-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Arca lui Noe, cautata de o noua expeditie


de SB_one la: 04/05/2004 11:04:00
modificat la: 07/05/2004 10:47:59
voteaza:
Arca lui Noe, cautata de o noua expeditie
J.P.
Marti, 04 Mai 2004


O echipa de oameni de stiinta din Turcia si Statele Unite va porni in aceasta vara intr-o expeditie pe muntele Ararat, situat la frontiera turco-armeana, intr-o noua tentativa de a gasi faimoasa Arca a lui Noe, relateaza “The Guardian”. Cei zece membri ai expeditiei vor incerca sa afle ce se ascunde in spatele unor misterioase imagini luate din satelit, avind in vedere ca fotografii recente sugereaza ca in virful muntelui, la 4.700 m altitudine se afla un obiect realizat de mina omului, care masoara circa 14 metri.
Primele imagini ale presupusului obiect au fost luate in 1949 de un avion de spionaj american. Dupa o analiza laborioasa, expertii CIA s-au dat batuti, ei nereusind sa gaseasca o explicatie a imaginii, care, de atunci incoace, a fost numita “anomalia de pe muntele Ararat”. Zece ani mai tirziu, pilotii turci au reusit si ei sa fotografieze locul cu pricina, noile imagini relansind teoria ca arca lui Noe s-a oprit in virful muntelui Ararat.
Expeditia va costa in jur de 500.000 de lire sterline si va fi finantata de un om de afaceri din Hawai, Daniel McGivern, cel care a comandat anul trecut realizarea unor noi fotografii ale “obiectului” prin intermediul satelitului ultraperformant Quick Bird. McGivern se declara 98% convins ca obiectul cu pricina este arca lui Noe, pentru ca, dupa cum afirma pe el, pe imagini se vad cu claritate birnele de lemn folosite la constructia corabiei. Fotografiile luate anul trecut sint mai clare decit cele precedente, deoarece valul de caldura care a afectat zona a contribuit la topirea stratului de gheata care ascunde obiectul.
Potrivit Bibliei, arca pe care se aflau perechi din toate creaturile aflate pe Pamint a esuat pe muntele Ararat dupa marele potop, despre care se crede ca s-ar fi produs in urma cu 5.600 de ani, cind apele Mediteranei au invadat bazinul actualei Mari Negre. Scepticii afirma ca, pentru salva de la disparitie toate speciile de animale in 24 de ore, asa cum scrie in Biblie, Noe ar fi trebuit sa incarce pe corabie cite 460 de fiinte pe secunda. Pe de alta parte, desi oamenii de stiinta au gasit dovezi ca in bazinul Mesopotamiei
s-ar fi produs un veritabil potop acum circa 6.000 de ani, pe vremea civilizatiei sumeriene, este greu de crezut ca arca ar fi putut esua la o asemenea altitudine.Copyright © 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.
http://www.expres.ro/externe/?news_id=153699&print=1

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


24 de ore?... - de Paianjenul la: 07/05/2004 11:10:04
"Scepticii afirma ca, pentru salva de la disparitie toate speciile de animale in 24 de ore, asa cum scrie in Biblie, Noe ar fi trebuit sa incarce pe corabie cite 460 de fiinte pe secunda."

- Din care Biblie scot scepticii termenul de 24 de ore la care te referi?

N-am gasit in niciuna din versiunile prin care am citit ca imbarcarea s-ar fi facut in pripa... Ba dimpotriva, in toate scrie ca dupa ce Noe, familia lui si toate animalele au intrat in corabie si Dumnezeu insusi a inchis usa acesteia, au mai trecut 7 zile pina cind a cazut primul strop de ploaie!..."Pe de alta parte, desi oamenii de stiinta au gasit dovezi ca in bazinul Mesopotamiei
s-ar fi produs un veritabil potop acum circa 6.000 de ani, pe vremea civilizatiei sumeriene, este greu de crezut ca arca ar fi putut esua la o asemenea altitudine."


Posibile raspunsuri la intrebari privitoare la potop (si proportiile acestuia):

http://www.answersingenesis.org/home/area/faq/geology.asp
http://www.answersingenesis.org/home/area/faq/fossils.asp

#15093 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: