-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

O ZI


de Knulp la: 02/12/2007 15:42:30
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:
Am plecat inca din noapte pe asfaltul umed in speranta unei zile calde. Aveam o bine pregatita zi a noastra, un rasfat mult asteptat. Speram, gonind pe autostrada sa prindem rasaritul.

Orice poveste are un inceput, orice zi un rasarit. Ti-am spus doar, ca accept ideea ta de a considera o zi ca fiind o viata in miniatura. Am intrat in joc, priveam intinsi pe spate in iarba cruda un soare mult prea bland si ma simteam din nou copil. Emotia imi traversa un corp prea mare, prea greoi, ma pacaleam cu jocul tau, visam noi inceputuri. Ne-am sarutat in umbra unui soare nou, parea ca prima oara. Simteam ca tu te bucuri iar de viata, eu iti sopteam, tu imi sopteai, cuvinte dulci, prostesti, naivitati. Ne-am petrecut imbratisati un inceput de zi frumoasa.

O dimineata a trecut din nou pe nesimtite, era amiaza. M-am dezlipit de tine incetisor, erai fierbinte. Ti-am spus cu zambetul pe buze ca mi-e foame, tu m-ai privit uimita, ai uitat, ca oamenii nu pot trai doar cu iubire. Te-ai ridicat incet din iarba usor dezamagita. Am inceput nerabdator sa fac un foc iar tu te-ai pregatit sa faci mancarea. M-am oferit sa te ajut, ai refuzat. Am luat masa in tacere, pareai cam suparata. Ai izbucnit atunci, manioasa, mi-ai aruncat reprosuri drept in fata. Mie, care te priveam descumpanit, in timp ce tu dezgropai vechile conflicte si reinventai fostele tale gelozii caraghioase. Nu am mai zis nimic, m-am ridicat de la masa, m-am intins pe burta in iarba, m-am prefacut ca vreau sa dorm. M-am gandit atunci la tine, la instabilitatea ta emotionala, la neputinta ta de a trai dupa un model al vietii inventat de mine, simplu si discret, o viata cuminte si bine organizata. Am atipit putin, cand m-am trezit spre seara tu ma priveai sezand turceste, cu ochii inlacrimati. Plangeai. Am observat atunci ca inca esti frumoasa, in ciuda parului argintiu, in ciuda ridurilor pe care incerci asa de mult sa le fardezi, sa le ascunzi de mine poate, rusinata. Am incercat sa zic ceva, nu am putut, si te-am privit cum ma priveai si tu, usor caraghios, doi oameni care-si simt iubirea fara sa vorbeasca.

Incepea sa se innopteze iar la orizont soarele se zbatea sa-si pastreze stralucirea, nereusind decat sa arunce slabe sclipiri rosiatice. Era asfintitul, frumos cuvant. Focul s-a stins iar eu mi-am dat seama ca e sfarsitul, sfarsitul zilei noastre impreuna, sfarsitul vietii in miniatura. Am realizat ca nu mai avem mult pana vom pleca din nou spre casa. Mi-a parut rau de cearta noastra, de neintelegerile care umbreau o posibila zi frumoasa, petrecuta impreuna. Regretam risipirea timpului nostru in taceri inciudate, regretam cuvintele nespuse care lasau locul presupunerilor chinuitoare. Te-am prins atunci de mana si ti-am spus ca imi pare rau, sincer, iar tu mi-ai multumit si ai zambit. Am privit apusul prinsi mana in mana, doi batrani care pareau copii, in umbra cenusie a ultimelor raze de lumina.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Knulp - de alex andra la: 03/12/2007 06:57:03
Mi-a placut ideea. Mai putin realizarea.
#262255 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 27/12/2007 10:47:55
Fandări, pas de step, tuse seacă, jinduieli, bagaj excedentar, nordul în sud, brizbrizuri răsuflate. În alte cuvinte, un ghiveci. Nu pentru flori...
#268562 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...