-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

rugaciune


de maria de las maravillas la: 29/06/2008 18:31:53
rezumat: greu de rezumat
taguri: Salonul 
voteaza:
Doamne iti multumesc ca mi-ai facut cunoscuta pe sfanta Necesitate.
Ma face harnica cand ma scoala dimineata sa ma duc la munca, ma pune sa ma rog cand n-am rost la treaba, ma face sa nu bag in seama ispitele, imi aduce aminte de ce nu aveam ca sa pretuiesc ceea ce am, imi mentine speranta in omul iubit, imi tine mintea ocupata.
Iar cand ma paraseste, fac ceea ce vreau eu, adica nimic. Si-atunci te rog sa primesti toate rugaciunile pe care nu le-am ridicat catre Tine, trupul si spiritul pe care nu l-am ostenit, facturile pe care nu ti le-am platit.
Ma multumesc sa stau langa Tine, chiar si din mila. Pentru ca esti iubirea ce nu cunoaste limite . . .

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (20):


maria - de INSULA ALTUIA la: 30/06/2008 01:54:38
Meriti cu prisosinta acest nume.
#321472 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria - de lafemme la: 30/06/2008 14:10:21
din cate am inteles eu din textul asta al tau din Necesitate nu numai ca te duci la munca dar alungi ispitele (pentru ca e necesar, nu ca asa simti tu), necesitatea te invata ce-i valoarea, si in plus tot din necesitate speri in omul iubit. cum vine asta? gasesti vreo logica in ce-ai spus. eu nu. de aia si intreb. sau daca exista logica, e tragic.
Iar cand ma paraseste, fac ceea ce vreau eu, adica nimic. cand te paraseste cine? oricum, mi-a placut faza cu fac ce vreau eu adica nimic. cand faci nimic se cheama ca nu faci.
rugagiunea ta, din punctul meu de vedere, sfideaza logica. cred ca dumnezeu sta in ceruri si se prapadeste de ras. asta fiind partea faina a afacerii.
#321540 (raspuns la: #321472) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
daca - de maria de las maravillas la: 30/06/2008 14:37:41
tu crezi ca Dumnezeu rade de oameni inseamna ca nu-l cunosti...
#321546 (raspuns la: #321540) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria - de alex andra la: 30/06/2008 14:40:13
Daca Dumnezeu nu stie sa rada, nu e Dumnezeul meu. Sorry:(
#321547 (raspuns la: #321546) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de maria de las maravillas la: 30/06/2008 14:45:08
"los hijos de los hombres son la delicia de Dios" sta scris pe frontispiciul unei biserici din Madrid.
adica, "fii oamenilor sunt delectarea lui Dumnezeu", in sensul ca e cea mai mare placere a lui sa stea cu noi. N-are importanta cum suntem; dar sa vrem NOI sa stam cu El la taclale.
#321552 (raspuns la: #321547) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria - de lafemme la: 30/06/2008 17:49:09
si tu esti sigura ca il cunosti atat de bine? pun pariu ca are simtul umorului. pun pariu ca detecteaza ridicolul.

ce spuneam eu este ca rugaciunea ta nu are sens. daca te uiti la ce-ai scris, poate imi dai dreptate.
#321578 (raspuns la: #321552) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Plugaria sufletului - de Areal la: 30/06/2008 19:07:45
Un pustnic numeste rugaciunea: "Plugaria sufletului". Potrivita este asemanarea aceasta, de vreme ce numai prin rugaciune indurarea lui Dumnezeu desteleneste sufletele noastre si numai printr-insa milostivirea lui cerescului Parinte roureaza uscaciunea inimilor omenesti si odrasleste, din pamantul lor, lanuri cu bune roade. Despre negraita ei putere si nespusul ei folos, un alt pustnic zice: "Precum vederea este mai mare decat toate simturile, asa si rugaciunea este mai mare decat toate faptele bune", vrand sa spuna prin aceste graiuri ca numai cel ce se roaga poate sa aiba si fapte bune.
Dar, pentru ca rugaciunea ta sa fie rug de foc, ce urca de la pamant la cer, si ca sa auda Domnul Dumnezeu glasul rugaciunii tale in zi si in noapte, la vreme de primejdie si de boala, la lucrul si la neputinta ta, precum si la orice trebuinta, se cuvine sa faci rugaciunea intru acest chip:
Cu lacrimi de pocainta si cu zdrobire de cuget, dupa cuvantul care zice: "Da-mi lacrimi sa ma pocaiesc"";
Cu duhul umilit, cu inima infranta si smerita, asa cum se ruga proorocul David, cantand: "...duhul umilit, inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi";
Cu nebiruita si neobosita nadejde, caci asa spune Mantuitorul: "Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati si primit, si le veti avea" (Mc. 11, 24);
Cu nespurcate buze, adica sa nu ceri lui Dumnezeu cele ce sunt spre raul tau si al aproapelui, fiindca atunci rugaciunea ta se preface intru pacat;
Cu neincetare, dupa porunca Mantuitorului care ne indeamna: "Neincetat va rugati".
Si astfel rugandu-va, se vor da voua toate si se vor umple inimile si casele voastre de untudelemn al bucuriei, de duhovniceasca alifie a vindecarilor, de roua mantuirii vesnice, de grau, de vin si de toate bunatatile cele de pe pamant si cele din ceruri.
Ci sa mai stii si acestea frate: Pentru marile si grelele trebuinte, mergi la biserica si la preotii ei, ca sa se roage pentru tine, caci aceia au plinirea tuturor bucuriilor.
#321600 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rugaciune - de Areal la: 30/06/2008 19:08:21
Doamne
Doamne, Tu esti Stanca pe care eu stau si vin la Tine sa-Ti vorbesc…stiu ca ma intelegi…
Doamne, Tu esti Marea in care ma pierd si vin la Tine sa-Ti vorbesc…stiu ca ma intelegi…
Doamne, Tu esti Cerul spre care zbor si vin la Tine sa-Ti vorbesc…stiu ca ma intelegi…
Doamne, Tu esti INfinitul in care eu sunt vesnic si vin la Tine sa-Ti vorbesc…stiu ca ma intelegi…
Doamne,daca astazi nu am vorbit cu Tine,nu înseamna ca nu am nevoie de Tine.
Daca astazi nu ti-am cerut iertare,nu înseamna ca pot trai fara ea.
Daca saptamâna aceasta nu m-am rugat mai mult pentru nevoile mele,nu înseamna ca dorintele s-au diminuat.
Daca astazi sau în alte zile nu privesc spre ceruri cu dorinta de a fi dincolo de nori,asta nu înseamna ca nu îmi doresc cerul.
Daca uit aceste lucruri nu o fac pentru ca ar fi de mica importanta.De fapt,ca sa fiu sincera,în jurul acestora îmi traiesc
viata si tocmai ele dau un sens vietii mele.Le “uit” nu pentru ca nu le iubesc, nu pentru ca nu le astept si nu le-as dori.
NU! Ci le uit pentru ca sunt om si sunt lipsit de perfectiune. Negijând aceste lucruri constat ca ma neglijez de fapt pe
mine însami, deoarece fara ele existenta mea e nula. Acesta nu e un motiv plauzibil, deoarece datoria mea este sa lupt
de a le avea în continuu în minte si în inima. Dar în aceasta lupta uneori ma simt fara puteri, nu pentru ca as avea
prea multe si grele impedimente; nu!…lipsesc si acestea. Îmi scriu sentinta, altfel spus, sunt vinovata de …uitare. Oare
daca nu ai fi Tu, care sa îmi amintesti de Tine, de ceilalti, de…mine…?! Ce s-ar alege de viata mea? Din fericire Tu existi
si pentru mine. Pentru asta eu

Îti multumesc !”

#321601 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Draga prietene, - de Areal la: 30/06/2008 19:10:52
De cand te-ai trezit in aceasta dimineata, te-am privit si am sperat ca vei vorbi cu Mine, chiar daca Imi vei spune cateva cuvinte, cerandu-Mi opinia sau multumindu-Mi pentru ceva bun care s-a intamplat ieri, dar am observat ca erai prea ocupat pentru a gasi hainele potrivite pentru a te imbraca si a merge la scoala sau la serviciu. Am asteptat din nou. Cand te-am vazut alergand prin casa, am crezut ca vei gasi cateva minute libere si speram ca te vei opri pentru a spune „buna”, dar erai prea ocupat. In urmatoarele 15 minute nu ai facut nimic altceva decat sa stai pe scaun. Cand te-am vazut ca te-ai ridicat brusc in picioare, am crezut ca vei vorbi cu Mine, dar ai alergat la telefon si ai sunat-o pe o prietena pentru a afla ultimile noutati (barfe). Te-am privit cand ai plecat la scoala si la serviciu si am asteptat rabdator toata ziua. Cu toate activitatile tale, am ghicit ca ai fost prea ocupat pentru a-Mi spune ceva, orice. Am observat ca inainte de masa de pranz, te-ai uitat in jur si probabil te-ai simtit stanjenit sa vorbesti cu Mine, si probabil de aceea nu ti-ai aplecat capul. Te-ai uitat la 3 sau 4 mese si ai observat ca unii prieteni de-ai tai vorbesc cu Mine cu mult curaj inainte sa manance, dar tu nu ai facut asa. Este ok. Mai este destul timp si sper ca vei vorbi cu Mine.
Ai ajuns acasa si se pare ca ai avut o groaza de lucruri de facut. Dupa ce ai rezolvat o parte din ele, ai dat drumul la televizor si la internet. Nu stiu daca Imi plac sau nu televizoarele sau calculatoarele si tu petreci destul de mult timp in fata lor, negandindu-te la nimic altceva, pur si simplu bucurandu-te de spectacol, emisiune. Am asteptat cu rabdare din nou pana ce ai terminat de vazut ce vroiai la televizor si pana ai terminat cina si iar nu ai vorbit cu Mine. Noaptea am banuit ca erai prea obosit.
Dupa ce ai spus „noapte buna” familiei tale, te-ai asezat in pat si ai adormit imediat. Este ok pentru ca tu poate nu ai realizat ca sunt intotdeauna langa tine. Am rabdare mai multa decat tu ai putea sa ai vreodata. Nu vreau nici sa te invat sa fii rabdator. Pentru ca te iubesc, si acum mult timp, am parasit locul numit Paradis si am venit pe Pamant. Am fost ridiculizat si s-au amuzat pe seama mea si am murit fara ca nici unul sa trebuiasca sa fie in locul meu. Te iubesc atat de mult incat astept in fiecare zi o plecaciune, o rugaciune sau un gand ori o multumire din toata inima. Este greu sa ai o conversatie singur (fara sa primesti un raspuns). Tu te vei trezi din nou si din nou dimineata si Eu voi astepta neconditionat dar cu multa iubire pentru tine si sperand ca azi tu Imi vei acorda putin timp. Sa ai o zi frumoasa!

Cu multa dragoste, prietenul tau,
Isus

#321602 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. - de Areal la: 01/07/2008 09:32:01
Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-mi pentru cele ce ti
s-au intamplat, cerandu-Mi parerea pentru cele ce urma sa le faci
astazi. Am observat ca erai mult prea preocupat sa-ti cauti haine
potrivite pentru a merge la seviciu.
Speram sa gasesti cateva clipe ca sa-Mi spui : Buna dimineata! Dar
erai mult prea ocupat. Pentru a vedea ca-ti sunt alaturi,
Am surprins pentru tine cerul cu culori si cant de pasarele.
Pacat ca nu ai observat nici atunci prezenta Mea.
Te-am privit plecand grabit spre serviciu si iar am asteptat.
Presupun ca fiind atat de ocupat, nu ai avut timp nici acum sa-Mi spui
doua vorbe.

Cand te intorceai de la munca, ti-Am vazut oboseala si stresul si
ti-am trimis o ploaie marunta care sa-ti alunge stresul acumulat.
Am crezut ca facandu-ti aceasta placere iti vei aduce aminte de Mine.
In schimb, suparat , M-ai injurat . Doream atat de mult sa-Mi
vorbesti...
Oricum ziua era, inca, lunga.
Ai pornit televizorul si in timp ce urmareai programul preferat, Eu am
asteptat.

Ai cinat apoi cu ai tai si tot nu ti-ai adus aminte de Mine.
Vazandu-te atat de obosit, am inteles tacerea ta si am stins
splendoarea cerului ca sa te poti odihni, dar nu te-am lasat in bezna..
Am lasat veghetori pentru tine o multime de stele.
Era asa de frumos, pacat ca n-ai observat... Dar nu conteaza!
Poate chiar nu ti-ai dat seama ca Eu sunt aici pentru tine.

Am mai multa rabdare decat poti sa-ti imaginezi tu vreodata.
Vreau sa ti-o arat, pentru ca si tu, la randul tau, sa o arati celor
din jurul tau.
Te iubesc atat de mult incat te voi rabda.Acum esti pe punctul de a te "trezi" din nou.
Nu-Mi ramane decat sa te iubesc si sa sper ca macar azi Imi vei acorda
putin timp din timpul tau. Iti urez o zi buna!
Al tau Tata, Dumnezeu.
#321712 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hm - de tuxedo la: 01/07/2008 10:18:26
nu cred ca, extrapoland, ai suflet/constiintza din necesitate.cred ca exista alte resorturi care ne fac sa fim ceea ce/cine suntem.
ce soi de necesitate iti mentine sperantza? adesea sperantza nu este necesitate ci total inoportuna, neprofitabila, ne-necesara. Ce ai scris probabil iti reflecta opinia sincera, dar mie personal imi pare reductzionist si pe alocuri aberant.
#321718 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 01/07/2008 10:41:55
am necesitati, deci exist.
eu muncesc de frica...mi-e frica sa fur si nici nu ma pricep.
iar ispitele...ma-mpiedic de ele dar nu-mi rup gatul.
#321722 (raspuns la: #321718) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Fara a face spam, - de Areal la: 06/07/2008 18:37:15
pentru cei care vor si doresc sa citeasca diferite rugaciuni va recomand websiteul meu de credinta:http://www.credinta-mea.ro/rugaciuni/

#322969 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
chiar acum am aterizat in site-ul - de maria de las maravillas la: 06/07/2008 18:42:51
ce mi-ai zis.
Eu ascult in acelasi timp Radio Maria tot pe internet. Si-mi fac si munca pe calculator.
Am mai multe pagini deschise (asta numai acasa; niciodata la servici nu deschid internetul)
gracias
#322972 (raspuns la: #322969) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cel mai mare dar - Ioan 3:16 - de Areal la: 06/07/2008 19:02:20
FIINDCA ATAT DE MULT - Superlativ de intensitate
A IUBIT DUMNEZEU - Iubirea la superlativ
LUMEA - Decadenta la superlativ
CA A DAT - Cea mai mare oferta
PE SINGURUL LUI FIU - Cel mai mare dar
PENTRU CA ORICINE - Cea mai mare oportunitate
CREDE - Cea mai mare simplitate
IN EL - cea mai mare atractie
SA NU PIARA - Cea mai mare promisiune
CI - Cea mai mare diferenta
SA AIBA - Cea mai mare certitudine
VIATA VESNICA - Cea mai mare posesiune
#322982 (raspuns la: #322969) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
STERGARUL - de Areal la: 06/07/2008 19:12:33
La cina cea de taina, in camera de sus,
Inconjurat de apostoli S-a asezat Iisus.
Se revarsa din sfesnic o galbena lumina
Pe azimile calde, pe mielul fara vina.
Era placut prilejul. Si toate pregatite.
Dar, vai, uitase gazda o sluga a trimite:
Un rob sau o copila, ca dup-a vremii lege
Cureaua de pe glezne pe rand sa le-o dezlege,
Sa le aline talpa de colbul de pe drum.
Si-acum cei doisprezece, sfielnic oarecum,
Se intrebau in cuget: cum vor sedea la ruga?
Sau cine isi va pune stergarul cel de sluga?
O, iata-i cum se-ncrunta privind cu tulburare
Cand vasele cu apa, cand praful pe picioare.
Si Duhul ii intreaba cu soapta lui usoara:
- N-ai vrea sa-ti pui tu, Petre, stergarul asta seara?
- Chiar eu? Nu sade bine, eu doar sunt mai batran.
- Dar tu? Tu, cel mai tanar? - Eu stau langa Stapan…
- Dar tu? intreaba Duhul acuma pe Andrei.
- Chiar eu? Sunt cel din urma la Domnul, dintre ei?
- Dar tu, ce doar tii punga? Eu am facut de-ajuns:
Am cumparat merinde si mielul l-am strapuns.
- Tu, Toma, nu vrei sa fii tu oare cel ce spala?
- Sunt trist!… se lupta-n mine o umbra de-ndoiala.
- Dar tu, Matei? Tu, Filip? Dar tu, Tadeu?… Dar tu…
Si-n fiecare cuget raspunsul a fost: NU!
Atunci lasandu-Si braul si haina intr-un ungher,
S-a ridicat Stapanul cel coborat din cer
Si-a-nfasurat stergarul, S-a aplecat usor
Sa-Si spele ucenicii, ca rob al tuturor.
De-atunci pe apa vremii, atatia ani s-au dus!
Si-acum a cata oara, Se-aseaza iar Iisus
Prin Duhul Sfant sa-ntrebe pe cei ce-L inconjoara:
- N-ai vrea sa-ti pui tu Gheorghe, stergarul asta seara?
Tu sora Marioara, tu Mircea, tu Mihai?
Frumos va fi odata acolo sus in rai!
Dar azi sunt mii de treburi… Necazul greu se curma.
Nu vrei, in lumea asta, sa fii tu cel din urma?
E bun un vas de cinste, dar trebuie si-un ciob!
Nu vrei sa fii tu, frate, al fratilor tai rob?
Sunt rani neingrijite, sunt flacari ce se sting,
Batiste-n care lacrimi in taina se preling!
Sunt vaduve bolnave, batrani fara putere.
Sunt oameni singuratici, dornici de-o mangaiere,
Sunt prunci ramasi acasa, cu-o mama in spital,
Sunt suferinzi ce-astepta al Cerului semnal.
Se cere osteneala si jertfa uneori
Si nopti de priveghere si iarasi munca-n zori!
Nu manui cuvantul cand harul nu ti-e dat,
Cat matura si acul si rufa de spalat!
Cat lingura in cratiti si roata la fantana,
Ciocanu-n tabla casei si-un gard la vreo batrana,
Sa stai de veghe noaptea, la cate-un capatai,
Sa-ntorci cu greu bolnavul, sa rabzi si sa mangai,
Sa-l scoti apoi la soare si sa-i alini amarul,
Nu vrei cu Mine, frate, sa-ti infasori stergarul?
- Chiar eu? Nu sade bine. Eu doar sunt mai batran.
- Chiar eu? Eu sunt prea tanar, eu stau langa Stapan.
- Chiar eu? Eu nu am vreme. Eu am facut de-ajuns.
- Chiar eu? Chiar eu? se-aude acelasi trist raspuns.
Atunci, lasand sa cada cununa Lui si haina
Iubirii fara margini traindu-i iarasi taina
Incet, a cata oara Se-apleaca iar Iisus
Si plin de-atatea ganduri, stergarul iar Si-a pus!
Asa cum o mladita se-ndoaie langa trunchi,
Stapanul omenirii se-apleaca in genunchi.
La jugul fara slava, Iisus din nou se-njuga.
El, Imparatul vietii, din nou e rob si sluga.
Veniti leprosi ai lumii, murdari de-a ei tarana!
Iisus va spala astazi, cu propria Sa mana.
Veniti voi ce-n pacate nadejdea vi se frange!
Iisus va spala astazi cu propriul Sau Sange!
Voi, frati, goniti mandria, visarile si somnul!
Luati cu drag stergarul alaturea cu Domnul
Si nu uitati: pe cale orice lucrare-i buna,
Dar cine ia stergarul, acela ia Cununa!

