA, IMPARTITA IN DOUA, IN ZECE daca este posibil DOAR PENTRU CA FATA MEA SA TRAIASCA!!!
Pe langa asta stimabila doamna-femeie ar trebui sa stii din propria experienta ca in momentul in care te afli pe masa de nasteri, cu doua perfuzii in mana, cu masca de oxigen, cu o parte din capul copilului in colul uterin NU ITI MAI PERMITI SA FUGI LA ALTA MATERNITATE sa ceri CEZARIANA...si ca si urmare ramai la mana doctorului respectiv.
Pe langa asta...UNA este materinitatea de oras mare si ALTA este maternitatea de provincie, unde daca ai fi citit atenta a trebuit sa imi cumpar de la medicamente, injectii (cele care trebuie sa le iei dupa ce nasti pentru a te curata interior...) pana la vata sterila...TOT!!!
Deci...revino te rog la aceea maternitate si intreaba-i daca ASTA e posibil! Vor spune probabil ca NU, doar sunt si ei in bransa, dar daca ar fi sinceri cum a fost proletaru care a lucrat si el in sistem si stie cum e...ai vedea ca ASA CEVA ESTE POSIBIL LA NOI IN ROMANIA!
Deci inainte de a judeca pe altcineva te rog priveste-te bine in oglinda si gandeste-te daca ai acest drept si daca intr-adevar esti in masura sa o faci! Eu inainte de a da cu parul in altii ma gandesc bine la consecinte...s-ar putea sa nu cunosc toate detaliile si sa judec gresit persoana...ceea ce nu ar face din mine o persoana mai buna sau mai desteapta ci ar face din mine doar...o alta persoana comuna care vrea sa se afle in treaba in lipsa de ocupatie.

Si...revenind la plecarea sau ne-plecarea mea, la urma urmei este CLAR optiunea mea!
Fiind optiunea mea...este din nou CLAR o responsabilitate pe care mi-o asum - cu bune si rele - cu paine si sare sau cu pietre!

Apoi ai spus ca:
"am ales sa lupt, sau am ales sa vad ca se poate si altfel, sau pur si simplu am ales sa fiu eu insumi pe raspunderea mea si astfel mai ales se poate vedea clar perceptia celor din jur ."

Eu am ales sa lupt Rodica nu de acum ci de multa vreme, dar aici eu nu duc lupte cu nimeni, nici macar cu mine insumi.
Eu sunt impacata cu mine si cu cei de aici...
Aici Rodica am ales sa daruiesc o particica din mine in momentul in care mi-am facut id pe cafeneaua. Am ales sa impart cu voi gandurile, sentimentele, zambetul meu cel mai curat si mai frumos.
Am ales pur si simplu sa fiu EU INSUMI cu toata responsabilitatea si mi-am asumat tot ceea ce poate sa insemne acest lucru.
Nu ma intereseaza "ce zice lumea" si nici nu vreau sa scriu "de dragul lumii"...ca sa fiu perceputa frumos de toti, ca sa fiu numai laudata si apreciata, ca sa mi se dea doar colaci cu lapte si miere.
Eu sunt eu asa cum sunt si poate vei ramane surprinsa, dar mie mi-e bine in pielea mea si nu sunt dezamagita de omul care sunt!

si ca sa inchei...

"nici o parere din lume n-are drept la stima numai fiindca e o parere...singurul lucru care trebuie sa fie stimat e adevarul"-camil petrescu

iar in mesajul tau Rodica nu gasesc nici un adevar desi poate mi-ar fi placut sa gasesc macar un bob.

P.S.:
"Stiu ca sint putin cam dura dar daca ai fi fetita mea aş fi si mai si."

Nu Rodica...nu ai fi putut niciodata sa fi mama mea!
#251640 (raspuns la: #251364) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LA - de munteanu rodica la: 03/11/2007 12:39:24
Nu am dorit sa declansez un razboi, nici macar o clipa nu m-am gindit sa te judec, sau sa-ti judec comportamentul
SIGUR nu mi-ar fi folosit la nimic.
Nu am sa reiau fragmente din ceea ce am scris, cine a vrut, sau vrea, poate sa reciteasca.Dar, in mod sigur am vrut sa trag un semnal de alarma subliniind ca trebuie sa fim
mult mai pregatiti in fata vietii si a diferitelor situatii.Trebuie sa ne invatam drepturile si legile sa stim
sa le pretindem .Altfel nu putem merge inainte .Am mai dorit sa subliniez ca nu este benefica gasirea de scuze pentru indolenta cadrelor specializate.
Singurul lucru pe care l-am dorit a fost sa te ajut sa intelegi si altfel asta tocmai pentru ca am inteles prin ce-ai trecut si nu odata m-am gindit ca meriti sa privesti viata nu numai cu ochii tai.
Nu voi comenta cele scrise de tine si cred ca am reusit sa fiu destul de clara in privinta spuselor mele.
Tot o mica remarca: atunci cind iti
expui trairile si fragmente de viata
undeva(sa spunem pe un sit , sau o carte ,un film etc)trebuie neaparat sa
poti primi nu numai parerile pozitive.
Pentru ca oricum astepti comentarii nu???
#251645 (raspuns la: #251640) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...