-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Existenta Diavolului


de adriouko la: 14/05/2004 12:01:00
modificat la: 18/05/2004 03:26:11
voteaza:
E in Peer Gynt (Ibsen) un pasaj unde diavolul se plange ca lumea a devenit "calduta", ca oamenii, in virtutea mediocritatii generalizate, nu mai sunt nici buni nici rai, incapabili deopotriva de Rai cat si de Iad (iar sufletele lor numai bune de topit in masa amorfa a sufletelor nesemnificative.)

Pornind de la o observatie dintr-o carte de Mann (Doktor Faustus), duce oare studierea divinului la o proximitate periculoasa cu diabolicul? Este ceva in contemplarea divinului, asemenea unui revers al medaliei inevitabil, care te face mai vulnerabil la "apele diavolului"?

Eu personal, nu cred ca poti crede in Divin ignorand Diabolicul, si nu poti fi Diabolic, decat in perspectiva Divinului.
Mie, crestinii "injectati cu compot", cu ochii permanent afara din orbite de entuziasm si miere, pentru care cel mai mare rau pe pamant e sa nu fii dragut cu oamenii de pe strada, imi par (in linie religioasa) suspecti de mediocritate. La fel, cei ce fac parada raului din cinism sau ateism, imi par (din nou in linie religioasa) cel mult teribilisti, si in fond, nesinceri.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (23):


arhonte carol - de (anonim) la: 21/05/2004 13:30:11
Daca acceptm ideia ca Dumnezeu a creat cu puterile sale nemasurate Totul, si a "suflat" duh in narile creaturilor, investindu-se pe sine insusi in fiecare, trebuie sa acceptam si ideia logica, ca Diavolul este creatia lui Dumnezeu, ce contine in el acea scanteie Divina. Ne place ideia ,nu ne place, o acceptam daca vrem sa intelegem ceeva din adevar. Si consider ca a afirma ca Diavolul este Adversarul lui Dumnezeu, este gresit, intrucat ii negam puterea infinita a lui Dumnezeu , caci stim din textele vechi, ca se lupta cam de 10.000 ani cu aceasta creatura a sa, si se pare ca nu o invinge!
Rezulta de aici ca ideia ca Diavolul este adversar lui Dumnezeu este falsa, rezultata din intelegera eronata a legilor ce au creat si mentin Lumea si cerurile, neintelegere ce s-a produs demult,in vremuri anterioare crestinismului. Vorbesc de crestinism, intrucat doar in aceasta religie apare Diavolul ca Adversar al lui Dumnezeu.
Mai degraba este de admis, ca Diavolul, este creatia lui D.zeu, necesara pentru scopuri ce sunt ignorate voit sau nu, de cei care au fost intemeietori de religii,ori lideri ai acestora, la un moment dat.
Ideia ca nu exista bine fara rau, este veche si clara, ideie de echilibru pentru "prea mult", Budha o numeste "calea de mijloc.
In orice situatie in care aceasta balanta este neechilibrata, aici pe pamant, in universul mare, intervine agentul de judecata, ce aduce justitia. Diavolul! Este clar si stim toti ca Dumnezeu este bun si nu este functia sa aceea de a pedepsi! Dumnezeu este Unu. Si UNU nu actioneaza. Cine actioneaza sunt Doi, Trei, si Patru. Unu intervine doar spre a modula creatia acestor trei elemente, spre un nivel superior.
Si totusi, dumnezeu este in Creaturile sale. Rezulta ca cine pedepseste?
Cu razboaie, molimi, foamete, dezastre naturale? Diavolul? Dumnezeu?
Religia crestina descrie putin inexact, rolul fiecarei persoane din trinitate.
Religia Buhista descrie ceva mai bine, si spune despre cele trei persoane ce alcatuiesc pe UNU : Creatorul, Mentinatorul, Distrugatorul!
In ordine, Brahma, Vsihnu, Shiva.
Rezulta ca acest Shiva este Distrugatorul, Diavolul din religia crestina, care se pare ca are suficient de mare putere ,intrucat este TREI-ul, spre a distruge. Orice! Insa in tratatele hinduse, scrie clar ca acest negativ Shiva, distruge Universul ( Mahapralaya) la sfarsitul timpurilor, si tot el face posibila resorbtia Universului intreg , in totalitate, in UNU. Rezulta ca Shiva este singura persoana din trinitate ce face posibila integrarea constiintelor in Divin la sfarsitul timpurilor,indiferent de gradul de evolutie, iubire, credinta a acestor constiinte.
Ar rezulta asadar ca acesta este Adversarul lui Brahma Doi-ul, cel ce creeaza Universul si nu adversarul lui Unu. Si mi se pare clara teama si ura oamenilor din vremurile vechi,impotriva aceluia care distruge creatia. Insa stim ca daca Unu nu vrea, nimic nu se misca.
De asemena, acest Shiva mai distruge actionand la nivel mental, psihologic in om, ignoranta, prostia, indolenta,rautatea, mania, agresivitatea,etc. Shiva are deci funtie de curatire a pasihicului uman, prin metode radicale, fara mila, care poate aduce asa-zise suferinte. De aici imaginea sa terifianta. Insa doar intr-un psiho/mental clarificat, curatit,se poate oglindi imaginea Divinului. Totului. Caci nu exista din cate stim o alta metoda de a-l Sti pe Dumnezeu, decat ca Ideie Prima, si ca sentiment , iubire.
Sa nu uitam ca religia crestina este veche de doar 2000 ani, si ca in multe din textele sale sacre, sunt preluate rituri, idei, personaje, ce apartin religiilor anterioare crestinismului cu cel putin 5-6000 ani!
Daca la un moment dat religiile vechi au inteles gresit anumite idei fundamentale, este clar ca si crestinismul le-a preluat corespunzator.
Totodata, stim bine, in toate textele marilor personaje care au existat inainte de anul 0.e.n, ca Enoch, Moise, Hermes,textele sacre hinduse, Mahabharata, Upanishadele, Ramayana, textele egiptene, nu fac nici o referire la Diavol ca adversar al lui Dumnezeu, desi descriu cu amanunte evenimente, contacte cu trimisi ,reprezentanti ai cerurilor.
De ce odata cu venirea in existenta lui Issus a intrat in scena si acest personaj, este greu de spus. Stim si acceptam ca Issus, a fost unul dintre cei mai mari invatatori care au existat. Parerea mea este ca anumite texte au fost introduse in Biblie, ulterior, dupa plecarea sa, de cei care au scris despre existenta sa. Este greu de cercetat evenimentele dintre anii 30-300 e.n. Oricum se stie ca mai marii intruniti in Consiliul de la Niceea, au scos anumite texte din Biblie si au adaugat altele.
Referitor la Faust al lui Mann si Goethe, la pactul facut cu Diavolul,la asa-numita vanzare a sufletului sau in schimbul dobandirii de cunoastere si bunuri,( observati tiparul- tentatia sarpelui, Diavolului, reeditata., nimic nou sub soare!)
parerea mea este ca aceasta vanzare a sufletului se refera de fapt la
anularea in psiho/mental a ideii ca Diavolul este adversarul lui Dumnezeu,
si deci la renuntarea nu la iubirea de Divin ,ci renuntarea la ignoranta, si deci la teama fata de asa numitul Diavol, teama, indusa in constiinta sa (si nu numaii a sa) mod exagerat, eronat pentru scopuri greu (sau poate ca usor ) de vazut, de catre marii capi ai bisericii si religiei crestine de la dupa anul 30 e.n, repectiv la Consiliul de la NIceea.
Pactul sau cu Diavolul, inseamna decat intelegere ,clarificare a unor adevaruri fundamentale, de unde accesul lui Faust la cunoastere.
Faust a lucrat pe niste texte lasate de Solomon ( aprox.700 i.e.n) care a lucrat practic la randul sau, obtinand puterea de a controla si manipula orice fel de energie, rea sau buna, Diavoli, demoni sau Ingeri, fara a avea cine stie ce probleme. De ce a putut sa controleze, sa comunice, sa comande acestora ? Intrucat, este stiut ,iar daca nu, este bine sa se cerceteze spre incredintare, ca OMUL este superior multora din asa numitele grupe de ingeri, demoni, din alte sfere de existenta, prin faptul ca poseda
"CHIPUL" lui Dumnezeu, constiinta, fiind apt de creatie, si de impunere a vointei sale in virtutea dreptului sau divin. Reamintiti-va ca niciunde, in nici un text, nu este scris ca vreodata, vreun inger, ori demon a creat ceva.
Solomon a avut o mie de sotii, fiecare din alte tari decat tara sa, toate aducand cu sine ca zestre, zeii religiilor acelor popoare.
Iar Solomon a construit pentru fiecare sotie cate un templu la care aceasta sa depuna ofrande zeilor ei. Si a fost atat de intelept incat sa invete de la fiecare sotie , cate ceva despre zei vechi, obieciuri, rituri, etc. Si pe toate le-a iubit, si a fost mult hulit ,urat de capii religiei sale, intrucat "se inchina zeilor pagani".
"Cheile lui Solomon" este denumirea textului lasat urmasilor.
Faust a cercetat si lucrat pe textul "Demonii din Goetia", un fel de subcapitol la "Cheile".
Interesant este faptul ca una din sotiile sale era din Goetia. La vremea respectiva nu exista o alta zona denumita astfel, decat regiunea daco-getilor!!!! Caci este vorba de Geti si nu Goti, intrucat acest potpor din urma, s-a format tarziu in istorie, se stie. Rezulta ca religia daco-getilor se baza pe astfel de elemente.
La Adamclisi, s-a descoperit un ciob de ceramica vechi de cateva mii de ani (inaintea erei noastre) pe care era inscriptionata o rugaciune a une femei geto-dace catre o mare zeita , aprox.redau "mare zeita, sunt 666, sunt luminoasa, te rog sa iti amintesti de mine la reincarnarea mea".
666? Ei, dar nu acesta este cifra Diavolului?
Si atunci de ce zicea femeia ca este 666? Era diabolica?
Ei bine, 666 nu reprezinta cifra bietului Diavol, nu a reprezentat niciodata asa ceva. Aceasta este cifra totalitatii. A complexitatii si totlaitatii creatiei, cifra ce contine cheia,baza ,intelegerii creatiei si a legilor creatiei. Este interesant de discutat in acest sens cu specialisti in fizica si chimie, ei cunosc foarte bine structura electronului, ce are ca baza exact acest nr., 18, de cercetat si tabolul lui Mendeleelv unde se vede clar ca elementele caramizi ale universului au la baza acest nr. 18.
Deci acest nr. este baza creatiei, si nu numarul Diavolului!
De unde acesta ideie, pe ce s-au bazat, ce argumente au pentru aceasta capii din vechime ai religiei crestine, nu se stie.
Intrucat ideia de nr. al Diavolului 666, deci 18, nu apare in nici o alta religie, veche ori noua, iar ca o precizare, nr.ul 108 apare Hinduisti si Budhisti, reprezentand cifra totala a lumilor create. Nici ele nu dau mai multe explicatii.
Fac o ultima observatie- personajul cu numele cunoscut de Diavol, este cunoscut in toate textele ezoterice majore ale lumii, drept stapanul taramului mortii,gardianul portii, ( nu Iadului- acesata este o alta copilareasca denumire data de crestinism pentru scopuri care scapa intelegerii),locul in care ajung oameni, in calatoria acestora intru integrarea cu Esenta divina. Probabil aflarea acestui fapt a a facut ca Diavolul sa fie urat si temut de oameni, si aratat ca o sperietoare credinciosilor care cu greutate au putut verifica de e asa ori ba.
Se spune ca nu exista contribuite mai mare a unui om la creatie decat nasterea sa intrucat mentine si expansioneaza Universul real cel care conteaza , cel al Cunoasterii prin traire si experimentare, functie rela a Constiintei,
si nu exista o contribuite mai mare la creatie decat moartea sa, intrucat in acest ultim caz, omul contribuie cu insusi ESENTA sa la marea Opera, adugandu-se pe sine creatiei, moduland-o pe un nivel calitativ, ci fiecare trecere, cu fiecare moarte.

Ultimile cuvinte descriu intocmai convingerea mea referitor la locul omului in creatie, iar faptul ca religia crestina a infricosat de-a lungul mileniilor oamenii cu pedepasa vesnica in Iad ( un fals , mare fals, Iisus nu a afirmat asa ceva Niciodata!!!), si a mai incarcat si acest personaj Diavolul cu functii si atributii care n-au nici o legatura cu Planul Divin, este trist. Este foarte trist.
#15719 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
re: Bietul Personaj - de arhonte carol la: 21/05/2004 13:38:11
Am trimis un mesaj, cu aceasta denumire, ca anonim, am omis sa ma autentific. Sper ca articolul sa fie "observat" de "luneta", si sa fie publicat. E cam lung, de aceea nu-l pot repeta, sper sa apara. Il consider satisfacator pentru mintea pretentioasa a Dlui. Adriouko.
#15720 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
?? - de adriouko la: 23/05/2004 08:11:12
>>>Il consider satisfacator pentru mintea pretentioasa a Dlui. Adriouko.

Credeti-ma, dupa raspunsul dumneavoastra, daca m-as pricepe mai bine la calcutoare, as sterge subiectul, si m-as lasa pagubas...
#15774 (raspuns la: #15720) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pasajul de care amintesti nu - de rational rose la: 24/05/2004 14:38:59

Pasajul de care amintesti nu e chiar original, el se gaseste in Biblie, in Apocalipsa, de sute de ani, cu modificarea ca Cel care se 'plange' e Dumnezeu."Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!

Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea."
(Apocalipsa 3, 15)Diavolul nu poate decat sa se bucure de situatia asta, nu vad de ce s-ar plange. Nu exista decat Bine sau Rau. Starea intermediara este inventatata de el, de diavol. Starea asta de "caldut" este periculoasa, pentru ca e o stare de amorteala, de amanare a luarii unei decizii, si se poate croniciza. Ne nastem rai, nu sfinti, asa ca daca nu luam o decizie transanta spre Bine, ajungem Rau.Aparitia Raului si a pacatului este o taina. A explica aparitia Raului ar insemna sa-i gasesti o justificare.
Dupa cum spune Biblia, Diavolul, din pozitia pe care o avea de capetenie a ingerilor a ajuns sa jinduiasca la pozitia lui Dumnezeu si sa nege autoritatea si principiile Lui.
>'duce oare studierea divinului la o proximitate periculoasa cu diabolicul?'Apropiindu-te de divin iti dai tot mai bine seama de cum este Diavolul, de cat de departe esti de Dumnezeu si cat de aproape de Diavol. Cand te apropii de standardul divin constientizezi mai bine Raul si il detesti.>Este ceva in contemplarea divinului, asemenea unui revers al medaliei inevitabil, care te face mai vulnerabil la "apele diavolului"?Asta-mi suna a sofism... Diavolul este fiinta creata de Dumnezeu, deci este inferior. Dumnezeu l-a lasat 'sa-si' faca de cap doar in virtutea liberului arbitru, in virtutea faptului ca Dumnezeu este dreptate, dar si iubire. Iubirea nu poate exista fara posibilitatea alegerii, silita, ca sa iubesti trebuie sa ai si posibilitatea de a nu iubi. Desi este atotputernic si atotstiutor, Dumnezeu a riscat, din iubire, sa creeze niste fiinte care au avut posibilitatea sa aleaga raul.

Diavolul a pus la indoiala caracterul lui Dumnezeu si principiile universului (dreptatea si iubirea), de aceea trebuia demonstrat in fata universului pana unde va ajunge Diavolul cu razvratirea lui, si ca incalcarea acestor principii duce la moarte, la eliminarea din universul guvernat de ele. Dumnezeu si-a demonstrat caracterul prin jerfta lui Isus Hristos. Diavolul a pierdut razboiul.In concluzie, apropierea de Dumnezeu ne face sa ne dam seama de Raul care e in noi si ne da putere sa ne schimbam.


