Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

ENEAGRAMA


de Areal la: 17/03/2008 11:20:12
rezumat: parabola
taguri: credinta Diverse 
voteaza:
A fost odata un fierar care fusese acuzat pe nedrept si care se afla inchis acum intr-o temnita adanca si intunecoasa. Dupa un timp, sotia sa, care il iubea foarte mult, a mers la rege si l-a rugat sa o lase sa ii duca macar un covoras pe care sa-si poata face cele cinci rugaciuni zilnice. Regele a considerat fireasca cererea femeii si a lasat-o sa ii duca sotului ei covorasul. Prizonierul a fost si el foarte bucuros pentru darul primit si in fiecare zi, plin de recunostinta isi facea rugaciunile pe covoras.
Dupa cativa ani, barbatul a evadat.
Cand oamenii l-au intrebat cum a reusit, el le-a povestit ca au fost ani de zile in care se prosternase si il rugase pe Dumnezeu sa-l scape din inchisoare. Si la un moment dat a inceput sa vada ceea ce era atat de evident si care se aflase tot timpul sub nasul lui. A vazut ca sotia sa tesuse in covoras modelul incuietorii care il tinea inchis.
Avea acum toate informatiile sa poata evada si a inceput sa se imprieteneasca cu paznicii. I-a convins ca si ei ar avea o viata mai buna daca s-ar uni si ar pleca cu totii din inchisoare. Acestia au fost de acord cu el, pentru ca isi dadusera si ei seama ca, desi erau gardieni, erau la randul lor inchisi in inchisoare. Si ei doreau sa scape, dar nu stiau cum.
Asa ca fierarul si garzile sale au facut urmatorul plan: paznicii urmau sa ii aduca bucati de metal, iar el urma sa mestereasca diverse lucruri pe care ei sa le vanda in targ. Astfel vor aduna tot ceea ce era necesar evadarii iar din cea mai puternica bucata de metal el urma sa mestereasca o cheie.
Intr-o noapte, cand totul fusese pregatit, fierarul si paznicii sai au reusit sa descuie poarta inchisorii. Au iesit in sfarsit afara, in racoarea noptii unde ii astepta iubitoarea sa sotie.
A lasat in celula covorasul de rugaciune, pentru ca orice prizonier care va fi suficient de inteligent sa vada modelul incuietorii si sa poata evada.
Astfel, fierarul si-a regasit sotia. Fostii sai gardieni i-au devenit prieteni si toti au trait intr-o deplina armonie. Iubirea si indemanarea au castigat.
Aceasta invatatura traditionala sufita a lui Idries Shah simbolizeaza studiul Eneagramei: incuietoarea este personalitatea noastra, covorasul de rugaciune este Eneagrama, iar cheia este munca pe care o avem de facut cu noi insine. Observati ca desi sotia este cea care ii aduce covorasul, fierarul trebuie sa creeze ceva folositor pentru garzile sale ca sa poata face rost de unelte.
El nu poate scapa singur si nici pe degeaba. Mai mult, tot timpul cat el s-a rugat pentru eliberarea sa, mijloacele ii erau la propriu ”sub nasul lui”, desi el nu vedea modelul si nici nu intelegea semnificatia lui. Intr-o zi el s-a trezit, a vazut modelul si astfel a reusit sa devina liber.

Morala povestii este clara: fiecare dintre noi se afla in inchisoare. Trebuie doar sa ne trezim si sa „citim” modelul incuietorii pentru ca sa putem deveni liberi.

Fragment din cartea Intelepciunea Eneagramei, de Don Richardo Riso si Russ Hudson. Traducerea si adaptarea Gabriela Marin, Professional Member of International Enneagram Association. Carte in curs de aparitie la editura MIX.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

subiecte similare:

comentarii (70):


*** - de Intruder la: 17/03/2008 13:58:13
ei, e bine cu netu asta! eu ii citisem numai pe Fratii Grimm.
#293829 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Areal - de zaraza sc la: 17/03/2008 14:20:13
Frumos, le-am trimis prietenilor!

#293833 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 17/03/2008 14:54:15
am mai vazut din astea. truisme ieftine si superficiale. pentru retardati.
informatie frontala care nu zgandare de loc materia cenusie.
comparativ cu basmele fratilor grimm e ca tembeliziunea fata de o carte buna.
#293845 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 17/03/2008 14:56:16
Ratotă. Cu apendicele că ouăle-s clocite rău!
#293850 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Io nu inteleg un lucru: - de alex andra la: 17/03/2008 15:09:38
De ce va mai osteniti ?:O)
#293870 (raspuns la: #293850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alexule - de Intruder la: 17/03/2008 15:14:15
cum de ce? reclama e sufletul comertului, citeste sfarsitul!
#293877 (raspuns la: #293870) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 17/03/2008 15:17:01 Modificat la: 17/03/2008 15:18:12
era pe vremuri o sceneta a lui mircea crisan despre striptiz. zicea el ca nu e bun pentru copii ca pot invata gresit: stripteza isi scosese chilotii inaintea manusilor.
asa si cu povestile astea, cica cu subinteles: niste copii, mai ajung si de astia pe cafenea, le-ar putea privi ca adevarata intelepciune...
#293883 (raspuns la: #293870) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex andra :) - de picky la: 17/03/2008 15:19:57
Da' ce? Vreai să se sinucideze cu ciuboţica cucuiului?
#293887 (raspuns la: #293870) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 17/03/2008 15:20:22
nu obisnuiesc sa incep cu sfarsitul si n-am rezistat pana la urma...
#293888 (raspuns la: #293877) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky, una speciala pentru tine!!!!!!!!!! - de Areal la: 17/03/2008 15:21:37

Arca lui Noe - O povestire moderna


Domnul a spus lui Noe: "Peste sase luni am sa fac sa ploua peste întregul pamant pana cand toti cei rai vor fi înnecati de ape. As vrea însa sa salvez cativa oameni si cate o pereche din fiecare soi de animale de pe pamant. Iti poruncesc sa construiesti o corabie!" Printr-un tuiger de lumina Noe a primit toate plansele si speciticatiile proiectului ambarcatiunii.
"Bine!", a zis Noe, tremurand înca de frica tinand plansele în mana.
"Sase luni si va începe ploaia", a tunat din nou vocea Domnului. "Ar fi bine sa te apuci de lucru".
Cele sase luni trecura repede.
Norii au început sa se îngramadeasca la orizont si primele picaturi de ploaie au si început sa cada. Domnul a vazut cum Noe statea în curte plangand.
Nici urma de arca.
"Noe!" a strigat Domnul. "Unde este arca?" Un fulger cazu langa picioarele lui Noe, pentru a sublinia seriozitatea întrebarii.
"Doamne, Te rog sa ma lerti", se ruga Noe. "Am facut tot ce am stiut, dar am avut mari probleme. In primul rand mi-a trebuit o autorizatie de constructie pentru corabie si planuri care sa respecte codurile locale. Asa ca a trebuit sa angajez un inginer ca sa-mi refaca întregul proiect. Apoi, am intrat într-o adevarata batalie cu autoritatile înjurul subiectului instalatiei de stingere a incendiilor. Apoi, vecinii s-au plans ca violam regulile arhitecturale ale orasului construind o corabie în curtea casei, asa ca mi-a trebuit o dispensa din partea comisiei de arhitectura, a orasului.
Am dat apoi de o alta problema cu aprovizionarea lemnului pentru corabie, pentru ca lemnul indicat de proiect provenea din copaci interzisi sa fie taiati, pentru a nu distruge ultimele bufaite patate, specie pe cale de disparitie. Dulgherii au format un sindicat si au început o greva. A trebuit sa port interminabile negocieri cu Comisia Nationala a Fortelor de Munca si Sindicate pana ce au pus mana pe ferestrau si ciocan. Avem acum abia 16 dulgheri angajati.
Am început sa adun animalele, dar am dat peste un grup ce lupta pentru drepturile animalelor. Obiectia lor principala era ca voiam sa salvez numai cate o pereche din fiecare soi.
Apoi am dat de necazuri cu comisia protectiei mediului înconjurator, care îmi cerea sa completez o declaratie asupra impactului potopului planificat de Tine Doamne asupra mediului înconjurator. Inginerii lor îmi cereau o harta cu aria de extindere a zonei inundabile. Le-am trimis un glob.
Sa nu-ti mai spun Doamne de cei de la taxe. Au vrut sa ma aresteze ca intentionam sa evit plata taxelor plecand din tara cu corabia. Chiar acum am primit o scrisoare de la ei prin care îmi cer o suma enorma de platit.
"Nu cred Doamne ca voi putea termina arca în urmatorui an", se vaita bietul Noe.
Cerul începu sa se însenineze brusc. Soarele straiuci din nou pe bolta. Un curcubeu se arcui peste întinderea orizontului. Noe se uita uimit si zambi. "Vrei sa spui, Doamne, ca n-ai sa distrugi pamantul?"
"Ai gresit Noe! Fiind Domnul întregului Univers am unele avantaje. Voi distruge întregul pamant, cu ceva mult mai rau decat potopul. Ceva inventat însusi de om."
"Cu ce Doamne?", a întrebat Noe uimit.
Dupa o lunga pauza, Domnul a spus;
"Cu guvernul".
#293889 (raspuns la: #293850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Donq. - de picky la: 17/03/2008 15:21:46
Protestez!!! Nu copiii! Copilele-s cireaşa, tortul nici că mai contează.
#293890 (raspuns la: #293883) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruz - de alex andra la: 17/03/2008 15:22:37
Tu crezi ca io am vreme de pierdut ? Si daca as avea, as pierde-o cu d'astea? Neneneneneneneeeee ! Cata vreme mai exista o Sandra Brown... Hehe, ce stii tu !
#293891 (raspuns la: #293877) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Alexa - de andre_ la: 17/03/2008 15:23:34
Si io care te credeam citind din Pavel Corut si Sidney Sheldon
#293893 (raspuns la: #293891) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fuchsu - de alex andra la: 17/03/2008 15:23:35
Care cucui ? Ala al intelepciunii ?:D
#293894 (raspuns la: #293887) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquijote, si una pentru tine!!!!!!!!!! - de Areal la: 17/03/2008 15:29:23
Ispita
Un scriitor american a publicat o "Autobiografie în cinci capitole scurte". O reproducem:
Capitolul I
Ma plimb pe strada.
In mijlocul trotuarului este o groapa adanca.
Cad în ea.
Sunt pierdut... Sunt neputincios.
Nu e greseala mea.
Imi va trebui mult ca sa pot iesi afara din ea.
Capitolul II
Ma plimb pe aceeasi strada.
In mijlocul trotuarului este o groapa adanca.
Ma fac ca n-o vad.
Cad în ea din nou.
Nu-mi vine sa cred ca ma aflu din nou în acelasi loc, dar nu e vina mea.
Imi va trebui înca mult timp ca sa ies afara.
Capitolul III
Ma plimb pe aceeasi strada. In mijlocul trotuarului este o groapa adanca. 0 vad ca este acolo.
Cu toate acestea cad în ea... este un obicei deja. Ochii îmi sunt deschisi. Stiu unde ma aflu. Este greseala mea. Ies afara imediat.
Capltolul IV
Ma plimb pe aceeasi strada.
In mijlocul trotuarului este o groapa adanca.
O ocolesc.
Capitolul V
Ma plimb pe alta strada.
#293909 (raspuns la: #293845) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder, una si pentru tine!!!!!!!!! - de Areal la: 17/03/2008 15:30:22
Crestini sanatosi
Doi crestini care au trait o viata buna au murit si au ajuns în cer. In timp ce se plimbau, minunandu-se de frumusetile de negrait ale Paradisului, unul din ei a spus: "Extraordinar! N-am putut sa banuiesc macar cat de frumos si de bine e aici!"
"Da, zise celalalt. Gandeste-te numai ca daca nu mancam atatea vitamine si fulgi de cereale eram cel putin cu zece ani mai devreme aici."
#293913 (raspuns la: #293829) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex andra, una si pentru tine!!!!!!!!!!!!!!! - de Areal la: 17/03/2008 15:31:10
Arca lui Noe
Tot ce trebuie sa ştiu despre viaţa am învaţat de laArca lui Noe
Unu : Nu pierde barca.
Doi : Aminteşte-ţi ca toţi suntem în aceeaşi barca.
Trei : Fa-ţi planuri în avans. Nu ploua când Noe şi-a construit arca.
Patru : Fii pregatit. Când vei avea 100 de ani , e posibil ca cineva sa-ţi ceara sa faci ceva cu adevarat important.
Cinci : Nu asculta criticile ; mergi înainte cu treaba care trebuie facuta.
Sase : Construieşte-ţi viitorul pe premise înalte.
Sapte : De dragul siguranţei , calatoreşte în pereche.
Opt : Viteza nu e totdeauna un avantaj. Serpii erau pe arca împreuna cu gheparzii.
Noua : Când eşti stresat , pluteşte pe apa o perioada.
Zece : Aminteşte-ţi , Arca a fost construita de amatori ; Titanicul de profesionişti.
Poate este doar o gluma, dar cred ca ascunde multe adevaruri spirituale.
#293914 (raspuns la: #293870) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
andre, una si pentru tine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - de Areal la: 17/03/2008 15:32:12
Papa în cer
Dupa ce papa a murit a fost salutat de Sfantul Petru la portile Raiului. Dupa putina orientare l-a întebat pe pontif ce ar vrea sa faca. Papa a spus ca tare i-ar placea sa studieze textele originale dupa care s-a scris Sfanta Scriptura. A fost condus la biblioteca unde putea citi dupa placul inimii sale.
La cateva ore, Sfantul Petru a devenit curios sa stie ce-i cu strigatele care rasunau din biblioteca. "Este un R în acest cuvant!" A plecat spre biblioteca sa vada care era problema, cand a auzit din nou pe papa strigand: "Este E si nu I!" Sfantul Petru a alergat spre biblioteca, unde l-a salutat pe papa, care statea în picioare tinand scrierile sacre in maini. L-a întrebat care-i problema, "Aici spune ''celebrat'' si nu ''celibat'' cum am stiut noi", a spus papa cu tristete.
#293917 (raspuns la: #293893) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de andre_ la: 17/03/2008 15:34:54
Deci 'ie' in grup
#293924 (raspuns la: #293917) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 17/03/2008 15:49:05
Just. Că Pepelea avu' cui.
#293950 (raspuns la: #293894) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Trombonist major! - de picky la: 17/03/2008 15:52:45
Ceva cu aport de la mansarda lu' Buzoianu Arpagic, n-ai?
#293954 (raspuns la: #293889) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de Areal la: 17/03/2008 15:56:53
Citeste AMINTIRILE, ca sa nu cumva sa le scapi!
#293959 (raspuns la: #293954) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dragă tomnu' Gelsomino - de picky la: 17/03/2008 16:06:24
Citit. Sunt jalnice şi pline de minciunele şi minciunoaie. Idem şi bazaconiile tromboniste cu Revoluţia, Irakul, gabrielisme ieftine şi contrafăcute. Eşti un personaj tare rizibil, la propriu. Mustrările de conştiinţă nu se spala în zeama de minciună!!! Iar epoleţii şi roşul ochilor, veste tristă, sunt pe viaţă adjudecate, nu se duc cu "Pur"!!!
#293970 (raspuns la: #293959) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky, daca tu spui - de Areal la: 17/03/2008 16:44:34
ca sunt mincinoase, inseamna ca am imaginatie!
Cand le-am scris nu m-am gandit la mustrari de constiinta, de fapt, am mai spus cuiva, nu avem dreptul sa judecam pe nimeni, este UNUL singur care ne va judeca pe toti, cand va fi cazul, sa nu-ti faci probleme ca vei scapa!
#294009 (raspuns la: #293970) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 17/03/2008 16:58:12
si daca publici povestioare fara sare si fara piper despre el crezi ca o sa inchida vreun ochi la judecata cea mare?
ma indoiesc. chiar daca ar exista, judecata ar fi dreapta ca el ar sti sa deosebeasca care-s doar lingai, asa ca nu merita osteneala...
#294014 (raspuns la: #293970) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 17/03/2008 17:17:22
Eroare!
Am tot dreptul să judec şi să te judec! Ascunderea după Judecata de Apoi e facilă şi falsă. Trebuie să fii judecat şi chiar dacă scapi fără a plăti, tot vinovat te numeşti. Iar cabotinismul şi poleiala cu minciuni te afundă mai tare-n ticăloşia devenită o a doua natură.
#294021 (raspuns la: #294009) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 17/03/2008 17:40:38
Avea acum toate informatiile sa poata evada si a inceput sa se imprieteneasca cu paznicii. I-a convins ca si ei ar avea o viata mai buna daca s-ar uni si ar pleca cu totii din inchisoare. Acestia au fost de acord cu el, pentru ca isi dadusera si ei seama ca, desi erau gardieni, erau la randul lor inchisi in inchisoare. Si ei doreau sa scape, dar nu stiau cum.

- maaaamiii, da' gardienii nu se duceau si ei acasa, dupa 8 ore de lucru, ca toata lumea?
- ba da, puiu, dar probabil erau foarte prost platiti, iar nenea detinutul era un interlop care le-o promis niste bani.
#294038 (raspuns la: #294021) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Areal - de maan la: 17/03/2008 17:43:53
nu avem dreptul sa judecam pe nimeni

inc-o data: EROARE!
daca nu ne judecam unii pe altii, inseamna ca nu comunicam.
ar fi altceva daca ne-am condamna...
#294040 (raspuns la: #294009) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky, - de Areal la: 17/03/2008 18:08:33
ai tu toate dosarele de la CNSAS? Este cumva si al tau pe acolo?
Ca prea esti vehement intr-o
argumentatie nefodata decat pe presupuneri!
Cel mai usor pentru tine este de a azvarli cu noroi si nu te dezminti!
Insa, iti spun a nu stiu cata oara, mai revizuieste-ti postarile, ca se pare ca pauza asta de pe Cafenea, te-a inrait si mai mult, si , daca tot citesti tu printre randuri, iti spun incaodata sa prezinti aici, pe Cefenea( daca ai asa ceva) dovezi ale activitatii mele in cadrul Securitatii, altfel se pot coase la dosar si calomniile!
#294045 (raspuns la: #294021) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky, - de Areal la: 17/03/2008 18:38:25
iti zici tu in sinea ta, ia sa fac eu un sac de box din asta, in aplauzele userilor!
Eu m-am cam saturat de astfel de atitudine a ta, tie nu ti-e sila sa tot inveninezi pe toti in replicile tale, pe care unii le cosidera spirituale?
Traind intr-o ura perpetua, nu faci altceva decat sa ajungi sa te urasti si pe tine insuti!
Si atunci chiar ca nu mai exista cale de intoarcere!
Ramai in miasmele tale verzi si veninoase, fac parte tot din Gradina!
#294051 (raspuns la: #294045) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Italia la: 17/03/2008 22:11:26
Morala povestii este clara: fiecare dintre noi se afla in inchisoare. Trebuie doar sa ne trezim si sa „citim” modelul incuietorii pentru ca sa putem deveni liberi.

E adevarat,foarte adevarat!"Cititul"modelului incuietorii e dificil uneori,desenul poate fi foarte complicat!
#294098 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Italia - de Areal la: 18/03/2008 09:30:37
Si povestirile astea cu talc trebuie citite printre randuri, ai foarte mare dreptate, mai era o zicala:
''Traim impreuna, murim singuri!''
Cat despre Picky, din cauza lui am fost banat de atatea ori, pentru ca m-am certat cu el, intr-un mod nu prea decent, insa de data asta politica lui de a ma irita nu va mai da roade, intre timp m-am mai calit si eu!
#294174 (raspuns la: #294098) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de INSULA ALTUIA la: 18/03/2008 11:54:59 Modificat la: 18/03/2008 11:58:36
si Ahile un calcii.buburuza
#294216 (raspuns la: #293950) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 18/03/2008 12:20:29
"manastire intr-un picior - ghici ciuperca ce-i..."
citeste printre randuri daca ai ce.

cam asta e nivelul...
#294226 (raspuns la: #294174) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquijote - de zaraza sc la: 18/03/2008 12:37:45
Sancta simplicitas.

Nu vreau sa ma ascund in spatele unor vorbe care sa imi inalte interventia. totusi...

Viata trebuie luata asa cum e, simpla, directa, fara complicatii savante.

Zilele trecute m-am lovit iar de problema cu adolescentii care, pentru ca sufera, isi fac rau prin diferite metode. Nimeni nu ii invata de mici ca nu au niciun merit daca sufera, daca isi maresc suferinta. Solutia, simpla, ar fi niste calmante banale, dar din cauza educatiei deficitare, cine le-ar lua?...

Asa cum spunea maan, e bine sa judecam, dar nu sa condamnam. Sa incercam sa ne suportam unii pe altii.

#294232 (raspuns la: #294226) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 18/03/2008 12:52:19
vezi unde duc truismele/vorbele 'intelepte' care aprtin altor vremuri de gen suferinta inobileaza, fiecare trebuie sa-si poarte crucea si altele...
#294234 (raspuns la: #294232) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 18/03/2008 13:01:43
Cat despre Picky, din cauza lui am fost banat de atatea ori, pentru ca m-am certat cu el, intr-un mod nu prea decent,

iata o perspectiva interesanta!
am fost banat fiindca am fost indecent cand m-am certat cu x.
deci, din cauza lui X am fost banat!

nu, nene! eroare!
daca io-s nebuna si te racai 'omoara-ma!', 'hai, areal, omoara-ma', tu esti criminalul si unicul vinovat daca ma asculti.
tu esti acela care trebuie sa dai dovada de disceranamant.
asta daca te consideri om intelept, cu ceva neuroni functionali si daca vrei sa te mai creada si altii!
fiindca picky ti-a creeat doar conditiile sa-ti desfasori personalitatea, n-a postat el comentarii indecente, in locul tau!

#294237 (raspuns la: #294234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquijote - de zaraza sc la: 18/03/2008 13:02:33 Modificat la: 18/03/2008 13:18:13
Circuitul rapid al informatiei a dus la un ghiveci de convingeri. Unde dai si unde crapa...
Degeaba e tacerea de aur, daca nu stii cand sa taci ;)

Doamne feri! n-am vrut sa spun sa taca cineva!!! :))

#294238 (raspuns la: #294234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de zaraza sc la: 18/03/2008 13:05:11
"ti-a creat doar conditiile sa-ti desfasori personalitatea"

ce mare dreptate ai!

numai ca unii e mai sensibili, de! circumstante atenuante :P

#294239 (raspuns la: #294237) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 18/03/2008 13:12:05
Apă, apă, apă, apă... izlaz!
#294247 (raspuns la: #294045) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de zaraza sc la: 18/03/2008 13:15:08
Nu, miraj!

#294252 (raspuns la: #294247) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 18/03/2008 13:16:01
Cat despre Picky, din cauza lui am fost banat de atatea ori, pentru ca m-am certat cu el, intr-un mod nu prea decent...
Pardon? Poftimmmm??
Adicătelea altcineva, în speţă eu, este răspunzător pentru faptele tale lipsite de discernământ? Deci cercul e patrat!

Nea Moţoace, te ţii de cioace.
#294253 (raspuns la: #294174) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 18/03/2008 13:17:01
Nţ! Mirajul nu mânjeşte cu noroi şi zoaie.
#294255 (raspuns la: #294252) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de INSULA ALTUIA la: 18/03/2008 13:33:32
Aha deci rasturnare la orizont??bubu
#294259 (raspuns la: #294255) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
buburuzica getuţa - de picky la: 18/03/2008 13:56:50
Atenţie! Orizontu' nu-i ăla cu... elice.
#294276 (raspuns la: #294259) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de INSULA ALTUIA la: 18/03/2008 14:10:33
Nu,nu e ala din desert!!!nu??buburuza
mp
#294288 (raspuns la: #294276) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
buburuzica getuţa - de picky la: 18/03/2008 14:19:56
Ştevie sau leuştean?
#294299 (raspuns la: #294288) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de INSULA ALTUIA la: 18/03/2008 14:32:06
normal leustean.
#294313 (raspuns la: #294299) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de INSULA ALTUIA la: 18/03/2008 14:32:06
normal leustean.
#294314 (raspuns la: #294299) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
buburuzel gospodinuţ - de picky la: 18/03/2008 14:43:16
Sau Norma Leuştenescu?
#294329 (raspuns la: #294314) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de INSULA ALTUIA la: 18/03/2008 14:58:21
Sau Norma Steviescu??
#294344 (raspuns la: #294329) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 18/03/2008 15:06:11
Regret dar nu practic... entorsa.
#294352 (raspuns la: #294344) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de INSULA ALTUIA la: 18/03/2008 15:11:55
Nici eu intorsatura imi pare rau !! Ciao
#294358 (raspuns la: #294352) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de Areal la: 18/03/2008 15:21:52
Picky ami-a replicat odata, ca ''sa-mi dau cu crema pe buze, ca asa il ustura fundul!!!!'', daca tu nu ripostai dur la postarea asta, da-mi voie sa-ti spun ca ma indoiesc!
Ca sa nu mai citez si altele in doi ani de zile, pe care le tot ignor!
#294370 (raspuns la: #294237) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oh! - de maan la: 18/03/2008 15:40:54 Modificat la: 18/03/2008 15:41:20
imi amintesc foarte bine replica aia de prost gust.
nici mie nu mi-a facut placere s-o citesc.
dar imi amintesc foarte bine si conjunctura in care ti-a fost servita!
smulsa din contextul acelor vremuri suna ca dracu', da' nu-i asa ca nu ar fi in interesul nimanui sa discutam despre contexte?

una peste alta "picky" aici, e doar un nume intamplator.
ar putea fi al meu, sau al zarazei.

discutam strict despre tine si de modul deloc onorabil in ai ales sa arunci vina pe altcineva pentru tot ce-ai facut/ zis in cafenea.
reactionam fiecare la vorbele celorlalti in functie de cat discernamant avem, nu-i asa?

si, inca o vorba, domnule Areal!
mie uneia imi pare o lipsa de respect fata de useri, sa vii aici sub alta identitate, ca user nou, deci fara sa spui cine esti, da' sa aduci cu domnia-ta conflicte vechi si sa te porti intr-o zi ca nou-venit, si in alta ca unul care cunoaste povesti din vechime, pe care le scoate din maneca la timpul cuvenit, exploatandu-le in functie de context, in interes personal.
#294397 (raspuns la: #294370) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de Areal la: 18/03/2008 15:42:23
Tot o veche zicala romaneasca spune:
''Cainii latra, ursul trece!'', asa ca te las sa te zbati in lant, dar nu iti doresc sa turbezi!
#294400 (raspuns la: #294370) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 18/03/2008 15:49:54
:)))))
Eşti incorigibil, superficial şi setat pe repede-nainte!
E trist atunci când ajungi să foloseşti şablonul pentru pilit unghiile de la ulcică.
#294407 (raspuns la: #294400) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de Areal la: 18/03/2008 15:58:45
Cineva spunea foarte bine aici, sa judeci, dar sa nu condamni!
Spune-mi tu o modalitate de a reveni aici sub acelasi nick de acum doi ani si sub aceeasi parola si adresa de E_mail?
Eu nu stiu si nici admin. nu permite, asa este setata cafeneaua, si chiar crezi ca nimeni nu stie cine sunt, te inseli, cei vechi, m-au recunoscut din prima postare si nici eu nu am ascuns lucrul acesta, poate prin omisiune!
#294414 (raspuns la: #294397) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 18/03/2008 16:39:21
Simplu. Scrie-te:
Dan_Gabriel alias BigDefender
#294449 (raspuns la: #294414) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Areal - de maan la: 19/03/2008 20:43:11
ce parere ai de : "Buna ziua si bine v-am regasit! Va saluta, Motzoc!"

Cineva spunea foarte bine aici, sa judeci, dar sa nu condamni!

am JUDECAT atitudinea te imorala!
daca te CONDAMNAM, te dadeam afara!
#294756 (raspuns la: #294414) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: