-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Niste scrisori frumoase ( cu si despre romi )


de Emirul Caton la: 02/05/2004 15:15:00
modificat la: 07/05/2004 10:42:55
voteaza:

« Antologia Deportari Romilor in Transnistria - intre Auschwitz si Bug »
Dovezi culese si clasate de I. Ionescu. Vasile, editura Aven amentza 2000, detalii la www.romanothan.ro/

In 1936 « savantul » Robert Koenber scrie in cartea sa « Volk und Stat » urmatoarele :
“Evreii si tiganii sunt straini de noi si asta pentru ca au ascendenta asiatica in timp ce a noastra este nordica” La randul sau Hans Globke insarcinat al ministrului de interne din cabinetul lui Hitler, preia ideiile din asa zise studii ale « savantului » si reda un comunicat catre mijloacele media unde repeta « pentru linistea tarilor democrate » ca:«In Europa numai evrei si tigani au sange strain»(neeuropean)
In acelasi an 1938 la 8 decembrie dupa ce « chestiunea tiganeasca » trecuse prin filtru deciziilor si pregatirilor necesare Himmler emite ordonata prin care cere ca « toti romi si metisii notati in inventar cu « Z » sau « ZM » sa fie condamnati la moarte fara amanare »( Z = rom autentic ZM = rom + altceva) Decizia lui Himler este incurajata de propunerea lui Tobias Potschy care propune in paralel « munca fortata si sterilizarea in masa » motivand ca « tigani pun in pericol puritatea sangelui taranimi germane » propunere pentru care Himmler emite pe loc un ordin de incepere a sterilizari copiilor romii de peste 12 ani. E anul in care incepe “professional” implementarea deciziilor din dosarul „chestiunea Tiganeasca”. David Serakowiak , adolescent evreu noteaza in jurnalul sau „Intregul cartier din Marycin a fost rezervat deportatilor din Germania. O alta parte a ghetoului este rezervata numai tiganilor. Dracu stie ce se va mai urma …Probabil o sa fim secerati de la cel mic pana la cel mare” Romania, prin intelegrea si „cuvantul de onoare” dat de Ion Antonescu lui Hitler preia metodele de lucru si face ca toate drumurile romilor sa se indrepte spre BUG. Documentele lui Vasile Ionescu, ar trebui sa stea pe masa unui Spilberg pentru un viitor film cu 11 oscaruri.
Deportata si ea in Transnistria, Sonia Palty femee din etnia evreilor este chemata « la bara intampinari deciziilor tribunalului districtual » sa depuna marturie cu privire la existenta holocaustului indreptat impotriva etnicilor romi. Mis:va ofer cuvantul.
« Initial noi eram in ghetourile de pe celalalt mal al Nistrului. E drept ca se tot zvonea ca comandantul german a cerut urgent guvernului roman sa curete malul Bugului de tot ce inseamna evrei, tigani sau entitati spurcate din familiile mixte. Tigani isi gasise aici finalul drumurilor de prin toata Romania. Spre deosebire de noi ei erau tinuti in lagare deschise dar in aceleasi de nedescris conditii inumane. Ca si ale noastre de altfel. De cateva zile se tot ridicau pontoane in amonte. Pe aceste pontoane erau urcati tigani. Noi credeam doar pentru ai transfera cumva pe malul nostru.Alti spun ca ar veni de de din susul si de la gurile Dunarii. Vad sute, mii, sute de mii de oameni. Inca ii mai visez. Tigani cu corturi, cu copii, cu caini, cu carute trase de alti tigani, in loc de animale, caci cai le fusesera confiscati in interes de razboi. Pontoane inlantuite, pontoane inghesuite, pontoane gemand de suferinta si greutatea tiganilor imprejmuiti de geamandura de parca erau spice de grau legate in snop. Zeci de oameni la snop. Sute de oameni la pachet. Mii de oameni pe pontoanele treceri noastre spre iad. Multi alti asteptau dincolo inca din toiul nopti . Subprefectul Aristide Padure ne-a scos brusc coloana noastra din ghetouri, injurandu-ne, lovindu-ne. Pesemne ca-l lovise vre-un fulger in créer. Politisti ucrainieni indesau in buzunare lucruri de valoare a ceea ce mai ramasese de pe la noi. Cam nici in jumatete de ora am ajuns si noi la mal. Am gandit ca probabil vor cobori ei si vom urca noi. In mers am apucat sa numar ceva intre 60 si 70 de tigani pe fiecare bac. Acum vroiam sa numar bacurile. Numai ca erau fara de sfarsit. Urcau in amonte acolo unde se aude ca-si ascute moartea coasa. Simteau, plangeau, tipau, urlau. Dumnezeu isi luase mana dupa ei. Erau singuri in fata destinului. Nimeni si nimic nu-i mai putea ajuta. Treceau bacurile prin fata ochilor mei cu zecile cu sutele de suflete legate snop, imprejmuite cu centura morti. I-mi fisez privirea pe unu din bacuri.
Prea multe femei, prea multi copii. O mama zdrentuita sa ridicat in picioare cu copilul gol deasupra capului. A urlat ca o fiara. Ultimul urlet trimis lui Dumnezeu. Ultimul ragnet spre crestinatate si civilazatia arienilor. Nu sa intors sa-i raspunda nici speranta si nici Dumnezeu. Sa uitat apoi la soare si din gestul ridicari copilului parca il intreba : de nu cumva isi recunoaste copilul ! ? Toate femeile de pe bac sau ridicat in picioare. O aceiasi privire rotita pe deasupra bacului dincolo de maluri si cand au inteles ca sa ascuns pe veci speranta si crestinatatea, parca la un semn si-au aruncat toate copii in apele tulburi ale Bugului. Pana au inteles si comandanti ca sunt in fata unui eveniment, pana si-au armat soldati armele mamele au inceput sa sara si ele de pe bac. Ma apasa si azi acel urlet cosmic a tot ce erau ele acolo o suflare condamnata la moarte. Parca ar fi vrut dupa directie inotului sa caute din nou malul romanesc al celor ramasi acasa. Daca, or mai fi ramas vreunul ! Intre timp sa dat ordin de impuscare. Char subprefectul si-a scos pistolul in fata plutonului nostru si a inceput sa traga in plin ucigand : unu…doi…trei…dar cine a mai stat sa se uite ! ? Toata coloana noastra ne-am trantit la pamant. Am inceput sa ne rugam si sa plangem pentru ei , pentru noi, pentru un intreg pamant plangand ca ne-a putut hrani si uite ce-am ajuns, inghitine-ar pamantul. Hohoteam printre dinti muscand din tarana. Dooaaamne unnnde mai esti ? Daca nu ‘n firul de iarba, daca nu in raza de soare, daca nu in faptele noastre cum atunci de ma lasi aici fara de putere in fata a ceea ce vad ? De ce-mi lasi asa imagini sub ochi ? De ce nu privesti chiar tu Domne - Dumnezeule Bugul ? Priveste-ti doamne prunci ridicati la soare si-apoi aruncati in mare, priveste doamne mamele cum inoata in ghiarele morti si raspunde-ne doamne : sunt si ei oameni ? Daca da Disparut ramai pe veci dintre oameni. Pana la orele seri nu se mai afla urma de tigan nici pe malurile bugului nici pe pontoane. Si caini care mai inotau prin apa dupa copii supravietuitori erau impuscati. La noul nostru ghetou, instalati cine stie din ce pricina, ne asteptam ziua executari. Asteptam la rand decizia destinului. Subprefectul se apropie de noi si ne vorbeste epuizat de lupta cu cei mai singuri dintre oameni : lupta cu copii si mamele acestora. « Grea zi domnilor azi, grea zi. Acum trebuie sa semnez ofiterului neamt de predarea tiganilor. ” Predarea in ghiarele iadului” . De acum totul trebuie sa arate ordonat. Nu mai exista piedici ca de azi totul sa fie corect pus acolo unde-i este locul si rostul sau »

