Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

25 Decembrie


de piliutza la: 18/11/2007 20:38:15
rezumat: adevărata semnificaţie a sărbătorii de la 25 decembrie
taguri: Diverse 
voteaza:
Se apropie sărbătorile de iarnă. 25 decembrie, dată de neuitat de vreme ce încă din luna noiembrie sîntem ‘sfătuiţi’ insistent să cumpărăm din timp fiind “mai ieftin”. Iar predicile creştine ne amintesc an de an acuzator că am pierdut adevărata semnificaţie a sărbătorii din ziua 25 Decembrie. Adevărat!

După vechiul calendar Iulian, 25 Decembrie coincidea cu solstiţiul de iarnă. La aceeaşi dată se sărbătorea naşterea zeilor vechilor mitologii, de exemplu zeul Mithra în religia Mithraistă, rivală importantă a Creştinismului. Cum a ajuns să se sărbătorească naşterea lui Isus pe 25 decembrie?

Adevărul este că nu ştim cînd s-a născut Isus, dacă acesta s-a născut vreodată. Nu există documente contemporane iar Biblia este plină de inexactităţi şi contradicţii în privinţa acestui eveniment. Marcu nu consideră naşterea lui Isus demnă de a fi menţionată, iar relatările din Luca şi Matei nu coincid. Ei vorbesc despre miracolul naşterii lui Isus dintr-o femeie virgină însărcinată prin act divin. Matei foloseşte o traducere incorectă a VT (Isaiah 7:14 femeie tînără tradus prin virgină) pentru a justifica credinţa sa în naşterea miraculoasă. După Matei, un înger i-a anunţat în vis lui Iosif naşterea lui Isus (Matei 1:20); după Luca, îngerul Gavril îi anunţă naşterea Mariei, nu lui Iosif (Luca 1:28). Paul nu atribuie caracter miraculos naşterii lui Isus(Galateni 4:4). Bethlehem a fost fixat ca loc al “naşterii Domnului” probabil pentru a forţa coincidenţa cu profeţia din VT (Matei 2:6). Din realtările lui Ioan Isus nu se născuse în Bethlehem şi nu era descendent direct pe linia lui David (Ioan 7 :42). Inexactităţile continuă…
Se pare că pe măsură ce creştinismul cîştiga amploare răspîndindu-se dincolo de Palestina, a suferit influenţa credinţelor antice păgîne potrivit cărora oamenii importanţi se puteau naşte numai în mod miraculos. După această teorie chiar şi Platon se născuse din uniunea între o pămînteană şi zeul Apolo.

La început, creştinii încercau să convingă autorităţile să stabilească o sărbătoare legală a naşterii lui Isus. După refuzul acestora, creştinii au început să sărbătorească naşterea Domnului în coincidenţă cu o sărbătoare deja stabilită: Solstiţiul de iarnă. E adevărat ce spun predicatorii creştini, am uitat adevărata semnificaţie a datei de 25 decembrie.
Dar să ne împodobim bradul şi să împărţim cadouri. Să ne îndopăm cu felurile tradiţionale de mîncare după ce am golit premeditat marile malluri. Să ne gîndim la ‘ai noştrii’. 25 decembrie poate fi o zi fericită …pentru unii. Ah, cine poate uita copilăria în zile de Crăciun, cu colindele şi nenumăratele feluri de mîncare gătite de mama? Reîntîlnirea cu rudele pe care nu le-am mai văzut de un an, ninsoarea şi oamenii de zăpadă…
Creştinii vor avea în minte frumoasele mituri despre naşterea unui evreu care urma să schimbe istoria omenirii. In pofida căreia copii ai străzilor lumii continuă să moară pe 25 decembrie şi în toate celelalte zile ale anului. Să vă spun sincer, mi se pare tot mai insuportabilă ipocrizia din jurul acestei sărbători ‘creştine’. Deci, să nu uităm adevărata semnificaţie a sărbătorii de la 25 decembrie. Sărbătoarea soarelui. La mulţi ani!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (35):


piliutza, - de Intruder la: 19/11/2007 13:16:08
multe erori in textul tau...n-am timp sa-l iau acum la bani marunti!

...si nu, nu sunt un bigot.
#257425 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutza - de thebrightside la: 19/11/2007 14:16:39
"Deci, să nu uităm adevărata semnificaţie a sărbătorii de la 25 decembrie. Sărbătoarea soarelui. La mulţi ani!"

nu mai spune, draga?!
si ce altceva sa nu uitam?
si in ce sa credem incepand din 25 decembrie, in soare, e bine asa?

#257444 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 19/11/2007 14:26:28
...în Sfântul Râtan!
#257451 (raspuns la: #257444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutza - de motanelul la: 19/11/2007 15:06:24
oricum oamenii luati individual cred in atatea si atatea aberatii si teorii pseudostiintifice incat una in plus nu mai conteaza.

ce daca aceasta are probabil cel mai mare impact asupra omenirii? luati individual oamenii vor sa creada intotdeauna in ceva si vor exista intotdeauna alti oameni care sa le ofere suport pentru aceasta credinta.
#257461 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutza - de latu la: 19/11/2007 16:56:22 Modificat la: 19/11/2007 17:01:17
Premisa corecta
...ipocrizia din jurul acestei sărbători ‘creştine’.

ai dus-o ad absurdum (adica la absurd) scriind:
Deci, să nu uităm adevărata semnificaţie...
si subintelegand ca eu sunt de vina pentru lehamitea ta vis-a-vis de Craciun, fiindca ma bucur in fiecare an de ochii stralucitori de fericire ai copiilor care stau in fata bradului impodobit si in asteptarea clipei cand au voie sa se "arunce" asupra cadourilor.
Tot farmecul tine cam cinci minute, timp in care incaperea unde se afla bradul se cufunda in haos, dar sunt cele cinci minute pentru care ma bucur in fiecare an de sosirea Craciunului.

Ce-ai mai scris - disertatiile antibiblice premergatoare concluziei mentionate - mi se pare o umplutura adunata migalos intru sustinerea punctului de vedere cu argumente - eu as pune un pseudo ca prefix - fundamentate.

Deosebit de dezgustatoare mi se pare incercarea de a intina bucuria altora cu asocieri à la "copii mor in 25 Decembrie".
Copii mor din pacate in fiecare zi si la onomastica si la revelion. Moartea este parte a vietii, dar devenind acri, nu-i schimbam culoarea.

Suntem de acord in ce priveste aspectele cu care ai inceput: Comercializarea, indoctrinarea, etc...
Insa nu incerca sa intinezi bucuria cuiva cu necazul altuia doar pentru ca tu nu esti de acord. Pentru asta cuvantul egoism e o mangaiere.
#257485 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
??? - de Intruder la: 19/11/2007 17:03:58 Modificat la: 19/11/2007 17:04:50
Adevărul este că nu ştim cînd s-a născut Isus, dacă acesta s-a născut vreodată. Nu există documente contemporane iar Biblia este plină de inexactităţi şi contradicţii în privinţa acestui eveniment.

nu exista documente contemporane, pentru ca Isus nu s-a nascut la maternitatea Polizu, lol!!!
din contra, Biblia e foarte precisa!
evreii tineau statistici exacte asupra genealogiei.
daca romanii nu le distrugea Templul (la aproximativ 70 de ani dupa nasterea lui Isus), aveam mai multe date precise!
Isus s-a nascut primavara, dar se sarbatoreste pe 25 decembrie, pentru ca atunci se sarbatorea solstitiul de iarna...s-a inlocuit o sarbatoare pagana cu una crestina, asta-i tot!
#257488 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de piliutza la: 26/11/2007 16:08:56 Modificat la: 26/11/2007 16:32:21
“Biblia e foarte precisa!
evreii tineau statistici exacte asupra genealogiei.”


Dacă ai adus vorba de genealogii, uite aici genealogia de la David la Isus, după Matei si upă Luca.

MATEI
Isus
Iosif
Iacov
Matan
Eleazar
Eliud
Achim
Sadoc
Azor
Eliachim
Abiud
Zorobabel
Salatiel
Iehonia
Iosia
Amon
Manase
Iezekia
Ahaz
Ioatam
Ozia
Ioram
Iosafat
Asa
Abia
Roboam
Solomon
David

LUCA
Isus
Iosif
Eli
Matan
Levi
Melhi
Ianai
Iosif
Matatia
Amos
Naum
Esli
Nagai
Iosua
Matatia
Semein
Iosif
Ioda
Ioanan
Resa
Zorobabel
Salatiel
Neri
Melhi
Adi
Cosam
Elmadam
Er
Iosua
Eliezer
Lorim
Matat
Levi
Simeon
Iuda
Iosif
Ionam
Eliachim
Melea
Mena
Matata
Natan
David


Perfect ar fi fost ca ele să coincidă, dar datele sînt încă odată contradictorii. Si dacă Isus s-a născut dintr-o femeie virgină, de ce se dau genealogiile lui Iosif ?!?
Realitatea este că biblia nu este precisă, din contră, iar genealogiile demonstrează acest lucru – nu sînt demne de încredere. Chiar creştinii ne fundamentalişti recunosc acest lucru, zicînd că “trebuie luate în sens metaforic”. LOL, dacă o listă de nume trebuie interpretată metaforic, de ce nu facem acelaşi lucru cu cartea de telefoane? Genealogiile trebuie interpretate metaforic dar minunile înfăptuite de Isus, nu. După genealogiile biblice, fundamentaliştii cred (în pofida dovezilor ştiinţifice care demonstrează că nu-i aşa) că Pămîntul are o vechime de 6000 de ani! LOL, ce mai precizie…


“nu exista documente contemporane, pentru ca Isus nu s-a nascut la maternitatea Polizu, lol!!!”

Dar un eveniment atît de important nu ar fi trecut neobservat nici pe vremea aia, chiar dacă Isus s-a născut acasă sau oriunde. Doar s-a născut Mesia, naştere anunţată! Sînt personaje contemporane bine documentate istoric (cu detalii) dar despre Isus nu s-a scris nimic (la prima mînă). Avem doar Biblia cu texte scrise zeci de ani după presupusa sa crucificare.

Ce erori mai ai de comentat ?

#259754 (raspuns la: #257488) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutza, - de Intruder la: 27/11/2007 10:23:46
eu n-am stat niciodata sa compar genealogiile lui Luca si Matei...nici nu cred ca le-am citit.

Si dacă Isus s-a născut dintr-o femeie virgină, de ce se dau genealogiile lui Iosif ?!?
nu stiu...probabil ca era importanta doar genealogia pe linie paterna. Iosif era tatal "oficial" si pe vremea aceea, putini stiau sau credeau ca Isus s-a nascut dintr-o fecioara.
zic si eu!

După genealogiile biblice, fundamentaliştii cred (în pofida dovezilor ştiinţifice care demonstrează că nu-i aşa) că Pămîntul are o vechime de 6000 de ani! LOL, ce mai precizie…
am frunzarit si eu "Biblia Hazlie", e un kitsch.
habar n-am dar parca scrie in Biblie si ca un an e cat sapte, in ideea ca 1 an nu-nseamna neaparat 365 de zile calendaristice...
nu-mi prea place sa combat ideile religioase vs. de cele profane, nici nu ma prea pricep.
biblia a fost scrisa demult si de multi, a fost tradusa de mii de ori in sute de limbi si dialecte. nici eu nu iau de bun tot ce scrie acolo, nici mot-a-mot.

un eveniment atît de important nu ar fi trecut neobservat nici pe vremea aia, chiar dacă Isus s-a născut acasă sau oriunde. Doar s-a născut Mesia, naştere anunţată!
cum am spus mai sus, nasterea lui Isus statea sub tais de sabie si putini stiau/ credeau ca s-a nascut Mesia.
evreii il asteptau pe Mesia sa vina cu surle si trambite, ca un eliberator...ei bine, s-a nascut cum s-a nascut.
nu discut daca toate acestea sunt legende sau nu, eu m-am referit la idee nu la ce crezi dumneata sau eu.

Ce erori mai ai de comentat ?
toate...inclusiv eroarea dumitale cu privire la sensul pe care voiam sa-l dau dialogului.
...asta nu-nseamna ca voi continua niste discutii situate pe nivele diferite de perceptie.

multumesc pentru timpul acordat...
#259938 (raspuns la: #259754) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de piliutza la: 27/11/2007 10:37:51
"toate...inclusiv eroarea dumitale cu privire la sensul pe care voiam sa-l dau dialogului. "

poate mi-a scapat ceva, dar e clara iesirea ta in apararea preciziei bibliei si a existentei reale a lui Isus. eu am raspuns la aceasta afirmatie si ti-am aratat ca e gresita. in rest nu mi-ai aratat nicio alta greseala, desi imi tot atragi atentia despre erorile din text. ai vreo problema sa le semnalezi? sau nu poti sa le justifici? ce vrei sa spui cu 'niveluri diferite de perceptie'?

e adevarat, nu prea am timp, dar voi raspunde cu placere daca ai cu adevarat ceva de spus. De fapt, este o discutie interesanta, care merita sa fie dezbatuta. Desi stiu ca lumea evita sa discute subiectul, cumva din teama de...disonanta cognitiva?
Salut
#259946 (raspuns la: #259938) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutza, - de Intruder la: 27/11/2007 11:43:05
poate mi-a scapat ceva, dar e clara iesirea ta in apararea preciziei bibliei si a existentei reale a lui Isus.

n-am aparat precizia bibliei, doar genealogia lui Isus din Noul Testament.
am citit din biblie ca dintr-o carte de istorie si am citit-o constient de vechimea scrierilor, de miile de traduceri si adaptari prin care a trecut. a fost scrisa si de regi si de soldati si informatia am trecut-o printr-un filtru personal.
credeam ca genealogiile lui Isus coincid pentru ca n-am citit-o cu scopul sa combat ceva.

in privinta existentei lui Isus, da!...cred c-a fost foarte real dar e peste puterea mea de perceptie sa analizez dac-a fost doar un om cu insusiri paranormale si clarvazatoare, fiul lui Dumnezeu nascut dintr-o fecioara sau clona provenita dintr-o civilizatie extraterestra.
analizele de acest gen, le fac in mine sau cu persoane reale, apropiate...mai mult de dragul de-a discuta discutii.
lumea evita genul asta de subiecte, pentru a nu se ajunge la "paruieli". :)))
daca intelegem ca avem drepturi sa emitem pareri (gresite sau nu) atunci putem spune ca dialogul si-a atins scopul.
din principiu, incerc sa respect credinta sau necredinta fiecaruia si nu impart omenirea in atei si credinciosi, crestini si evrei, buni si rai.
am pretentia, ca la randul meu sa nu fiu tarat in speculatii la care nu pot sau nu stiu a raspunde.

#259973 (raspuns la: #259946) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 27/11/2007 11:58:35
Chiar asa, ti-e dificil sa crezi ca in cer nu se afla altceva decit ce vedem, in orice caz, nu fiinte supraomenesti? Sau poate nu intelegi cum se poate dezvolta materia organica?
#259977 (raspuns la: #259973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutaza - de sirotlica la: 27/11/2007 12:36:48
Esi de religie crestin-ortodoxa sau de alta religie?
"Iar predicile creştine ne amintesc an de an acuzator că am pierdut adevărata semnificaţie a sărbătorii din ziua 25 Decembrie. Adevărat!" Este foarte adevarat!
Pentru multi dintre noi,ziua de 25 Decembrie, inseamna cadouri, Mos Craciun, distractie, uitand de insemnatatea aducatoare de bucurie in suflet, cea a intruparii Domnului nostru Iisus Hristos.Aceasta minunata zii inseamna multa bunatate,bucurie si pace in suflet pt noi toti! :)


#259993 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pipal - de alex andra la: 27/11/2007 12:39:18
look who's back:)))))))
#259994 (raspuns la: #259993) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex andra - de sirotlica la: 27/11/2007 12:42:10
buna:)
da eu sunt...oita cea neagra a cafenelei:(
m-am reintors..sper sa fie de bine!
#259996 (raspuns la: #259994) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sirotlica - de jeniffer la: 27/11/2007 12:47:18
Pentru multi legenda lui Isus nu este o referinta, din diverse motive.
#259999 (raspuns la: #259993) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sirotlica - de alex andra la: 27/11/2007 12:53:25
Bine ai revenit:) De tine depinde daca e de bine sau de rau. Succes:)
#260002 (raspuns la: #259996) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutza - de freeman la: 27/11/2007 13:02:27
Deci tu vrei sa sarbatoresti ceea ce sarbatoreau oamenii in urma cu vreo 2000 de ani. No problem, nu te opreste nimeni. Altii vor sa sarbatoreasca altceva, de exemplu nasterea unui om care a schimbat istoria lumii (pentru ca a schimbat-o, orice ai spune tu), indiferent daca a fost din madular divin sau omenesc. OK si pentru astia. Eu sunt ateu si habar n-am ce sarbatoresc, da'ma fac prastie de fiecare data cand am ocazia. Nu ma simt bine a doua zi, da' ma simt excelent in ziua sarbatorii. Asa ca pot sa spun, cu gandul in orice directie: cui ii pasa?! Tu sarbatoreste ziua soarelui, impreuna cu cei care chefuiesc de ziua domnului si lumea va fi mai buna. Iti garantez!

Shalom, de bahtalo, sanatate si servus!
#260005 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sirotlica, - de Intruder la: 27/11/2007 13:10:54
bine-ai revenit...
cum sosesti val-vartej, fara sa ne pupam???
#260010 (raspuns la: #260005) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder - de sirotlica la: 27/11/2007 13:14:08
bine v-am regasit!:)
imi era dor de cafenea..si am hotarat sa mai incerc o data.:)

#260014 (raspuns la: #260010) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
freeman - de jeniffer la: 27/11/2007 13:16:12
Contradictiile pe care le-a creat ideea unui tata in cer sint cele care fac diferenta.
#260015 (raspuns la: #260005) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sirotlica, - de Intruder la: 27/11/2007 13:18:52
bine ai facut!
prima data nu se pune.
#260018 (raspuns la: #260014) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de sirotlica la: 27/11/2007 13:27:02
Multumesc pt primire!
#260023 (raspuns la: #260018) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer. - de freeman la: 27/11/2007 13:28:52
"Contradictiile pe care le-a creat ideea unui tata in cer sint cele care fac diferenta."

Banuiesc ca te referi la diferenta dintre oameni. De acord, e unul din criterii. Insa poate fi depasit de gandirea senina, individuala, fara prejudecati impuse sau dobandite. Sa fim optimisti, timpul lucreaza in favoarea ratiunii.
#260025 (raspuns la: #260015) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de piliutza la: 27/11/2007 16:32:07
‘n-am aparat precizia bibliei, doar genealogia lui Isus din Noul Testament. ‘
‘ am pretentia, ca la randul meu sa nu fiu tarat in speculatii la care nu pot sau nu stiu a raspunde. ‘


cine te-a ‘tîrît’ în 'speculatii'? Singur ai intrat şi m-ai acuzat de erori, fără să spui aşa cum ar fi fost cinstit, care sînt acele erori ca să-mi dai dreptul să-ţi răspund. Eşti de acord deci că genealogiile din NT nu sînt nici pe departe precise. Chiar considerînd ziua din biblie în sens metaforic afirmaţiile sale tot nu se împacă cu realitatea obiectivă.

‘in privinta existentei lui Isus, da!...cred c-a fost foarte real dar e peste puterea mea de perceptie sa analizez dac-a fost doar un om cu insusiri paranormale si clarvazatoare, fiul lui Dumnezeu nascut dintr-o fecioara sau clona provenita dintr-o civilizatie extraterestra’

Crezi, şi eu credeam. Dar cu timpul mi-am format un mod de gîndire care nu-mi permite să mai cred ceva fără ca acel ceva să aibă o bază obiectivă. Si am căutat, dar cu cît cauţi mai mult cu atît îţi dai seama de realitate : nu există nicio dovadă de netăgăduit care să demonstreze fără urmă de dubiu că Isus a existat ca persoană reală, darmite să mai speculăm că a fost Dumnezeu sau altcineva. Lumea crede pentru că-i place să creadă nu pentru că vrea să ştie adevărul. De fapt majoritatea celor care se pretind creştini nici nu au citit cu atenţie biblia sau au facut-o în mod selectiv, dar niciodata în mod critic. Ca să nu mai spun că nu pun în practică învăţăturile creştine…De unde afirmatia mea despre ipocrizie
Mai revin, salut şi toate cele bune
#260182 (raspuns la: #259973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
freeman - de piliutza la: 27/11/2007 16:34:31
'Deci tu vrei sa sarbatoresti ceea ce sarbatoreau oamenii in urma cu vreo 2000 de ani.'

nu am zis nicaieri asta...cind am timp mai revin ...
#260185 (raspuns la: #260005) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Piliutza - de sirotlica la: 27/11/2007 17:34:36
Te rog citeste biblia si vei gasii "dovezile" care atesta existenta Domnul Iisus Hristos si nu numai.
Si pana la urma "dovada" este in sufletul nostru,mai exact se numeste credinta si atat.
#260223 (raspuns la: #260185) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 27/11/2007 17:56:15
Ca a existat, se poate, ca era fiu de zeu, nu.
#260232 (raspuns la: #260223) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de sirotlica la: 27/11/2007 18:08:40
chiar nu vrei sub nici o forma sa accepti existenta lui Dumnezeu?a religiei crestin-ortodoxe?
De ce atata inversunare?
#260241 (raspuns la: #260232) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 27/11/2007 18:15:38
Nu confund magia cu realul.
#260244 (raspuns la: #260241) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de sirotlica la: 27/11/2007 18:19:46
observ ca oricat de mult am discuta pe aceasta tema nu reusim sa ajungem la un consens:)cum am mai spus,fiecare dintre noi avem parerile noastre.
totusi iti doresc sa gasesti credinta in Dumnezeu.
#260245 (raspuns la: #260244) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 27/11/2007 19:03:53
Nu am motive sa doresc fiinte inchipuite.
#260253 (raspuns la: #260245) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de sirotlica la: 27/11/2007 22:01:04
chiar imi pare rau ca te incapatanezi sau iti impui sa crezi ce scrii:(

#260284 (raspuns la: #260253) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 27/11/2007 22:09:22
Nu am nevoie sa cred in duhuri.
#260288 (raspuns la: #260284) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de sirotlica la: 27/11/2007 22:11:38
poate ca esti neincrezatoare din fire:)dar asta nu inseamna ca nu crezi in Dumnezeu.
#260291 (raspuns la: #260288) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 27/11/2007 22:17:54
Increzatoare, dar nu in spirite inchipuite in preistorie.
#260293 (raspuns la: #260291) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: