Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Gramatica de la cap se-mpute


de Intruder la: 14/07/2008 10:25:00
modificat la: 14/07/2008 10:25:44 arata originalul
rezumat: Romania fascinanta...
taguri: Diverse 
voteaza:
nota:
textul de mai jos e semnat de Razvan Barbulescu si e redat integral din: http://www.jurnalul.ro/articole/129405/gramatica-de-la-cap-se-mpute

"Bac-ul din acest an a avut două virtuţi. Prima: s-a copiat în draci. A doua: a scos în faţă două personaje nostime, care au demonstrat convingător că între perlele de la Capacitate sau Bac şi gramatica ministerială există o legătură de nezdruncinat.

Ministrul secretar de stat Svetlana Preoteasa s-a simţit datoare să-şi apere Bac-ul, după ce i se reproşase că şi-a luat concediu tocmai cînd examenele erau în toi. Dna ministru a ţinut o conferinţă de presă şi pe tonul indignat al profei care şi-a prins elevii trăgînd pe nas în clasă a lămurit lucrurile: "A fost anul cu Bac-ul cel mai bine organizat".

Depinde de perspectivă. Fiindcă, e adevărat, s-a copiat cu talent, după teancuri de copiuţe tipărite ca buletinele de vot, de multe ori sub atenta supraveghere şi competenta îndrumare a cadrelor didactice. N-au copiat fricoşii. Şi nici tîmpiţii, care mai cred în cariere făcute temeinic. Ăştia s-a revoltat, s-a scandalizat, au reclamat şi au rămas de proşti.

În faţa jurnaliştilor, lipsită de copiuţă, un text din care să se reverse indignarea în mod coerent, dna ministru a produs perle în lanţ. Perle din alea mişto, vii ca limba română din piaţă şi tribuna aia în care imnul naţional începe cu un profund huooo! Luaţi notiţe!

"Ceea ce noi am moştenit acest sistem bolnav cum îl cataloghează toată lumea, zicea dna ministru, sistem bolnav este datorită unor alţi miniştri care s-au aflat la conducerea ministerului".

Pentru aceste propoziţii turmentate şi cele cîteva cuvinte potrivite ca nuca, un elev o fura la Capacitate cu succesuri. Ei bine, textul dnei ministru trebuie să devină un document oficial. Orice mamă indignată de prestaţia odraslei poate veni la contestaţie cu pilda dnei ministru.

Dar ce-a urmat a fost de milioane. Solidaritatea ministerială la vîrf a produs un show de zile mari. Ministrul Cristian Adomniţei a ţinut morţiş să demonstreze la tv mai multe chestii. Cea mai importantă: că şi miniştrii e oameni. Şi-a dat drumul Adomniţei ca la ştrand, de la trambulina mare. Aia fără apă. Festival de Swarovski. Cu ochii pe el, antipatica Monica Tatoiu. Nenică, scotea Adomniţei un mărgăritar, Tatoiu îi dădea una-n falcă. Adomniţei: "… marei părţi". Profa Monica: "… marii părţi". Adomniţei: "… cea mai mare număr". Prompta Monica: "… cel mai mare". Adomniţei: "… poţi să copii". Vigilenta Tatoiu: "să copiezi". Ministrul era varză. Nu pricepea în ruptul capului ce dracu’ are Tatoiu cu el. Hai, zău, madam Monica, şi miniştrii e oameni, bre, zău, crezi că e uşor să vorbeşti în public... Şi textual: "Să nu vă imaginaţi că o poziţie publică e foarte uşor de ocupat". Cristi punea atîta suflet, încît îţi dădeau lacrimile ca-n momentul naţional cînd Băse îl mîngîia pe Stolo.

Greu de înţeles cum, dintre atîtea lucruri ce pot fi uitate, miniştrii uită tocmai gramatica. Poate unde se face hăt departe prin clasele mici. Cinstiţi să fim însă, istoria cu exprimarea corectă e din ce în ce mai mult o tîmpenie. Important e să te faci înţeles, fato, frate…, unde n-ai vorbe, dai din mîini şi te scoţi. Nasol e cînd ajungi mare, prin ministere sau parlament, uiţi de copilărie, scrii "miau" ca pisica, dai hotărîri, legi şi pui virgula după cum respiri. Vă imaginaţi, vorba lui Cristi, ce lege îţi iese dacă ai astm."
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (35):


