-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ulita Strîmbă


de muresh1 la: 30/05/2008 12:22:24
rezumat: Di acolo mi-s
taguri: Salonul 
voteaza:
‏Iaşul...
Tîrgul Iezilor, al iazurilor, adecă. Di acolo mi-s. Strada me nu mai este. Ulita Strîmbă. Numa' că la vriemea me se chiema Strada Strîmbă, că de.., urcase în grad, iar mai apoi str. Panait Stoica. Strîmbă chiar era, dar aşa strîmbă, tot lega str. Costache Negri cu Anastasie Panu. Noi cam pe la mijlc locuiam. Casă boerească, ce mai. Cel mai mult îmi plăcea podul. 200 de metrii pătrati să fi tot fost acolo şi pe podea, nisip dă-l bun şi curat, acoperit cu cearşeafuri pe care se uscau florile de tei. Ce aromă! Numai că scriu de asta şi simt aroma'n nări. Casa veche era. De vro sută de ani buni. Casă boereasca. Am scris de ea în a mea poveste "Cum nu m-am născut orfan". O cumparaseră parinţii adoptivi ai mamei prin 1933 şi mai am şi astăzi contractul de cumpărare cu niste timbre cu Ferdinand. Multe familii se tot perindaseră p'acolo şi în podu' ăla minunat găseai de toate. Şei vechi din catifea şi piele de Cordoba, pendule negre cu maşinărie delicată de alama şi cupru, lampioane de cristat care făceau curcubeul pe tavan cînd lovite erau de razele soarelui, timbre şi monezi din vremuri apuse.. Şi mai era acolo un cepeng, adică o deschizătură spre acoperiş. Mă prăjeam acolo la soare, dar ce folos. Eram ori alb, or roşu cu picăţele de trebuia mama săraca, domnul s-o aibe în paza Sa, să mă tot ungă mai apoi cu nivea şi iaurt. Chestia era că de pe acoperisul ăla ajungeam la tutele din copacul ce creştea la vecini. Ce bune erau. Nu ca alea din ramurile de jos, nişte smochinite ce creşteau la umbră. Stătea vecinul în curtea lui şi înghiţea în sec, dar io îi tot aruncam cîteva să nu plîngă de ciudă. Şi beciul... Ce excursii minunate făceam acolo intr-o balie care lua apa, căci pasă-mi-te, apa suia acolo pina la cam zece metrii sub intrare. Întram cu un fel de torţă şi cînd începea să cam pîlpăie stiam că încă puţin n-oi avea aer să respir şi trebuie s-o fac îndărît... Palatul cu Hora Unirii ce se auzea din turnul cela frumos. Cînd bătea de 7, stiam că trebe s-o iau la fugă spre Scoala Trei Ierarhi, altminteri pierdeam meciul ăl înverşunat la care ne luptam să intram în posesia "mingii" făcute din ciorapi gauriţi ai bunicelor, căci mamele aveau deja ciorapi de nylon şi mingea făcuta din ei nu sărea cum trebe. Prefectura Judeţeană... Da, asta au facut acolo.. Dus Cinematograful Puskin, dus Restaurantul Modova cu taraful lui minunat de ţigani violonişti după ureche ce-mi trezeau fiori ascunsi în adîncurile fiinţei, dus tot cartierul de evrei "de baştină" şi de refugiaţii basarabeni, care tot schingiuiau frumoasa limbă moldoviniască, duse toate, dar trăind cu frăgezime şi viaţă multă doar în memoria mea.


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


muresh1 - de cher la: 30/05/2008 17:50:03
Inteleg ca daca ulita a disparut a disparut si casa... acum ca sa te necajesc, "nu ai revendicat macar terenul" ? (Acum la frumoasa si fascinanta Romania asta se poarta)
#314430 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de muresh1 la: 30/05/2008 19:59:03
Am o veste poveste.
Am revendicat si obtinut "caslig de cauza" si pt. teren si pt. casa, dar platibil la Paste [..le cailor = douaj_de_ani. Ma bazez pe reincarnare].
#314472 (raspuns la: #314430) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cher - dedicatie - de muresh1 la: 31/05/2008 08:02:09
‏Cher - Bang Bang (My Baby Shot Me Down) original version
http://www.youtube.com/watch?v=6GcmkXk1_zQ&feature=related
#314575 (raspuns la: #314430) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fara legatura :)) - de motanelul la: 31/05/2008 22:36:21
prefer versiunea interpretata de Nancy Sinatra
http://www.youtube.com/watch?v=T5Xl0Qry-hA
#314691 (raspuns la: #314575) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: