Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

culoarea cuvantului


de Cezar Petrescu la: 06/02/2008 23:26:44
rezumat: HAI NU MA-NGALBEJI !!!
taguri: AFURISISME Salonul 
voteaza:
DECOJINDU-MI CRUSTA MIZERIILOR ADUNATE IN VIATZA MEA,COMANDASEM O PORTOCALA VERDE….MI-AU TRIMIS O LAMAIE SI APOI UN KIWI..DAR VROIAM DOAR O PORTOCALA VERDE SPRE GRI..Portocala gri ce –mi inspirase curajul nebun de a-mi ingramadi gandurile negre intr-o valiza maro ,ganduri capatate intr-o vara subtzire si amurguita in culori estompate de cerul prea indigo ce se diluase spre seara intamplarilor, ce aveau sa-mi provoace astfel de ganduri….Cat de multa culoare puteam sa cuprind in scobitura ce ramasese in locul sufletului si in cate nuantze ,numai purpurul ar fi shtiut !?Ma aliniez la trasaturile comune ,la rasariturile incercanate ce-mi scalda tenul contrafacut, in paliditatea si extravagantza galbenului inviorat de paloarea substitutiva si nenutritiva, ce ma apucase spre pranzul vietzii mele nascocite dintr-odata ,din spectrul mijitelor culori buimace si expirate…nascocita in toiul nervilor naturii ocruului si a violetului furtunatic si neemblematic …in spleenul boului de alb si atat de imaculat ,indecent de complet si nepatat de spalacitele culori ale apusei tineretzi nesabuite si dezorientate de atata roz-bombon…mantie plina de puturosul praf inecacios si neoxigenat….putrezind si mirosind a milioane de culori nefolosite cand,cum si unde ar fi trebuit …in care, de ce si a cui viatza se vor fi potrivit,ramanad insa partzi nepictate !Doar sensul gol expozandu-si si exponandu-shi inseshi proastele inspiratzii de nonsens,asternute pastelat si cuminte peste o mutra universala a tacerii prost concepute !Aseara m-am intzarcat de la un lapte atat de filozofios cum este cel al FULGAI ,atat de de vaca si de bun !Oricum,cred ca incep sa ma transform ,sa ma maturizez si eu…simt ca voi deveni un bou adevarat…cu pata alba in frunte ,cateva pete mai mari de maro pe burta si multa rasina si masa verde la altundeva….
Gri,verde,rosu,fratzii albu’ cu negru,bej..ocru..
Osul sacru,sacru…
Cordonul ombilical si dracu’…E asha usor sa dai de dracu spargand culori cu barda urii…sau cu- a dragostei sa dai de sacru… !!!
Cata rissipa de cuvinte pentru o culoare,cata risipa de culoare pentru un cuvant..
Cata risipa de culoare pentru un cuvant,cata risipa de cuvinte pentru o nuantza de culoare….cate nuantze de culori pentru un cuvant ,
Cate nuantze de culori pentru nuantzele atator cuvinte !!!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


:)) - de lafemme la: 08/02/2008 13:22:19
de inverzit te pot inverzi? mai cezar, inverziti-as una dupe ceafa, ca ma facui sa vad in pishcatele de la textul tau... ca mi-este somn... si nu me pot concentra... oricum... pe pagina postarii tale asternem verdeeeee!
#283390 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Petrescu:)) - de mazariche la: 08/02/2008 13:55:12
"paliditatea si extravagantza galbenului inviorat de paloarea substitutiva si nenutritiva, ce ma apucase spre pranzul vietzii mele"
M-a marcat asta. In calitate de vaca nefumatoare ma gandesc(?!) daca-i prea tarziu sa-ncerc -macar o data, doar o data- un fum.
#283401 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in calitate de buou fumator - de Intruder la: 08/02/2008 21:09:58
ma gandesc sa-ncerc- macar o data, doar o data- sa ma las de fumat.
Philip Morris Products S.A., Neuchatel Switzerland sa n-aiba nici o grija...doar ma gandesc!
#283504 (raspuns la: #283401) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Cri Cri la: 09/02/2008 01:01:34
pare izbucnita dintr-o cautare infructuoasa
sa ma explic...
uneori pornesti a scrie pur si simplu, aluneca din condei cuvintele, imaginile se formeaza, parca singure, istorisirea capata cap si coada in jurul ideii rasarite de niciunde, fara ca, macar, sa te fi asteptat la asta.
alteori ai o sclipire... n-o prinzi deplin, doar o schitezi si incerci apoi s-o imbraci, cauti din amintiri realitati la care s-ar putea alipi fantezia, cu ceva efort rasare un lucru bun
se intampla, nu rareori, idei disparate, la pachet, insa, cu temeri de a le compromite... cand se aduna suficiente pot fi compilate in ceva. Daca ar fi sa nu conteze decat asta, faptul ca sunt totusi adunate la un loc, e ceva

cele de mai sus imi par un capat al tuturor acestora, un exercitiu de cursiv dintr-o pana de inspiratie.
ceva mai mult respect pt culori, domnule! :))
#283597 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: