-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Leul creste, pretul creste, leul scade, pretul... creste


de pescadorul la: 04/02/2008 13:28:59
taguri: Proza_scurta Salonul 
voteaza:
Isteria cretinoidã merge înainte si îmbracã forme absurde. Curentul antiromânesc din Italia declansat de fapta abominabilã a lui Mailat, cetatean român, atinge noi culmi. O echipã de fotbal în salã dintr-o ligã inferioarã italianã alcãtuitã din români, ce purta numele inegalabilului Hagi, a fost nevoitã sã-si schimbe denumirea.
Între timp s-a constatat cã criminalul n-a violat victima. Interesant ar fi sã se ajungã si la concluzia cã nu românul încarcerat a omorât-o, cel putin asa sustinea suspectul la momentul arestãrii. Cã n-a violat s-a dovedit. Oricare ar fi adevãrul, nu Hagi, Chivu, Mutu sau sutele de mii de romãni din Italia sunt vinovati pentru fapta unui dement. Probabil cã italienii ar fi mult mai îndreptãtiti sã fie socotiti peste tot în lume, niste ‘paria’, din cauza mafiei… daca ar fi sã li se aplice aceeasi regulã pe care acestia ne-o aplicã nouã.
Numai cand ajungi într-o situtie similarã poti aprecia corect, asta apropo de Nokia care a scos în stradã pe nemtii din Bochum care simt cum le fuge pãmântul de sub picioare pirzându-si confortul asigurat de salariile îndestulãtoare. Pãi ce sã mai zicã românii cãrora, dupã 89, le-a fost închisã ‘toatã tara’ fiind priviti ‘piezis’ din cauza nivelului de trai mai apropiat de cel de pe continentul african decat de acela din a cãrei uniune ne-am fortat sa fim.
Dar interesul poartã fesul, mai bine muncesc ei si iau salarii europene iar noi consumãm ce produc ei având european, doar pretul… si taxa auto. Prin 2004 un euro fãcea peste 4 roni iar gazul, benzina, pâinea costau, cât costau. Între timp datoritã faptului cã economia româneascã a duduit si nu pentru cã ar fi fost crescut artificial de ‘bãietii destepti’ prin tot felul de inginerii financiare dubioase, leul s-a apreciat, a cãpãtat muschi si intra din ce în ce mai greu într-un euro, astfel cã abia se înghesuiau, într-un timp, vreo 3,30. În acea perioadã de gratie nu-mi aduc aminte sã se fi îmbulzit producãtorii si importatorii sã fi anuntat scãderi de preturi determinate de schimbarea raportului leu-euro. Doar pe la pompa de benzinã am simtit ceva ‘derapaje’ de câtiva bani dar care se reglau repede, ca sã nu ne obisnuim. Atunci nu se achizitiona marfã si materie primã de afarã cumpãratã pe euro, toate se fãceau cu materialul neaos asa cã desi li se rupea… sufletul, nu aveau cum sã ieftineascã produsele, ba mai mult ele cresteu înainte, ca pionierii, din cauza inflatiei. Vorba aceea nu fu’Tache dar fu’Ticã… noi trãim din pensia micã.
Între timp s-a schimbat schimbarea si leul a început sã se jigãreascã si chiar dacã economia duduie tot ca îninte, ba chiar s-a accelerat industria constructiilor de vile si cartiere rezidentiale, euro s-a apropiat iar de pragul de 4 roni, asta pânã când Banca Nationalã i-a pus ghiara în jugularã. Gata, ‘bãietii destepti’ al cãror aport la economia nationalã este doar comisionul, s-au linistit, le ajunge. Acum pot sã-si mai termine câte o cãsutã, sã-si mai ia o masinutã, comandã specialã, sã mai plece nitel sã se rãcoreascã prin locuri exotice, sã facã sedinte de shhoping pe la Milano, Paris, Londra si sã sperie vestul cu opulenta afisatã.
Oricum euro a crescut destul pentru ca ‘monstruoasa coalitie’ sã iasã disperatã, cu pãrul vâlvoi si sã anunte cã nu mai poate sã suporte pierderile uriase determinate de deprecierea leului în raport cu moneda europeanã pentru ca marfa si materia prima vin din import si cã este nevoitã sã creascã preturile. Trãiascã economia de piatã multilateral dezvoltatã si UE ai cãrei membrii, cu drepturi depline, suntem!
Dar mai bine sã lãsãm ciocul mic cãci oricum cârâim degeaba si ne creste tensiunea. Este si un an electoral, asa cã sã ne ocupãm de ‘circ’ cã ‘pâinea’ si-o procurã fiecare cum poate… daca mai poate.

pescadorul
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de Intruder la: 05/02/2008 12:05:58
mai bine muncesc ei si iau salarii europene iar noi consumãm ce produc ei având european, doar pretul…

exact!
noi consumam ce produc altii si exportam material brut, ca suntem imparati. lemn, fier (mai e?)...pana si APA!
vin cizmarii in cate-un sat prapadit de prin Apuseni, isi aduc pet-uri goale, le umple si vand apa, nene!...ca pe Neculai a' lu' Ciocarla, nu-l duce capul!
aaaaa...dar baietii lui Neculai, care locuiesc la oras, consuma apa aia din pet-uri si habar n-au ca-i din satul lui al' batran! rasu' curcii!
#282397 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorule - de Sancho Panza la: 05/02/2008 15:27:53
eu ma bucur ca ti-ai amitit de Cafenea.
dar ce-i cu subiectul asta? (bine redactat, dealtfel...)
nu-i sezon de peste? :)
#282467 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de apol la: 05/02/2008 18:28:41
Dati circ si paine la popor
este slogan de multisor
circ avem din abundenta
satura a lui prezenta!
Transpartinicul mocneste
salta capul boiereste
ne vede prin interes
vrand o tara in progres
cu mare stabilitate
la inaltele palate!
#282511 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 06/02/2008 00:28:22
eh, circul e free.
#282574 (raspuns la: #282511) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...