"ce lege îţi iese dacă ai astm." " - de cosmacpan la: 14/07/2008 11:05:07
Dar daca Doamne fereste esti balbait? ca doar Dandanache nu era chiar gangav...dar...
si daca nu-ti iese, nu-ti iese, ca poti astepta sa-i iasa altuia...

de Gramatica nu ma leg ca nu vreau copii nelegitimi si probleme de pensie alimentara...
#325106 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
frati-miu - de thebrightside la: 14/07/2008 11:25:17
o zis ieri ca el o trimite pe fi'sa la studii abroad cand a auzit cum se noteaza la teza unica.
#325111 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de-a rasu-plansu - de cosmacpan la: 14/07/2008 11:48:03
Imi cer scuze daca voi trolla dar poate ca puntea dintre se va naste...

Cultura triş
de Cristian Tudor POPESCU
Câţi dintre dumneavoastră, stimaţi cititori, mai ştiu ce e aceea o integrală, dacă au ştiut vreodată? Dar o derivată? Legile lui Kepler? Legăturile prin punţi de hidrogen? Concordanţa timpurilor verbale în franceză? Capitala Malaysiei? Câţi sunt ferm convinşi că în expresia lui Agamiţă Dandanache „şi să rămân fără coledzi” cuvântul „coledzi” înseamnă colegiu (electoral), şi nu colegi? Că „emul” înseamnă „concurent”, şi nu „discipol”? Că un corp mai greu nu cade mai repede?
În orice caz, mai mulţi decât adolescenţii de azi când vor ajunge la vârsta dumneavoastră. La bacul de anul acesta se trişează parcă mai mult ca niciodată. Elevii copiază pe rupte, profesorii se fac că plouă după ce şi-au primit cheta de „protocol” de la părinţii elevilor. Uniunea Naţională a Studenţilor propune chiar legalizarea acestei şpăgi. Trioul elevi-profesori-părinţi are un duşman comun – programa şcolară. Sancţiunile aplicate de minister şi inspectorate le par tuturor nişte „răutăcisme”, nedreptăţi strigătoare la cer ale unor birocraţi care-şi scot banii chinuind copiii cu tot felul de cunoştinţe folositoare la nimic..Ca şi pedepsele, care nu pot înlătura cauza fundamentală a examenelor pe furate: falia tot mai adâncă dintre şcoală şi viaţă.
Idolii, modelele de viaţă ale tinerilor de azi scoase în faţă de mass-media, n-au greţuri nici cu matematica, nici cu româna. Ca să-ţi numeri banii, trebuie să ştii doar adunarea şi scăderea. Credeţi că „succesurile” Elenei Băsescu i-au diminuat cota de succes printre puştoaice? Gramatica nu face doi bani în faţa poşetelor de mii de euro şi a superjeepului negru.
Faptul că d. Sorin Oprescu este un doctor Mengele al limbii române îl face mai puţin simpatic? D. Vanghelie a fost sancţionat la vot pentru „almanahe”? D. Gigi Becali „Sugi p..a” a realizat un adevărat hit pe internet cu această expresie şi acum conduce Capitala împreună cu partidul lui Băsescu. Majoritatea covârşitoare a personajelor publice ale zilei de azi au un vocabular de câteva sute de cuvinte şi nu sunt capabile să parlească despre altceva decât politicăreală, fotbal, „sentimente” şi buletinul meteo. Ce şansă are un pârlit de belfer, care nu poate să apară la televizor decât pierdut în mulţimea greviştilor pentru un salariu decent, să înlocuiască în ochii elevilor un star al zilei vorbindu-le despre poetica lui Ion Barbu? Sistemul de valori pe care îl impune viaţa noastră postrevoluţionară e paralel cu cel predicat în şcolile României. Nu spun predat, pentru că nici profesorii care cred în el nu mai sunt mulţi. Cultura mijloacelor este înlocuită de cultura scopului. Civilizaţia tehnologică multiplică şi rafinează mijloacele pentru atingerea unor scopuri tot mai bicisnice. Elevul care ţine acum la ureche nelipsitul telefon mobil, o adevărată corolă de mijloace, nu crede decât în cultura triş, ca mijloc direct şi firesc de a obţine hârtia fără acoperire numită diplomă de bac. Nu se va gândi vreodată că bijuteria de la urechea lui, pe care sub formă de handsfree „invizibil” o foloseşte la copiat, nu putea fi realizată prin triş.
Problema e, deci, convingerea elevului că majoritatea cunoştinţelor care i se livrează la şcoală nu-i folosesc la nimic.. Ce se întâmplă însă când întrebări de cultură generală sunt puse în cadrul jocului pe computer numit Conquiztador, cu punctaje şi topuri naţionale şi mondiale? Se întâmplă că jocul are un succes nebun.
În ultimă instanţă, ca să putem stopa cultura triş, în ţara în care şi concursul pentru copii Pampers e acuzat de fraudă, trebuie să ne asumăm faptul că vine peste noi lumea pe care ne-am dorit-o, dacă nu ne-a plăcut comunismul.
Căci comunismul a fost şi o epocă a culturii generale. Capitalismul înseamnă pragmatism şi specializare extremă. Vom avea şi noi „analfabeţii” noştri performanţi, aşa cum americani foarte eficienţi şi respectabili nu ştiu care dintre oceanele de la vestul şi estul Americii se numeşte Atlantic şi care Pacific. Ei spun simplu şi cinstit: to the sea.
Erată:
În fraza: „La bacul de anul acesta se trişează parcă mai mult ca niciodată.” s-a pierdut o virgulă. Corect este „La bacul de anul acesta se trişează parcă mai mult, ca niciodată.” Mulţumesc celor care au sesizat eroarea.

(http://www.gandul.info/puterea-gandului/cultura-tris.html?4237;2753864)
#325119 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 14/07/2008 14:16:35
draga,
io fusei atata vreme-admonestata ca prea ma intereseaza CUM scrie omu', in detrimentu' fondului, ca iaca, mi-o venit apa la moara ... da' ziceti, bre, cum doriti!
abia astept sa-i aud razand pe aia care il vor condamna pe ministru, gasindu-si, in acelasi timp, scuze ca ei nu-s in fruntea ministerului si-au voie sa o mai festeleasca-n exprimare!

zilele trecute, careva-mi dadea peste nas ca 'o tin larga'... ce-adica tot corectez omu', atata timp cat se-ntelege mesaju'?!!!

nu va place cum vorgheste onor' Cristinel?
o fi fiind ruda cu aia care nu dau o ceapa degerata pe limba romana, convinsi ca agramatii chiar sunt capabili sa emita opinii demne de luat in seama!

cand majoritatea romanilor considera gramatica optionala, nu-nteleg de ce-atata mirare!?
#325153 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
+ - de maan la: 14/07/2008 14:19:46
se fura la bac???

mai, tovarasi!
ia amintiti-va cum ati dat voi bacu'...le vorbesc acelora care l-au dat pe vremurile-alea cand nu pica nimeni!
#325154 (raspuns la: #325153) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de Intruder la: 14/07/2008 14:35:27
tu nu esti ministru.
na, c-ai auzit pe unu' care nici el nu-i in fruntea ministerului, ba nici macar la coada lui...bine asa?
cica omul sfinteste locul...sau nu.
cainii marcheaza locul...dar macar o fac bine.

am remarcat ieri fo 2 greseli crunte...de-ale mele. bai, nu mi-a fost rusine ca le-am vazut, mi-a fost ciuda ca nu mi-a zis nimeni nimic!

oricum, gramatica e optionala...n-avea grija! :)))
#325161 (raspuns la: #325153) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de Calypso la: 14/07/2008 14:39:20
"....dat pe vremurile-alea cand nu pica nimeni!" (bac)

dar cand s-a mai intamplat asta? intreb si eu asa ca prostu'ca sa am o idee....

mersi maan :)

#325162 (raspuns la: #325154) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tovarasa - de thebrightside la: 14/07/2008 14:40:31
la proba de istorie a venit o tanti de treaba care ne-a dictat raspunsurile. latina: am copiat de pe unde am apucat. profele mai ziceau cate un shhh din cand in cand si isi vedeau de ale lor... presusun ca si in optzeci si ceva era asemenea identic si la fel!
#325163 (raspuns la: #325154) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrright... - de Calypso la: 14/07/2008 14:45:06
eu prin 80 si ceva n-am auzit ca se poate copia la bac sau la treapta intaia sau a doua. dar poate ca la unele licee mergea, cine stie....
#325164 (raspuns la: #325163) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Brightie - de zaraza sc la: 14/07/2008 14:57:04
Am dat bacul in 1983 si regret acum ca nu m-am uitat atenta in dreapta si-n stanga. Am ochelari de cal uneori cand e vorba de vazut defecte/anormalitati.
Subiectele pe atunci erau foarte usoare si ma gandesc ca era de asemeni usor sa fie ajutati elevii. Dar se spunea ca las' sa fie bacul usor, selectia se facea la admiterea la facultate.

#325165 (raspuns la: #325163) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Calypso - de zaraza sc la: 14/07/2008 15:03:39
Ce se putea manevra...
La treapta intai am picat prima data (ce sa caut eu la matematica-fizica?? era un profil pentru aia cu mintea brici).
Tatal meu a aflat din intamplare (el nu stia sa se infiltreze si ura "relatiile") ca se infiinteaza un nou profil, chimie industriala, pentru cei buni care picasera la profilul mate-fizica. A facut galagie la liceul respectiv si m-a inscris la noul profil.

Probabil tata a aflat prin fratele lui care era profesor la o scoala generala din apropiere.
#325167 (raspuns la: #325164) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de zaraza sc la: 14/07/2008 15:04:50 Modificat la: 14/07/2008 15:05:29
anulat
#325169 (raspuns la: #325167) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dear comrade, - de proletaru la: 14/07/2008 15:37:08
promisesem ca nu mai comentez pe aici dar mi se pare jignitor sa ii consideri pe toti hoti. n-am copiat nici la treapta I, nici la a II-a si nici la bac. la licenta nu mai zic... am avut colegi care au copiat la toate. treaba lor! asta nu i-a ajutat cu nimic. loaza care 4 ani nu a rasfoit macar o carte tot loaza a ramas. facultatea pe care am absolvit-o e buna doar daca ai ce prelucra. altfel, diploma aia e doar o hartie galbejita cu poza.
cred ca intalnirea de 10 ani a fost edificatoare pentru a face un mic bilant. oamenii seriosi au ajuns departe.
majoritatea pustimii de acum o sa fie tare in Hi5 sau youtube. la altceva nu ii vad. probabil vor fi cateva varfuri si o masa larga de manevra. asa politica educationala, asa ministru, asa rezultate.

dar ... nu pricep ce iei atat de evident apararea unuia dintre cei mai slabi ministrii de pana acum. habar n-are pe ce lume traieste dar e tare in goarna. papagal mai mare n-am vazut pana acum!
sa nu-mi amintesc cu l-a facut KO o eleva in clasa a VII-a (daca bine imi amintesc) cu stelutele de pe steagul uniunii. in mod firesc orice ministru ar fi fost obligat moral sa isi de-a demisia dupa asa o gafa. asta nici obraz si nici carte nu are. vorbea la televizor ca un tractorist.... dar e ministrul educatiei!
#325173 (raspuns la: #325154) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
calypso - de maan la: 14/07/2008 15:48:31 Modificat la: 14/07/2008 15:53:29
se-ntampla pe vremurile cand profesorii erau luati de guler 'la partid' daca aveau prea multi corigenti!
adica-n timpul adolescentei mele, de exemplu ...am terminat liceul in '92.
cu doi ani inainte-am dat treapta a doua ... am invatat de-am rupt locu', ca sa vaz ca pan' la urma tot examenu-a fost o formalitate.
atat ca aia cu note mai bune-au ramas la A si cei mai slabi s-au dus la D.

la bac, notele-au fost astronomice.
n-am avut timp sa ma uit in jur sa vaz cine ce face, da-ti spun ca multe dintre loazele din clasa au luat la romana peste 8, in conditiile-n care n-au citit o carte-n viata lor...eram liceu de chimie-fizica si la romana toti vanau notele!

mai mult, eu insami n-as fi luat 9 la fizica daca n-as fi copiat de pe hartiuta care circula in clasa si ultima problema (cea mai complicata!) pe care nu stiam s-o fac!

erau vremuri cacacioase cand abia se-nfiintasera facultatile particulare si printre noi, absolventii, era o rusine sa-nveti la alea, unde examenu' se desfasura in sistem grila, pe principiul, 'nu-i asa ca, de-obicei, masa are 4 picioare?'.
ei, multi dintre colegii mei - cretini sadea - au ajuns in felul asta avocati, procurori, finantisti si-s probabil ingroziti de cum face lumea, zi, facultate!

pe cand erau ai mei tineri, erau incurajati de partid sa mearga la facultate - o faceau vai_muma_lor, la seral ... faculatate, liceu, scoala profesionala!

imi pare absolut penibil ca ocolim adevarul si-l impopotonam inutil!
da, atunci frica le-nchidea gura oamenilor ... taceau cu totii si inghiteau, mai ales ca era-n interesu' lor sa nu declare ca au copiat fara rusine la bac!
oamenii nu erau nici mai civilizati, nici mai buni ... erau indobitociti de spaima.
si copiii - majoritatea - se jucau cu jucarioare proaste si se uitau cu jind la cutia de coca-cola de la shop!
nici macar o carte buna, scrisa de-un strain, nu puteai citi.

au fost lucruri bune, au fost lucruri proaste.
exact ca acuma!


sistemu' de invatamant de pe vremea impuscatului indobitocea tot asa de rau ca asta, iar, daca noi, ca elevi, invatam mai mult decat copiii de astazi, se-ntampla pentru ca atunci nu erau prea multe tentatii si nici nu ni se permiteau atatea libertati.

vreau sa spun un singur lucru: ca-i sistemu' bun sau prost, oricine poate sa-nvete!
temeinic, serios!
stiu azi, copii care ma uimesc prim modul de gandire, care-au citit carti la care eu am ajuns tarziu si care-au vazut lumea...copiii inteligenti care pot invata oriunde in lume!
e suficient doar sa vrea!

ca-i mai greu, ca ne opintim mai mult ca cei din UE, e normal sa fie-asa!
#325174 (raspuns la: #325162) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 14/07/2008 15:55:17
nu pricep ce iei atat de evident apararea unuia dintre cei mai slabi ministrii de pana acum.

proletare, la fraza asta ... m-ai amutit.

ca si la aia-n care-ai scris ca i-am facut pe toti 'hoti'.

#325175 (raspuns la: #325173) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Calypso la: 14/07/2008 16:09:08
maan, merci de explicatii;

proletarule, ai mei din familie care-s in Ro au cam aceeasi parere ca si tine despre actualul ministru al invatamantului; nu i-am intrebat de ce si nici nu stiu macar cine-i ala;

as avea si eu o-ntrebare: ce parere aveti de faptul ca nivelul scade (ma refer la programa)?
#325182 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"as avea si eu o-ntrebare:" - de cosmacpan la: 14/07/2008 16:32:27
"ce parere aveti de faptul ca nivelul scade"
sistemul vaselor comunicante: ce scade intr-o parte creste in alta pana se echilibreaza

ce crezi ca poti manipula mai usor? un om care cauta raspunsuri sau unul care asteapta raspunsuri?

PS: Si ce spune Maan, nu spune cu rautate...e o diferenta intre durere si rautate
#325184 (raspuns la: #325182) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de proletaru la: 14/07/2008 16:51:07 Modificat la: 14/07/2008 16:52:00
citez:
"se fura la bac???

ia amintiti-va cum ati dat voi bacu'...le vorbesc acelora care l-au dat pe vremurile-alea cand nu pica nimeni!"

nu e vorba de hotie aici? adica nu insinuezi ca am fi copiat la bac? ce e dupa tine a copia? nu e hotie? dar ce e?

iar comentariul tau mi s-a parut a lua partea ministrului.
daca nu e asa, te rog din suflet sa ma scuzi! sunt eu pe lampi!
#325188 (raspuns la: #325175) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
calypso - de proletaru la: 14/07/2008 16:54:36
eu cred ca nimeni nu isi doreste o populatie nemanipulabila. ori, daca ai multi inculti, poti sa ii si manevrezi. cred ca asa se vrea. peste ocean au reusit chestia asta. e drept, exista si cele mai bune cateva scoli la ei. daca ai potential si bani, faci carte cum trebuie. pentru mase insa, exista scolile publice care sunt niste dezastre.
#325189 (raspuns la: #325182) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de giade la: 14/07/2008 17:34:54
iti dau dreptate.bac-ul l-am luat cu totii pe vremea comunistilor.eu insumi as fi meritat note mult mai mici.insa se copia pe rupte si prea putini picau pentru proba orala; mai apoi treceau caci profii erau indulgenti in cele din urma.
cine nu recunoaste este un neserios.
ceea ce ma intristeaza in vremurile de azi este lipsa de pregatire si incapacitatea de orice fel a celor ce conduc tara, in cazul de fata invatamantul romanesc.

Raman la convingerea mea, cadrele de conducere din anii comunismului erau mai pregatite ca cele din ziua de azi.
#325197 (raspuns la: #325189) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletare - de giade la: 14/07/2008 18:21:08
la trepte si la examenul de facultate nu se copia, cel putin in licee cu pretentii.

insa bacul il lua 95% din popor.ceilalti 5% erau prea tampiti, sau absentau, sau se imbolnaveau si nu puteau face prezenta...
#325201 (raspuns la: #325189) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
giade - de proletaru la: 14/07/2008 18:54:20
"bacul il lua 95% din popor" ... si ce are asta cu prefectura?
#325210 (raspuns la: #325201) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pe vremea mea, adica in 1963 - de Areal la: 14/07/2008 19:04:05
se numea Examen de Maturitate, avea probe scrise, la matematica, romana si oral in aceeasi zi la mai multe materii de treceai de la o comisie la alta.
#325213 (raspuns la: #325210) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletare, - de Calypso la: 14/07/2008 20:29:35 Modificat la: 14/07/2008 20:39:22
"eu cred ca nimeni nu isi doreste o populatie nemanipulabila. ori, daca ai multi inculti, poti sa ii si manevrezi. cred ca asa se vrea. peste ocean au reusit chestia asta."

si eu tot la concluzia asta am ajuns de cand traiesc in occident; chiar ma bucur ca mai mai aud pe cineva care are aceeasi parere; aici nu prea poti sa vorbesti cu lumea de chestia asta ca-ti sare-n cap;


"e drept, exista si cele mai bune cateva scoli la ei. "

exista, depinde f mult si de zona; mai depinde si cum sunt tinuti din scut de parinti (in general, parintii elevilor din scolile publice lucreaza lucreaza de dimineata pana seara si copiii isi vad de-ale lor; desigur, mai sunt si exceptii).


"daca ai potential si bani, faci carte cum trebuie. pentru mase insa, exista scolile publice care sunt niste dezastre."

asa-i, scolile private sunt mai bune in general; da'unde mai pui ca sunt si-n privat profi care refuza sa respunde la-ntrebarile elevilor pe motivul ca intrebarea nu face parte din programa!!
am remarcat ca elevii in occident au f mare potential si gasesc ca-i o crima sa nu-i raspunzi la o intrebare pe motiv ca "ca ne fait pas partie du programme"


mai sunt si scoli publice bune (dar rare): de ex liceul Henry IV la Paris;

ce-i fain in occident e ca elevii pot "sari" ani daca dovedesc (,) ca-s capabili si cu rezultate pe masura; pruncul meu a "sarit" grupa mare de la gradinita si nu c-ar fi superinteligent ci pt ca m-am tinut eu de capul lui. si e-n scoala privata;
#325228 (raspuns la: #325189) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de motanelul la: 14/07/2008 21:13:36 Modificat la: 14/07/2008 21:17:03
hop si io
dupa ce/ti comunic faptul ca ai mp, ca sa n/astept pana verifici, tre sa/mi scutur musca de pe caciula :P

si anume io sunt unu d/ala cu forma-fondu si pricep ce vrei sa spui. da nu vreau nici d/al naibii sa/ti dau dreptate. s/anume nu ma deranjeaza ca ministrul a vorbit ca tractoristu ci ca n/a facut nimic, nici macar ca tractoristu. si ala, daca/i spui ca unii ii fura motorina din rezervor se duce si face dracu' ceva =))
faptul ca e un agramat, (si sa nu crezi ca/i iubesc pe agramati) in cel mai rau caz e o rusine pentru el. daca ar spune ceva care sa rezolve ceva, te asigur ca l/ar intelege toata lumea si mai mult chiar ar inchide ochii la greselile lui.

problema este cumva mai profunda si daca asta vrei sa spui atunci imi scot caciula cu tot cu musca :D
adica, lipsa unei minime stapaniri a limbii romane inseamna, de regula, la o persoana ajunsa intr/un asemenea post, si carente mari de ordin moral, organizatoric si uman la urma urmei.

adica daca e un om modest, poate sa fie un agramat si un om de isprava, in acelasi timp. iar eu n/as avea nimic cu el, ba chiar i/as respecta opiniile. insa un agramat ajuns demnitar inseamna, de regula, un porc. groh, groh.
#325234 (raspuns la: #325153) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prole - de motanelul la: 14/07/2008 21:15:39
maan nu i/a luat apararea lu' agramatu' de ministru. ba chiar dimpotriva :))))
#325235 (raspuns la: #325173) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
motanele - de alex andra la: 14/07/2008 21:27:41
adica daca e un om modest, poate sa fie un agramat si un om de isprava, in acelasi timp. iar eu n/as avea nimic cu el, ba chiar i/as respecta opiniile. insa un agramat ajuns demnitar inseamna, de regula, un porc. groh, groh.
Asta-i fraza zilei !:)
#325240 (raspuns la: #325234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Protagoras la: 14/07/2008 21:43:03
sunt imunizat la ceea ce se-ntampla p-aci prin tara. Nu mai mi-e scarba, nu ma mai revolt. Tac si imi fac planuri de plecare.
#325241 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de la fetele de la APACA la expertii in oo - de 1brasovean la: 14/07/2008 21:45:48
as prefera uneori ca in varful piramidei sa fie cate un [relativ] agramat dar bun organizator, de buna credinta, administrator priceput, capabil sa duca la bun sfarsit programe si proiecte cat de cat sustenabile, cu impact pozitiv [macar atat].
altminteri nu a fost administratia asta condusa - unde mai pui! - de ditamai profii universitari: Roman Petre [termotehnica?], Vasile Radu [ieconomie, ghiul, unghie mare la degetul mic, de sare] si, ultimul exemplu, Nastase Adrian [drept, relatii internationale, expert in oo] si ce-a iesit?
#325242 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
un om de isprava - de Intruder la: 14/07/2008 22:12:09 Modificat la: 14/07/2008 22:13:11
e doar ala care spune buna-ziua la lume?
pai asa...si eu sunt painea lui d-zeu!
omul de isprava stie si simte si vede unde ii e locul. madama n-are ce cauta in fotoliul ministerial cum n-am ce cauta eu la Casa Alba.
e ministrul EDUCATIEI...alooo! educatiei, nu gogosilor, nu vapoarelor, nu internelor si internatelor...educatiei!
gurile rele si catzele...spun ca s-a dat bine cu elevii si cadrele. nush', am citit si eu!
n-am io treaba dar cred ca si parintii sunt de vina, sa fie clar! fara colaborarea parintilor e labareala curata.
eu n-am copii (cred)...dar daca as avea, l-as intreba pe Gigel..."bai, ce ai de invatat? teorema lui Tipagora?? (hehe)...zi-o si deseneaz-o si explica ce ai inteles de la profa-ta!" ...si eu il verific dupa manual, ca nu-s Einstein...nu?
daca nu stie si nu-i tampit si n-a lipsit de la ora, n-a mancat semintze in clasa...o intreb pe profa de ce nu stie...si eu si alti parinti.
ma rog...asa vad, acum.
cand eram la scoala si-l vedeam pe tata din an in pasti, caciulindu-se pe la cancelarie (ca si la femeia de serviciu ii zicea saru'mana si doamna :D)...imi venea sa m-arunc di tren.
#325249 (raspuns la: #325242) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletarului - de maan la: 15/07/2008 10:36:14 Modificat la: 15/07/2008 10:39:45
"se fura la bac???

ia amintiti-va cum ati dat voi bacu'...le vorbesc acelora care l-au dat pe vremurile-alea cand nu pica nimeni!"

nu e vorba de hotie aici? adica nu insinuezi ca am fi copiat la bac? ce e dupa tine a copia? nu e hotie? dar ce e?


proletare, nu fac parte dintre aia care ocolesc acuzatiile directe, pleznind din insinuari!
n-am avut de comunicat nimic mai mult decat ce dej-am spus: pe vremea cand dadeam io bacu' erau sali de examen unde se copia cu manualu' pe brate! la liceele prost cotate notele erau nejustificat de mari si, in general, numarul celor care picau acest examen era nesemnificativ!

ceream lumii sa-si aminteasca acest adevar (care nu-i al meu, ci-al vremurilor in care-am trait!) ... n-am sugerat ca toti au copiat, ci ca multi au facut-o!
foarte multi!

iar fenomenu-i general, la noi: e gresit cand fura altii da-i justificabil cand o facem noi! in orice caz, nu-i asa de oripilant!

ii, daca vrei, ca pe plaja: nu arunca nimeni gunoi si chistoace, nu scuipa nimeni coji de seminte pe jos!

i-am rugat sa-si aminteasca si sa nu se mai isterizeze ipocrit cand afla ca se fura azi la bac, comportandu-se ca si cum e prima data cand se-ntampla, ca si cum au avut de-odata revelatia unui fapt absolut ingrozitor, un rau colosal de-a carui dimensiune reala nu erau constienti!

daca tu nu ai furat, nu-nseamna ca nu se fura-n jurul tau si e condamnabil ca nu ai vazut sau ca te prefaci ca toti au fost cat tine!

iar comentariul tau mi s-a parut a lua partea ministrului.

dac-as tine mortis sa-i tin partea ministrului, atunci probabil as gasi, la fundul sacului, o scuza: aceea ca e atat de idiot incat devine, automat, iresponsabil.
in aceste conditii vina lui se subtiaza in sensu-n care nu-i capabil de nimica ... ca, de unde nu-i, nici dumnezeu nu cere!
eroarea se-ntoarce-asadara catre cel/cei care l-au numit ... ca fie nu l-au cunoscut (ceea ce-i grav!) fie nu le-a pasat (ceea ce-i si mai rau!).

cand ministru' face-o gafa, merita amendat!
cand Ministrul Educatiei se dovedeste-n mod repetat incompetent, agramat, e cazu' sa fie schimbat din functie!

deci: nu mai tipi in continuare contra ministrului, ci dai cu pumnu-n poarta tariceanului - "alo, boule!? tu nu vezi ce face animalu' cu invatamantu-n tara noastra? schimba clovnul, ca distruge educatia copiilor!"

cand colo, noi dam din gura blabla contra unui neghiob!
nu inteleg de ce oamenii nu-si dau seama ca un imbecil nu va fi niciodata capabil sa realizeze dimenisiunea ridicolului in care se pune pe el insusi, daramite-a pericolului in care pune educatia unei intregi generatii!

pin urmare, nu-nteleg de ce nu avem curajul (avem chiar obligatia!) a ne da doi pasi inapoi, spre-o privire de ansamblu - fiindca-i de cacat sa amendezi un nerod si sa dai cu batu-n el, ca apoi sa-l votezi tot p-ala care l-o pus (si, atentie, mentinut!) in functie!.

ma paralizeaza opiniile care sugereaza c-ar fi bun un gospodar, la Minister!
pentru ca nu vorbim de primaria Vascautilor din deal, aici!
nu doar de scoli cu mobila si veceuri curate!
vorbim de Educatia pe termen lung, vorbim de programe, de manuale ... doar un om instruit, care cunoaste sistemul poate fi un vizionar, un om care sa stie pe ce criterii sa-si aleaga subordonatii si ce-anume sa le solicite, cum sa stabileasca prioritatile!

e-atata de trist ca am ajuns sa spunem "las' sa fie analfabet, ca e gospodar!"
recunoastem si acceptam ca nu avem alt fel de oameni???
ne multumim cu-atata de putin...mare pacat!
#325324 (raspuns la: #325188) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mda... - de Intruder la: 15/07/2008 11:07:54
nota 10 (zece) maanule.
#325338 (raspuns la: #325324) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de proletaru la: 15/07/2008 11:22:42
am inteles!
te rog sa ma scuzi ca am inteles gresit mesajul tau.
#325348 (raspuns la: #325324) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 15/07/2008 11:44:25
multam si io, pentru ocazia de-a detalia.
#325362 (raspuns la: #325348) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de zaraza sc la: 15/07/2008 15:04:05
"sistemu' de invatamant de pe vremea impuscatului indobitocea tot asa de rau ca asta, iar, daca noi, ca elevi, invatam mai mult decat copiii de astazi, se-ntampla pentru ca atunci nu erau prea multe tentatii si nici nu ni se permiteau atatea libertati. "

Una din cauze pentru care se invata mai bine, se stiau mai multe, era si pentru ca materia era mai aerisita. Tot la doi ani sau mai stiu eu la cati, bagau capitole din clasele mari la clasele mai mici. Probabil pentru ca se spunea ca elevii romani au rezultate deosebite la concursurile internationale. Sa se depaseasca planul...Si au ajuns sa faca geometrie in clasa a patra si se mai pot da multe exemple...cine le stie!

#325444 (raspuns la: #325174) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...