Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Clasa de mijloc


de Lachdanan la: 13/05/2004 10:09:00
modificat la: 17/05/2004 14:41:17
taguri: Diverse 
voteaza:
Zburam, zburam, dar nu destul...


Grabit, cu camasa transpirata pe spate, caci a venit vara, cu sacosa de 1 leu plina cu lucruri din care cateodata iese un miros nu tocmai placut de mancare cam statuta, asteapta autobuzul 101 omul de mijloc. Clasa de mijloc incepe pe la 5.30 dimineata, in fiecare zi. Incepe mereu dar nu se termina niciodata.
Miercuri seara la o emisiune bombastica a unui realizator la fel de bombastic pregum marii moguli ai istoriei, un analist economic foarte cunoscut face o afirmatie care pe mine, la varsta mea de 22 ani m-a frapat oarecum: Clasele sociale cu care ne obisnuiseram au disparut deja. Continuarea s-a lasat asteptata dar, nu a venit. Tot ce am dedus eu este ca probabil in viziunea respectivului se instaureaza deja o noua ordine sociala. Nu rastalmacesc, asta am inteles eu!
Asa mi-am amintit de tema Dilemei Vechi: clasa de mijloc.
Pai atunci ce mai e de spus daca deja la noi nu mai exista aceasta ierarhizare sociala?
Cum il vom numi, sau unde il vom situa pe cel care conduce un X5? Burghez nu e, mosier nici atat. Hic! Dilema mare!
Clasa de mijloc la noi: Oricum, chiar daca ne place sau nu, chiar daca spunem sau nu, ierarhizarea exista in continuare. Clasa de mijloc e tot aici si oduce la fel. Mereu de la 5.30 de dimineata. Clasa de mijloc incepe cu soferul de pe 101 si se termina undeva pe la profesorul de liceu. Asta mi-a fost sugerata, dar eu nu cred. Clasa de mijloc este locul, sau mai bine spus este nivelul in care se inacdreaza foarte bine romanii care nua u stiut sa aleaga. Aici sunt toti cei care discuta, polemizeaza, sunt vesnic nemultumiti, dar nu fac nimic pentru ca, unu la mana nu stiu ce, doi, nu stiu cum, trei, sunt prea prosti ca sa faca si in cele din urma patru, se complac in situatia in care se afla. Fac greve peste greve, ameninta si striga, dar totul e doar foc de paie.
Clasa de mijloc la ei: sunt cei care daca vor ca pe Luna sa scrie mare Coca-cola atunci asa va fi. Daca ei striga atunci cei pusi de ei sa conduca asculta. Pentru ca stiu ce inseamna forta clasei de mijloc.
Mai avem de invatat. La toate capitolele, inclusiv este necesar sa luam, noi, clasa de mijloc, lectii de dicti ca sa fim macar auziti de cei de sus, daca nu ascultati.
La ei clasa de mijloc nu este mediocritate si compromis. Este bine. La noi nici macar mediocritate nu este, cat despre compromis, dumnezeu cu mila... nici de asta nu avem. Noi nu facem compromisuri, noi plecam capul si asteptam si speram...
Apropos, s-au scumpit tigarile, dar am gasit o super oferta la pasta de dinti!
Pentru clasa de mijloc si pentru frumoasa moraritza! Asta e!...


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


Despre"Clasa de mijloc"! - de (anonim) la: 22/05/2004 14:03:25
Ma bucur ca am posibilitatea sa scriu putin despre acest subiect.Nu stiu daca romani aflati pe alte hotare,in special statele Americii realizeaza ca se zbat sa faca parte din clasa mijlocie.Ceea ce sa spus la tv.ziare se si stie ca salariul sub 90 de mii de $ pe an,nu faci parte din clasa de mijloc.Interesant este ca termini o facultate si salarul este de mizerie facind exceptia doctorii profesorii cu doctorat,dar...majoriatea nu ajung sa faca parte din clasa de mijloc!Atunci oameni buni care este diferenta intre America si Romania,unde muncesti pentru chirie si traiul zilnic noroc cu banca care ofera imprumut la o casa si o masina.Dupa mine este parerea mea personala, cred ca un om cu facultate merita sa fie rasplatit si tratat ca atare...in Romania poti sa ai si acolo o casa si masina si bani si prieteni si fercire daca vi cu bani strinsi din alte tari,economi pentru ca asa am fost invatat,ne putem ridica pe picioare foarte repede si agoniseala noastra-ne apartine,nu este a bancii pt. care muncesti 30 de ani sa achiti o casa ,masina un imprumut de facultate.Totusi cred ca in alta tara este doar o iluzie ca faci parte din "clasa mijlocie",fiecare o sa realizeze asta mai tirziu sau mai repede este mai bine,diferentele sunt mari!Cu respect Florin Voicu.
#15756 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...