#15813 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Re:daca v-ati pricepe - de arhonte carol la: 28/05/2004 09:37:04
Dar bineinteles ca va puteti pricepe la...calculator.
Intrebati admininistratorul. Aveti doua posibilitati:
1. banati
2. stergeti mesajul utilizatorului (apasati pe link-ul "sterge mesajul").
daca nu va place raspunsul - este dreptul dvs. ca moderator al subiectului.
Pe mine nu ma deranjeaza deloc, nu sunt asa orgolios, intrucat ideile, parerile mele oricum nu pot fi sterse in "original".
Insa faptul ca nu acceptati pareri deosebite de cele asa-zis "crestine"(crestin fiind cel ce cunoaste adevarul si numai adevarul fara a se indoi ?!) nu este bine deloc, ca sa folosesc un eufemism.
Stiu bine ca texte ( vechi nu de ieri, de azi) scrieri, marturii arheologice, pareri, fapte (reale) contrare curentului obisnuit de gandire crestina referitoare la subiectul religie/Dumnezeu/Diavol sunt
inca neluate in considerare fiind considerate aberatii daca nu erezii.
Nu ma mira decat atunci cand acest lucru vine din partea unui intelectual.
Atat. Si atunci, incetez orice fel de discutie.
Va doresc succes in "dezvoltarea" si dezbaterea acestui subiect,
si fie sa aveti parte de pareri si idei originale. Insa ma cam indoiesc de aceasta. Am observat pe ici pe colo dinamica subiect/raspunsuri /pareri.

#15984 (raspuns la: #15774) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Satan/de la Ozzy - de (anonim) la: 07/06/2004 19:51:07
Dear Brother,

Pe foarte scurt:
"Noi nu avem diavol in credinta noastra si am trait foarte bine impreuna de sute si sute de ani fara el.Voi oamenii albi l-ati inventat si din partea noastra,sa-l pastrati sanatosi."

Great Chief and Medicine Man Lame Deer.
..........................................................................................................................
"Daca iei Biblia crestina si o pui in vant si ploaie,curand hirtia se va dezintegra si toate cuvintele vor dispare.Biblia noastra este vantul."

Great Chief Black Elk
..........................................................................................................................
Love&peace,
Ozzy(Little Eagle Who Cries)
#16131 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Arta si literatura / Existenta diavolului - de (anonim) la: 08/06/2004 12:58:53
Interesant aplombul cu care te-ai lansat in catalogari si apostrofari adresate deopotriva "caldiceilor" (mediocri?) si "ateilor".Cred insa ca nu ai privit la subiect ci la un produs colateral: nu dezbati existenta celuilalt ci te grabesti sa-l raportezi la Dumnezeu si creatia Sa si sa analizezi raporturile unora sau altora cu un pseudo-dualism.
E adevarat ca mare parte din omenire usureaza efortul diavolului de a castiga suflete dar nu-l plange (are inca destul de lucru in perspectiva infrangerii totale) si mai ales nu-l cocota intr-un loc nemeritat prin invocare si atentie sustinuta.
Astfel de abordari, cu verva si incisivitatea aferente, nu fac decat sa-l ajute la a spera la locul pierdut: egalul lui Dumnezeu.Cred ca intelegi acum de ce am vorbit de un pseudo-dualism.E ineficient, inexact (s.a.) sa raportezi o creatura patetica (fie ea si malefica prin cadere) la persoana Creatorului.
Altfel, soarele rasare si apune peste toti, asa incat si mediocrii si ateii si varfurile si "stalpii de foc" dar si existentele aparent terne, toti au loc pe pamant.Dar in timp ce diavolul poate face parada de o asa zisa putere de a topi mediocrii in masa sufletelor amorfe (?) adu-ti aminte ca pentru Dumnezeu nici un suflet nu e lipsit de importanta (pastorul care lasa turma pt oaia ratacita... si altele)
Mai mult, contemplarea divinului te intareste nu te face vulnerabil si oricat de interesante ar fi creatiile unor personalitati ca Herr Mann, parerile unor (mai putin celebri?) teologi formati in sihastrii ortodoxe imi par mai valoroase si mai aproape de adevar.
Fireste ca nu poti ignora sau nega existenta diavolului (asa ar lucra in liniste) dar nu-i da mai multe puncte decat merita!
S-auzim de bine
#16137 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Existenta Diavolului - de SIMONA MARIA la: 20/06/2004 13:26:34
Consider ca Diavolul apare in toate cele lumesti.Inca de la Facerea Lumii a aparut si Diavolul.Dumnezeu i-a lasat lui Adam si Eva posibilitatea de a alege intre rau si bine,dar Diavolul a fost cel care i-a impins spre rau.In orice facem in viata Dumnezeu ne spune fa asa,iar Diavolul fa asa,noi oamneii avem posibilitatea de-a alege.Un bun crestin trebuie in permanenta sa ceara sprijin lui Dumnezeu ca sa-i arate calea cea buna iar daca face ceea ce ii dicteaza Diavolul e foarte rau pentru el
#16450 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
N.I.B./Black Sabbath 1969 - de Little Eagle la: 21/06/2004 19:51:27
"Oh yeah!
Some people say my love cannot be true,
please believe me my love and I'll show you.
I will give you those things you thought unreal,
the sun,the moon,the stars all bear my seal.
Oh yeah!

Follow me now and you will not regret,
leaving the life you led before we met.
You are the first to have this love of mine,
forever with me 'till the end of time.

Your love for me has just got to be real,
before you know the way I'm going to feel,
I'm going to feel
I'm going to feel,
Oh yeah!

Now I have you with me under my power,
our love grows stronger now with every hour.
Look into my eyes,you'll see who I am,
my name is Lucifer,please take my hand,
Oh yeah!

Your love for me has just got to be real,
before you know the way I'm going to feel,
I'm going to feel,
I'm going to feel,
Oh yeah!

Now I have you with me,under my power,
our love grows stronger now with every hour.
Look into my eyes,you'll see who I am,
my name is Lucifer,please take my hand
Oh yeah!
Oh yeah!
......................................................................................................................
Black Sabbath/Black Sabbath primul disc 1969
Vocals/lyrics-Ozzy Osbourne
Guitars-Tony Iommi
Bass-Tony"Geezer"Butler
Drums-Bill Ward
......................................................................................................................
Love&peace,
Ozzy(Little Eagle Who Cries)

#16537 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
The number of the beast/Iron Maiden 1986 - de Little Eagle la: 22/06/2004 22:52:54
"Woe to you o earth and sea
for the Devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short.
Let he who hath understanding
and reckon the number of the beast
for it is a human number
it's number is six hundred and sixty six.

I left alone,my mind was blank
I needed time to think to get the memories from my mind,
what did I see can I believe that what I saw
that night was real and not just fantasy.

Just what I saw in my old dreams were they
reflections of my warped mind staring back at me,
'cos in my dreams it's always there the evil face that twists my mind
and brings me to despair.

The night was black,was no use holding back
'cos I just had to see was someone watching me
in the mist dark figures move and twist
was all this for real or some kind of hell...

666 the number of the beast
hell and fire was spawned to be released
torches blazed and sacred chants were praised
as they start to cry hands held to the sky.

In the night the fires are burning bright
the ritual has begun ,Satan's work is done
666 the number of the beast
sacrifice is going on tonight.

This can't go on,I must inform the law
can this still be real or some crazy dream
but I feel drawn towards the evil chanting hordes
they seem to mesmerise me...can't avoid their eyes...

666 the number of the beast
666 the one for you and me
I'm coming back I will return
and I'll posses your body and I'll make you burn,
I have the fire,I have the force,
I have the power to make evil take its course..."

British band Iron Maiden.

Love&peace,
Ozzy(Little Eagle Who Cries)#16588 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
absenta luminii - de giocondel la: 02/10/2004 05:01:07
Intunericul este doar o absenta: a luminii.Daca ai doua camere ( una intunecata si una luminata ) si deschizi usa dintre ele, ce se intampla??Lumina va patrunde in camera intunecata, in nici un caz intunericul nu va pune stapanire pe Lumina!!

Diavolul nu exista.Este doar o absenta...a Luminii din noi.Uneori valurile ignorantei si egoismul nostru ne face sa actionam in detrimentul propriilor noastre suflete si al celor din jurul nostru.

Cand ne indepartam de esenta noastra Divina si ne apropiem prea mult de natura noastra umana, materialista si materiala, inchidem usa Luminii din noi si ne cufundam in aparentul confort al Intunericului.Diavolul este un simbol al existentei unei naturi inferioare a omului, natura animala.

Acceptand ideea existentei Diavoului ca entitate separata de creatie, ca opus al ideii de Dumnezeu, negam insasi existenta Divinitatii si Unitatea creatiei.Toate vin de La Dumnezeu....

Am fost creati Nobili, singuri ne injosim.Insa avem capacitatea inerenta de a ne ridica la rangul pentru care am fost creati, prin a lasa deoparte inclinatiile animalice si egourile distrugatoare.

Asa ca scuza:" diavolul m-a pus" , s-a cam trecut.Este propria noastra alegere.


A thousand half-loves must be forsaken to take one whole heart home.
#23981 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Existenta Diavolului - de Ioana Vintila la: 06/04/2006 19:53:50
Ioana Vintila
Nu cred ca in piesa lui Thomass Mann este vorba despre un studiu de proximitate intre Dumnezeu - om - diavol. Leverkun doar pare a fi un alienat, un personaj in procesul de gestatie al dezvoltarii sale intelectuale, nu neaarat spirituale. De fapt, Adrian Leverkun s-ar dovedi a fi un mizantrop, ceea ce nu este identic cu posedarea sau demonizarea sa. Aparitia diavolului e ca o a doua constiinta a sa. Faptul ca nu se poate adapta la realitatea imediat inconjuratoare il face de aleaga una din doua solutii: ori lumea nu este indeajuns de buna pentru el ori el nu este indeajund de bun pentru ea. Normal ca a acceptat-o pe a doua. Daca la inceput s-a refulat in muzica, creand ceva pentru oameni, in final ea ajunge un obiect de sarcasm, Si mai e si ideea: azi vreau sa fiu rau, deci vreau sa fac ceva rau. De fapt, Mann, prin lipsa de afectivitate ce i-o atribuie personajului sau, ii ofera independenta. Luverkun nu mai e puntea unui ramasag ca la Goethe, nici o idee moralizatoare ca la Marlowe ori Leasing. S-ar putea vorbi de o anumita proximitate in opera clasica si cea romantica, dar ... destul de impartial in cea moderna.
#115740 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Ozzy - de Ioana Vintila la: 06/04/2006 19:53:50
Ioana Vintila
Poate ca in religia crestina demonul este numit satan, cu "s" nu cu "S", sau diavol, insa acesta nu apare doar la nou. Raul si antiteza dintre rau si bine exista oriunde. Nu este vorba de inventia cuiva sau de un cui pus in spinarea altcuiva. Si nici nu presupune ca o persoana nu este trasa la raspundere pentru faptele sale pe motiv ca diavolul al impins-o sau a facut-o prin intermediul persoanei respective. Lupta primordiala dintre Dumnezeu sau Fiinta Divina si inferiorul sau exista inca din antichitate. Anticii, vezi Hegel, numeai demoni toate duhurile si nu erau crestini. Numai ca pentru ei aceste duhuri erau impartite in doua (bune si rele) si totusi numite la fel, erau duhuri ce salasluiau dincolo de lumea cunoscuta si altele ce stateau pe pamant, printre oameni. Sa fi nascocit si ei lucrurile astea. Nu prea le vad rostul, mai ales ca marturiile ce ne parvin nu vin de la o singura persoane, ci de la mai multe si nu doar din Grecia antica. Vezi mai apoi cultura bogomilica... aceeasi poveste.
In plus, fiecare religie sau credinta isi are papirusul ei, indiferent de forma pe care il ea. Sa nu crezi ca un om care are Biblia in casa e neaparat un om bisericos, insa e clar ca sufletul omul ce are un crez real si statornic nu e nici pe departe un vant.
#115743 (raspuns la: #16131) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de Ioana Vintila la: 06/04/2006 19:54:05
Ioana Vintila
Sunt convinsa ca ai avut reactii, bune sau rele, care te-au luat, la un moment dat, prin surprindere, sunt convinsa, tocmai din comentariul tau, ca ai simtit luptandu-se in tine cel putin doua caractere. De ce? Pentur ca te-ai contrazis... nu o data.
Nu mi-o luat ca pe un repors. Sunt anumite lucruri pe care le las asa cum sunt, dar sunt altele asupra carora nu ma pot abtine sa nu ma opres. Sa stii ca religia crestina nu e atat de noue precum crezi, crestinii nu au fost torturati in chip si fel doar dupa existenta lui Hristos pe pamant. Si nici nu am intalnit carti crestine in care sa se afirme ca diavolul este rivalul lui Dumnezeu. Acesta este doar un mod de a privi lucrurile. Poate ca ar fi bine sa citesti doar Biblia, cap coada, fara sa te afunzi in scrierile altor preoti, si ai sa analizezi subiectul dintr-o alta persectiva. Intr-adevar, Dumnezeu este atotputernic, insa i-a ingaduit diacolului, chiar si dupa caderea sa, sa aiba un tinut al lui, insa unul opus divinitatii. Diavolul nu apare neaparat ca un ingaduit, ci mai mult ca o modalitate de a-l determina pe om sa-si gaseasca propriul simulacru. Adu-ti aminte de viata lui Iov, cand Dumnezeu i-a permis diavolului sa-i ucida familia, sa-i distruga recoltele si casa, insa, pentru rabdarea si dragostea lui, Domnul i le-a redat. Ziceai de razboaie, de durere, de boli. Razboiul, sa-mi fie iertat, nu ni l-a dat Dumnezeu. Zecile de rascoale, masacre nu au fost de sus ci de la noi, oamenii si le-au dat unii altora. De ce? Pentru aceeasi dorinta de a poseda, de a conduce. Adu-ti aminte ca mandria a provocat caderea... si nu numai acolo sus. Da, Dumnezeu este bun, asemeni unui parinte, dar daca tu ti-ai vede copilul luand-o pe o cale gresita, daca simti ca il pierzi, nu e normal sa reactionezi, nu e normal sa il certi sau sa-l prinze de haina sau, eventual, ii tragi o palma ori alta solutie. Daca pentru noi e normal sa reactionam, de ce nu ar face-o si Dumnezeu. In Biblie e stipulat clar dincolo este casa omului, nu pe pamant, iar ca aceasta treapta trecatoare este doar o etapa de pregatire, un mod de a ne convinge pe noi si de a-i demonstra Lui ca meritam un loc mai bun acolo. Durerea, boala in general este un raspuns la adresa pacatului. Adu-ti aminte de traiul Mantuitorului pe pamantul Israelului, cand vindeca pe cineva zicea "credinta ta te-a vindecat", adica i-a iertat pacatul. Si in zilele noastre sunt zeci de cazuri in care persoane cu boli grave, precum cancerul in stare avansata, au fost vindecate prin rugaciuni, slujbe si post. Nu doar crestinismul este convins de ideea ca boala este rezultatul unui pacat, a unui acel ceva venit din interior.
Chiar crezi ca Iisus nu a afirmat nciodata ca ar exista un Iad? Dar de Rai a vorbit? Dar demonii pe care i-a scos din demonizati, indemnurile "vegheati ca s-a apropiat imparaia cerurilor"? Nu cred ca i-a cerut cuiva sa contemple cerul sau sa-i gaseasca nu stiu ce simboluri... mai nou semnatice.
Ziceai de o descoperire a acelui celebru numar... Imagineaza-ti o chestie. Ai un vas de lut si intri intr-un moment creator... te apuci si scrifelesti vasul respectiv... indiferent ce. Trec anii, tu ... te duci, mai trec altii, si peste cateva sute de ani iti gaseste unul vasul sau bucata de lut ramasa. Sa nu razi de acel urmas?
#115756 (raspuns la: #15719) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- de jeniffer la: 06/04/2006 15:58:57 Modificat la: 05/05/2007 00:00:31
Ateii considera ca aceste spirite sint imaginare.
#115758 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de angelika_619 la: 08/08/2007 21:15:45
binele si raul nu sunt decat parti ale aceleiasi monede. nu exista rau fara bine .cum nu exista nici alb fara negru nici lumina fara intuneric.
#225684 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 08/08/2007 23:35:19
Ce crezi ca este raul?
#225709 (raspuns la: #225684) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Voi avetzi habar ce vorbiti? - de M1N1M@L1St1k Amma la: 26/01/2008 13:52:23
Dumnezeu a creat ceva din nimic! Exista materie exista SI antimateriE! 1 g de antimaterie ar distruge tot pamantul! Odata cu Dumnezeu a existat Diavolul! Chiar dumnezeu a creat diavolul aceasta fiind cine?ganditzi-va din kauza cui akum exista moartea:) ! Diavolul exista si orikum el ne atrage pe toti si ne castiga pe toti dumnezeu doar ne creeaza, daka ne-a creat vreodata:)
#278699 (raspuns la: #225709) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...........amma - de alex andra la: 26/01/2008 13:54:45
Voi avetzi habar ce vorbiti?
Da' tu ?
#278700 (raspuns la: #278699) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
minimalisticuţule - de picky la: 26/01/2008 14:19:17
Sugerezi că antimateria ar fi Satana sau că Belzebut e plămădit din antimaterie, că n-ai fost tocmai cu echivocul le service.
#278703 (raspuns la: #278699) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de M a o la: 27/01/2008 14:23:52
Dumnezeu a creat ceva din nimic!
Adecă, ceva mai bine decât din căcat, bici!

1 g de antimaterie ar distruge tot pamantul!
Adecă, dacă te pişi contra vântului, se opreşte vântu'!?

ganditzi-va din kauza cui akum exista moartea:) !
Din cauza lui K?

Ne laşi?!

#278925 (raspuns la: #278699) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in timp ce tu iti pui intrebari... - I - de Lady Allia la: 04/02/2008 12:26:55
despre existenta lui sau nu, altii se pregatesc pentru a-l indeparta.
exorcizarile sunt luptele nevazute ale preotilor cu diavolul.
in unele cazuri exorcizarile au reusit, in altele nu - victima a murit posedata.
Dumnezeu ne trimite exemple dureroase prin care ne arata existenta raului si noi tot continuam sa ne interesam de "ingerul decazut din cer".

exista?

" Dumnezeu a creat "cerurile" - lumea nevazuta a ingerilor, apoi "pamantul" - lumea vazuta, materiala, si in cele din urma pe om. Ingerii sunt duhuri slujitoare ale lui Dumnezeu si au fost creati pentru a-L slavi. Ingerii si oamenii au fost daruiti de Dumnezeu cu voie libera, insa despre om se spune ca a fost creat dupa "chipul si asemanarea lui Dumnezeu". Daca omul este alcatuit din trup material si suflet, ingerii sunt persoane fara trup material. Apare totusi, pe langa "miriadele" de ingeri buni, o categorie de fiinte nemateriale aparte: demonii.
Cine sunt demonii? Demonii au aparut prin caderea ingerilor initial buni, dar care l-au urmat in razvratire pe Lucifer. Acesta era o capetenie a ingerilor egala in rang cu Sf. Arhangheli Mihail, Gavriil, Rafail si ceilalti. Vazand Lucifer cum Il slavesc pe Dumnezeu "zeci de mii de zeci de mii si mii de mii" de ingeri, s-a ispitit "sa-si aseze scaunul de domnie langa Cel Preainalt". A treia parte din ingeri, anume cei "care nu si-au pazit vrednicia", s-au alaturat lui Lucifer, cazand in pacatul mandriei.
Caderea ingerilor. Mantuitorul ne spune in Sf. Evanghelie: "Am vazut pe Satana cazand ca un fulger din cer". Atunci, Sf. Arhanghel Mihail, stand in fata ingerilor care nu au ascultat de Lucifer, a rostit cuvintele: "Sa stam bine, sa stam cu frica!". Ingerii razvratiti au fost alungati din cer in "beznele adancului". Numarul lor este foarte mare: in Sf. Scriptura se vorbeste de "legiuni de diavoli". Sf. Apostol Pavel ii numeste "stapanitorii intunericului acestui veac, duhurile rautatii". Locul lor este in iad, in vazduh si pe pamant, ispitindu-i pe oameni sa-i urmeze in razvratire.
Numele ingerilor cazuti. In limba ebraica Satan inseamna "cel ce s-a razvratit" sau "cel ce dezbina". In limba greaca diabolos (diavol), inseamna acelasi lucru, dar si "cel care paraste" (sau calomniaza). In limba romana, cea mai folosita denumire a celui rau vine de la cuvantul draco, "dragon" ("balaurul cel de demult" - sarpele care a inselat-o pe Eva). In Biblie, numele Satanei mai este exprimat si prin alte denumiri: Mamona, Belzebuth, Lucifer etc.
Lupta crestinului cu diavolul. Satana, vrand sa-si mareasca imparatia sa peste cat mai multe suflete, cauta, nu prin constrangere, ci apeland la voia libera a omului, sa-l ispiteasca pe acesta in diverse moduri. Aceasta o face din orgoliu si din razbunare impotriva lui Dumnezeu. El ne indeamna sa mahnim pe Dumnezeu cu tot felul de pacate, dar mai ales prin pacatul mandriei. Incearca in fel si chip sa nu ne intoarcem la Dumnezeu cu pocainta, sa nu mergem la liturghie ca sa dam slava lui Dumnezeu impreuna cu ingerii si sa nu ne impartasim cu trupul si sangele Domnului. Sabie de foc impotriva diavolului, asemeni aceleia a Sf. Arhanghel Mihail, este Smerenia si chemarea in ajutor a numelui lui Dumnezeu si a Maicii Domnului, in vreme de ispita. Semnul Sfintei Cruci si rugaciunea il indeparteaza de la noi pe diavol. Ispita este ingaduita de Dumnezeu pentru a ne lamuri mai bine daca vrem sa-i slujim Lui sau dorim sa urmam lui Lucifer cu voia noastra libera. De altfel, in limbile unor popoare slave, cuvantul izpit, inseamna "intrebare" ori "examen". Dumnezeu insa nu ingaduie ca ispita sa fie mai mare decat masura noastra.
Gheorghita CIOCIOI
Lumea credintei, anul I, nr. 5"

http://www.crestinortodox.ro/Diverse/De_ce_este_dracul_asa_de_negru_cum_pare___-53-572.html

#282095 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in timp ce tu iti pui intrebari... - II - de Lady Allia la: 04/02/2008 12:27:19
>>eu cred ca nu ar trebui sa cautam ce nu ar trebui cautat si nici sa cercetam ce nu suntem pregatiti sa gasim sau sa intalnim.<<

"Exorcismul sau alungarea duhurilor rele au o lungă tradiţie în creştinism şi se bazează pe textele Evangheliilor, în care se relatează felul în care Isus alunga demonii şi le încredinţa apostolilor puterea de a îndepărta şi ei Răul din oamenii chinuiţi de duhuri rele.
Cel mai mare exorcist al istoriei creştinismului este considerat Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscop al Cezareii în secolul al IV-lea şi autor al celor mai cunoscute rugăciuni de exorcizare numite, în tradiţia ortodoxă, "Molitfele Sfântului Vasile".

Rugăciunile de alungare a duhurilor rele sunt adesea însoţite de ritualul Sfântului Maslu, al ungerii cu ulei sfinţit, pe fruntea şi la încheieturile de la mâini ale celui bolnav, în prezenţa familiei sau a aparţinătorilor.
Toate Bisericile creştine, Ortodoxă, Catolică, Protestantă şi cultele neoprotestante recurg la practici de exorcizare care sunt reglementate potrivit tradiţiei fiecărui cult, de la rugăciuni citite în bisericile şi mănăstirile ortodoxe, până la şedinţe publice de exorcizare televizate efectuate de predicatorii neoprotestanţi americani.
Toate Bisericile creştine recurg la practici de exorcizare
La începutul anului 2005, Vaticanul a relansat specializarea teologică şi psihologică a preoţilor catolici în domeniul exorcizării, prin cursuri speciale ţinute la prestigioasul colegiu Athenaeum Pontificium Regina Apostolorum, care includ ore de istorie a satanismului şi de teologie biblică în domeniu.
Sunt incluse de asemenea ore de psihologie, medicină şi drept.
În Franţa, dioceza Ile-de-France din Paris primeşte aproximativ 1500 de cereri pentru alungarea duhurilor rele în fiecare an, iar în 1999 Comisia franceză pentru studiul Sfintei Liturghii a nominalizat 100 de preoţi care să fie specializaţi în domeniul exorcismului.
Biserica Ortodoxă Română are o tradiţie neîntreruptă de scrieri referitoare la practica exorcismului şi de preoţi cu experienţă în acest domeniu.
Cel mai cunoscut este, în prezent, Daniel Horga, din comuna Călugăreni, judeţul Suceava, iar cel mai venerat este fostul stareţ al mănăstirii Cernica, Ilarion Argatu.
Spre deosebire de Biserica Catolică, BOR nu are însă reglementări şi proceduri stricte în practica exorcismului, ci lasă la latitudinea preoţilor modalitatea şi oportunitatea de aplicare a rugăciunilor Sfântului Vasile."

http://209.85.135.104/search?q=cache:RHNuH7x-8rUJ:www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/01/080130_exorcism.shtml+exorcismul+la+ortodocsi&hl=ro&ct=clnk&cd=9&gl=ro

si asta este doar un exemplu.
daca Biserica Catolica este mai deschisa in acest subiect si prezinta mai multe cazuri si fete ale problemei, Biserica Ortodoxa nu face prea multe referiri.
Totusi parintele Ilarion Argatu a fost denumit de catre Biserica Ortodoxa:

".. marele duhovnic si exorcizator Ilarion Argatu de la Manastirea Cernica,..."
http://www.crestinortodox.ro/Ilarion_Argatu-51-153.html
#282097 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: