-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Celinda Arnet


de Aida Nuran la: 30/04/2004 07:58:00
modificat la: 02/05/2004 17:25:27
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Cu ocazia nu stiu caror alegeri am insotit-o pe bunica mea la sectia de votare. Am terminat repede si, cum era o dimineata mohorata de primavara timpurie, ne-am grabit sa ne intoarcem.
Acasa, bunica a constatat ca cei de la sectia de votare ii dadusera buletinul altei persoane.
Numele persoanei era Celinda Arnet (nascuta in 1926, fiica lui Armin si a Veturiei). Mi-am zis ca este cam desuet.
Cunosteam adresa si pe la ora 12 am pornit sa recuperam buletinul bunicii.
Am sunat la usa, ne-a deschis o femeie maruntica si energica. I-am explicat problema. Ne-a invitat sa intram pana cauta ea buletinul.
Primul lucru care m-a frapat la casa aceea a fost mirosul suav de gradina de trandafiri. Apoi, ciudata mi s-a parut lumina auriu-stralucitoare de zi insorita. M-am uitat afara, incepuse sa ploua! La momentul respectiv nu mi s-a parut ciudat. De fapt, ma cuprinsese o toropeala placuta si nu ma mai preocupa nimic. Peste mirosul de trandafiri a inceput sa se suprapuna subtil un miros de fursecuri cu vanilie. Am inceput sa ma uit in jur. Mobila veche dar eleganta era acoperita cu o tapiterie a carei culoare luminoasa se potrivea de minune cu tapetul cu mici buchetele de lacramioare. Din sufragerie se putea deslusi intr-o oglinda mare un colt de pat acoperit cu o invelitoare de satin rosu. Pe pat erau cateva perne mici de forma neobisnuita invelite in satin cenusiu-albastrui. Un evantai imens si foarte colorat era agatat pe perete.
Celinda Arnet a aparut pe neasteptate si m-am smuls cu greu din lancezeala mea placuta.
Am ajuns acasa. Bunica bombanea ca si-a pierdut telenovela preferata. M-am uitat la ceas. Era ora 12.

Ma intreb: ce Frumoasa Adormita pe care nu a trezit-o nimeni, ce Thais neconvertita, ce Virginia aclimatizata locuieste in casa cu miros de trandafiri?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

subiecte similare:

comentarii (1):


Ca un parfum de vis....... - de cosmacpan la: 04/05/2004 02:21:02
"Ma intreb: ce Frumoasa Adormita pe care nu a trezit-o nimeni, ce Thais neconvertita, ce Virginia aclimatizata locuieste in casa cu miros de trandafiri?"
Mi-am permis sa incep cu intrebarile tale pentru ca raspunsul pe care il cauti, l-a cautat si Eliade si fiecare la randul sau la timpul sau a cautat astfel de raspunsuri. Unii dintre noi cauta si poate gasesc raspuns, altii cauta si nu gasesc nici un raspuns, iar cei mai multi nici nu cauta si nici nu gasesc pentru ca lasa acest lucru in seama subtilului si inefabilului. Inconstientul sau subconstientul preiau aceasta sarcina si ne trezim la un moment dat in fata unor raspunsuri la intrebarile nepuse.
#14956 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...