-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Iluzii


de iachy la: 04/05/2004 03:26:00
modificat la: 07/05/2004 10:44:31
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
La un colt de strada un om imbracat intr-o salopeta gri, vinde la o taraba iluzii. Intr-o mare diversitate de culori, stau cuminti pe masa asteptind sa fie alese .
Vinzatorul pare deja plictisit desi este ora 8 dimineata. Linga el , o cafea intr-un pahar de unica folosinta, refolosit a nu stiu cita oara . Trecatorii merg grabiti pe strada catre locuri de munca prost platite, nedind nici o atentie omului in salopeta gri . El stie ca nimeni nu mai vrea sa cumpere iluzii si cu toate astea vine aici in fiecare dimineata. Cafeaua e slaba si nici zahar nu are . Ii ramine un gust amar care il face sa se strimbe . Inca se mai strimba cind in fata lui se oprii un domn cu un pardisiu negru, imbracat parca pentru un eveniment important.
"Doriti un loz"? intreba omul cu salopeta gri .
"As dori sa-mi schimbati 100 000 lei". Vinzatorul dadu sa ia banii dar isi aminti ca nu vinduse nimic si spuse cu regret :
"imi pare rau ,nu am ".
Domnul in pardesiu negru ezita putin apoi spuse :
"Dati-mi totusi un loz !"
Scoase niste maruntis din buzunar si il puse vinzatorului pe masa . Lua apoi lozul si il baga in buzunar fara sa ii pese macar daca e cistigator. Pleca multumit ca si cum ar fi rezolvat ceva important.
O dimineata asa frumoasa ! Ar fi fost pacat sa mearga cu masina. Hotari deci ca ar fi mai bine sa mearga pe jos la serviciu . Facu numai citiva pasi cind un copil imbracat cu un tricou cu citeva numere mai mare si cu niste pantaloni mai scurti decit ar fi avut nevoie, ii taie calea :
"Imi dati si mie o mie de lei?"
Barbatul se cauta in buzunare . Avea acea bacnota de 100 000 si lozul. Fara sa stea pe ginduri ii oferi copilului lozul.
Acesta il lua mirat. Mai apoi ii striga vesel omului cu pardisiu negru un "multumesc " si o lua la fuga catre vinzatorul de iluzii.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: