-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Geneza din ura


de Aida Nuran la: 11/05/2004 07:23:00
modificat la: 13/05/2004 05:21:03
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Frunzele copacilor se unduiau in undele dense ungand cu umbrele lor lungi nisipul de pe drum. Ma intorceam acasa cu sufletul greu si plin de resentimente, dupa respingerea neasteptata suferita la Societatea Trinitatii. Abia imi miscam bratele si priveam cu ura pestii multicolori care ciuguleau indiferenti algele albastre. Granulele de nisip cenusiu se rasfatau in culori de foc. Apunea soarele! Nu stiu de ce dar intotdeauna apusul soarelui mi-a dat o stare de neliniste neinteleasa. Am grabit ritmul sa ajung acasa inainte ca toate fiintele ingrozitoare ale noptii sa iasa din ascunzatorile lor sapate in recif.
In fata casei, doi prieteni m-au intampinat curiosi. Si ei fusesera respinsi de Societate cu ceva vreme in urma. Le-am raspuns la intrebarile avide incercand sa par indiferent si batjocoritor. Si-au exprimat ipocrite regrete nereusind sa-si mascheze gandurile de satisfactie sub aparenta parere de rau. In mine, departe de zona accesibila, clocotea un amalgam de furie, dispret, indignare si mereu crescanda ura pentru omul care a decis respingerea candidaturii mele si a permis astfel umilirea mea in fata intregii Societati. A invocat lipsa de transparenta, faptul ca am capacitatea de a selecta gandurile pe care vreau sa le transmit si a reusit sa-I convinga si pe ceilalti membri ai Societatii ca un astfel de membru ar dauna Inaltei Armonii a Habitatului. Soarele a trimis ultimile sale raze transformand in purpura roba mea alba de candidat la Societatea Trinitatii. Am continuat sa schimbam idei banale, din stratul cel mai accesibil, plimbandu-ne incet prin fata imobilului luxos unde locuiam. Ura mea a inceput sa cuprinda intreaga specie, intregul Habitat. Deodata am simtit cum mi se infige intre omoplati un ciob de gheata arzatoare. M-am intors brusc si am surprins privirea unui om in straie jerpelite. Fara un gand, omul mi-a intins un pandantiv din clestar si s-a indepartat cale de cateva lungimi de brat. Puterea clestarului, generator al tuturor pietrelor si amplificator al tuturor fortelor Universului a fost folosita dintotdeauna numai de mai marii Societatii. Mi-am atarnat pandantivul la gat. Am simtit cum cresc si devin atotstiutor, puternic, atoategenerator si invincibil. Omul jerpelit s-a transformat in fata mea intr-un caine galben cu pete albastre. Se stie doar ca numai Diavolul insusi detine secretul metamorfozei. Am hotarat sa-l distrug si m-am repezit asupra lui. Am urcat, gonind nebuneste dupa animalul care incerca sa se refugieze in straturile superioare, pana am ajuns la Marele Zid de Diamant. Pe suprafata zidului se reflecta imaginea animalului haituit si a unui caine imens, negru, care il urmarea. Odata cu distrugerea cainelui galben puterea mea a inceput sa creasca incercand sa inghita limitele necunoscute ale infinitului. Atunci mi-am concentrat toata ura clocotitoare asupra fiului de negustor care a indraznit sa-mi nege dreptul ereditar de a face parte din Societatea Trinitatii, asupra speciei ipocrite pe care am renegat-o de atatea ori, asupra Habitatului limitat care nu ma mai cuprindea. Un glob urias de vid alimentat de ura aceasta incomensurabila a inghitit si sfaramat tot ceea ce cunosteam ca fiind Habitatul.
Am ales apoi o planeta micuta, lipsita de viata, si am inceput o noua viata linistita de cultivator. Am folosit resturile Habitatului ca supa primordiala pentru speciile cultivate. La un moment dat, insa, m-am plictisit si am creeat, dupa chipul si asemanarea mea, o noua specie de oameni.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: