Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Calatoria fantastica a lui Gelu la Radauti ( II )


de lafemme la: 06/01/2008 21:58:22
rezumat: revizuita si prescurtata
taguri: Salonul 
voteaza:
Plecarea fu anunţată familiilor prin trei scrisori lăsate pe masa din bucătărie, care aveau să fie descoperite pe la ora şase, atunci când lumea îşi bea cu ochi mijiţi cafeaua, că doar trebuia să stea in noapte până la sfârşitul episodului 345 din telenovela cea nou nouţă importată tocmai din Columbia în sacii de cacao şi mango. Cei trei insa, nu s-au mai culcat deloc. Fără să mai stea prea mult pe gânduri, echipaţi în trening, cu cască de miner pe cap (furată de la vărul Kiri) şi cu săpăligile lui Ducu de pe balcon, cu care mama-sa planta flori în faţa blocului în fiecare primăvară pentru a fi rupte de copii demenţi ai vecinului, cei trei se năpustiseră noaptea asupra gardului lui nea Vasile, pe strada lui îngustă unde miroase a varză murată şi ta urtă dulce... Trabantul era acolo, asa cum se spunea, printre crengi uscate, cu rezervorul plin si bilele sale fantastice luminând timid colţul de est al curţii de sub pânza gri petrol, o bestie cu ochi bulbucaţi ce se zgâia la ei în voie, mulţumită de exclamaţiile: „Mamă!!!”, „ Ce fain!!!”, „Tu vezi mă?!!!”. Cu o grămadă de hurducăieli , masina ciudata, acoperita cu panze subtiri, ca o mumie tristă şi rotundă, fu mutata. Avea sa paraseasca curtea la prima oră, ca să nu vadă cartierul asa minunatie înfăşurată în tifon prăfuit.

Plecarea lui Gelu va fi regretata mai ales de unchiul Geo care isi va sorbi cafeaua trist, dezmoştenit de averea ascunsă acolo unde nimeni nu ar bănui, chiar sub maldărul de chiloţi şi maieuri. Mama Irinei va plânge, că uite, din cauza ei a făcut asta, că nu trebuia să-i tot spună că fără bani nu faci nimic în viaţa asta nenorocită, că trebuie să-ţi găseşti pe unul cu bani care să te ducă toamna în obor şi să-ţi cumpere sandale la reducere cu sutele iar de Ducu toata lumea va spune ca a fugit cu vecina de peste drum care, coincidenta, disparuse in aceiasi zi.

Pe la ora aceea , Gelu avea să fie departe, în drum spre Rădăuţi, conducând cu 40 la oră, că doar luase carnetul de gura maică-si şi el ura viteza şi lucrurile care scoteau bufnituri stridente atunci când le ciocneşti, cu Irina şi Ducu pe bancheta din spate, dormind cu capetele alăturate strălucind pe DN 1 şi provocând lanţuri de accidente multicolore în spate, că doar cine şi-ar fi închipuit că un trabant ar putea fi acoperit de bile chinezeşti şi apoi arătat lumii pe şoseaua largă, printre irigatoare şi plopi molateci.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


*** - de picky la: 07/01/2008 15:09:33
Spune-mi că Gelu nu-i inspirat după... Brunello.
#271876 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de lafemme la: 07/01/2008 15:35:58
nu cunosc... schiorlau!!!
#271888 (raspuns la: #271876) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 07/01/2008 16:20:03
Neesenţial.
#271912 (raspuns la: #271888) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...