-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

answers in genesis


de piliutza la: 20/02/2008 23:32:52
taguri: Diverse 
voteaza:
Cineva vorbea pe aici despre site-ul “answers in genesis” si despre faptul ca richard dawkins nu a indraznit sa converseze cu “ilustrii” savanti care sprijina aceasta incredibila (citesti si nu-ti vine sa crezi ca poate exista asa ceva) initiativa. Subiectul este prea serios ca sa nu fie comentat intr-un thread independent.

Cautind in Wikipedia, gasim ca: “Answers in Genesis (AiG) is a non-profit Christian apologetics ministry with a particular focus on Young Earth creationism and a literal, or "plain" interpretation of the first chapters of Genesis”.
Fundamentalisti cu pretentia de a aplica stiinta la religie (biblie), asa cum oricine cu o minima obiectivitate isi poate da seama vizitind site-ul.

Adevarul este ca AiG e un loc in care daca ai simtul umorului te poti distra pe cinste, te poti delecta cu minunatul “muzeu al creatiei” pe care inainte de a-l vizita esti avertizat “sa te pregatesti sa crezi” ceea ce vezi. De exemplu diorame cu copii preistorici care se joaca pe langa dinozauri care se gudura prientenos animati de animatronic, asa cum in mod “stiintific” reiese din biblie. Pentru ca independent de faptul ca stiinta de mult a stabilit ca universul are o vechime respectabila, in muzeu se arata ca pamintul are ca si universul doar 6000 de ani, iar dinozaurii au fost creati in a sasea zi. Asa-i ca-i simpatic? Adam si Eva la pascut cu dinozaurii...
Sau poti admira fosilele unei stiuci inghitind un hering ca dovada de netagaduit a potopului.
Toate astea pot stirni risul dar nu se poate nega si partea “serioasa” din answers in genesis: revista stiintifica “answers research journal”, http://www.answersingenesis.org/arj/ cu articole de mare calitate (“Cutting-edge creation research” zic ei) in care aflam printre altele ca “mult timp a fost ignorat rolul microbilor ca parte a minunatei creatii divine. Poate pentru ca multi oameni au considerat microbii drept cauza a mortii, bolilor si suferintei”.
Sau poate pentru ca oamenii aia multi erau ocupati sa se scarpine de paduchi in biserica unde popa le mormaia predica zilnica si numai sa descopere microbii nu aveau timp si chef?
Datorita AiG, in ultimii ani insa s-a acordat o mare atentiei microbilor si locului acestora in procesul creatiei. Au fost ei oare creati odata cu plantele si dinozaurii in saptamina creatiei, sau au fost creati mai tirziu ca o pedeapsa divina a neascultarii omului? (iata o tema interesanta pentru o teza de doctorat!) Dupa o lunga si sofisticata dizertatie “stiintifica”, se postuleaza ca “microbii au fost creati ca sisteme biologice odata cu plantele, animalele si oamenii in saptamina creatiei pentru ca dzeu a creat totul in stare matura cu forme complexe complet formate” Amin.

Trecind peste ridicolul celor de mai sus, ne intrebam de ce cauta oamenii astia legitimitate prin muzee false si reviste pseudostiintifice care in cel mai bun caz strinesc risul? Nu mai e suficienta credinta, au nevoie sa demonstreze ceva?

In privinta unui dialog intre AiG si Dawkins, se pare ca answers a filmat un interviu cu el, pe care dupa spusele acestuia, l-au manipulat ca sa dea senzatia ca nu stia sa raspunda la intrebari.
“In an article by the Australian Skeptics, it was alleged that the film was carefully edited to give the false appearance that Dawkins was unable to adequately answer the question and that the segment that shows him pausing for 11 seconds was actually film of him considering whether to expel the interviewer from the room (for not revealing her creationist sympathies at the outset).”

In conditiile astea, ce persoana cu scaun la cap mai sta de vorba cu ei?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


*** - de Intruder la: 21/02/2008 13:11:47
ca sa comentez aici, e musai sa fiu odihnit.
#287505 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de om la: 21/02/2008 15:00:05 Modificat la: 21/02/2008 15:00:21
In conditiile astea, ce persoana cu scaun la cap mai sta de vorba cu ei? = uraaa, avem o noua jeniffer pe site, pacat ca nu a invata de la ea respectul :(

Jeniii imi lipsesti tu si intrebarile tale :) M-am cam saturat de demostratii infatuate copy/paste din gugal a la piliutza :((
#287595 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutza - de PROUDFRECKLED la: 21/02/2008 15:15:09 Modificat la: 21/02/2008 15:16:24
ce-mi propui tu aici sunt 'birfe' intelegi? Asa ceva nu se pune la vedere intr-o conferinta. N-am inteles inca bine, tu de care parte te situezi?
#287597 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Italia la: 21/02/2008 19:10:39
Foarte complicat ce ai scris tu aici,pentru mine,pentru capul meu si pentru scaunul respectiv...Trebuie sa mai citesc odata!
#287672 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maimuta la: 21/02/2008 20:14:33
Nu stiu cu ce se mananca asta fiindca n-am cetit;(
#287717 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piliutza - de Paianjenul la: 22/02/2008 07:48:06 Modificat la: 22/02/2008 09:27:39
"Cineva vorbea pe aici despre site-ul 'answers in genesis' si despre faptul ca richard dawkins nu a indraznit sa converseze cu 'ilustrii' savanti care sprijina aceasta incredibila (citesti si nu-ti vine sa crezi ca poate exista asa ceva) initiativa. Subiectul este prea serios ca sa nu fie comentat intr-un thread independent."


- Eu eram acela care vorbea pe aici despre site-ul ‘answers in genesis’ si despre faptul ca Richard Dawkins nu se incumeta sa se contrazica cu “ilustrii” savanti care sprijina aceasta incredibila initiativa… si chiar sint incintat ca ai decis sa dedici un thread independent acestui subiect… atit de serios.

Intimplator, nu esti primul care face acest lucru, ci am facut-o (tot) eu deja, cu mai bine de doi ani in urma, amuzat de entuziasmul pro-evolutionist al unei alte colege de cafenea – Cassandra - o tipa fascinata, si ea, de tot ce poarta antetul stiintei… si o admiratoare declarata a mai sus mentionatului Richard Dawkins.

Dar... ca sa nu mai lungim vorba, te invit sa citesti cu atentie provocarea mea adresata la vremea aceea Cassandrei si echipei ei, in linkul de mai jos, provocare pe care ti-o fac si tie:

http://www.cafeneaua.com/nodes/show/6855/-answers-in-genesis/1

In cazul in care vei avea mai mult curaj decit ei (Cassandra si echipa), iti urez (sincer) SUCCES!... (...Arata-ne acolo cit esti de... DINOZAUR... nu aici!...)...


"In conditiile astea, ce persoana cu scaun la cap mai sta de vorba cu ei?"


- Unele persoane, la fel de naive ca si tine… care isi inchipuie ca-i demoleaza cu primul argument cu care ii ataca… (si care – precum vei constata citind feedback-ul negativ - nu mai pun piciorul pe acolo mai mult de doua ori, dupa ce iau bobirnacul…)…
#287930 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...