-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

300 de pahare (III)


de u incercare la: 13/03/2008 10:54:34
rezumat: cazona
voteaza:
Trei sute de pahare (III)

...paharul uşor de manevrat, paharul prudenţei, paharul cu mănuşi şi tirbuşon, paharul pentru picnic, paharul povară, paharul instructiv, paharul sănătos, paharul alterării, paharul însoţirii, paharul tăinuirii, paharul termos, paharul publicului cititor.

Seara, epuizat nervos după o zi dedicată acestui unic român am hotărît să mai trec o dată pe strada Muzeului Militar, aşa cum criminalul este tentat să se-ntoarcă la locul crimei. Mai marii neamului erau vag luminaţi de nişte reflectoare cam chioare, iar curtea era păzită de militari în termen care fie cereau cîte o ţigară, fie chicoteau la trecerea fiecăruia pe-acolo. Restul străzii era adîncit într-un întuneric suspect şi ademenitor. Îndreptîndu-mă spre capătul celălalt, spre rîul Dîmboviţa, am început să deosebesc ochii strălucitori ai peştilor care-mi ofereau cîte una sau mai multe fetiţe, de altfel destul de ieftine. M-a cuprins o teamă explicabilă, deodată cu fierbiţeala care începuse să iradieze din plexul solar către extremităţi. Tremuram tot, la fiecare zgomot, la fiecare glas sau fluierat încurajator. În cele din urmă am intrat într-un gang şi mi s-a repartizat o rusoaică, culmea zilei. Urcînd treptele unei clădiri cu etaj din fundul acelei curţi m-am gîndit din nou la marea prietenie româno-sovietică, la capsula aia semănînd cu burta unei gravide din care vor ieşi doi gemeni: Dumitru şi Leonid. Şi cum rusoaica mea le va pune celor doi un al doilea nume, numele meu. Doru. Aşa cum se-ntîmplase şi cu mine. Şi înainte de a deschide uşa, mi-am adus aminte – ce chestie! – că Dumitru Prunariu chiar avea un al doilea nume, Dorin, care practic era cam acelaşi lucru cu Doru. Pe rusoaica repartizată o chema Sonia. Apoi am rebotezat-o, i-am spus pe româneşte Maica Rusia şi mi-am văzut în continuare de treaba pentru care mă aflam acolo. Din păcate, din ce a urmat n-am reuşit să înţeleg mare lucru. Apoi, o nouă noapte românească, neagră, adîncă, valahă.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


al 301-lea pahar, - de Intruder la: 13/03/2008 17:26:30
paharul cu turle de biserici rusesti si val de Dunare...ma-nclin, esteule!
#292832 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gata - de lafemme la: 13/03/2008 18:28:01
frumoasa mai... ca o redescoperire... tot lup singuratic imi pari... reusesti mereu sa ne surprinzi
#292854 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ps - de lafemme la: 13/03/2008 18:29:33
mi-a placut desenul... si m-a inspaimantat in acelasi timp
#292856 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cu siguranta - de u incercare la: 13/03/2008 22:46:53
mai incapeau in mintea oricarui cosmonaut si-n mintea locotenentului pahare pina la 1001, dar atunci cu siguranta ca multi cititori ar fi zis PAS. oricum, vazind insiruirea de pahare poti sari peste multe dintre ele. fiecare se lasa sedus daca vrea de tipurile de inchinari sau betii, ori poate ocoli, fenta asa cum a facut-o locotenentuln in episodul numit "vraja marii", pe care l/am postat la un moment dat. exista legaturi intre texte. se vor vedea cind vor aparea si copertile. pina atunci ridic si eu al 302-lea. al intoarcerii. pare-mi-se ca asa ceva n-am pomenit in text.
#292914 (raspuns la: #292832) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
femme - de u incercare la: 13/03/2008 22:53:56
ai sa rizi, dar, apropo de lupul singuratic, ca emblema, va aparea si el undeva in partea a doua a cartii. deocamdata s-o termin pe prima, asta din care va tot trimit spre delectare, si care sper ca exista.
cit despre desen... eu i-am mai dat ceva viata. schema de la muzeu era atit de rece, atit de comunista, laolalta cu vitrina in care stateau trusele celor doi eroi, de parca ar fi pornit la injectat vaci. ai fi zis ca sint truse de veterinari. e drept, si timpul actioneaza asupra obiectelor. si pe urma muzeografii lu' peste de la Muzeul Militar intretin atmosfera aia stranie incit obiectele alea puse in relatie, in marea hala, rezoneaza cum nu se poate mai potrivit. rezulta o instalatie ca de Casa Pionierilor super-dotata. cit despre muzeul propriu-zis, cu istoria militara a Romaniei, e deplorabil. nu mai spun re sala Revolutiei. merita vazut.
mi-am zis ca o sa fac citeva excursii din-astea pe la muzeele din Bucuresti. oricum, abia astept sa merg la muzeul Institutului Medico-Legal. este acolo un obiect de patrimoniu...
#292915 (raspuns la: #292856) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...