Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

AMINTIRI DIN REVOLUTIE


de Areal la: 06/03/2008 10:15:33
rezumat: Am fost o luna de zile Director!
taguri: amintiri Diverse 
voteaza:
Revolutie(1)
Ca sa ajungem in 1989, trebuie sa dam un pic timpul inapoi si sa explic anumite lucruri:
In 1982, noul director, m-a numit Seful Serviciului CTC(control tehnic de calitate)-Laboratoare; aveam cam 200 de oameni in subordine, in mai multe locatii:Buzau(3),Berca(1), Stalpu(1), Pogoanele(1).
Pe total, intreprinderea(IPIC-CF Buzau) avea cam 4000 de salariati, deci cam un CTC-ist la 20 de muncitori.Daca vi se pare numarul mare, trebuie sa va spun ca fabricam elemente de siguranta circulatiei feroviare( macaze) si butelii de inalta presiune, produse care presupun un mare risc in exploatare, eram unicii in Romania.
Bineinteles ca toti cei care aveau diverse functii in intreprindere:secretarul PCR, secretarul UTC, presedintele de sindicat, lidera femeilor,etc., erau cu totii incadrati la CTC si nu participau cu nimic la productie, ii suplineam ceilalti.
Am facut cu ei totusi un targ: va las in pace, dar ma lasati si voi in pace sa-mi fac treaba!
Nu am putut scapa de Garzile Patriotice( aveam 2 batalioane), unde din 1982 si pana in 1989 am avansat pana la gradul de capitan si Seful de Stat Major al GP pe intreprindere( fiind sef CTC si la GP, automat eram si membru COM( consiliul oamenilor muncii).
Sa mentionez ca in 1982 eram ofiter(sublocotenent, cu Scoala de Rezerva 01184 Bacau) armurier.
Am auzit ce s-a intamplat la Timisoara si a venit ziua de 17 decembrie 1989...............
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (24):


**************** - de Areal la: 06/03/2008 11:10:19
Completari la Revolutie(1)
1.Toti ascultam si posturile de radio romanesti, care transmiteau ce li se ordona si acasa pe ultrascurte ascultam: Vocea Americii si Europa Libera, care dadeau stirile asa ca in realitate.
2.Bineinteles ca ONOR CONDUCEREA si COMITETUL de PARTID organizau mitinguri de solidaritate cu Ceausescu si de infierare a celor care se intamplau la Timisoara.
3.Eu i-am sfatuit pe colegi sa ia lucrurile cu moderatie, asa am fost toata viata, mai echilibrat, iar zodia Balanta si-a pus amprenta asupra deciziilor mele, chibzuite indelung si pot spune ca aceasta sovaire initiala m-a facut sa pierd multe ''trenuri'' in viata. Ca OM in sinea mea eram si eu contra lui Ceasca, prin faptul ca vedeam politica de promovare a cadrelor, specialistii ca mine stateam la mana unor oameni indoctrinati si atehnici.
4.Bucuria oamenilor muncii era imensa la auzul ca se misca ceva in tara asta, aveam convorbiri telefonice prin reteaua proprie a CFR-ului cu colegi din toata tara, deci eram bine informati.
5.Saptamana de dupa 17 decembrie 1989 a fost cea mai grea din viata mea, nu mi-am vazut casa si copii o luna de zile, stateam la Statul Major, imbracat militar si mancam la cantina, a trebuit sa citesc si sa invat un maldar intreg de Regulamente Militare ale tuturor armelor din subordine, eu fiind ofiter armurier si nu de comanda.
6.In saptamana cu pricina se punea problema ca GP( garzile patriotice) din alte judete sa plece la Timisoara cu bite( probabil si arme), ca sa readuca ordinea, vaz Doamne, oamenii muncii luau pozitie nu armata sau fortele de opresiune.Norocul nostru a fost ca acest lucru nu s-a intamplat, dar eram pregatiti si pe picior de plecare.
7.Despre patrulele din oras si pichetarea intreprinderii, voi ajunge si acolo!
8.GP erau organizate la nivel de tara, judet, oras,comuna, intreprindere, in timpul Revolutiei fiecare a cam actionat dupa cum au decis comandantii locali. Putine mijloace de comunicare nu erau sistematic asaltate de apeluri, care de care mai fanteziste.
Niciodata GP nu a primit ordin sa traga in demonstranti, cel putin la Buzau, nu primeam ordine prin telefon de la seful meu direct, decat fata in fata!
Ca au fost unii sefi de Stat Major care au dat ordine in sensul acesta, istoria i-a judecat si acum zac prin puscarii, au primit pana la 20 de ani.
Pentru calmul meu si faptul ca nu am provaocat nici un incident soldat cu morti, am fost felicitat de Generalul Guse, care a venit in Buzau in martie 1990 si m-a avansat personal la gradul de maior in rezerva.
Si cum era GP sa traga tot in ai nostri, cand unii imbracati civil, erau la Primarie, altii la Prefectura, altii la Securitate,etc.Rolul ei in timpul revolutiei( atentie, erau TOTI cu armata facuta in termen, nu copii) era sa apere ordine si linstea publica, pazind intrarile in oras, si in plus sa asigure ca procesul de productie se desfasoara in mod normal.
#290851 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
?! - de Sancho Panza la: 06/03/2008 11:13:57
Cafeneaua tine loc si de confesional, mai nou?
#290852 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ariel - de proletaru la: 06/03/2008 11:28:50
sincer, nu vad rostul acestor confesiuni dar daca te simti tu bine asa, posteaza ce crezi de cuvinta.
in afara de a-ti exorciza trecutul, nu vad mare interes!
#290856 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
?? - de Intruder la: 06/03/2008 11:32:53
pe cine dracu' intereseaza viata noastra privata?
#290861 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de ioana2006 la: 06/03/2008 11:46:54
Poi pe cine-o interesat viata privata a lu` Ion Creanga? Da` uite ce amintiri o scris. Poate.. :))))
#290869 (raspuns la: #290861) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ioana - de Intruder la: 06/03/2008 11:49:11
eu m-am enervat de la garzile alea patriotice, cred.
pai da, sa scrie, nu sa ma bage pe mine in seama. :))
#290870 (raspuns la: #290869) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Reteaua B - de ampop la: 06/03/2008 11:50:22
Ceausescu se pare ca si-a organizat un serviciu de informatii de back-up, reteaua B daca ai cunostinta de asta. Armamantul necesar lichidarii "dusmanilor poporului" era stocat de acesti baieti veseli de la RB la gospodariile de partid. De unde se pare ca au fost trimisi "teroristii" care au trimis la Domnul pe multi cu PSL-urile lor. (PSL pusca semiautomata cu luneta AK 47). E o poveste...daca tot veni vorba de revolutie.
#290872 (raspuns la: #290851) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
******************************** - de Areal la: 06/03/2008 14:32:43
Revolutie(2)
Deci pe 17 decembrie 1989, primesc un telefon de la secretarul de partid, ca sa vin la uzina, eu il intreb de parola( stejarul, ulmul, plopul), dar el imi spune ca este groasa si sa vin urgent acolo, de unde nu am mai plecat acasa decat dupa 15 ianuarie 1990.
La uzina am convocat Statul Major cu telefonul si am inceput sa organizez paza si apararea intreprinderii, iar in saptamana urmatoare, am citit toate regulamentele la toate armele( nu uitati ca aveam in subordine 2 batalioane!), dormeam pe o canapea si mancam la cantina la 11 si 19, schimburi imi aduceau de acasa, iar baie faceam la caminul de nefamilisti.
Bun! Fac eu o harta mare a perimetrului intreprinderii pe care l-am masurat cu ruleta( avea exact 4300 m.) si stabilesc garda permanenta (8/8/8=8 ora garda, 8 ore repaos, 8 ore somn, nu ca in armata 3/3/3)cu posturi fixe si mobile, plutoanele schimbandu-se la 24 de ora in garda, ca mai aveau si sarcini de productie.

Am chemat cei doi magazioneri de acasa, unul de la echipament si altul de la armament, care s-au sacrificat alaturi de mine pana la sfarsitul lunii Ianuarie 1990, cand totul a revenit aproximativ la normal.
Aveam echipament si arme pentru 2*734=1468 oameni, dar nu aveam munitie, care a fost adusa de la o unitate militara, in noaptea in care a fugit Cesca cu elicopterul, 22 sau 23!
Cand am fost chemat de Secretarul PCR, am spart zidul de la Statul Major, unde aveam ingropat un pistolet si 7 gloante, pe care l-am purtat la brau, pana l-am predat, la sfarsitul lunii ianuarie 1990.
De luni 18 dec.1989 si pana am primit munitia completa de foc de razboi( toata trasoare), deci cu asta m-am ocupat: paza si apararea intreprinderii si garda permanenta, cei imbracati militar aveau dreptul in timpul celor 8 ore sa aiba gratis o masa la cantina.
Intre timp situatia evolua in Romania si oamenii incepusera sa susoteacsa si sa vina cu sila si ura la sedinte si meetinguri in care erau indoctrinati cu propaganda politica ieftina.
Iar cei care faceau de garda, aveau arme , dar nu munitie, puteau sa le foloseasca drept bite!
Totul s-a schimbat cand a venit munitia de razboi.........................................................

#290912 (raspuns la: #290851) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Areal - de INSULA ALTUIA la: 06/03/2008 17:21:57
aici te contrazic tatal meu a fost colonel iar in Timisoara s-a tras cu armament si munitie de razboi stiu sigur ca tata era la pensie si statea cu mine ca sa pot merge la lucru.Ma ruga sa nu ies pe balcon in fata blocului erau 2 tancuri si taburi se tragea a fost groaznic.Au murit oameni ma rog nu are rost sa-mi aduc aminte .
#291005 (raspuns la: #290912) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
(3) - de Areal la: 07/03/2008 05:29:52
Revolutie(3)
Si uite asa m-am trezit intr-o noapte dupa fuga lui Ceasca cu elicopterul cu doua masini imense ale armatei cu munitia de foc (trasoare) completa pentru doua batalioane, pentru care am semnat si am pus sa fie pazita si inauntrul magaziei si pe dinafara.
Mentionez ca in timpul Revolutiei la Buzau numai GP avea armament cu munitie reala pe strazi, armata statea bine mersi in unitati, erau doua tancuri la Palatul Comunal fara munitie si doua Taburi care mai circulau prin oras, Securitatea fusese inchisa in sediul ei, dupa ce predase armamentul si munitia din dotare, la fel ca si Militia, care ne insotea in patrulare, dar cu un carnet si un pix, mai mare rasul, ditama-i ofiterul de Militie alaturi de omul meu cu caciula pe o ureche si inarmat pana in dinti, de-i picau incarcatoarele pe jos.
Am primit diferite cereri de la civili si de la oameni de-ai nostri care nu aveau armata facuta sa le dau arme si munitie( greseala care nu am savarsit-o!) ca sa apere revolutia, i-am refuzat, arma cu serie si cartusele respective se dadeau de Statul Major, numai celor care faceau parte dintr-o misiune oficiala, imbracati militar si cu un comandant care raspundea de ei, dar sa nu uitam semnau pentru ele si si capatau buletinul inapoi, dupa ce incheiau misiunea si reveneau la baza si predau arma si cartusele.
Cei din misiunile ordonate aveau la 8 ore o masa calda la cantina, iar la 4 ore li se aducea pe pozitia lor ceai cald, salam, unt si paine( sa nu uitam ca era iarna), de asemeni posturile fixe erau dotate cu corturi, saltele Relaxa, sube imblanite, manusi si cizme imblanite.
Am montat imediat centrala telefonica de campanie( intreprinderea noastra se intinde pe 3 statii de autobuz), aveam legatura cu toate posturile 24/24.
A doua zi dupa primrea armamentului tura 1-a care venea la 7,00 am., a gonit din intreprindere
Conducerea toata, PCR-ul, sindicatul,etc. Si asa am ajuns director ca nu mai era altul!!!!!
Am convocat sefii de servicii si de sectii si le-am spus ca este o situatie de urgenta si ca trebuie sa se descurce singuri fara directori, lucru pe care l-au facut cu brio!
Contabilul sef( D_ul Runceanu Nicolae,tatal cantaretei Mihaela Runceanu, decedata in noiembrie 1989) m-a dus la BCR, unde mi-a facut o mostra de semantura ca activitatea sa se desfasoare normal pana la definitivarea situatiei in tara.
Deci semnam actele asa: pt.Director,Cpt(rez) Anghel Dan-Gabriel, Sef Stat Major GP.
Ce masuri am luat pentru oamenii muncii imediat: am destituit administaratorul de la cantina si responsabilul de chiosc alimentar, pentru fraude repetate si i-am inlocuit cu oameni capabili, am adus carne( se apropia Craciunul), tigari straine, sucuri, banane, bomboane, cafea naturala,etc.
Am organizat Pomul de Mos Craciun, pentru toti copii salariatilor si un camin de copii orfani, toata lumea era fericita si primeam sute de cereri pe zi, am dat o prima de Craciun, pe care oamenii muncii nu au vrut s-o primeasca si au donat-o la fondul LIBERTATEA!( alta cacialma!)
Ca sa nu uit, am completat toata iluminatia electrica exterioara ca sa nu putem fi ochiti noaptea in infrarosu, aveam in dotare AG4( sa vedem cine stie ce e?).
In fine sunt multe de povestit, dar in foiletonul viitor, voi aminti despre:
-misiunile din oras si din afara lui,
-mijloacele de transport,
-cum am adus bani de la Bucuresti pentru Trezoreria Buzau,
-vizita mea la ofiterii de securitate,
-cum a luat foc Tribunalul Buzau,
-de ce au tras doua unitati militare una in alta,
-tancurile de la Focsani in drum spre Bucuresti,
-cum am oprit un tren pentru control,
-revelionul,
-ce faceau cei de casa,
-cum era sa mor impuscat,
-de ce au murit 36 de buzoieni,
etc. Spor la citit si intrebat!
#291179 (raspuns la: #290912) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RPG - de ampop la: 07/03/2008 06:40:09
Rocket propelled grenade sau RPG in denumire noua este AG-ul de pe vremuri. Lansator de proiectile cu efect cumulativ pentru distrugerea blindatelor. Multumit? By the way, ai fost in RB?...ca n-ai specificat.
#291185 (raspuns la: #291179) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ampop - de Areal la: 07/03/2008 15:35:16
Completari la Revolutie(3)
Ce este un AG4?
Este un aruncator de grenade care se ataseaza pe pusca-luneta( deci de precizie), care are un mic proiectil perforant-brizant care poate strapunge un perete de beton( deci nu blindajul unui tanc, alea sunt AG7 si AG9) intra inauntru prin perforare si explodeaza brizant, omorand pe toti din incaperea aceea, fara a afecta celelalte camere.
In 1989, erau la stadiul de ''serie zero'', deci au facut teste pe noi, sa vada daca tragem, ce se intampla! Eu am facut cu unul singur o proba, restul au stat incuiate in magazie.
De la mine in jos toata lumea a avut ordin sa someze si sa traga doar in sus, in nici un caz in OM! Asta a fost judecata mea de atunci, pentru care ISTORIA mi-a dat dreptate.
#291332 (raspuns la: #291185) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
(4) - de Areal la: 07/03/2008 15:36:22
Revolutie(4)
a)Ca misiuni stabilite pentru batalionele mele( am activat armele, nu toate, ci in functie de necesitati, erau pontati si platiti in serviciul operativ) de catre Statul Major Municipal Buzau al GP au fost urmatoarele:
-un pluton de mitraliere care apara Palatul Municipal( Primaria);
-un pluton de AG9, care pazea Podul Maracineni, singura cale de acces spre Buzau dinspre Focsani;
-un pluton de puscasi la intrarea in oras dinspre Braila;
-un pluton de puscasi la intrarea in Buzau dinspre Ramnicul Sarat;
-doua plutoane de puscasi care ajutau la paza si ordinea orasului, in colaborare cu Militia, in ture de cate 4 ore;
Mentionez ca aceste plutoane functionau 24/24, trebuiau schimbate le ture de 4 ore, comunicat cu ele prin statii, mancate,etc., dus si adus la sediu schimburile, o intreaga complicatie administrativa pentru mine, care raspundeam de toate.
b)Mjloacele de transport erau ale intreprinderii,microbuze, dube,LA,etc., rechizitionate special in folosul Revolutiei, care aveau pictat tricolorul pe parbriz si Libera Trecere de la GP.
Soferii erau si ei pe ture, la ordin, imbracati militar, cu arme in dotare, nu le convenea sa dea masina la altcineva, desi multi din noi aveam B,C si D, trebuiau alimentate, revizuite la atelier, reparate,etc.
c)Trezoreria Buzau a facut apel la GP sa fie adusi bani cash de la Bucuresti, de la Banca Nationala, deoarece se apropiau sarbatorile si trebuiau platite avansurile si primele si nu mai aveau suficiente lichiditati. Asa ca aceasta misiune a fost ''incognito''( sub acoperire) se transportau valori uriase, vremurile si drumurile erau tulburi, atat va pot spune ca duba a fost a mea si soferul, plus un sergent inarmat de la GP ale mele, plus un civil de la trezorerie si un ofiter de armata, iar totul s-a terminat in 12 ore cu bine si felicitari.
d) Ofiterii mei de Securitate i-am vizitat pe 26 dec., dupa ce il omorasera pe Ceasca de Craciun( dupa parerea mea ca pe un porc, gestul nu a fost prea crestinesc, dar ma rog.......)
Erau bine mersi, confortabili instalati in sediul lor, depusesera armamentul de mult, aveau bufet bine aprovizionat, paturi, table, carti de joc, televizor, mai bine ca acasa, ii pazea Armata, dar mi-au permis sa intru, era si multe sotii acolo, ofiterul de la armata m-a lasat sa intru cu pistoletul si mi-a spus ca are o singura rugaminte: un glont sa fie si in tavan!
e)Si in toata tevatura acesta ia foc arhiva Tribunalului Buzau, care culmea se afla in podul lui si Pompierii nu intervin la timp si nu au suficienta apa sa stinga focul, asa ca dupa revolutie Tribunalul a fost primul obiectiv care a fost refacut si a durat cam 2 ani de zile( poveste de Anul Nou la gura sobei)!
#291333 (raspuns la: #291179) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
(5) - de Areal la: 08/03/2008 15:31:19
Revolutie(5)

a)In bariera Ploiesti sunt doua unitati mari militare vis-a-vis una de alta, a fost suficient ca sa se traga cate un foc de fiecare parte( nu se stie exact de catre cine) ca tot personalul activ al unitatilor din Garda Permanenta( nu uitati ca la noi Armata a fost consemnata in Garnizoane, cu mici exceptii la ordin special) sa inceapa sa traga cu tot armamentul din dotare timp de 4 ore, facand praf Biserica din Cimitirul Eroilor, care se afla la mijloc! Numai interventia unui General de la Armata a II-a, care a avut curajul sa se duca in mijlocul lor intr-un ARO verde cu steag alb, a pus capat macelului.
b)Plutonul de AG de la podul Maracineni peste Raul Buzau, mi-au transmis prin statie ca se apropie dinspre Focsani o coloana de tancuri( observatorul a transmis asta, care se afla la 2 Km.in fata) si ce sa faca( ei erau pititi). Le-am raspuns ca vin imediat acolo si am plecat urgent cu microbuzul alb cu nr. de Bucuresti( asta este de retinut). Am sosit, m-am dat singur jos si inaintea podului am semnalizat cu paleta de oprire. Capitanul de pe primul tanc s-a dat jos si mi-a spus sa ma dau la o parte ca are ordin sa ajunga la Bucuresti, i-am raspuns ca de mine nu trece si a ras.Atunci am fluierat si imediat, dintr-o parte si alta a podului s-au ridicat doua plutoane de AG7 si AG9, tintind spre ei cu munitie perforant-brizanta, capitanul a ingalbenit, aruncatoarele de grenade sunt moartea tancurilor si l-am poftit in masina mea sa mergem la Armata a II-a din Buzau si la Statul Major la GP sa lamurim problema. Li s-a dat voie sa treaca, capitanul m-a intrebat ce grad am si ce pregatire militara, nu i-am raspuns si l-am salutat si apoi am facut semn cu paleta ca tancurile sa poata trece, culme este ca si in bariera Ploiesti erau tot baietii nostri care i-au oprit din nou si mi l-au dat pe capitan la statie ca sa vorbesc cu el, atuci i-am spus ca sunt capitan si eu si armurier de meserie.
c) In tot timpul Revolutiei primeam telefoane aiurea si un timp m-am luat dupa ele pana am primit munitia de razboi, asa s-a facut ca am primit un telefon ca este o mina intr-un tren care vine de la Galati, am oprit Rapidul, am dat toata lumea jos si le-am aratat unde este gara( aveau bagaje), ca la vreo 5 Km., am bagat genistii cu aparatele de detectie sa-si faca treaba si a durat cam vreo 5 ore, dupa care am dat drumul la tren, blocasem circulatia pe un fir.
De atunci, nu mai ascultam nimic din ce mi se telefona, iar ordine primeam de la seful meu, numai fata in fata si uneori scris!
#291549 (raspuns la: #291333) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
(6) - de Areal la: 09/03/2008 05:43:13
Revolutie(6)

a) Bineinteles ca alerta s-a mentinut si in noaptea de Revelion, am ordonat ca fiecare sa faca revelionul, cu paturi in geamuri( este vorba de caminul de nefamilisti), iar eu am invitat Statul Major la sediu,unde i-am ospatat cu bucate de acasa, facute de sotie cu apa ''contaminata'', pe care eu le-am luat pentru ''analize de laborator '' la intreprindere. Si acuma rade ca a gatit cu apa minerala si ca nu s-a prins ca eu nu aveam decat laborator de analize fizico-chimice la serviciu si nu alimentar. Nu au fost incidente deosebite, doar unul mai zelos, a impuscat un caine mare negru, care traversa un camp din apropiere albit de zapada cazuta si care nu a stat la ''somatie''!

b)Nu erau telefoane mobile, ci numai fixe, statii aveam , dar nu puteam sa duc una acasa, asa ca sotia cu fata au stat cu frica in san, cam in baie, de teama sa nu le atinga vreun glont ratacit, care ne-a spart un geam, au baut numai apa minerala, ieseau doar pana la colt sa-si ia paine, noroc ca boxa si camara+ congelatorul si frigiderul erau pline. Le-am vazut in dupa amiaza de 31 Dec.1989, am stat doua ore acasa, am facut baie si am mancat ceva, apoi m-am intors la uzina. Le-am mai incurajat si atunci le-am spus adevarul si ca sa stea linistite ca pana pe 15 Ianuarie se linistesc toate, s-au uitat ciudat la pistol si la hainele mele verzi, aveam centura diagonala si bocanci,veston, pantaloni, manta si caciula, manusi,etc.

c)Treaba este reala, tot de la un telefon anonim, dat la Posta Centrala( pazita de Armata, cu lunetisti) a reiesit ca vor fi atacati de un microbuz alb cu numar de Bucuresti avand inauntru oameni imbracati in GP! Si noi eram aia( eu si soferul microbuzului alb al uzinei) exact la semafor( ne duceam la Seful Mare de la GP), cand imi arunc ochii si vad un lunetist de pe cladirea Postei ca ne lua in catare, ii strig soferulu sa sara din masina si sa ridice mainile in sus, in aceeasi secunda doua gloante ne-au facut praf parbrizul, unul pentru mine, unul pentru sofer.
Bineinteles ca situatia s-a lamurit imediat, dar locotenentul cdt. de pluton de lunetisti a luat doua palme de la mine, atat! Soldatul nu avea nici o vina, dar el nu putea intai sa ne someze si apoi sa traga? A fost o experienta care m-a mai albit putin, ma gandeam la familie si la faptul ca eu nu am dat ordin sa se traga in oameni si Armata DA!
#291647 (raspuns la: #291549) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
(7) - de Areal la: 09/03/2008 15:45:21
Revolutie(7)

a)Cei care si-au dat viata la Revolutie in Buzau, nu au murit pentru cauza ei, ci impuscati din greseala, eroare sau chiar nevinovati prinsi intr-un schimb de focuri sau in ei s-a tras de GP sau Armata din uz de zel excesiv si respectarea unor ordine inumane! Pentru faptul ca un pseudo-militar ca mine mi-am pastrat calmul si ratiunea, cand multi si le-au pierdut vazandu-se cu arma si cartuse in mana si cautand sa platesca polite care nu aveau de a face cu rasturnarea dictaturii, pentru faptul ca nimeni din subordine nu a facut vreun gest irecuperabil, ma simt cu constiinta impacata in fata lui Dumnezeu, a istoriei si a familiei! Pentru asta am fost citat de Gen.Guse pe Ordin al Armatei si avansat maior la exceptional. Multi dintre subalterni au beneficiat de pe urma Revolutiei, le-am dat recomandarile necesare si au devenit ''revolutionari'' cu carnete si drepturi civile, eu nu am cerut nimic, am considerat ca mi-am facut doar datoria intr-un moment de criza!

b)Incet, incet, pana in 15 ianuarie lucrurile au inceput sa intre in normalitate, s-au infiintat peste tot Comitete de Sprijin ale Frontului de Salvare Nationala, care culmea mi-au cerut sa le mai cedez din responsabilitatile civile si militare!

c)Atunci i-am convocat in sala de sedinte , am pus doi soldati la cele doua usi, inarmati pana in dinti si le-am ordonat sa nu iasa nimeni din sala, nici la o tigara, nici la WC, pana nu-si aleg Directorii cu Proces Verbal semnat de toti, atunci sa ma cheme pe mine!
Asta se intampla pe 15 Ianuarie 1990, a durat cam 4 ore, le-am spus ca nu am nevoie de nici o functie, mi-au ajuns cele doua timp de o luna!
Dupa 4 ore am citit procesul verbal, am pus sa se multiplice la sapilograf si i-am trimis pe Directori la Bucuresti, ca pe baza lor, Centrala sa-i numeasca legal. Asa s-a si intamplat, eu i-am chemat pe 17 Ianuarie pe cei de la GP, ca sa ma scad cu munitia si armamentul, si sa mai casez din bocanci, saltele, paturi, mantale, echipament,etc.( furate pe capete).
Pe 20 Ianurie mi-am reluat postul de Sef Serviciu CTC-Laboratoare, insa noul Director General, a modificat in luna Martie 1990, Organigrama Societatii si a creat un post de consilier( ca un fel de asistent al Managerului General, cu o retributie cu doua clase mai mica decat a Directorului General si egala cu a Directorilor Adjuncti).
#291675 (raspuns la: #291647) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Completari - de Areal la: 09/03/2008 17:17:13
Completari
A fost o perioada de intoxicare a GP cu telefoane date aiurea, numai ca ''tetea'' s-a prins la timp si nu a percutat inutil!
Teroristi propriuzis nu au fost, dar cine a incendiat Arhiva Tribunalului din Buzau si cine a facut ca doua mari unitati militare incazarmate sa traga aiurea una in alta, aproape cu tot armamentul din dotare, pana au distrus Cimitirul Eroilor, care era la mijloc? In Buzau, civilul care avea arma era arestat pe loc, acest drept il avea numai armata in anumite misiuni ordonate si bineinteles GP!
Revolutia m-a convins ca eu cu cele doua batalioane ale mele, puteam sa ocup tot orasul si chiar si Armata a 2_a!
Noul ciclu incepuse pe 1 octombrie, de abia depusesera juramantul la 45 de zile si invatau sa traga cu arma, in timp ce GP erau toti cu armata facuta si concentrari la activ.
Politica a fost cam asta: securitatea dezarmata si tinuta sub supraveghere, militia dezarmata dar patrula prin oras cu GP pentru mentinerea ordinii si linistii publice, armata in cazarmi si GP cam si-au facut de cap sub comanda unor ''sefi''cam nepriceputi si plini de ura.
#291688 (raspuns la: #291675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Colegi IPIC C.F. Buzau, sectia butelii. - de Ionita Costel la: 11/03/2011 20:41:16
Ma numesc Costel si am lucrat la IPIC CF Buzau, am participat la Revolutie alaturi de dumneavoastra cu maistrul Caldararu, cu domnul Goga Constantin, am primit PM prima data cu munitie putina dar ulterior am primit munitie indeajuns.
Am asigurat paza pe podul de la iesire din Buzau spre Braila cu persoanele de mai sus.
Nu am niciun act, nu am cum sa dovedesc, singura mea speranta este faptul ca am semnat de primire PM.
Doresc sa ma contactati daca puteti la nr tel 0726335850.Va multumesc!
#601736 (raspuns la: #291688) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 11/03/2011 21:19:45
Ia legătura urgent cu Moţoc sau cu Chiţibuş.
#601742 (raspuns la: #601736) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
daca s-a facut rivolutie si la buzau, - de Bucu la: 11/03/2011 21:23:51
ne-am dat dracului de gavroshi ce suntem.

auzisem ca si prin caracal s-a rasculat boboru furios. pe car, pesemne, ca boii fugisera deja de la fata locului ...
#601745 (raspuns la: #601742) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 11/03/2011 21:45:24
Da, daaaa... o fo' mare rivoluţie la Buzău. La podu' de pe drumu' de ieşire spre Brăila. Ierea indivizi cu PM-uri.

La Caracal o fo' şi mai şi. S-o găsit un depozit cu unşpe pachete dă ţigări BT, al uslaşilor. Plus doo compoturi d-ananas vietnameze. Aşa că lumea s-o revoltat şi o sărbătorit victoria. Or murit cu-acea ocazie opt găini ş-un porc, jertfiţi şi prăjiţi la bairamul revol'ţionar.
#601748 (raspuns la: #601745) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
stii, era interesant de observat un fenomen, - de Bucu la: 11/03/2011 22:07:36
prin unele orase (putine la numar, e drept) chiar suierau gloantele in noapte, ba chiar si ziua la amiaz'.

dar la tembelizor apareau tot felul de coduri postale mai linistite chiar decât cel al lui otto, cu gainile lui antiromane, si totusi se purta banderola tricolora la minut, ai fi zis ca era o revolutie de ... bidinea.

banuiesc ca partidul însusi a dat ordin sa se treaca la banderola, fara strigaturi,
îi astepta o era noua si ei stiau asta, erau deja pregatiti sa fie capitalisti de soi. si au fost....

pe otto trebuie sa-l recitesc, mi-au facut astia din buzau pofta, cu revolutia lor de tricouri tetra....sau aia erau chilotii?
#601752 (raspuns la: #601748) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 11/03/2011 22:30:58
Eşti foarte aproape.
Poi, dumnealor roşcovanii, acumulaseră sume mari de bani. Şi agoniseala asta n-avea nici o valoare la saltele şi prin beciuri. Ca să poată fi făcută o piscină, sau târguită o maşinuţă oarecare, trebuia loc de-ntors.
Da. Aşa cred şi eu, că tre'ia răsturnat caru' ca să poa' să pună-n valoare conţinutul buzunarelor şi să se bucure de bănet.
#601756 (raspuns la: #601752) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky, iata-l si pe otto :)) - de Bucu la: 11/03/2011 22:57:00
#601758 (raspuns la: #601756) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...