de C.Ioanid
#322984 (raspuns la: #322982) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria - de INSULA ALTUIA la: 07/07/2008 11:00:44
Admiratie pentru tine si pentru toTi ce cred in EL.
#323107 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
12 sfaturi pentru a deveni smeriti - de Areal la: 07/07/2008 15:27:21
1. Obisnuieste te sa I te confesezi lui Dumnezeu (Luca 18:9 14). Toti gresim, dar daca vom capata obisnuinta de a ne revizui macar saptamanal sau chiar zilnic viata noastra, vom privi cu sinceritate in inima noastra si la faptele noastre si ne vom recunoaste greselile in fata lui Dumnezeu, aceasta va deveni o practica esentiala pentru dobindirea starii de umilinta.
2. Recunoaste ti greselile fata de ceilalti oameni (Iacov 3:2, 5:16). Umilinta in fata lui Dumnezeu nu este deplina daca nu exista umilinta si in fata semenilor tai. Un adevarat test al umilintei noastre este acela de a putea impartasi slabiciunile noastre acelora in care avem incredere.
3. Accepta raul cu rabdare (1Petru 3:8-17). Cind ceva ni se pare nedrept, reactionam imediat si vrem sa corectam. Atit timp cit vom raspunde cu rabdare acuzatiilor si actiunilor nedrepte ale altora aceasta va fi o dovada a puterii caracterului nostru, a credintei in Dumnezeu si este totodata o oportunitate de a ne proba umilinta.
4. Supune te activ unei autoritati, buna sau rea (1Petru 2:18). Cultura noastra nu pune valoare pe supunere, ba mai mult promoveaza individualismul. Cum te supui tu in mod activ acelora pe care Dumnezeu i a plasat ca autoritati in viata ta? Facind aceasta este o metoda foarte buna pentru a obtine umilinta.
5. Primeste observatiile si reactiile de la ceilalti ca pe o gratie (Proverbe 10:17, 12:1, Ecl 7 :5). Cauta simburele de adevar in tot ceea ce oamenii iti ofera sau iti spun, chiar daca aceasta vine dintr o sursa aparent indoielnica. Intotdeauna mediteaza si intreaba te: „Doamne, ce vrei sa mi arati prin aceasta?”
6. Accepta un loc mai prejos decit altul (Proverbe 25:6,7 ; Luca 14 :7-11). Daca iti dai seama ca vrei sa stai in capul mesei, dorind ca altii sa-ti recunoasca meritele sau daca te simti ofensat daca altii sunt onorati sau alesi, atunci e clar ca mandria este prezenta. Propune-ti sa-i ajuti pe altii sa fie recunoscuti inaintea ta. Acepta si cauta locul cel mai de jos: este locul umilintei.
7. Propune-ti sa te insotesti cu fiinte cu un statut inferior tie (Luca 7:36-39). Iisus a fost luat in deradere de catre farisei pentu ca se insotea cu oameni saraci sau cu persoane cu o stare inferioara. Cultura noastra este foarte atenta la statut si oamenii in mod natural urmaresc sa se asocieze cu persoane sus puse. Rezista tentatiei de a fi partinitor cu cei care au un statut superior sau sunt bogati.
8. Alege sa-i slujesti pe ceilalti (Galateni 5 :13, 2Corinteni 4:5, Matei 23:11). Cind ii slujim pe ceilalti noi il slujim de fapt pe Dumnezeu pentru ca El sa-si implineasca scopurile in viata acestora. Cand procedam astfel se reduce focalizarea asupra propriei fiinte si construim Imparatia lui Dumnezeu in locul imparatiei noastre. Cand servindu-i pe altii nu ne costa nimic ar trebui totusi sa ne intrebam daca este vorba de o slujire adevarata.
9. Iarta repede (Matei 18:21 35). Iertarea este unul din cele mai mari acte de umilinta pe care noi il putem face. A ierta inseamna sa ne dam seama de raul care ne a fost facut si in acelasi timp sa renuntam la dreptul nostru de a primi despagubire pentru aceasta. Iertarea este negarea egoului. Iertarea inseamna sa nu insistam pentru dreptatea noastra.
10. Sa ne cultivam o atitudine plina de multumire (1 Tesaloniceni 5:18). Cu cat ne vom dezvolta o atitudine mai plina de multumire fata de ceea ce El ne ofera, cu atit vom avea o imagine mai reala asupra noastra. O inima plina de multumire este o inima umila.
11. Propune-ti sa vorbesti numai de bine despre ceilalti (Iacov 4 :11-12, Efeseni 4:31 32). Spunand lucruri negative despre ceilalti ii plasam pe acestia undeva jos, iar pe noi mai presus. Vorbind de bine pe altii ii inaltam pe acestia in locul nostru. Totusi, sa ne asiguram ca nu avem cumva intentia doar sa flatam sau sa lingusim.
12. Trateaza mandria ca o conditie care intotdeauna necesita sa duci o cruce (Luca 9:23). Este natura noastra umana sa fim mandri, dar este natura lui Dumnezeu cea care aduce umilinta. Acceptind o viata in care sa murim zilnic pentru noi insine si sa traim prin El este fundatia adevaratei umilinte.

Psalms 25:9 El face pe cei smeriti sa umble in tot ce este drept. El invata pe cei smeriti calea Sa.
Psalms 138:6 Domnul este inaltat: totus vede pe cei smeriti, si cunoaste de departe pe cei ingamfati.
Proverbs 3:34 Cand are a face cu cei batjocoritori, Isi bate joc de ei, dar celor smeriti le da har.
#323220 (raspuns la: #323107) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Invaluita-n versuri....o pilda a implinirii... - de Areal la: 07/07/2008 15:41:17
In dimineata primaverii, cand roua preaspalat-a timpul, venira “oaspetii cantarii”, s-aduca pacea retrairii.
Venit-a multa lume-n crang si florile-si cantau mireasma, ce revarsa peste-acel loc si “fericirea” era casa...
Familii multe de copii, caci Dumnezeu le este Tata, se-apropiau de cei mai “mici”, marind familia curata.
Vestiti au fost sa vina toti, si animale, si bondari, craiese, zane luminate, sa faca pace pe hotar.
Cand tot ce s-a creat venit-a, Parintele Prealuminat le zise lor: “Prin pacea ce-am lasat-o-acuma, veti fi familia unita, ce bucurie sa-Mi aduceti, prin evolutia iubita.
Sa regasiti cararea vietii, ce duce catre pacea lumii - traiti iubirea ce-i visata, redestinand destinul crucii.
Primiti tot ce-ati avut dintai si nu mai pierdeti c-altadata, ca ce-am lasat prin voi, copii, sa fie Legea Luminata!”
Asa grait-a catre toti Parintele Prealuminat, iar ei, copii fericiti, de pe genunchi s-au ridicat.
Puterea pacii si-a iubirii ramas-a peste locul sfant, ca marturie-a regasirii “Destinelor ce s-au gasit”.
Urechi s-aveti sa auziti cantarea ce-i cantata...
Si ochi s-aveti ca sa-i vedeti, pe totii laolalta...
#323227 (raspuns la: #323220) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
O pilda a Zilei Mult Dorite...in versuri... - de Areal la: 07/07/2008 15:42:36
Cand soarele trimis-a raza peste “pustiul” din frunzis, venira gazele si fluturii la un ospat cu roua si nectar din flori.
Odata cu venirea lor, sosi si viespea cea rautacioasa, ce nu putea lipsi de la ospatul dat de o Craiasa Luminata.
Cu totii s-asezara randuri-randuri, si asteptau sa vina Binecuvantatul ce aducea alinul pacii zilei, prin presararea de Lumina-n ganduri...
Cand Luminatul Binecuvantat venit-a, cu totii s-aplecara-n fata Lui, iar EL, cand mina ridica, lasat-a peste ei Iubirea, Lumina, Binecuvantarea Sa.
Cu totii ospatara-n pacea diminetii, ce nu lasa tristete nimanui, iar viespea cea rautacioasa tacu si ea in fata Domnului.
Oricat de rea e firea celui ce uraste, nu poate face rau in fata Pacii Luminate...
Urechile de-ar auzi ce-am luminat s-ar desfata cu ochii la un loc, prin lacrima ce a cazut si-a preaspalat gandirea celor ce nu stiu si nu cunosc ce-i drept, Lumina si curat...
#323228 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...