-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Astăzi am simţit din nou mirosul ierbii


de beatlemaniacul la: 16/11/2007 02:01:14
taguri: Salonul 
voteaza:
Sânt fericit! Ca de fiecare dată, întâlnirea cu iarba mă face fericit. Parfumată şi moale, o calc doar atât cât să n-o strivesc. Firele lungi mă gâdilă la gleznă şi mă aplec să miros pămantul. Ce beatitudine! Dacă aş putea, aici m-aş lungi pe-o parte şi aşa aş sta să mă odihnesc... dar nu pot, căci până şi aplecarea asta a devenit un calvar. Mă doare spatele, de aceea mă mişc încet, cu paşi mici, şi nu apuc să mă bucur prea mult de această avalanşă de parfumuri, căci el mă trezeşte la realitate: „Haide mai repede, că sântem în întârziere!”

De la un timp nu mai pot să dorm bine. Mă răsucesc şi mă învârt ore întregi în camera mea fără să-mi găsesc locul. Şi spatele mă doare... Uneori noaptea mă trezesc speriat de prea multă linişte. Deschid ochii, dar nu văd în jur decat umbre şi lumini. Nu mai ştiu dacă este zi sau noapte. Ieri, tot umblând prin cameră, m-am lovit din nou cu nasul de tocul uşii. Mai demult, când m-am lovit pentru prima oară de un perete m-am mirat cum de nu l-am văzut. Apoi am început să mă lovesc mereu, de pereţi, de uşi, de toate acele obiecte aduse de ei, care zi de zi îmi micşorează spaţiul. Mirosul lor diferit îmi cere timp să mă obişnuiesc cu ele: cauciucul ce irită nasul, florile de la care strănut o zi întreagă, hârtia care usucă respiraţia. Şi mă doare că toate acestea fură câte puţin din camera mea.

„Sântem în întârziere!”... Pe el îl cunosc de când mă ştiu. Îl ghicesc după mirosul de săpun când vine dimineaţa să mă vadă. Îi ştiu mirosul de transpiraţie când se întoarce seara. Mâna lui mă mângâie mereu pe ceafă cu un uşor tremurat. Chiar dacă nu-i mai văd chipul, îi recunosc umbra. Îmi amintesc momentele când ieşeam împreună la plimbare şi vorbeam mult între noi. El povestea ce i s-a mai întâmplat eu îl ascultam şi uneori îi spuneam părerea mea. Nu se lua după sfatul meu, dar nu mă supăram. O dată a fost diferit. A venit acasă tremurând. Îl aşteptam ca de obicei bucuros să-i spun ce am mai facut. M-a ridicat şi m-a ţinut mult timp strâns în brate. Ochii lui curgeau drept pe faţa mea. Eram mirat şi curios în acelaşi timp. Atunci am înţeles ce este o lacrimă. Şi din instinct am început să urlu. În vremea aceea vedeam clar şi niciodată nu am să uit cum cobora pe obrazul lui se strângea în barbă apoi pica pe faţa mea. Da, pe atunci vedeam clar. O vedeam şi pe ea venind în vizită. Mirosul ei îmi dădea o uşoară nelinişte căci ştiam că pentru un timp nu am să pot vorbi cu el. Ei aveau altă treabă şi eu trebuia să-mi văd de ale mele. Ea avea o plăcere răutăcioasă de a se transforma. La început mă ţinea mult în braţe. Chiar mă lăsa să dorm lângă ea, uneori. La un moment dat nu a mai venit. Aproape că o uitasem când a apărut din nou. Schimbată. Foarte schimbată. Când a intrat pe uşă vocea ei m-a derutat. Mi-a fost greu să mă obişnuiesc cu ea, mirosea diferit. Dar ceva nu se schimbase: atunci când venea ea eu trebuia să-mi văd de ale mele căci ei aveau multă treabă. Ca şi mai înainte. După aceea ea s-a mai transformat de câteva ori. O dată a apărut cu un păr blond, o dată cu un păr negru, şi o dată chiar m-a uimit când m-a luat cu ea în vacanţă. Un lucru însă era clar: când venea ea eu trebuia să-mi văd de ale mele. Într-o zi a apărut cu nişte pungi mari, din care a scos mai multe haine pe care abia am avut timp să le miros înainte să le aşeze în dulap. Fiindca acele haine au rămas definitiv în dulap am ştiut că ea nu se va mai transforma. Atunci am început să dorm mult mai linistit. Ieşisem dintr-o perioadă de derută.

„Haide mai repede, că sântem în întârziere!” Mă târăsc cu greu în acel spatiu. Mă doare spatele. El mă ajută ca de obicei împingându-mă încet. Huruitul ăsta mă nelinişteste de fiecare dată căci ştiu unde mergem. Acolo înţepăturile sânt dureroase, chiar dacă el stă cu mine şi mă mângâie. De multe ori îmi vine să mă ridic si să musc din mâna care mă înţeapă, dar mă stăpânesc. De obicei stau aşa, în picioare, şi îndur pentru că ştiu că el e cu mine. Nu poate fi ceva rău atâta timp cât el este cu mine. O dată m-a lăsat acolo, am fost trist fiindcă a trebuit să dorm şi să mănânc altfel decât mă obişnuisem. Dar a venit şi m-a luat acasă şi am fost din nou mulţumit.

Mă întreb uneori dacă sânt fericit. Eu cred că da. El mă hrăneşte cu mâncare bună. Şi mă spală din când în când. Iubesc apa dar urăsc săpunul. Miroase tare şi arde pielea. Ar fi bine dacă ar folosi numai apă. Pe vremuri îmi plăcea sa înot. Intram în piscină şi stăteam acolo până mă dădeau afară. Am fost şi la plajă de câteva ori şi cu toate că nu înteleg valurile îmi place apa rece care mă primeşte şi îmi intră în pielea transpirată ca o alifie. Mi-e frică să mă depărtez de nisip, dar am învăţat că dacă am răbdare apa mă aduce la mal pe braţe. Şi nisipul! Să nu uit nisipul rece şi umed în care mă culcuşesc ameţit de atâta fericire.

Huruitul s-a oprit, deci e cazul să cobor. Încet-încet mă ridic şi fac un pas şi încă unul şi sânt în stradă. Mă opresc să miros iarba înainte să intru pe usă. El mă trage încet după el, niciodată prea tare. Doar atât cât să-mi arate să-l urmez. Sute de mirosuri mă înconjoară. Brusc simt o durere de burtă. Nu este emoţie, e doar o nevoie firească, şi mă liniştesc doar după ce el şterge în urma mea mocheta moale. El nu mă ceartă niciodată. Strânge după mine şi atat. Mă apropii şi-i ling mâna de câteva ori. El mă mângâie cu acelaşi tremur, fără să-şi tragă mâna. Apoi nu am timp să mă aşez prea bine căci lesa mă îndrumă în camera luminoasă.

Pe masa rece braţul străin mă strânge de picior. Înţepătura e scurtă, ca întotdeauna. Mă încordez, dar ştiu că el este cu mine. Ştiu că nu poate fi ceva rău atâta timp cât el este cu mine. Aştept să treacă durerea din picior, şi o ameţeală dulce mă înconjoară. Îl simt lângă mine, acelaşi miros. Lumina albă din jurul meu parcă se stinge puţin, şi picioarele mi se înmoaie. O mână mă culcă pe partea stângă şi observ fericit că spatele nu mă mai doare. Picioarele amorţesc şi lumina devine tot mai slabă. Cred că am să adorm acum, liniştit şi fericit, căci ştiu că el este cu mine. Zgomotele se sting, mâna lui tremură...

Şiroaie de lacrimi în camera fără aer. Lacrimi ţinute în aşteptare. Degetele tremură mângâind blana moale întinsă pe masa rece într-un somn fără sfârşit. În mai puţin de zece secunde injecţia şi-a făcut efectul oprind inima care a bătut fidelă atâţia ani! La distanţă de numai un tremur prietenia lor se mută în altă lume. Dacă ar fi putut l-ar fi întrebat dacă a fost fericit. Niciodată însă nu va şti răspunsul, aşa cum niciodată nimic nu va mai fi la fel...

Afară cerul se sălbăticea în fâsii, răsturnându-i înserarea sângerândă în spinare.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (30):


Viatza de caine..... - de cosmacpan la: 16/11/2007 09:41:07 Modificat la: 16/11/2007 14:00:28
si daca nu m-ar chinui lapsusul asta cred ca mi-as aduce aminte si numele italianului cu nuvela sa.....da....n-am aer dar un verde tot dau...maniacule....mai sa ma dobori....
cred ca Dino Buzzati era...da mai fac sapaturi
#256451 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
n-am avut rabdare sa citesc tot - de thebrightside la: 16/11/2007 10:09:15
beatitudini, transpiratie si dureri de sale se gasesc la orice mall.
rosu, buddy.

#256464 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatle - de Sancho Panza la: 16/11/2007 14:38:58
am sorbit bucata asta. ca pe o doctorie de care vrei sa scapi mai repede, spre sfarsit.
mi-a placut, omule. si mi s-a facut frica...
#256536 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de mazariche la: 16/11/2007 14:47:25
am ramas fara suflu in final. Verde!
#256539 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cosmacpan - de beatlemaniacul la: 16/11/2007 14:58:29
mersi de trecere, nu am facut decat sa-mi imaginez cum ar fi fost daca as fi putut sa-l intreb daca a fost fericit. O zi de sambata pe care nu o voi uita niciodata, o zi in care viata m-a faultat, o zi in care pe deasupra am si lucrat, m-am intors acasa la 12 si la 1 trebuia sa fiu la doctor pentru injectia aia nenorocita, de aia ma grabeam si nu puteam sa explodez cum as fi vrut, sa-i cer iertare, sa-i multumesc pentru cei 16 ani cat a stat langa mine...... e trist, uneori
#256543 (raspuns la: #256451) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de beatlemaniacul la: 16/11/2007 15:01:16
mersi de trecere oricum!
daca nu ai rabdare sa citesti pana la sfarsit, de ce naiba te mai apuci?
hai ca m-am cam sictirit, dar promit ca data viitoare sa scriu despre ceva care sa te intereseze....hmmm ... o sa caut prin mall ceva subiecte interesante ... poate despre cum s-a intolit Andreea Esca la etajul doi din Unirea Mall, Bucuresti.
Vrei?
#256545 (raspuns la: #256464) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de beatlemaniacul la: 16/11/2007 15:01:59
mersi, si mie mi-a fost frica in sambata aia
#256546 (raspuns la: #256536) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mazariche - de beatlemaniacul la: 16/11/2007 15:03:09
multumiri, apreciez raspunsul
daca e nevoie iti fac respiratie (gura la gura) 8-)))
#256547 (raspuns la: #256539) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai! - de mazariche la: 16/11/2007 15:06:29
te-am moderat, dar nu inseamna ca apreciez raspunsul.
#256549 (raspuns la: #256547) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatle - de Sancho Panza la: 16/11/2007 15:13:46
ai un mp.
#256551 (raspuns la: #256546) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maniacule - de Honey in the Sunshine la: 16/11/2007 15:22:09
... frumos textul tau, asa cum e frumos sentimentul care te-a impins sa il scrii.
#256555 (raspuns la: #256546) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de thebrightside la: 16/11/2007 15:33:11
de ce naiba nu?
te ofuchezi 'jaba. nu poti multumi pe toata lumea, iar io-s una dintre nemultumiti. paguba-n ciuperci. :)
scriitura asta nu-mi placu'... poate a cu Esca, cine stie?1 :P :))
#256556 (raspuns la: #256545) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mazariche - de beatlemaniacul la: 16/11/2007 15:41:07
hey, nu te supara, era o glumitza (nevinovata)
#256559 (raspuns la: #256549) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre esca - de beatlemaniacul la: 16/11/2007 15:42:21
e FUNNY ca chiar am cunoscut-o cand era incepatoare la Pro TV !!! daca vrei iti dau detalii..........
#256562 (raspuns la: #256556) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho, ce e mp? - de beatlemaniacul la: 16/11/2007 15:44:55
sorry, nu ma pricep la pre-scurtari
#256564 (raspuns la: #256551) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de irma la: 16/11/2007 15:48:53 Modificat la: 16/11/2007 15:49:09
e un mesaj privat.
faci click in dreapta sus unde scrie 'mesaje'
#256566 (raspuns la: #256564) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))) - de Sancho Panza la: 16/11/2007 15:48:56
in dreapta ecranului trebuie sa ai un buton: "mesaje".
ti-am scris acolo cateva vorbe...evit sa devin melodramatica-n public. :)
#256567 (raspuns la: #256564) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza la: 16/11/2007 15:53:00
frumos, beatle!
#256569 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu ma-ntereseaza Esca, nici mall'urile - de thebrightside la: 16/11/2007 15:57:50
era o gluma, evident.
(stiu si io una alta despre ea, am cunoscut-o "indirect"... sa zic asa.)
da' poate gasesti ceva cu toale sau fara... :PPPP cu care sa ma treci la "cititori fidei" ;)
#256572 (raspuns la: #256562) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de anavy la: 16/11/2007 22:18:08
ai fost norocos ca ai trait povestea asta, atat cat a durat. e uimitor cum ne pot da atat de mult, fara sa ceara nimic in schimb. poate doar o privire si o mangaiere
#256746 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de latu la: 17/11/2007 21:18:36
Verde.
Plec de la ideea ca tu ai scris-o si ma bucur ca intre doua beri "Ursus" gasesti timp sa scrii asa.
Referirea la autor nu-i suspicioasa ci expresia unei surprize placute.
#256982 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thanks, latu - de beatlemaniacul la: 18/11/2007 03:54:43
ma repet, am incercat sa-mi imaginez ultimele lui 25 si ceva de minute...
mai am cateva povestiri
mai vreti?
#257125 (raspuns la: #256982) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de latu la: 18/11/2007 11:57:34
Multi incearca sa-si imagineze multe. Nu toti reusesc si si mai putini sunt cei care o pot face asa bine cum ai facut-o tu aici.
Eu am sa te citesc si mai departe:-)
#257162 (raspuns la: #257125) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"mai vreti?" - de anavy la: 18/11/2007 14:23:16
incerca-ne :)
#257195 (raspuns la: #257125) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
din nou plecaciuni - de beatlemaniacul la: 18/11/2007 21:24:34
latu, nu caut sa ma ridice nimeni nici macar un centimetru, dar vreu sa las ceva in urma, orice, un gand, un...ceva, nu stiu ce
acum ma duc sa-mi iau o (noua) bere
#257273 (raspuns la: #257195) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de apol la: 20/11/2007 19:53:57
Plec tulburat de la tine.Nu stiu daca am mirosit totul!
#258136 (raspuns la: #257273) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Beatlemaniacul - de liaane_69 la: 21/11/2007 19:25:40 Modificat la: 22/11/2007 16:59:22
Frumoasa poveste ai trait, frumos ti-ai imaginat ultimele 25 de minute si frumos ai scriso. Mie mi-a placut mult si o sa stau cu ochii pe tine ,ca pe butelie si o sa te citesc si mai departe.
#258464 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatle - de Lady Allia la: 04/12/2007 18:54:49
m-a scos putin de pe linia mea de plutire...imi placu mult :).
#262748 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
foarte trist - de thorn bird la: 01/01/2008 13:30:33
M-a intristat.Poate ca uneori asta e cea mai buna alegere pentru cel mai bun prieten al omului, decat sa se chinuie cu batranetea.Cred ca ai suferit si tu ca a trebuit sa faci alegerea asta.
#269939 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mi-a placut - de queenmary la: 31/01/2008 16:10:19
emotionanta. felicitari! desi e trista mi-a placut mult... sau poate ca tocmai de-aia mi-a placut... :)
#280761 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...