Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

FARA TITLU (Cap.3 CAFEAUA)


de adynet1 la: 17/05/2008 18:59:09
modificat la: 07/06/2008 00:45:01 arata originalul
rezumat: incercari literare , poate roman...
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:
Cap 1 – CRIMA PERFECTA

Astăzi voi ucide un om…pe primul ce-l voi întâlni în cale. Am hotărât asta într-o clipă de cumpănă existenţială şi chiar aşa voi face. Simplu...
Crima perfectă !
Nimeni nu mă va descoperi. Îl voi alege la întâmplare , cel mai uşor !
O voi face pe înserat , în parcul plin de umbre şi goluri de neant. Sunt locuri în care frunzele uscate n-apucă s-atingă asfaltul şi-si gasesc locul în văzduhul de pungi de plastic si bilete de tramvai.
Nu voi fi auzit. Mă voi tupila pe la spate , îi voi studia mersul...tărăgănat şi trist , sau poate sprinten si optimist.Voi hotărî soarta cu putere si sălbaticie dumnezeiască . Da , chiar aşa...Nu-mi va păsa dacă e bun sau ticălos . Exact ca Dumnezeu ! Nu-mi va păsa dacă buchetul de flori din mâna lui e plata primului sărut sau a violului nocturn. Vinovat sau pur ? Ce-mi pasă mie ? Exact ca Dumnezeu ! Mor copii , mor caii...
Ieri , la o biserică, zece mii de dobitoci s-au strivit între ei la coadă la "apă sfântă şi miraculoasă" ce tămaduieşte sufletul si vindecă rănile…Prostia umană.
Astăzi voi ucide şi eu unul...Cât e de simplu !
Îi voi căuta privirea, voi încerca să mi-l apropii. Omul e un animal social, îmi va zâmbi , va zâmbi călăului. Voi zâmbi şi eu , un roman scurt .Visele lungi si colorate durează de fapt o frântură de secundă...
Voi privi spre speranţa de "mâine " întipărită pe chipul lui . Nu va mai fi mâine...
Nu ştiu încă cum. Mă voi strecura îmbrăcat în cada cu apă fierbinte . Voi privi la lamele împraştiate pe marmora chiuvetei...Oglinda aburită nu–mi va permite să-mi percep trăsăturile...Dar ce importanţă are ?
Un om la intâmplare...Cap2 - MIA

Am adormit , aşa , în apa caldă , lipsit de vlagă şi plictisit de neputinţa de a-mi purta supărarea într-o direcţie eficientă. N-ar fi pentru prima oară...
Nu sunt fatalist deşi îmi place să mă joc cu idei sumbre , apocaliptice uneori, reminiscenţe ale jocului de lumini si beznă al tinereţii .
M-am trezit tremurând.Pielea mi-era ca de gâscă şi primise nişte tonuri de albastru -purpuriu de parcă m-aş fi bronzat la lumina unei vinete . Dinţii-mi clănţăneau zgomotos ca o mitralieră-n creier. Hainele îmbibate cu apă mă trăgeau spre cadă ca lanţurile unui deţinut. Oglinda îşi pierduse de mult pânza de păianjen a aburilor. Mă priveam cu dispreţ în timp ce gresia făcea cunoştinţă cu lacrimile pantalonilor, îmbibaţi cu apă.Am lăsat mormanul de haine ude zăcând în mijlocul băii în timp ce paşii mă purtau spre lumina terasei.Învelit în prosop alb m-am trântit în şezlongul cald lăsând razele fierbinţi să-mi mângâie existenţa.
Oameni de jos păreau nişte gândacei ce-şi căutau repede-repede găurile să se-ascundă. Simţeam cum sângele îşi reia cursul regulat , un fel de mângăiere interioară ce mă făcea să mă-ntind ca un motan leneş , fără treabă , fericit de... nimic . În curând , cu obrazul neted de după ras , mirosind frumos de parfumul noii mele achiziţii ENCRE NOIR , îmbrăcat cu camaşa albă şi mătăsoasă şi ginşii preferaţi , mă voi amesteca printre acei gândăcei , preocupat dacă privirea mea va intercepta căldura alteia, alin al durerii ce-mi sfaşie pieptul .
Pe Mia o pierdusem în bestiala încercare de a o idolatriza , de a-i sublima mişcarile şi vorbele, de a-mi încânta simţurile cu mireasma feminitaţii ei , iconate...
Maturitatea te-nvaţa să iubeşti altfel , gândind. Dragoste gândită...ce crud sună !Mă iubea , ştiu cert asta. Mi s-a dăruit toată, cu discernământ si patima , făra jocuri oscilante de orgoliu lezat.Am simţit-o a mea , ca o proprietate sfântă , nepreţuită.
Nu voi fi al ei niciodată... Dragostea mea e controlată , nedemnă de-a ei. Mi-am pierdut încrederea în mitul iubirii eterne. Ochii minţii o privesc peste ani, lungi ani de răcire a lavei încinse ce ne umple fiinţa acum...Ritualul acesta l-am mai trait odată, cu altă femeie, mama copiilor mei.
Toti suntem de fapt victimele compromisurilor, ahtiaţi de comoditatea acceptării. Mi-e teamă să alterez visul împlinit.De data aceasta , voi păstra intactă imaginea aceasta rară pe care poeţii o storc cu greu din imaginaţia lor chinuită.
Am fixat cu ea in faţă la Lido. O voi privi în ochi şi-i voi spune cumplita frază...Gândaceii treceau în grabă pe lânga mine , preocupaţi de programul lor matinal...O zaresc strecurandu-se ca o felină printre ei. Avea un mers unduiat ce-i accentua exuberanţa.Mă zări şi privirea i se-nsenină . Işi acceleră paşii...Doamne...
Cu vocea ei suavă , atârnată de gâtul meu , îmi şopti lung:
-Te iubeeesc...Pe veci !...


Cap 3 - CAFEAUA

O priveam prin aburii cafelei .O sorbea cu grijă, cu un zgomot ce-mi amintea de susurul unui pârâu. Îmi imaginam buzele atingându-i obrazul catifelat .Acopeream cu ele minusculele riduri ce-i aparuseră la coltul ochilor, ca o abnegaţie a timpului ce nu iartă...La cei patruzeci şi cinci de ani , Mia mai păstra acea frăgezime de fetiţă-femeie ce-mi incita simţurile...In cei doi ani de cunoştinţă , apucasem să-i studiez fiecare particulă cu setea de a ramâne cu cât mai mult, înainte de-o voi pierde. Idea această paranoică mă frământa din prima clipă când mi-a raspuns avansurilor. Treizeci de ani de prabuşire lentă într-o casnicie fadă îmi secaseră izvoarele dragostei. Deznădejdea inertivă trona ca un cadru al vieţii în care mă complăceam laş şi slab. Împietrit , abrutizat , lunecam pe o pantă cu un singur sens.
Într-o zi îngheţată de februarie m-am trezit cu un avânt uitat de mult. Vroiam să cuceresc lumea. Se spune că un muribund , înainte de a se desparţi de clasica existenţă e apucat de-un chef nebun de viaţă.
Pe Mia am cunoscut-o împins parcă de mâna soartei.
- Şi-a ta e amară , mă-ntrebă , întreruptîndu-mi gândurile
- Da, şi-a mea. Puţin zahar ?
O priveam cu aceaşi emoţie pe care am trăit-o deschizându-i uşa taxiului la prima întâlnire. Curajoasă, venise să trăiască cu mine , aventura vietii noastre, în ceaţa necunoscutului .
M-a îmbrăţişat cu căldura unei femei îndrăgostite. Aş fi vrut să eternizez senzatia. O viaţă întreagă încercam să-i pictez contururile în culori nedefinite, cu imaginaţia stinsa, fară prea multă reuşită…
Am urmat-o în micul lift, sugrumat de o emoţie tulburatoare…Am sărutat-o uşor , apoi sălbatic...Trupurile noastre încleştate se striveau, parcă în dorinţa de a deveni doar unul singur. Liftul urca încet , spre cer , spre culmi virgine la care nimeni nu urcase până acum.
- Cum e cafeaua acum? Iţi place ?
- Da , e grozavă , se bucură aprinzându-şi ţigara subţire ce-i sublinia fineţea feţii.
Ne-am aruncat în nebuloasa simţurilor reînăscute , ca două fiare flămânde dornice să muşte din minunata viaţă , o halca cât mai mare...Simţeam o intimitate adâncă de parcă ne cunoşteam de ani...
Am deschis uşa garsonierei şi-am petrecut-o până-n mijlocul camerei. Lăsă geanta de voiaj să-i pice din mână aşteptând îmbraţişarea mea din spate. O "citeam" perfect , mâinile mele deja îi înconjurau talia în timp ce buzele îi atingeau gâtul făcând-o să tremure.
Se-ntoarse spre mine cu ochii înlăcrămaţi :
- Te iubeeeesc !...
Cafeaua mea se răcise... inima nu...Terasa cafenelei se umplea de perechi pentru care cafeaua parea să fie doar un simplu pretext...

(va urma )comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


*** - de alex andra la: 20/05/2008 17:42:50
E, aici mai apar niste clisee. Cele legate de scenele de amor. Le-am citit si rascitit prin atatea romane incat nu-mi mai spun nimic. Tre sa tulburi cu scenele de dragoste. Si nu poti decat inventand o scriitura diferita de ce se tot scrie pe tema asta. Stiu ca nu-i usor, dar nu-i imposibil.
#311476 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex andra - de adynet1 la: 21/05/2008 08:42:48
'neatza ! Merci pentru comentariu . Asta-i doar inceputul.Vor urma si scene mai " interesante " , promit!Nu uita ca vrea sa fie roman , cu desfasurarea inceata , specifica genului.
Chiar fara pretentii de unicat(deocamdata) , am vrut sa stiu daca e placut la citire...
#311619 (raspuns la: #311476) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proletare - de adynet1 la: 22/05/2008 08:03:51
Cuvintele tale m-au miscat ! Zau ! Tin minte perfect ce m-ai sfatuit si ma delectez cu ideea ca-ti place ce scriu acum...O zi buna !
#311884 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
atentie, ady - de andante la: 30/05/2008 11:20:08
asta frizeaza ridicolul:
"Am urmat-o în micul lift, sugrumat de o emoţie tulburatoare…Am sărutat-o uşor , apoi sălbatic...Trupurile noastre încleştate se striveau, parcă în dorinţa de a deveni doar unul singur. Liftul urca încet , spre cer , spre culmi virgine la care nimeni nu urcase până acum."

"Simţeam o intimitate adâncă de parcă ne cunoşteam de ani..."
- dar VA cunoasteati, spuneai undeva, doi ani

"O "citeam" perfect , mâinile mele deja îi înconjurau talia în timp ce buzele îi atingeau gâtul făcând-o să tremure."
- acel citeam trebuie inlocuit, inlatura ghilimelele


Nu, nu, nu si nu. Ady ii lipseste ceva vital. Viata. Scrierea asta e ca o compunere de scolar, foloseste corect cuvintele, descrie subiectul insa fara sa ma prinde. Nu neg, are si bucati bunicele, dar nu. E un concert mut, trairi de oameni de ceara care spun/gandesc cam ce ar trebui sa spuna/gandeasca daca ar fi chiar asa, doar ca nu e.
In fine, nu te lasa descurajat, tu scrie. Poate nu e stilul meu.
#314233 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sunt atent , andante :) - de adynet1 la: 30/05/2008 14:41:47
Acum m-am lamurit...Clar ca nu e genul tau.Scene ce tie iti par intangibile pentru mine sunt foarte reale (poate chestie de experienta ).
Scena careia-i cauti defecte e intradevar prima intalnire fizica a personajelor. Daca citeai cu mai multa atentie textul ai fi inregistrat ca e vorba de intalnirea din urma cu doi ani...
Oricum , iti multumesc c-ai trecut...
Nu pot satisface gusturile tuturor...
#314336 (raspuns la: #314233) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ady, succes cu scrisu`, nu conteaza - de andante la: 30/05/2008 14:45:27
ca nu-mi place mie.
#314338 (raspuns la: #314336) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...