-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Gura de Rai


de unromanmicdetot la: 10/03/2008 11:17:49
rezumat: In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc * Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant
taguri: Diverse 
voteaza:
Gura de Rai


-- In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant


In 1999, un institut de cercetari particular din Bucuresti, angajat de o firma straina pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a gasit ceva care poate fi asimilat cu legendara "Gura de Rai". E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania .

In traditia populara romaneasca, Gura de Rai este un mediu intre cer si pamant cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca pozitionare geografica, Gura de Rai este situata pe un picior de munte si se deschide intr-o pajiste inalta sau un gol de munte. ....

Locul in care organismul nu oboseste

Acestor date li s-a adaugat insa si o imagine fizica, concreta, a unei "Guri de Rai", un loc cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, care are efecte terapeutice exceptionale asupra organismului uman. In 1999, Institutul particular de cercetare "Terra" a fost angajat de o firma romano-franceza sa studieze o zona din Bucegi, situata in apropierea Pesterii Ialomicioara. Societatea era interesata de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone si a oportunitatii de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialisti din mai multe domenii, in special fizicieni si geofizicieni. Cercetarile s-au facut cu aparatura de geodetectie.

Dupa mai multe zile de urcat si coborat pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stanica, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzational in preajma varfului Doamnei: ajuns intr-un anume loc, i-a disparut oboseala. "Ne-am speriat cand ne-a strigat alertat, nu stiam ce s-a intamplat. Evident ca am privit cu neincredere fenomenul, la inceput. In timp insa am constatat, pe propria noastra piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigatiile asupra acestui loc", spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

Primul stadiu al investigatiilor a constat in verificarea tuturor versantilor din zona. "Am constatat ca oricat ai urca, oricat de obosit ai fi dupa mers, in momentul in care ai ajuns in zona respectiva dispare oboseala, lucru care nu se manifesta pe alti versanti. Este vorba de o revigorare a functiilor fizico-chimice cu o rapiditate iesita din comun", declara Dumitru Stanica.

O anomalie geomagnetica atipica

A doua faza a constat in testarea medicala. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecarui subiect care urca panta cu "ciudatenii". Testele medicale au fost reluate si pe o alta culme din apropiere, cu o inaltime aproximativ similara. Rezultatele au condus catre o singura concluzie: in zona cu pricina, exclusiv, se intampla ceva deosebit. Nu numai ca ritmul cardiac isi revine uluitor de repede, desi urcusul se face pe o panta abrupta, dar oamenii in varsta care au fost supusi testelor au declarat o stare de bine general cand stau in acel loc.

S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferentiala, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot masura, printre altele, magnetismul Pamantului. Asa a fost depistata o anomalie magnetica atipica, pe o suprafata de aproximativ un kilometru patrat. "Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialistii din domeniu apar in rupturile de falii, in reflexii ale scoartei terestre sau in alte asemenea fenomene geologice care se inregistreaza intr-o forma atipica pe diagrame. Aici e vorba insa despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stanica, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a stiut sa-l interpreteze. In acel moment am facut legatura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp si care se manifesta printr-o emisie de radiatii patogene, inca ramase cu o origine necunoscuta", ne-a spus Vasile Rudan.

De la coltii dragonului la retelele malefice Hartmann

Problema zonelor geopatogene - sau a anomaliilor magnetice atipice malefice - a fost ridicata de Institutul "Terra" cu mai multi ani in urma. Un nod geopatogen inseamna un loc in care se manifesta fenomene de natura necunoscuta care sunt ostile vietii.

Trebuie mentionat insa ca existenta acestor zone "rele" este cunoscuta de societatea omeneasca de foarte mult timp.
....

Pornind de la aceeasi idee, in perioada interbelica, o serie de experiente dintr-un orasel din Elvetia au condus la teoria "Retelelor Hartmann". Doctorul Ernst Hartmann a observat ca soarecii aflati intr-o anumita incapere stateau grupati dupa directia liniilor si nodurilor unei retele invizibile. .... Conform teoriei Hartmann, interiorul scoartei terestre ascunde retele longitudinale si latitudinale malefice. Fenomenul se manifesta insa ca atare doar in nodurile de la intretaierea acestor retele.

Armata este interesata de subiect
...

"Ceea ce am gasit noi in Bucegi are o dispozitie geografica identica cu cea descrisa in folclor. In al doilea rand, stim acum ce si cum sa cautam. Pe diagrame, harti ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascutite, pe cand cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai multi ani am fost ocupati cu alte proiecte de cercetare si am suspendat investigatiile din Bucegi, dar intentionam sa reluam cercetarile si sa facem chiar o demonstratie publica. Apoi vom largi zona investigatiilor, deoarece avem semnale ca asemenea locuri deosebite se mai gasesc, cel putin in zona Masivului Retezat. Interesant este faptul ca din informatiile de pana acum rezulta ca fiecarei zone malefice trebuie sa ii corespunda, undeva in apropiere, o zona benefica, la o distanta de cel mult cateva sute de metri. Deocamdata nu vom divulga locatia exacta", spune Rudan.

...
Potrivit cercetatorului clujean, acest fenomen este recunoscut de peste 40 de ani, dar acum s-a incercat verificarea acestei teorii la o scara mai mare, cu mai multe persoane. Ideea a fost verificata pe teritoriul SUA, iar din 1998, prin proiectul psihologului Roger Nelson, s-a trecut la montarea de echipamente pe toate continentele. In prezent, proiectul este coordonat la Centrul PCG, desprins din Universitatea din Princeton . "Este clar ca lumea fizicii si cea a spiritului uman sunt legate, aceste experimente o dovedesc, dar inca nu putem sti cum se intampla aceasta", a mai spus Adrain Patrut.

Zonele geopatogene genereaza cancer

In Romania , aceste lucruri se studiaza inca de la sfarsitul anilor '80, adica de peste 20 de ani. Experientele romanesti au condus catre ideea ca zonele geopatogene sunt reale, focarele geopatogene emit radiatii de alta natura decat cele cunoscute, daunatoare organismelor vii, dar ca aceste focare nu sunt constituite in nodurile retelelor Hartmann, adica nu au o dispunere geometrica, regulata in structura scoartei. In urma experientelor din Romania , s-a tras concluzia ca un om care locuieste intr-o asemenea zona timp de zece luni este predispus, in faza incipienta, la insomnie, apoi apare starea de greata, cefaleea, disfunctii ale muschilor inimii, puls aritmic, fibrilatie, contractii musculare dese si intense. In ultima faza apare cancerul. Chirurgul Nicolae Constantinescu a identificat chiar familii intregi bolnave de cancer, ale caror locuinte au fost construite pe asemenea locuri geopatogene.

I. GOLEA

Dupa cum vedeti textul nu-mi apartine,l-am postat
cu titlu de informatie, dar mi-ar place sa-l comnetam, poate aveti stiinta si de altele la fel....
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (14):


romanasule - de thebrightside la: 11/03/2008 10:58:55
multamim de postare.
"gura de rai"... ce sentiment placut sa stii ca o samanta de imaginar e de fapt realitate. :)
#292159 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de zaraza sc la: 11/03/2008 11:32:08
proba
#292184 (raspuns la: #292159) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce nick ti-ai luat :) - de Intruder la: 11/03/2008 12:59:44
am auzit de anomaliile astea magnetice, am fost prin Bucegi si Retezat dar nu le-am simtit pe pielea mea.

tu le-ai trait?
#292198 (raspuns la: #292184) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si eu am fost prin Bucegi... - de unromanmicdetot la: 11/03/2008 14:28:31
mai mult pe platou, la Babele la Omul...m-am simtit intotdeauna foarte bine dar nu pot spune ca am remarcat fenomenul despre care se povesteste aici...am auzit despre el si din alte surse...si mai sunt si alte locuri in tara unde se intampla fenomene asemanatoare...undeva prin judetul Buzau..si langa Cluj pe dealul Feleacului...am primit articolul de mai sus de la un prieten pe mail si mi s-a parut foarte intersant, m-am gandit ca s-ar mai putea sa stie si altii ceva si atunci l-am postat aici.
#292259 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
romanasule - de om la: 11/03/2008 21:43:15 Modificat la: 11/03/2008 21:44:45
Interesanta copy/paste, dar tot vorbeste despre anomalii fara ca sa explice CE fel de anomalii!
Am inteles ca face bine organismului...dupa cum se stie (i) polii magnetici ai pamantului se schimba. Nu se schimba in grup, doar pe "bucatele magnetice" care migreaza (N spre S si viceversa). (ii) De asemenea, se vehiculeaza (nu stiu cat este demonstrat stiintific ca migratia magnetica) ca pozitia propice de odihna a organismului este cap N si picioare S. (iii) De asemenea, exista curente care cred ca anumite ionizari pot trata reumatismul si alte afectiuni prin reechilibrarea balantei ionice.
Din (i) + (ii) + (iii) as deduce ca poate fi o zona migrationala magnetica care este benefica organismului si poate produce (logic) niste perturbari anumitor instrumente de masura. Este pura speculatie, deoarece nu-mi pot da bine seama din ce ai postat. Poate pui alte copy/paste mai aprofundate ;)

Scurte puncte pe i pt:
-Asta cu "Retelele Hartmann" este veche si este pe TOT pamantul. Nu este un fenomen izolat!

-Doctorul Ernst Hartmann a observat ca soarecii aflati intr-o anumita incapere stateau grupati dupa directia liniilor si nodurilor unei retele invizibile. ....= se pare ca numai NODURILE sunt malefice si soarecii stateau dupa linii, dar nu pe noduri sau dupa directia .... nodurilor (ce aberatie ca sa spui ca punctul are o directie)

Repet, interesanta "gura de rai" dar mai multe detalii ajuta ;)
#292376 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
romanule mic, mic de tot ! - de alex andra la: 12/03/2008 06:27:15 Modificat la: 12/03/2008 06:33:36
Da, mai ! Romania e raiul pre pamant. Tot aici se afla si noul ierusalim si troia ! Si in noi sta speranta omenirii !:D
#292439 (raspuns la: #292376) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai sunt si alte lucruri - de Horia D la: 12/03/2008 07:13:22 Modificat la: 12/03/2008 07:14:12
care fac bine. De exemplu:
"Soarele si tenisu'
Intareste penisu'"

Nu se stie de ce, dar inca se cerceteaza.
#292440 (raspuns la: #292439) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de INSULA ALTUIA la: 12/03/2008 14:56:21
sau pamintul negru face piinea buna!!
#292591 (raspuns la: #292440) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
I.A. - de Horia D la: 12/03/2008 15:36:34
nu stiu ce face pamantul negru, dar stiu ca negrii pot canta si pot sa joace basketball:))
si cam atat:)
#292602 (raspuns la: #292591) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de INSULA ALTUIA la: 12/03/2008 15:41:32
aha dar aia o stii ca exista oameni care ma refer la femei (nici nu fierbe nici nu frige)e nasol sa faci umbra pamintului degeaba nu??

#292604 (raspuns la: #292602) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
I A - de Horia D la: 12/03/2008 15:49:28
oricum 95% facem umbra pamantului degeaba:))
Si eu cred ca ma numar printre ei:)
#292608 (raspuns la: #292604) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de INSULA ALTUIA la: 12/03/2008 15:59:28
Nu pot sa cred !!!asa ma exprim cind sunt intr-o pasa proasta asa ca mergem inainte!!!!!!!!!!!!!!!!!(buburuza)
#292616 (raspuns la: #292608) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dar despre zonele geopatogene ce ziceti? - de unromanmicdetot la: 13/03/2008 15:12:35
am auzit ca Bucurestiul se afla intr-o astfel de zona geopatogena...exista chiar si o harta a zonelor din bucuresti in care incidenta imbolnavirilor de cancer este mare...si corespund aceste zone cu puncte de intensa activitate magnetica
#292806 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
romanasule - de om la: 13/03/2008 15:29:11 Modificat la: 13/03/2008 15:32:55
nu este prea bine sa zici din auzite, fara probe! Asta fac raspandacii/tertzele :))

Pune tu harta aia si poate o sa se zica ;)
#292814 (raspuns la: #292806) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...