-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

rugăciune


de maitreya la: 13/04/2008 09:55:41
taguri: Salonul 
voteaza:
IUBEŞTE ŞI FĂ CE VREI, ROAGĂ-TE SI FĂ CE VREI


Rugăciunea este forma fundamentală de raportare la Dumnezeu, de stabilire a unei relaţii personale cu El. Creştinul aflat în
rugăciune devine "împreună cetăţean cu sfinţii,cu oamenii din casa lui Dumnezeu" (Efeseni 2,19) , parte a lacăşului Lui. Rugă
ciunea plăcuta Domnului este cea de mulţumire, rostită de un suflet neprihănit care ascultă vocea tainică a Duhului Sfînt: "căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm, dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspinuri negrăite." (Romani 8, 26). Multumirile aduse Domnului sunt parte importanta a unei rugaciuni, pentru ca preocuparile lumii sunt deja cunoscute in fata lui Dumnezeu: " Arunca grija ta Domnuluiu si El insusi te va hrani." (Psalm LIV, 25). Se stie ca un suflet umil, neprihanit aduce mai multa lumina in rugăciune decît unul necredincios prins în patimile lumii, iar pilda vameşului si a fariseului din Evanghelia după Luca este grăitoare în acest sens.
Prin rugăciune este pusă în faţa noastră neputinţa şi păcatele care devorează încetul cu încetul sufletul. Smerenia si pocăinta sunt fundamentele rugăciunii. Imporţanta neprihănirii o aflam in Filipeni, unde Sfîntul Apostol Pavel îndeamnă la înlaturarea întunericului din suflete si la continua căutarea a Luminii: "Fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos si stricat, în care străluciti ca nişte lumini în lume"(Filipeni 2, 15). Prin smerenie, omul se depărteaza de faptele firii pămînteşti şi astfel aduce în sufletul său Harul primit de la Dumnezeu, căci Iisus însusi a cunoscut smerenia şi a îndemnat lumea să aleagă o asemenea faptă duhovnicească care hrăneste sufletul pustiit cu iubirea lui Duimnezeu: "Învăţaţi de la mine ca sunt smerit si blînd cu inima". (Mt. 11, 29).. Despre intelegerea omului care pierde harul pentru a regăsi "amintirea de Dumnezeu", cuviosul Siluan Anthonitul ne invată că lupta cu patimile lumeşti si biruirea lor cere o permanentă smerenie însoţită de rugăciune, dar păstrarea minţii in lupta împotriva puterii demonilor: "Ţine mintea ta in iad si nu deznădajdui" ( Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei, cuviosul Siluan Athonitul, ed. Deisis, Sibiu, 2001) trebuie sa fie continua.
Ioan Scararul identifica smerenia cu "zdrobirea inimii" si o prezinta ca un rezultat al credintei si al pazirii inimii de intristarile lumesti, de o viata iubitoare de averi, care supune totul patimei banilor: "Tu n-ai nici parte, nici sort in toata treaba aceasta, caci inima ta nu este curata inaintea Domnului" (Fap. 8, 21). Credinta insoseste smerenia "cel neprihanit prin credinta va trai"( Galateni 3.11) si aduce salasluirea lui Dumnezeu in sufletele care implinesc prin neprihanire, credinta, indelunga rabdare, bunatate si blandete voia Domnului.
Fara credinta nu poate fi gasita calea spre Domnul, omul nu este destoinic de a-l urma pe Iisus si de a se desavarsi in Duh.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: