Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Iarina, primul mai 3


de juli la: 25/06/2008 21:52:02
taguri: Salonul 
voteaza:
Octav a revenit incredibil de repede. Emana prin toţi porii satisfacţia , in ciuda efortului făcut de-a nu lăsa sa se vadă asta. S-a aşezat pe marginea mesei, si-a luat o ţigara din pachetul Irinei căutând cu privirea cutia cu chibrituri.Iarina-l privea tacuta.Astepta ca Octav sa-i spună cauza satisfacţiei prost ascunse. I-a întins bricheta, luandu-si o ţigara. Fumau in tăcere, amândoi aşteptând ca celalalt sa spună ceva. Intr-un târziu, Iarina l-a întrebat ce se-aude cu cererea. Octav privind undeva spre postamentul de beton pe care erau montate pompele de recirculaţie, zise, fara legătura cu întrebarea Irinei : „ – Sa speram ca măsurătorile pe care le vor face se vor încadra in limitele de rentabilitate. Iţi dai seama ca am putea beneficia de apa calda toata vara fara costuri, sau mă rog, costuri minime. Mi-era teama ca vor alege alta locaţie, m-am mirat ca s-au hotărât atat de repede.Tov. Vlad a avut ultimul cuvant, a spus ca-i place ce-a vazut, ceilalti au motivat distanta prea mare fata de institut , cica mai exista o locaţie similara la jumatate distanta..Fain tip tov. Vlad, hotărât, după ce iau masa vin si-si monteze aparatele, aici langa recipientii hidrofor si pe terasa blocului vecin, de aceea te-am rugat sa faci schimb dublu.”
„- Ce treaba am eu cu măsurătorile lor? Mie semnează-mi cererea de concediu începând de maine.Cat dracu’ vrei sa te rog?!”
„- Bine, promit ca-ti semnez , am vorbit azi cu Mihnea, vreţi sa plecaţi luni. Te rog sa vii la serviciu si mâine, tot e vineri…”
Iarina a acceptat, ştia ca nu are de ales. Octav a mai zăbovit, discutând nimicuri: despre copii, sistem, bârfa in voga despre colegii care s-au cuplat si-au fost surprinşi de soţia tipului, minunându-se de toata tarasenia care urmează, şedinţa C.O.M. sancţiunile aplicate… ruşinea… Octav a plecat fara sa uite, a preciza ca delegaţii stau pana vineri seara, tot atunci se va şti daca va demara proiectul experimental.Iarina nu-l mai asculta, n-o interesa. Nu credea viabil experimentul intr-o zona muntoasa unde iarna tine pana-n luna mai.E problema lor pe ce arunca banii, o fi o alta idee creata, tema data spre îndeplinire in scopul realizărilor marete din scumpa noastră tara R.S.R. in drumul ei spre „dezvoltarea multilaterala si înaintarea spre îndobitocirea maselor si formarea omului nou – animalul vorbitor docil – „ gândea scârbita. Clar nu era-n apele ei. Se amăgea punând pe seama oboselii sensibilitatea si disconfortul resimţite in acea zi. Maria cu Miruna si-au făcut apariţia, prezenta zilnica. La vederea Mirunei, fata Iarinei s-a luminat, ochii au capatat scânteiere, a deschis braţele aşteptând cuibărirea „ mogâldeţei”. O imbratisa, sărutând-o.
Uneori o strângea la piept atât de tare incat Miruna îngăima: „- Iarina…mama, mă doare” O iubea aşa cum orice mama-si iubeşte copilul, instinctual. Si-n plus o iubea din nevoia de-a-si revărsa preaplinul sufletesc. Mihnea ii era prieten bun, camarad. Îl iubea, dar, intr-un mod ciudat si el ştia. I-a spus-o de multe ori. Când o-ntreba daca-l iubeşte, invariabil avea acelaşi răspuns „NU!, Da, dar nu aşa cum aştepţi si cum ai merita. Sa nu uiţi asta niciodată.” Daca la început a luat-o-n gluma, cu timpul a-nţeles ce vrea sa spună si a încetat s-o mai întrebe. Se înţelegeau, le era bine-mpreuna, de aceea, Iarina s-a panicat când i-a venit impulsul nebunesc. Nu înţelegea, nu voia sa accepte, nu credea ca-n viata poate fi si aşa. Era prea cerebrala. Asta se-ntâmpla doar in plăsmuirea poeţilor si romancierilor. Era hotărâta sa păstreze distanta si daca va fi nevoie o sa-l pună la punct pe-nfumuratul care-si permite s-o privească cu atâta obrăznicie.
I-a spus Mariei ca va trebui sa ramana cu Miruna pana la venirea lui Mihnea,si-n drum spre casa sa-i aducă doua mere si paine prăjita. La reproşurile Mariei: „- Se poate Iarina, doar atât? „ A motivat ca nu s-a simţit bine de dimineaţa, o nenorocita de indigestie. A rugat-o sa nu-i spună lui Mihnea, ce rost sa-si facă griji.Trece, o fi din cauza oboselii.
In timp ce le însoţi cativa paşi pe alee, zăreşte una din maşinile unitatii care aducea delegaţii cu aparatura. S-a întors in clădire lăsând uşa deschisa. Cei trei au intrat urmaţi de
doi muncitori care aduceau o lada. Iarina adresându-se tuturor, privind-o insa pe delegata:
„- Daca pot sa va ajut cu ceva sunt in cabina, nu doresc sa va incurc, ştiţi mai bine ca mine ce aveţi de făcut”
„-Multumim Iarina , este bine de ştiut…” veni răspunsul lui Vlad care se-ntoarse către muncitori explicându-le unde sa aşeze lucrurile aduse.
Cei trei isi cunoşteau atribuţiile. Se părea ca erau o echipa. Iarina a făcut abstracţie de prezenta lor. Vlad o urmarea cu privirea când ieşea pentru citirea parametrilor. In încercarea de-a-si ascunde tulburarea, Iarina îl evita.

rolia

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...