-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Umbra (3)


de Omerta la: 25/01/2008 09:17:46
rezumat: Noaptea isi arata primele semne.
taguri: proza scurta Salonul 
voteaza:
Treptele de lemn scartaiau la fiecare pas. Femeia se tinea de mana mutilata. Ochii plini de lacrimi abia mai reuseau sa distinga ceva in pivnita intunecata. Cauta undeva pe perete talerul pe care trebuiau sa fie cheile. Usa de lemn trosni greoi , despinzandu-se din tocul in care se rezema. Se auzira cateva gemete inauntru. Cele cinci fete nu vazura decat o silueta negricioasa. Spinarea femeii parai scurt, apoi corpul cazu la pamant.

-Inca nu ... grai creatura. Plecati acum.

Disparu.
Fetele iesira speriate din incaperea ce le tinu prizoneiere. Vazura usa de la capatul scarilor prin care razbatea o lumina firava invaluita in ceea ce parea a fi un val de fum. Pe cum se apropiara de usa incepura sa simta duhoare. Aceasta crestea la fiecare pas.

-Miroase...
-Sst! Taci! Sopti prima.

Fata se suspuse. Cunostea mirosul. Il cunostea foarte bine.
Sirul se deplasa incet, atent, privind imprejur. Casa parea o monstruozitate. Peretii decojiti si umflati pareau oameni jupuiti, cu pielea atarnand incovoiata peste muschii rosiatici batand inspre roz. Podeaua sparta, rupta dadea impresia costelor ce incercau sa-si croiasca drum din torace, vrand sa strapunga pielea ce le tinea. Duhoarea devenea insuportabila.

Corpul ce inca fumega zacea pe podea, strivit, parca de greutaea unei pietre nevazute. Din el se scurgeau dare negricioase de lichid, imbratisand podeaua cu radacinile a ceea ce odata fusesera maruntaiele gazduite de trunchiul omului. Cele doua cioturi ce pana nu demult fusesera picioare erau inegrite iar muschii sfasiati erau stransi laolalta, ca si cum ar fi incercat sa isi vare capetele intre celelalte tesuturi. Pielea fetei era arsa, delipindu-se asemeni pielii de sarpe de pe mandibula si dinti. Toata figura fetei parea o grimasa intoarsa, cu mandibula sucita, ca si cand ceva ar fi lovit-o intr-o parte, intepenind-o ferita din calea unei a doua lovituri. Orbitele gazduiau ochii sparti, scursi pe tamplele peste care ramase un strat de cenusa ce odata obisnuia sa fie piele. Fruntea era brazdata de incretituri puternice, semn ca ochii fusesera deschisi si, poate, cautau o cale prin care sa iasa din agonia dinaintea mortii. Intreg corpul fumega fin.

-Dumnezeule... ce-i...?!
-Am vrut sa-ti spun, grai ultima, miroase a carne de om... arsa.
-E...
-Hai sa plecam, se scutura scurt una dintre ele.

[...]


Patruzeci de ani mai tarziu.


Apusul soarelui scalda orasul intr-o lumina rosiatica. Vara tarzie incepea sa coloreze lumea in nuante de galben ruginiu. Padurea isi despindea deja primul val de frunze ce se asezau lin in covorul inca subtire al toamnei. Cele ramase in pomi pareau devarate vitralii energic colorate, iar trunchiurile formau ziduri pictate viu in maroniu si verde ce purtau intr-insele ecourile unor acodruri acute ale apelor si pasarilor.
Noaptea isi arata primele semne. Orasul incepea sa se lumineze. Cafenelele deveneau neincapatoare, umplandu-se cu tinerii ce zumzaiau crampei de muzica sau poate vreo replica de-a actorilor de la teatru. Strazile pietruite erau batatorite de copitele cailor sau brazdate de rotile trasurilor. Cerul capata o nuanta de albastrui-inchis, punctata de stele albe, pregatind lumea pentru urmatoarea sceneta. Terasele luminate de felinarele ataranate de stalpii scunzi gazduiau lautari si tineri. Dansul se incingea, mancarea si bautura incepeau sa-si faca simtita prezenta.

Urmatoarea pagina a cartii afisa cateva cuvinte mazgalite, aliniate doua cate doua, pe cinci randuri. Coperta se impreuna.
Liniste.
Colturile cartii ainsera pieptul dezgolit, ce incepea sa se despice. Mana impinse cartea in cutia toracica, apoi inchise la loc haina.

Noapte.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


sper ca nu-i ultima parte - de thebrightside la: 28/01/2008 10:44:10
ca daca e ii tare slabutza.
alte observatii: personajele sunt diluate, serafice. N-au nume, nu le doare, nu urla. O povestire de groaza fara groaza celui ce-o indura e nula.
#279263 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: