te provoaca sa gandesti
„Este izbitor sentimentul general al nostalgiei după pierderea unor locuri frumoase, a unei fericite perfecţiuni posedate odată de umanitate. Acest lucru trezeşte ideea că unii dintre noi poartă în subconştientul lor o speranţă de multe ori pe punctul de a se împlini, şi tot de atîtea ori dezamăgită, speranţă că undeva, cîndva, poate exista un continent al păcii şi al belşugului, al frumuseţii şi al dreptăţii, acolo unde noi, sărmane fiinţe care suntem, putem fi fericite.”, spune scriitorul L. Sprague de Camp.
De cate ori nu am fost dezamagit de cineva sau de ceva ! De cate ori nu am luat-o de la capat incepand o noua viata ! Am schimbat locul, m-am exilat sparand in schimbarea norocului... dar pana la urma m-am intors unde m-am nascut lingandu-mi ranile facute de paralele si meridiane. Atlantida este in noi si se scufunda de fiecare data cand renuntam la una dintre valorile conditiei umane. Din ce in ce mai des anturajul imi atrage atentia ca sunt anacronic si ca mai toata lumea face la fel, se descurca prim metode dubioase. Dar nu voi renunta niciodata la valorile pe care le consider perene si care faceau cinste clasicismului. Pentru mine fii Corneliei si Mucius Scaevolla au trait ieri pe strada mea. Nu pot sa ma schim, sa ma fac frate cu dracu’ ca sa trec puntea. Chiar daca o sa raman ultimul om din Atlantida !
comentarii (2):
"De cate ori nu am luat-o de la capat incepand o noua viata !"
- de
cosmacpan
la: 28/04/2008 20:40:21
Modificat la: 28/04/2008 20:59:44
"N-avem un lider national care sa prezideze Gimnastica Morala de Dimineata" (L.Mandruta - Viata fara idoli - Dilema Veche)
Faptul ca ai ramas partizanul nostalgic al "taramului pierdut" nu poate decat sa starneasca un fior de invidie. Din pacate, pe strada mea nu am vazut niciun fiu al "Corneliei si Mucius Scaevolla" asa ca degeaba mi-as arde ambele brate...oameni adevarati, oameni tristi si simpli in maretia lor nu am vazut decat pe sticla in episoadele Doamnei Hossu - Longin. sau de cate ori am auzit de un astfel de om am auzit dupa ce a trecut pragul, scufundandu-se, Atlantida. "Nu pot sa ma schim, sa ma fac frate cu dracu’ ca sa trec puntea." Omul se schimba, indiferent daca trece punte cu frate-sau sau singur. Viata, societatea, uzantele te forteaza sa modelezi lutul chiar si dupa ce l-ai ars in cuptor. De la a pupa funduri folosind limbile de lemn din dotare si pana la a "sa nu-ti fie rusine sa te privesti in oglinda" e totusi cale lunga. "Chiar daca o sa raman ultimul om din Atlantida! " eu stiu ca acest taram va renaste din propria cenusa ca un vulcan ce-si cauta drum catre stele. Da. Frumos demersul tau si trebuie sa recunosc ca ma bucur sa fiu contemporan unor atlanti.
|
![]() |
acum depinde numai daca nostalgia e un prilej de intoarcere in trecut, cu un oftat, sau un imbold pentru evolutie
perfectiune nu cred c-a fost sau va fi, dar ceva mai mult sau mai frumos decat insesi Atlantida se poate... altfel, ce-i drept
chiar fara a fi Atlas :)