Multumim Sonia Palty pentru marturia depusa in fata eternitati. « Dumnezeu a murit traiasca supraomul » in frunte cu Nietze si executanti ordinelor stapanului lumi anticristul Hitler. Mai crede cineva ca daca nu intervenea America in razboi totul ar fi fost ordonat ? De vreme ce inca nu sa pus totul corect la locul lui, ar fi timpul sa aflam un vinovat de aceasta dezordine in lume. Poate ca chiar avem dovezi ca tiganii infierati cu « Z » sau cu « ZM » sunt copii diavolului. Va tine ? Decartati dovezile aici asa cum o fac si eu pentru etnia mea.

Preluam acum pentru procesul intampinari decizilor tribunalului documentul 51 din carte dovezilor stranse de inima renasteri elitelor roma aici in Romania : Ion, Ionescu, Vasile.

Mai intai sa retinem ca in documentul 22 Constantin I.C. Bratianu intervine pe langa maresalul Ion Antonescu sa stopeze deportarile tragediei, argumentand fidelitatea romilor in primul razboi mondial si contributia acestora la viata economica si militara a timpului.
Documentul 51 semnat de un grup de romi Craioveni scrie Casei Regale la 6 noembrie 1942 intrarea 4225 parca leaga spusele Soniei si ale liderului partidului liber din acele timpuri dar inainte de orice este un document care ne spune cum anume se receptioneaza tragediile colective, este un document care ridica probleme de identitate colectiva. Sa-l parcurgem cu inteligenta si multa simtire. Sa-l parcurgem cu empatie. Cine se mai putea declara rom in acele conditii ? Va veni o zi cand se va intampla invers ? Ar fi bine sa stim in fiece clipa cine ce suntem.

Majestate Mama Regina Elena

Noi subsemnati, cu case in Craiova iscaliti mai jos , venim cu lacrimi in ochi a face dreapta plangere inaintea Majestati voastre. Parinti nostri care la uni din noi se trag fie din mama fie din tata roman, casotoriti cu tigani botezati, adica crestini si ortodoxi, noi care prin purtarea noastra, prin devotament, si prin munca cinstita am achizitionat cate ceva cu sudoarea palmelor si a fruntilor, noi care chiar ca ne-am pierdut cu totul obarsia noastra de tigan si obiceiurile stamosesti suntem azi la grea incercare. Uni din parinti nostri vin din romani de neam, romani din mosi stramosi. La noi acum frati nostri, copii nostri, cumnati si bunici nostri dovedim ca au luptat pe front cu credinta si cu devotament sa ne aparam tara mama care ne-a adoptat aici ca pe fii ei cei buni, fiindca noi toti cei ce semnam aici, in aceasta tara am vazut lumina vieti pentru prima oara. Multi,foarte multi frati,nepoti copii,si rude si-au dat viata fara sa dea o clipa inapoi de la datoria fata de tara si acum dovedim cu medali si diplôme ale regilor Carol si Ferdinand, diplôme semnate de marii conducatori ai bravelor noastre aramate. Noi tinem aici la mare cinstire memoria si trecutul faptelor vitezesti ale fratilor cazuti pe front si povestim acum nepotilor cu amintirea obiectelor ramase noua mostenire de la strabuni nostri. Dar iata ca astazi majestate ne-a venit si noua randul a ne pregati de drum catre portile iadului unde auzim ca sau inecat sute de mii de suflete cu mamele si copii lor, care multe din ele au inca barbatul pe front si poate ca inca nu au auzit de isprava de a nu mai avea in salasul sau ramas in grija noastra nici canele de paza credincios stapanului, precum noi am fost si ramanem reginei noastre mama. Majestate, cu genunchi plecati inaintea luminatiei voastre ca mama buna si scumpa pentru fii ei credinciosi, pentru toti copii acestei tari, domniavoastra urmasa in veci a neuitatei raposata « Regina Maria » care in razboiu din 916-18 ne mangaia si ne binecuvanta sufletul ca raniti pe frontul intregiri marelui neam romanesc, tineti minte majestate ca noi am aparat- o si pe mama regina cu bratele noastre de otel si ca noi ne-am facut datoria fata de tara iar azi ne vedem alungati pe meleaguri straine, tratati la rand cu vagabonzi, chemati la politie ca sa ne ridice cartela de zahar care oricum este de 10 ori mai mica decat a fratilor nostri romani, noi care am luptat impreuna pentru cauza aceluiasi razboiu al reintregiri neamului. Majestate rogu-va noi subsemnati aveti mila de noi si prin bunatatea majestati dumneavoastre aparatine-ca o sfanta mama caci noi nu mai suntem tigani. Prin faptele noastre noi dovedit-am ca suntem buni romani.
Majestate in curtile tiganilor e drept ca au crescut si mai cresc inca si copii ai romanilor dar asta fiindca parinti lor sunt de vina, si nu este adevarat ca noi furam copii romanilor, caci casele noastre sunt pline de copii, iar in traditia noastra unde manca zece mai manaca unu. Noi suntem acum tigani de vatra ca asa ne zic romani, dar noi nu mai suntem tigani de satra. Noi acum suntem negustori care prin purtare si buna cinstire prin munca si prin datoria facuta fata de tara nu mai trebuie sa fim tratati ca niste tigani vagabonzi caci inainte de orice noi suntem fii ai acestei tari care ne-am trimis la randul nostru fii din carnea noastra pe frontul aparari hotarelor asa cum am fost si noi pentru a apara pe regele nostru scump si sfant pentru a apara steagul si conducatorul nostru bun. Punandu-ne nadejdea ca ne ve-ti apara, ramanem pe mai departe « servi devotati » asteptand ocrotirea Majestati Voastre si a bunului Dumnezeu.

Prea plecati servi….
si urmeaza semnaturile in frunte cu
Stefan Gheorghe din strada Muncilu 18
si se inchee cu profesor conferentiar ss indescifrabil.

Onorat tribunal districtual, cu aceaste prime dovezi istorice la dosar va intrebam : cine sunt urmasi „serv-ilor metisi” care au fost insemnati cu fierul inrosit „Z” sau „ZM” ca nu cumva sa se greseasca atunci cand trebuia sa fim urcati in trenurile deportarilor si pontoanele morti de aici de la marginea iadului si marginea Europei ? D-le judecator cine le apara azi drepturile urmasilor acestora in acest proces de recunoastre a holocaustului si a daunelor morale care asteapta niste scuze ? As ierta dar nu stiu pe cine. Indur dar copii acestor analfabeti analfabeti contemporani care vorbesc in numele romilor din Romania oare sunt din clasa Z sau din clasa ZM ? In numele acestui Z si acestui ZM incrustat pe memoria mea si a stramosilor mei, Asociatia Fratia Romilor deschide procesul revendicarilor morale pentru toti etnici romi si a revendicarilor istorice ale sclavilor si analfabetilor romi, declarandu - ne indreptatiti sa vorbim aici si in numele copiilor, in numele persoanelor cu disabilitati si in numele batranilor care isi recunosc identitatea etnica, dar nu se regasesc ca beneficiari ai nici-unei clase de reglementare din cele cinci care au fost decise de tribunnal si nu au depus vreo cerere in acest sens prin nici-un alt reprezentant. Va cer de urgenta sprijin real pentru refacerea elitelor etniei roma, va cer de urgenta ajutor pentru refacerea sperantelor copiilor copiilor nostri, in veacul vecilor, amin! Cu multumiri pentru promtitudinea deciziilor
Presedinte al Asociatiei Fratia Romilor
Lingurar Gavris
Asistent coordonator proiect Simona Carstea
Coordonator proiect Emiru Caton < emirul@k.ro >
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: