-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Filosofia Sexului actul 1


de radu_f la: 12/03/2008 19:48:45
rezumat: sex, filosofie, techno
voteaza:
Meditaţii...

Lecţia a fost o plăcere deşi am stat cam mult să o învăţ cum se pronunţă corect grupul „th”. Fata „se mişca bine”, prindea totul repede şi pentru nimic în lume nu înţelegeam de ce are atâtea necunoscute. M-am simţit şi prost când mi-a dat banii. Mama ei a ţinut morţiş să discute cu mine. M-am aşezat nu tocmai comod într-un fotoliu de piele enorm. Toată casa arăta bine, soţul ei era mahăr, iar fata lui îi zicea „rechinul”. Priveam rafturile impecabile ale bibliotecii şi mă gândeam că aş putea inventa o nouă meserie: cititor în cărţi, în cotoare de cărţi, mai exact. Ar fi o ştiinţă exactă, un fel de psihologie. Mă uit la cum sunt aşezate; îmi dau seama dacă sunt citite; dacă sunt colecţii întregi; şi dau verdicte destul de categorice: multe cărţi de dragoste siropoase: femeie proastă; cărţi poliţiste în exces: bărbat imatur; volume de artă şi cărţi îmbrăcate în piele mirosind puternic a Pronto-antipraf: snob. Cam asta vedeam aici. Erau multe cărţi pe care nu le găseai în librării pe vremea lui Ceauşescu, pe care mi le-am dorit mult în anii de facultate şi pe care şefii de sală şi gestionarii la gostat le cumpărau pe sub mână pentru că arătau bine în bibliotecă. „Istoria literaturii române vechi” de Cartojan nu părea atinsă.
- Remarcabilă colecţie, doamnă X. Am început timid o conversaţie...
- Şi unde spuneaţi că predaţi ? Hait! Nu spusesem, pentru că nu predam nicăieri. Asta dă prost. Aşa că mi-am luat o înfăţişare blazată şi am trântit-o: Lucrez la radio şi predau engleză din pasiune. Nu lucrez cu oricine, aleg numai copii dotaţi... A roşit de plăcere, înfăţişarea severă a dispărut şi s-a aşezat picior peste picior dezvelind câte ceva din calităţile sufleteşti care au făcut-o soţie de „şmecher”:
- Domnule Constantinescu...
- Radu, o corectez eu prietenos...
- Maria este fata mea dintr-o căsătorie anterioară. E dificil pentru ea să crească cu un tată vitreg, chiar dacă soţul meu îi face orice poftă. Ştiţi, el este un om de afaceri foarte ocupat, nu vine pe acasă zile şi nopţi la rând, nici pentru mine nu este uşor...
Nu puteam rata ocazia de a mă simţi egalul lui X, cel cu fabrică de mezeluri şi limuzină aşa că m-am oferit să o învăţ şi pe mamă cum se pronunţă corect grupul de consoane „th”, cu limba între dinţi – opţional ai tăi. Vroiam să fiu un X mai mic. Un x.
Pentru bărbaţi sexul are ceva în comun cu războiul. Mă simţeam Peneş Curcanul pe redută. Reduta se împotrivea molatic, atât cât să „dea bine” şi să creeze impresia că eu profit de lipsa lui X-Paşa cel Groaznic. Din studenţie nu mai încercasem sentimentul acesta de dorinţă amestecată cu teamă: mă şi vedeam imobilizat de doi body-guarzi imenşi şi hăcuit ca nefericitul din „Dulcea pasăre a tinereţii”. Fata era undeva în apartamentul imens, dar nu atât de mare încât ţipetele să nu se audă. Vorba lui Kundera, mă încerca „litost” – un fel de jenă combinată cu dorinţa de a face un rău care să te facă să pari mai puţin fraier. Am început să o lovesc, să o muşc..., normal că asta a sporit plăcerea ei. Şi litost-ul meu.
Nu mă mai simţeam deloc cuceritorul ci, după cum se mişca mama elevei, mă gândeam total debusolat câte asemenea „sedinţe” mai făcuse. Cu profesorii de tenis, pian sau bune maniere. Gânditul în timpul sexului dăunează fermităţii. Nu-l recomand chiar deloc. Ce recomand totuşi e gânditul înainte. Dar pentru asta era deja prea târziu.
Când fata a intrat în cameră cu o carafă aburită plină cu apă de la frigider am încremenit amândoi, în poziţia stupidă a condamnaţilor la moarte, faţă-n faţă cu plutonul, când răsună comanda: Foc!
În cazul nostru comanda ar fi fost: Apă!
A aruncat-o toată pe noi de parcă am fi fost nişte canişi cretini pe care băţul nu-i poate convinge să stea cuminţi în perioada de călduri, apoi a ieşit fără nici un cuvânt. De la apa rece am simţit cum mă apucă un fel de lumbago... Sunt momente în care, dacă ai un strop de demnitate, te sinucizi.

Dacă totuşi n-o faci în timp util, întocmai ca o supă, sentimentul se răceşte. Rămâne numai un gând de revanşă, combinat cu jena că te-a văzut, de acolo din ceruri, prin mai multe straturi de beton şi covoare persane, Doamne-Doammne şi – Doamne fereşte! – mama ta sau altă rudă moartă de curând.
Revanşa pe care ţi-o doreşti nu se centrează corect. Ai greşit în plan sentimental? – sentimentul de revanşă vrea casă şi maşină 4X4; ai dat-o în bară la serviciu? – vrei pe cineva care să te iubească; ai greşit cu ambele? – te apucă un chef nebun să faci pace cu Dumnezeu.
Eu vroiam bani. Mulţi.
Din meditaţii era clar că n-o să-i fac niciodată. Dar, dacă aş avea o idee bună de tot? (iar încep!) Tramvaiul continuă să mă legene ca un lift pe orizontală şi mai e mult până la etajul casei mele. O bere mi se prelinge încet din ochi în picioare. Mă văd deodată într-o limuzină enormă cât tramvaiul. Probabil din cauză că nu am fost niciodată într-o limuzină, îmi imaginez şoferul ca pe un vatman şi scaunele de piele dispuse ca-n tramvai. Din loc în loc, în limuzina mea sunt bare de care să te ţii, aparate de taxat şi abţibilduri lipite pe canapele. Pe locul din faţa mea, în lemnul de cedru iranian, cineva a scrijelit familiarul „Muie Steaua!”. Din când în când limuzina opreşte în staţii. Businessmani cu paporniţe, duhnind a Hugo Boss şi a ceapă îmi fac prieteneşte cu mâna. Sunt cineva. Am tot ce poate un om să dorească.
La prima staţie urcă doi hoţi în costume Giorgio Armani. Oamenii de afaceri cu genţi de voiaj din piele de crocodil se fac că nu observă cum cei doi le golesc buzunarele cerându-şi mereu scuze. O precupeaţă scoate un lingou din traistă, îi rupe un colţ şi-i spune micului cerşetor apărut ca din pământ: Zi bogdaproste! Acesta refuză puţin jenat şi-l aruncă la câine.
Deja a început să se aglomereze. Oamenii se înjură cu demnitate şi îşi adresează îndemnuri de genul: „Ia-ţi, bă, maşină mică” sau „Mai sus de la scară”. Nimeni nu transpiră, pentru că aerul condiţionat funcţionează perfect. Toate sistemele au comandă vocală: „Fiţi vă rog amabil şi deschideţi geamul”; „e curent în spate”; „nu deschideţi uşa şi la stop?”.
Toţi colegii mei, intelectualii, au coborât normal. Eu m-am trezit azvârlit din elegantul autovehicul ca-n filmele cu mafia. Probabil, pentru un plus de adrenalină.


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (23):


asta-i tot moca? - de Intruder la: 13/03/2008 11:35:15
nu citesc pana nu spui...mi-e frica sa nu ma pui la plata, la urma!
#292750 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrusule - de thebrightside la: 13/03/2008 11:45:11
niet, ti-o memorat IPul cand ai dat clicuiescu si iti trimete factura pe mail! :D
#292757 (raspuns la: #292750) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
radu_f - de zaraza sc la: 13/03/2008 11:58:00
Amuzant, foarte bine scris din punctul meu de vedere.
Atat de verde, incat te las pe tine sa alegi nuanta!

#292762 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de thebrightside la: 13/03/2008 12:07:03
una mica cu mama in timp ce brandnewenglishspeaker e la cateva camere distanta e asa de putin plauzibil.

mi-a placut in schimb finalul din limo-tramvai.

deocamdata rosu.
#292765 (raspuns la: #292762) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))))) radu "mamii" - de thebrightside la: 13/03/2008 12:12:19 Modificat la: 13/03/2008 12:13:12
acum imi dau seama ca te-am vazut duminica la emisiunea lu' tabara... pentru vreo cateva minute, am prins doar finalul.

ce sa spun... succese maxime!
pe mine ma convinsesei cu preludiul, insa deocamdata m-ai cam pierdut de cumparator.

#292769 (raspuns la: #292765) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Brightie - de zaraza sc la: 13/03/2008 12:47:54
De unde ai tras concluzia ca era una mica? Era suficient sa il gaseasca doar cu mana pe ea. Restul era in imaginatia personajului.

#292774 (raspuns la: #292765) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de thebrightside la: 13/03/2008 12:50:46
n-o lua ad literam, alta e ideea, respectiv "fortarea" intamplarii intr-un timp nepotrivit.
#292776 (raspuns la: #292774) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Brightie - de zaraza sc la: 13/03/2008 13:08:56
Hmm...Eu am alta parere.

#292779 (raspuns la: #292776) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de thebrightside la: 13/03/2008 13:16:28
i-o tara libera, nu? :)
slava celor ce nu mai sunt pentru asta.
#292782 (raspuns la: #292779) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bravo! - de queenmary la: 13/03/2008 13:25:43
felicitari! mi-a placut mult! astept si altele!
#292784 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de unde am tras concluzia - de thebrightside la: 13/03/2008 13:42:57 Modificat la: 13/03/2008 13:44:11
"Am început să o lovesc, să o muşc... normal că asta a sporit plăcerea ei ..... după cum se mişca mama elevei, mă gândeam total debusolat câte asemenea „sedinţe” mai făcuse. Cu profesorii de tenis, pian sau bune maniere. Gânditul în timpul sexului dăunează fermităţii. Nu-l recomand chiar deloc. Ce recomand totuşi e gânditul înainte. Dar pentru asta era deja prea târziu."

ce zici, erau la introducere sau la desfasurarea actiunii? :D
#292786 (raspuns la: #292774) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Brightie - de zaraza sc la: 13/03/2008 13:52:22
Anumite inadvertente imi sugereaza ca actiunea se desfasoara pe mai multe planuri. De exemplu tipa ţipă, dar fata vine totusi senina cu apa.

Cred ca sublinierile pot fi luate din amintirea/imaginatia personajului.

#292790 (raspuns la: #292786) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de lafemme la: 13/03/2008 15:59:57
nu-i rau... dar parca nu mi-a starnit vreun quelque chose... e buna pe alocuri... recunosc... genul de poveste de citit in tren... cand n-ai nimic de facut.

anyways... green.. brrrmmm, brrrm
#292818 (raspuns la: #292790) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mi-a placut - de zaraza la: 13/03/2008 17:27:58
cel mai mult mi-a placut finalul, tramvaiul - limuzina. astept continuarea :)

zaraza
#292833 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si mie imi place - de Honey in the Sunshine la: 13/03/2008 18:06:47
are umor si originalitate berechet, astept actul 2.
#292844 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza, Honey - de Intruder la: 13/03/2008 18:19:48
m-ati facut curios, trebuie sa-l pun la bookmarkuri sa citesc si eu. :)
#292852 (raspuns la: #292844) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Italia la: 13/03/2008 20:14:24
Mi a placut.Am extras ideea de cititor in carti,in cotoare de carti...Pentru mine e o manie.Scrii inteligent.Astept continuarea.
#292883 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
radu_f - de tuxedo la: 15/03/2008 09:03:53
Chiar bun textul.imi pare scris f. bine.
Astept si altele din serie.
good job
#293267 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intrebare serioasa foc: - de Sancho Panza la: 15/03/2008 09:39:45
de unde iti pot cumpara cartea?
#293272 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Diverta, Carturesti, NOI - de radu_f la: 15/03/2008 21:37:35
Librariile in care se mai gasea Filosofia Sexului. Se vinde foarte bine. Ceea ce nu e, recunosc, un indiciu pentru aprecierea valorii. Detalii si pe site-ul dedicat al cartii www.filosofiasexului.ro

#293421 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ok - de Sancho Panza la: 16/03/2008 00:30:40
am aruncat-o in cos, mulumesc.
#293471 (raspuns la: #293421) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
radu f. - de irma la: 16/03/2008 19:02:13
scriitura nu-i rea.
stii ce? o sa-ti cumpar cartea. si asta pentru curajul de a ti-o sustine pe acest forum.
#293651 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hahah - de Maresal213 la: 17/06/2013 18:19:11
https://www.facebook.com/pages/Porn-Agecom/467719393310061 mmai bine vizualizati niste tate.ce tot atata?
#645845 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...