Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ochiul şi urechea „poporului”


de ampop la: 13/05/2004 06:26:00
modificat la: 17/05/2004 14:40:16
voteaza:
Ieri, pe canalul OTV ce a reînceput să emită după suspendarea de către CNA mai bine de un an, a apărut o fosilă a serviciilor de informaţii româneşti , generalul în rezervă Nicolae Pleşiţă, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe în perioada 1980-1984, de după „trădarea” lui Mihai Pacepa. Cu privirea vicleană şi iscoditoare, explica cum el a fost de fapt un dizident al regimului Ceauşescu, serviciul lui de informaţii nefăcând altceva decât să „saboteze” în tăcere „directivele tovarăşului” şi să servească „interesul naţional”. Mai mult, tov general îşi „condimenta” discursul cu expresii pornografice, uneori palid cenzurate de către OTV, expersii ce s-ar dori a fi „cazone”. Pluralismul politic i se pare absurd, la fel ca şi conducerea partidului unic, contradicţie ce nu face altceva decât să certifice incoerenţa logică a tovarăşului general sau inconsecvenţa minciunilor şi dezinformării. Ce ar dori domnia sa de fapt, o ţară condusă excusiv de securitate? ( la ora actuală este din nefericire aproape de adevăr).Nu a avut nici o legătură cu Carlos, probabil că tentativele de asasinat sau chiar asasinarea dizidenţilor români din diasporă Noel Bernard, Vlad Georgescu , Mihai Cizmărescu sau atacul cu bombă din 21 februarie 1981 de la RFE, îi sunt străine. El a fost un luptător pentru „ţară” şi pentru cauza „poporului”, cum chair el afirma, serviciile secrete fiind „ochii şi urechea poporului”. Intregul „discurs” a ilustrat de fapt incompetenţa lanţului de comandă din cadrul serviciilor de informaţii române, unde ţărani aduşi de la coada vacii,fără pământ şi avere dar cu „origine socială sănătoasă”,au dobândit functii de comandă discreţionare în sistem (unii le au şi în ziua de azi). Educaţia precară şi incultura au fost suplinite de viclenie şi forţă brută. Este uşor să torturezi şi să iei viaţa semenului tău pentru un blid de linte. Astfel, aceşti „specialişti” sunt departe de vechiul STASI, serviciu de informaţii est-german similar sau chiar de KGB. Generalul nu mai ştie cu cine să „voteze” şi amestecă totul. America este o „ţară mare”, cu „multe bogăţii”, dar are el ceva cu parada homosexualilor din LA. Ii este frică de vechii inamici din CIA? Ori nu mai este „la modă“ antiamericanismul de când suntem ţară membră NATO? Oare cum ar fi fost ca prin anii ’60 să apară la o televiziune germană un subordonat al amiralului Canaris care să explice “prostimii” germane cum serviciile de informaţii naziste nu au făcut altceva decât să servească patria. Mare este grădina Domnului...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Ai dreptate in mare parte - de (anonim) la: 14/07/2004 11:59:33
...dar trebuie sa stii ca intre cei de la secu au fost unii(e drept foarte putini) care aveau o cultura si o educatie de invidiat, dar pe care au folosit-o doar pentru a controla multimea de nulitati din jurul lor.
#17848 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Draga anonimule... - de ampop la: 20/07/2004 08:21:44
Daca esti unul dintre cei cu un nivel de cultura de invidiat, oare de ce i-ai suportat pe astialalti...? :), cu picioare nespalate, ragaituri de ceapa si branza peste whiskey Jack Daniels si curve de partid si stat? De ce nu ai defectat in vest si ai preferat sa slujesti astfel de "tzara"? :) Era oare chiar atat de rentabil financiar sau era mirajul puterii si manipularii asupra unei cete de colegi imbecili. Sunt si eu curios daca in spatele anonimatului esti unul din cei destepti...:).
Shalom brother!
Mario
#18096 (raspuns la: #17848) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: