Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Evoluam?


de Aida Nuran la: 04/05/2004 02:03:00
modificat la: 07/05/2004 10:44:11
voteaza:
Exista vreo dovada a evolutiei speciei umane de la aparitia ei pana in prezent?
Am scapat de ura, violenta, invidie? Am invins prejudecatile si tabuurile?
S-a schimbat cumva modul in care comunicam unii cu altii?
Am inlaturat minciuna?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (22):


Evolutie? - de Paianjenul la: 07/05/2004 10:54:25
"Exista vreo dovada a evolutiei speciei umane de la aparitia ei pana in prezent?"

- NIMENI nu a reusit sa DEMONSTREZE pina acum ca teoria EVOLUTIONISTA e mai mult decit un MIT nascocit din nevoia de a explica EXISTENTA vietii pe planeta Pamint.


"Am scapat de ura, violenta, invidie? Am invins prejudecatile si tabuurile?
S-a schimbat cumva modul in care comunicam unii cu altii?
Am inlaturat minciuna?"

- In ciuda cantitatii, calitatii si vitezei de acumulare a cunostintelor in toate domeniile, sub aspect MORAL oamenii ramin ACEIASI - in cel mai fericit caz - sau INVOLUEAZA/REGRESEAZA - in cel mai rau caz...

#15089 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
E relativ sa spui ca oamenii - de Chani la: 07/05/2004 14:22:58
E relativ sa spui ca oamenii evolueaza sau nu. Poti sa spui ca incearca sa se adapteze la noile sisteme sau incearca sa le adapteze la sistemul lui de valori.Gandeste-te care sunt conceptiile bunicilor nostri fata de cele ale noastre,acum.Atunci pana si a vorbi despre sex era un subiect tabu.Acum mai este?Ma indoiesc.
Nu cred ca vom scapa de violenta,invidie,ura niciodata la modul general.Ramane la alegerea fiecaruia sa ne alegem modul de viata si de a actiona.
Intr-o lume cand apar din ce in ce mai multe cuvinte si mai multe prescurtari ca sa faci comunicarea mai ushoara crezi ca nu s-a schimbat nimic?
#15106 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru Aida Nuran,EXISTA... - de DESTIN la: 08/05/2004 10:24:18
Sunt dovezi incontestabile ce demonstreaza fara echivoc,EVOLUTIA UMANA...Starea de fapt a UMANITATII ...este aceea pe care noi ca semeni o imprimam...Omul de astazi ..."greoi" si "lejer"(expresii imprumutate...)ne raportandu-se la adevaratele valori ale umanitatii,pune in pericol EVOLUTIA si chiar viitorul UMANITATII(amitesc terorismul ...degradarea fiintei umane...gandesc la dragoste ...)
Intelepciunea sa domine fiintele noastre.
#15141 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. DESTIN - de Paianjenul la: 08/05/2004 23:15:31
"Sunt dovezi incontestabile ce demonstreaza fara echivoc, EVOLUTIA UMANA..."

- DACA va referiti la evolutia vietii de la forme simple la forme complexe... CARE sint DOVEZILE INCONTESTABILE care demonstreaza FARA ECHIVOC aceasta evolutie?...

Precizare: intrebarea de mai sus nu se refera la MOTIVE pe care le au oamenii de stiinta (?) de a PRESUPUNE ca viata a evoluat de la forme simple la forme complexe, ci la dovezile INCONTESTABILE la care va referiti.
#15158 (raspuns la: #15141) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
EVOLUTIA UMANA...raspuns pentru Paianjenul, - de DESTIN la: 09/05/2004 14:42:42
Se pare ca s-a produs o confuzie...eu nu m-am referit la evolutia vietii, de la forme simple la forme complexe...nu asa a fost enuntata intrebarea!!!Simt ca este necesar sa precizez pozitia mea -CREATIE si apoi EVOLUTIE...sa fim intelepti.
#15186 (raspuns la: #15158) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
poate ca este si o bruma de evolutie pe acolo??? - de AndreiS la: 09/05/2004 18:21:04
"Exista vreo dovada a evolutiei speciei umane de la aparitia ei pana in prezent?
Am scapat de ura, violenta, invidie? Am invins prejudecatile si tabuurile?
S-a schimbat cumva modul in care comunicam unii cu altii?
Am inlaturat minciuna?"

dupa ce am scris si am sters si iar am scris si sters am ajuns la concluzia ca omul a evoluat, pentru ca incercat sa faca viata cat mai simpla, cat mai usoara, cu ajutorul stiintei.
intre evolutia omului si a stiintei e o legatura foarte stransa, una nu poate sa mearga mai departe fara cealalta

si in plus invidia ura si violenta sunt sentimente, nu ai cum sa scapi de ele
minciuna nu poate sa dispara nici ea, e ceva natural
iar prejudecatile, tabuurile, modul de comunicare intre oameni nu o sa se schimbe, atata timp cat o sa zica DACA...

c ya
#15190 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Inherit the wind" - de Little Eagle la: 09/05/2004 18:38:01
Frederic March versus Spencer Tracy...un film vechi dar puternic in mesaj.

Dear Aida,inca si azi iti pui o astfel de intrebare?Crezi ca am evoluat de la Adam si Eva?Dovezi ale evolutiei speciei umane exista de sute de ani,te rog sa urmaresti programe la tv pe canalele Discovery si Animal planet chiar ori chiar CNN si atitea altele.Cu istoria nu te poti lupta si s-o consideri falsa,prea multe descoperiri s-au facut si inca se fac legate de evolutia speciei umane pe
pamint.
Dovezile sint de netagaduit.Nu are sens sa te mai intrebi.

De scapat de ura si violenta,invidie...niciodata,pt. ca din pacate sintem nascuti cu ele in noi fiecare si fiecare are felul lui sau ei de a si le manifesta.Ideal ar fi
sa nu le avem,dar sint f. putini capabili de asta,si ori ii numim sfinti ori avatari sau mesia,ei isi au rolul lor de a reveni intre noi pt. a ne ridica spiritualiceste dar din pacate,putini vor fi acestia,insa important e ca si ei exista si prin exemplul lor creaza un impact in lume,o schimba.
As numi astfel de real oameni pe Mahatma Ghandi,Martin Luther King,chiar J.F.
Kennedy
Iar pe marii avatari ai acestui ciclu universal,pe Zoroastru,Rama,Krishna,Buddha,Iisus,Mohamed,Meher Baba.
Exemplul lor de a gindi,a trai si intelepciunea lor exemplifica realitatea ca este posibil pt. fiacare sa scape de ura,violenta si invidie.
Ramine pt. noi sa decidem calea ce vrem sa urmam,a face o diferenta intre religii,deja observi unde ne-a adus si nu vorbesc doar de prezent acum.

In spatele prejudecatilor si tabuurilor zace in esenta ...religia pt. ca omul a creat-o si din ea s-a nascut un razboi aici,altul in alta parte,o invidie,o prejudecata,o lege,alta etc....
Ne-a schimbat si dezmembrat in opinii si gindire,unii am ajuns la polul opus extremist,nu ne mai intelegem intre noi si nici nu ne-am inteles vreodata ci ne-am prefacut doar.De aici...minciuna care e asa de mare si puternica incit
submineaza total adevarul.
Am ajuns la vorbele lui Nietzsche,pe care le traim zilnic in orice domeniu posibil:" Adevarul este o minciuna".

Comunicam unii cu altii pe baza de flatari si minciuni,mai mici ori mari ,depinde de situatii,uneori mai spunem si adevarul,dar oare chiar credem in el?Uneori ne e frica sa-l spunem pt. ca ne-am pierde slujba ori pozitia sociala si nu vrem sa facem pe cei dragi sa sufere,atunci mintim.
Unii spun adevarul si sint torturati si uitati in vreo inchisoare si pusi la zid,caci adevarul...supara!
Unii mint de placere si fac din minciunile lor si mai mari minciuni si chiar ajung sa creada in ele,pt. ei devin...adevaruri!

dar viata continua in sensul ei ghidat de noi,ne folosim unii pe altii pt. a ne satisface anume scopuri si teluri care in final sint de fapt...o iluzie!
Imi pare rau ca par atit de pesimistic scriind astea,dar este sau nu adevarat in ceea ce am spus?

Tu vei decide si nimeni altul(a).
Eu zic sa fim onesti cu noi insine mai intii si apoi cu cei din jur si oricind e necesar sa fim calmi si sa creeam un exemplu pozitiv si sa incercam sa iubim
pt. ca daca iubesti ,oricine simte asta si aduci o mica schimbare in el ea ce nu va uita.
Intoarce si celalalt obraz si incearca sa devii adevarul,chiar daca vei suferi pt. el,nu pt. tine.Eu m-am schimbat f. mult de cum eram de cind am descoperit pe Meher Baba si am devenit un alt om.Fiecare isi are o anume cale si o karma a lui doar,nu este ceva general,si daca fiecare isi poarta propria cruce,apoi este soarta ce ai si drumul tau doar,este ceva personal,dar aici mi-am exprimat opinia proprie si cele invatate din experienta mea.nu indemn pe nimeni sa creada in Meher Baba de ex.fiecare credeti in cine vreti voi,important e sa incercam sa fim in viata un exemplu si sa traim din adevar si nu din minciuna.

I love you all,God bless you,
Love&peace,
Ozzy#15192 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rene Guenon - de Hypatia la: 09/05/2004 23:52:27
Ati auzit de el?
Eu il consider un mare estet al sec.XX. El demonstreaza in toate cartile sale ca lumea INVOLUEAZA, ca regresam, in pofida faptului ca tehnologic vorbind, ne simtim evoluand. De fapt, Rene Guenon avertizeaza ca insasi progresul tehnologic, respectiv interesul pentru cantitate versus calitate, este principalul indiciu al regresului societatii omenesti, care incepe, logic de ghicit, cu regresul in planul spiritualitatii. Regret ca mesajul meu l-ar putea supara pe Ozzy, ca si alte mesaje ale mele, dar e limpede ca oamenii sunt diferiti, au experiente de viata foarte diferite si modalitati de a percepe lumea tot atat de diferite. In sfarsit, nu stiu daca autoamagirea e o solutie, realmente cred ca trebuie citite semnele sensului in care ne miscam. Amintiti-va de simbolul spiralei si semnificatia multimilenara.
Hypatia
P.S. Pentru Paianjen: de ce nu mai sunt cititbile textele din conferinta "11 Septembrie"?
#15195 (raspuns la: #15192) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dimpotriva, pot spune ca spec - de (anonim) la: 11/05/2004 01:24:57
Dimpotriva, pot spune ca specia umana a involuat, uram mai mult, suntem mai violenti...nu mai vorbesc de invidie. Toata lumea, cu putine exceptii traieste si se calauzeste dupa principiul "Sa moara capra vecinului". Inainte, sa zicem pana in secolul 19-inceputul secolului 20 ,oamenii erau curajosi, erau mai sinceri, aveau simt al onoarei si tot ce deriva de aici. Acum ne instrainam incet-incet, pseudocomunicarea via Internet ne face sa nu mai avem prieteni reali si doar imaginari, acum principala distractie a omului este violenta, razboiul, sexul desantat. Ne amintim de Dumnezeu doar cand avem un necaz, cand trecem pe langa o biserica( nu e cazul meu ca eu sunt musulman), ne facem cruci largi, ample, suntem evlaviosi, dar daca privim retrospectiv putin ..nu ne putem aminti cand am ajutat ultima data un semen de-al nostru...dar in rest suntem primii la biserica. Sunt multe de spus, dar in nici un caz omul nu evolueaza, nici fizic, nici spiritual...
#15224 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Poate ca singura dovada este - de gazi la: 11/05/2004 01:36:36
Poate ca singura dovada este ca nu mai avem par pe tot corpul si ca suntem bipezi complet, dar in rest, omul involueaza. Acum uram mai mult, ne place mai mult violenta, traim dupa principiul "sa moara si capra vecinului". Ne amintim de Dumnezeu doar cand avem un necaz, ne facem cruci ample si evlavioase cand trecem pe langa o biserica, dar nu ne putem aminti cand am ajutat un semen de-al nostru. In zilele noastre principala distractie si cele mai cautate si cele mai vandabile marfuri sunt sexul si violenta. Inainte, sa zicem pana in secolul 19-inceputul secolului 20, oamenii erau sinceri, erau curajosi, aveau simt al onoarei si tot ce rezulta de aici. Acum suntem si mai meschini si mai mici la suflet si mai animale desi traim in case confortabile, suntem inconjurati de tehnologie de ultima ora si avem o spoiala de civilizatie
#15226 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. DESTIN - de Paianjenul la: 11/05/2004 21:29:30
1. Exista vreo dovada a evolutiei speciei umane de la aparitia ei pana in prezent?
2. Am scapat de ura, violenta, invidie? Am invins prejudecatile si tabuurile?
3. S-a schimbat cumva modul in care comunicam unii cu altii?
Am inlaturat minciuna?

- SI EU am inteles CORECT, de la inceput, ce voia de fapt sa intrebe autoarea textului. Remarca mea "anti-evolutionista" a fost doar o reactie la INTREBAREA nr. 1, care dupa rezonanta terminologiei folosite lasa impresia ca a fost pusa din perspectiva evolutionista... (probabil ca ai observat deja asta si din reactiile altor comentatori...)...

- Multumesc pentru PRECIZARILE facute in legatura cu pozitia ta relativ la ORIGINEA omului. Schimbul de opinii isi are un rost numai daca aceste opinii sint exprimate clar, ne-echivoc.
#15267 (raspuns la: #15186) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Ozzy - de Paianjenul la: 11/05/2004 23:04:58
"Dear Aida,inca si azi iti pui o astfel de intrebare?Crezi ca am evoluat de la Adam si Eva? Dovezi ale evolutiei speciei umane exista de sute de ani,te rog sa urmaresti programe la tv pe canalele Discovery si Animal planet chiar ori chiar CNN si atitea altele.Cu istoria nu te poti lupta si s-o consideri falsa,prea multe descoperiri s-au facut si inca se fac legate de evolutia speciei umane pe
pamint.
Dovezile sint de netagaduit.Nu are sens sa te mai intrebi."


- Eu nu ma indoiesc ca tu esti un tip "open minded", Ozzy... dar ingaduit imi fie... eu nu as pune pe lista "dovezilor de netagaduit" filmele "make believe" de la DISCOVERY despre dinozauri, filme EDITATE digital cu mijloace tehnologice de ultima ora... Si nici puzderia de carti ilustrate, pentru copii, continind imagini cu o mie si una de specii disparute de dinozauri...
NIMENI nu a fost ACOLO, ATUNCI, "cu milioane si milioane de ani in urma", cu aparatul de fotografiat sau cu camera video in mina, sa fotografieze sau sa filmeze respectivele vietati ca apoi sa ni le redea noua pe ecrane sau in fotografii. MULT din ceea ce iti "serveste" tie DISCOVERY Channel e doar o tentativa de reconstituire a unor fapte sau fenomene asa cum isi INCHIPUIE unii oameni de stiinta ca s-ar fi petrecut lucrurile...


Si eu urmaresc cu interes emisiuni despre natura si lumea animalelor, si salut progresul tehnologic care a deschis perspective inaccesibile pina mai ieri ochiului si creierului uman... dar incerc sa fiu foarte PRUDENT atunci cind e vorba de INTERPRETARILE pe care le ofera comentatorii respectivelor emisiuni, cu privire la fapte, fenomene, etc., din lumea vie, in aceste emisiuni.

Si inca un amanunt IMPORTANT:

in timp ce CREATIONISTII isi numesc convingerile RELIGIE... bazata SI pe CREDINTA - intr-o masura mai mica sau mai marea - nu numai pe dovezi materiale,

EVOLUTIONISTII isi eticheteaza cu AFRONT (si fara drept de apel) parerile cu titlul de STIINTA!... nu arareori invocind cu tupeu ca DOVEZI chestii de fapt contestabile...

Anyway Ozzy, din dragoste pentru cunoastere (dragoste pe care am remarcat ca o manifesti), iti propun cite un click, ocazional, pe aceste doua link-uri:


http://www.answersingenesis.org/

si RIVALUL cel mai inversunat al acestuia:

http://home.austarnet.com.au/stear/


Viziteaza-le cind timpul iti va permite (si eventual si alte link-uri propuse de aceste site-uri), si trage tu concluziile pentru tine insuti...
#15268 (raspuns la: #15192) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Hypatia - de Paianjenul la: 11/05/2004 23:25:45
"P.S. Pentru Paianjen: de ce nu mai sunt cititbile textele din conferinta "11 Septembrie"?"

- NICI EU nu stiu CIND si DE CE a disparut "11 Septembrie 2001" de pe site. Poate ne lamureste admin-ul?...
#15269 (raspuns la: #15195) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru Paianjenul - de DESTIN la: 12/05/2004 14:57:03
Eu iti multumesc,schimbul de opinii ...comunicarea in sine este vitala,cand comunicarea pica ...totul pica.Am inteles pozitia ta "anti-evolutionista pe care si eu o combat.
#15305 (raspuns la: #15267) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Spiderman - de Little Eagle la: 13/05/2004 14:28:48
Sper sa nu te superi ca te numesc:Spiderman"Daca da,atunci sa-mi scrii si n-o mai fac.Imi aduce aminte de revista de b.d.pt. care am ilustrat o vreme acest super hero cu ani in urma cind lucram pt. Marvel Comics.

Nu m-am referit la acele filme documentare computerizate,ci am vrut sa spun despre dovezile arheologice.Daca ai veni in NY si merge la Museum of Natural History,vei vedea schelete de dinozauri sau alte animale preistorice,ele au trait cindva pe acest pamint.Existenta lor e de netagaduit.
In Biblie nu se mentioneaza nimic despre ele,ca si cum nu ar fi existat...totul incepe de la...Adam si Eva....deci lumea a aparut deodata cu 2-3000 ani in urma....aiurea si desigur in Israel,ca si cum atunci era centrul universului.
Ca si cum acela era pamintul si centrul creatiei,sa nu uitam ca la o vreme se credea ca pamintul e...plat si ca soarele se invirtea in jurul lui....a veni cu dovezi stiintifice=arderi pe rug!

La fel pot sa spun si eu ca NIMENI NU a fost ATUNCI cind...Eva s-a ..nascut din coasta lui Adam!!!Si la fel sa fi fotografiat Garden of Eden cu ...digital camera!
De fapt in acest aspect,NU exista nici o dovada decit...cele scrise de Biblie.
Cel putin arheologia aduce dovezi ale evolutiei lumii,sapaturi,artifacts,lumi mult mai vechi decit in Biblie ce real au existat si a le nega este o dovada a ignorantei umane.

Sa nu crezi ca nu am o credinta in Dumnezeu.Cred ca exista!Dar nu in sensul vechiului testament unde mereu e sucarit si e pus pe a pedepsi omul.
Daca vei citi textele mele scrise lui Desdemona,la subiectul ei legat de Respect,iti vei da seama de mai multe despre cum gindesc si cred despre lume si mai ales Creatia toata.
Am fost si sunt blessed de a fi avut niste experiente in viata rarisime.Daca traiesti in Australia,incearca sa intri in contact cu nativii vostri,the aborigines,sunt o rasa unica pe glob si f. spirituali,vei invata multe de la ei,lucruri de 1000 ori mai spirituale decit orice credinte in lume si mai ales cea crestina!
Dar de fapt doar daca iti e scris de soarta poti avea reale contacte cu ei.la fel cum mi s-a intimplat mie,NU am ajuns intimplator sa cunosc si sa-mi fac prieteni,indieni americani.NU i-am cautat,soarta m-a dus la ei,si a avea un vision quest....NU este daruit de un elder(chief of the tribe)sau un Medicine Man decit daca el vede in tine ca meriti acest ritual,mai ales cind NU esti din singele lor!!!!
Si ei cred in reincarnare!!!!Un elder e ca un shaman,se uita in ochii tai si vede tot trecutul vietilor tale dar si viitorul.Sint cei mai spirituali,asa ca stiu ca in trecut cu vieti in urma am fost indian.Pare greu de crezut,dar simti in spirit si suflet asta cind acel elder te priveste in ochi direct,si la fel el STIE cine ai fost.

Multi de pe forum nu cred in reincarnare si semne spirituale,si mai putin cred ca au avut reale experiente cu reali indieni americani ori cunosc credinta lor si o pot intelege.
Sa stii ca in credinta lor ei stiu ca au existat animale preistorice,de fapt in Black Hills,loc sacru pt. natia de indieni din toate triburile,dai peste oase de dinozauri la tot pasul,dar este pamintul LOR si nimeni nu are dreptul sa ia aceste oase,nici chiar guvernul american,ele trebuie lasate in pace in spiritul Creatiei,neatinse de nimeni,ci venerate.

Este un respect fata de natura si Creatie si NU o sa dai peste unul mai patrunzator si autentic din suflet si dragoste ca la un indian!In Australia e la fel legat de aboriginies!Multi din prietenii mei(ne numim intre noi brothers and sisters)indieni au prieteni aboriginies.
Unul din ei John Little Feet(tribul Crow) chiar mi-a dat cadou un vechi boomerang ce e cioplit de mina cu piatra de aboriginies si dateaza din 1843 cel putin!Un prieten aboriginie i l-a dat la rindul lui cadou.
E imens!Are 80 cm lungime usor curbat si vezi urmele pietrei cind a fost cioplit,e din lemn rosu f. dur,cred ca e tec.Cine stie cite animale au fost omorite cu el?

Ce vreau sa-ti spun este ca natura mereu m-a atras dar abia cu 14 ani in urma real o inteleg si o iubesc si lupt pt. conservarea ei si protejare,de la piatra la pasare si aer.
In credinta lakota(sioux,cum omul alb a numit acest trib),Creatia este sub forma unei indience f. frumosa ce o numesc Buffalo Cow Woman si ea a creat stelele din lacrimile ei vazind suferinta indienilor.A fost creata de Marele Spirit,
care a creat noaptea fiind trist pt. Creatia lui si ziua fiind bucuros ca ea exista.

Indienii NU isi vind religia lor nimanui,nu e de vinzare,este doar a lor si ea exista in ei de cind Marele Spirit a creat universul.Credinta e transmisa si azi oral de mii de ani de la elders la copii si cei tineri,pt. ca ea nu trebuie sa fie pusa in scris,e un sacrilegiu.
Cum ti-am scris mai sus cred in Dumnezeu si am o credinta in Meher Baba,totodata cred in religia indienilor americani,este dupa mine cea mai realista si buna,pt. ca e bazata pe RESPECT fata de Creatia toata,de la piatra la pasare si nori,nu uita ca noi trebuie sa fim servitorii creatiei,s-o pastram curata si pura daca vrem sa mai existam in ea si prin ea.

Dar azi ea e murdarita de egoismul si nepasarea omului,e tratata ca un decor la o piesa de teatru,nici in Biblie NU se vorbeste despre natura si cit de importanta e in existenta noastra!!!!
Ca trebuie venerata si respectata,ca trebuie sa te inchini in fata ei pt. ca azi e f. trista!!!!
Iti dai seama oare,sau o auzi vreodata cum plinge si cit de mult sufera pt. noi?Ai luat vreodata un copac in brate si simtit in tine cum ii bate inima?
Buffalo Cow Woman plinge mereu si e trista pt. ca am ucis-o incet sistematic si o ucidem zilnic.
Sa nu ne miram sau sa ne apuce pe noi plinsul cind mari suferinte vor veni in lume sub diverse forme,dezastre naturale si razboaie prin care deja trecem!!!!E vina noastra!!!Daca sintem cu adevarat puternici in spirit,vom accepta razbunarea ei!
Si mai mult daca avem curaj...ca un real brave warrior ne vom cere iertare si apoi vom fi pregatiti sa murim fara a ne schimonosi fetele si sa ne fie frica de moarte,caci nici un Dumnezeu nu va veni in ajutor oricite rugaciuni vom face!

Mai revin altadata,

Love&peace,
Ozzy
..........................................................................................................................
Cum s-au nascut natiile de indieni si cum au aparut ei in lume.E o poveste veche,ce-mi amintesc de la bunica lui Vern,Pe numele ei Starleaf:
Odata,o porumbita ranita zbura deasupra pamintului si din aripa i-a curs o picatura de singe pe sanul Mother Nature.Copacii au inceput sa freamate,si cu crengile lor au chemat vintul care a inceput sa adieze pe locul unde picatura de singe a cazut.
Iarba si florile au chemat soarele sa bata in acel loc si The Great Spirit s-a trezit si incet a suflat din rasuflarea lui pe acel loc.Din acea picatura de singe
s-au nascut indienii americani,de culoare rosie si f. agili si f. mindri.

Sa stii ca astfel de creatie o consider mult mai interesanta si placuta decit cea din Biblie.
.........................................................................................................................

#15358 (raspuns la: #15268) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Hypatia - de Paianjenul la: 15/05/2004 07:14:48

"P.S. Pentru Paianjen: de ce nu mai sunt citibile textele din conferinta '11 Septembrie'?"


- Daca ti-ar face placere sa continuam discutii pe subiecte devenite TABU in cafenea iti pun la dispozitie adresa mea de e-mail:

kon_tiki@123.net.au(N-am sa ma simt ofensat daca din motive personale vei refuza propunerea mea.)
#15436 (raspuns la: #15195) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Esec - de Hypatia la: 17/05/2004 05:58:09
Am incercat sa-ti scriu pe adresa indicata si am primit un mesaj de ratare...O sa mai incerc, poate n-am scris eu bine adresa, dar de ce nu folosim noi mesajele private din Cafenea? Cred ca astea nu mai sunt controlate...
Hypatia
P.S. De ce sa refuz o propunere de comunicare cand eu am inceput-o? Am vaga impresie ca nu ai observat ca ai doua mesaje private de la mine....
#15495 (raspuns la: #15436) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Hypatia - de Paianjenul la: 21/05/2004 23:55:50
MULTUMESC pentru acceptarea propunerii!

Un "mesaj de ratare" iti vine numai cind adresa respectiva nu mai e valabila... sau cind e scrisa gresit. Incerc s-o rescriu in alt "limbaj":

kon_tiki LA 123.net.au


Inlocuieste LA cu @ si o sa functioneze!

Succes!


PS. "...dar de ce nu folosim noi mesajele private din Cafenea? Cred ca astea nu mai sunt controlate..."

- Nu stiam ca exista asa ceva. Da-mi te rog detalii... am putea recurge si la acestea...
#15733 (raspuns la: #15495) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"dar de ce nu folosim noi mes - de Daniel Racovitan la: 22/05/2004 03:06:14
"dar de ce nu folosim noi mesajele private din Cafenea?"

Mesajele private sunt disponibile doar utilizatorilor cu nivel de acces ridicat.
#15740 (raspuns la: #15495) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Daniel Racovitan - de Paianjenul la: 24/05/2004 08:18:24
"Mesajele private sunt disponibile doar utilizatorilor cu nivel de acces ridicat".


- MULTUMIM pentru precizare!...

...si... fin'ca tot veni vorba:

Hypatia prin cite faze de "reincarnare" trebuie sa mai treaca pina s-ajunga la preafericita stare ("utilizator cu nivel de acces ridicat")... (eu insumi de-abia aflindu-ma la faza de... Paianjen...)?...
#15806 (raspuns la: #15740) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Evolutia are loc. - de mya la: 29/08/2004 13:21:19
Oamenii au evoluat in mod clar daca comparam nivelul omenirii ... sa zicem de acum 500 de ani - cu cel din ziua de azi.

Cu toate astea ura, violenta, minciuna, etc. etc. nu au fost inca depasite.

Omenirea avanseaza in mod constant, din pacate in stilul - doi pasi inainte, un pas inapoi. Cei care se concentreaza asupra pasului inapoi - vad doar regres.

Cert e insa ca exista progres.
#20597 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Am inlaturat" - de geani la: 29/08/2004 17:56:47
1. Da, stiintific, teoretic, practic, exista foarte multe dovezi ale evolutiei speciei umane. De ura, violenta, invidie, nu avem cum sa fi scapat deoarece ele nu sunt atributele inceputului omenirii pe pamant ci ele sunt specifice evolutiei acesteia. Pe masura ce omenirea inregistreaza mai multi ani de existenta, aceste "calitati" umane apar, evolueaza si se "rafineaza", se educa. Prejudecati si tabuuri? Da, multe prejudecati si tabuuri au ramas amintire. Nu pot acuma sa-ti dau un exemplu edificator, multe tineau de religie si credinta, ah da, vrajitoarele nu se mai ard pe rug, nu? Da, cu siguranta, putem spune ca s-a schimbat modul de comunicare. Foarte important modul verbal, care conteaza din ce in ce mai mult. Ca sa nu mai vorbim de stiinta si tehnologia comunicarii despre care nu putem spune ca nu a inregistrat salturi dupa salturi, incepand cu ultima decada a secolului al XX-lea. Minciuna? "Calitate" a omului. Cu cat este omul mai educat, cu atat mai "elevata" e minciuna. Minciuna nu exista la formele primare de existenta umana - la copilul de 1-3 ani. Dar altfel, intriga si minciuna au tinut locul de frunte al tuturor epocilor istoriei omenirii. De ce ar disparea? Ura, violenta, invidia, minciuna - sunt actori pe scena vietii omenesti, sunt stimulente pentru autodepasire, pentru autointelegere, pentru autoevaluare. Daca ele n-ar exista, cum am sti sa facem diferenta?
Dar, Ayda, dincolo de aceste raspunsuri, fara exemple concrete, eu as vrea sa pun o intrebare. De ce? De ce toate aceste intrebari, pe care ti le pui si le expui? In spatele acestor intrebari, a enumerarii tuturor acestor "meschinarii", eu cred ca se ascunde mai mult. De ce esti atat de dezamagita de viata ta?
#20604 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: