Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

“Martorii lui Iehova” - Statut; de la religie la business


de 1brasovean la: 16/07/2008 18:38:18
rezumat: Extrase din Statut si unele posibile intrebari sau/si mirari intre […]
taguri: Religie Diverse 
voteaza:
“ART. 2, alin. 2 – Credinţa Martorilor lui Iehova se predică din anul 1911 [E NOUA, BATE IMEDIAT SUTA DE ANI]. Prin Decizia Ministerului Justiţiei nr. 86.310 din 8 august 1949, cultul Martorilor lui Iehova a fost scos în afara legii [HUOOO COMUNISTII!:) ]. Statutul de cult religios recunoscut de statul român a fost redobândit la data de 9 aprilie 1990 [CORECT, E DREPTUL LOR], prin Sentinţa civilă nr. 1.148/1990, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în Dosarul nr. 1.174/1990 în vederea acordării personalităţii juridice.”

“ART. 3 Organizaţia are numai scopuri religioase. Nu desfăşoară niciun fel de activităţi economice şi nu urmăreşte profituri financiare pentru sine sau pentru membrii săi.”
[ASA O FI? IA SA VEDEM…]


MAI INCOLO…
“ART. 10 - Scopul Organizaţiei este să-l glorifice pe Iehova Dumnezeu ca Domn Suveran al Universului şi să proclame măsurile sale pline de iubire în folosul omenirii prin intermediul Regatului său ceresc încredinţat lui Isus Cristos. - Revelaţia 4:11. [ASTA E, CE SA FACA ALTA IN NICI 100 DE ANI DE LA INFIINTARE?]

ART. 11 - În vederea realizării scopului său religios, Organizaţia are dreptul:
a) să efectueze activităţi de traducere, editare, producere, achiziţionare, export, import şi răspândire în locuri publice şi de la uşă la uşă a bibliilor, a publicaţiilor şi a materialelor religioase tipărite, a înregistrărilor video şi audio cu conţinut religios, a materialelor cu conţinut religios înregistrate pe suport electronic, precum şi a altor asemenea materiale şi să asigure transportul acestora. Toate aceste materiale sunt destinate în exclusivitate răspândirii cunoştinţelor religioase şi instruirii Martorilor lui Iehova şi a persoanelor interesate de adevărul biblic. Ele nu conţin nicio formă de reclamă laică, nu sunt mărfuri şi nu pot fi comercializate;
[DE AICI MI SE TRAGE SI MIE CAND SUNT AGRESAT DE CUCERINICII MARTORI, DE LA MARKETINGU’ MOCA!:) ]
b) să înfiinţeze, să cumpere, să construiască, să închirieze, să doteze şi să întreţină terenuri şi clădiri cu destinaţia de lăcaşuri de cult, numite săli ale Regatului şi săli de congrese, aşezăminte de cult, locuinţe de cult şi alte clădiri sau spaţii necesare atât în vederea ţinerii serviciilor şi a congreselor religioase, cât şi a organizării învăţământului religios şi a altor activităţi;
[ASTA IMI SUNA MIE SI A OARECE AFACERE IMOBILIARA?]
c) să înfiinţeze tipografii, legătorii, spaţii de depozitare, garaje, ateliere şi alte amplasamente necesare. În aceste amplasamente pot sluji numai Martori ai lui Iehova botezaţi, care îşi oferă serviciile benevol şi gratuit, ca expresie a devoţiunii lor faţă de Dumnezeu;
[INFRASTRUCTURA PRINT SI SERVICII, CU MUNCA PATRIOTICA! PAI, NU-I FAIN DE ASA AFACERE? O PUI PE ROATE SI VINE POPOR BULUC SA-TI MUNCEASCA PE GRATIS. BINE, TREB’ SA-I MAI DAI IN CAP CU OARECE BROSURELE, SA-I FRECI RIDICHEA PANA ZICE CE VREI TU, INITIATOR SI TOP MANAGEMENT AL LU’ MARTORII. MISTO DUMNEZEU ASTA, NU?]
d) să exercite dreptul de ipotecă sau să împrumute fonduri pentru finanţarea achiziţiilor de terenuri, clădiri şi bunuri mobile şi pentru orice alte activităţi;
[ASTA IMI SUNA SI MAI SI A PRAGMATISM RELIGIOS AMERICAN, OARE NU O SCOT SI LA BURSELE DIN NY, LONDRA ETC.? ACTIONARI S-AR GASI, AS LUA SI EU]

Abia mai incolo, pe la la lit. g) apare ceva de “asistenţă juridică membrilor săi atunci când aceştia sunt vătămaţi în dreptul lor fundamental la libertate de conştiinţă şi religioasă” ori, la i) “să asigure întreţinerea şi îngrijirea membrilor Ordinului pe toată perioada serviciului lor benevol”

Religia, asa cum imi suna statutul asta, e o grozava fabrica de bani contra iluzii [a fericirii, a vietii de dupa moarte, a pacii, culturii si danturii, etc.]
Nu ca ar fi singura, dar e prima data cand am cetit un statut de asa ceva
Totusi, inca nu inteleg…, ce-are a face Guvernul de publica actele interne ale bisericilor [statute in cazul de fata] in Monitorul oficial, publicatie a statului laic?

Oare peste cati ani am putea asista la intrarea in legalitate a … MISA-Bivolaru? Cand se face suta de ani? Mai repede? Ca daca tot e stat laic, de ce n-ar fi si laic-tantric, ce mare smecherie, doar - nu-i asa? - "fraierii plateste"?


-pentru conformitate: HOTĂRÂRE nr. 658 din 18 iunie 2008 privind recunoaşterea Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Organizaţiei Religioase "Martorii lui Iehova" / EMITENT: GUVERNUL / PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 470 din 25 iunie 2008
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (23):


brasovene, - de Intruder la: 17/07/2008 01:03:32
am sa raspund doar din ce am vazut si auzit personal, pentru ca am stat de vorba cu cativa si am un var care e de 11-12 ani la ei...si el si nevasta-sa.

deci da, e dreptul lor.
nu conteaza vechimea, ei spun ca sunt exact ca primii crestini, de la apostoli pana la cei din catacombe, de se reuneau clandestin...cred ca pana la proclamarea crestinismului ca religie de stat de catre Constantin si Elena. tot ei zic ca de la legalizare (sau mai devreme?)...crestinismul a luat-o razna...si daca-i intrebi, iti dau explicatii foarte pertinente dar nu intru in amanunte si nici nu ma prea pricep.
ortodoxismul are sute de ani in spate...si???

"marketingu' moca"...au o explicatie si la treaba asta, i-am intrebat. cica nici Iisus sau apostolii n-au pretins bani sau foloase pentru invatatura lor. mi se pare just! daca accepti o revista sau o carte de la ei si te oferi sa le dai bani pe ea...atunci primesc banii si ii doneaza la Sala Regatului...dar cine intreaba "cat costa?"... daca nu intrebi sau nu oferi, ei nu cer si nu pretind.
poti sa le dai cat vrei, chiar si o moneda de 0,5 bani...sau poti sa nu le dai nimic.

activitati imobiliare...
au nevoie de spatii de cult, de tipografii, de apartamente unde se aduna "congregatii" (nu sunt sigur ca asta-i termenul)...si atat.
sunt oameni (martori, bineinteles) care isi pun la dispozitie propria casa pentru adunarile astea...in fond, omul primeste pe cine vrea in casa lui daca nu omoara si nu loveste pe nimeni. corect?
mai au proprii lor avocati si bineinteles ca astia au birouri si filiale in toata lumea.

munca patriotica...
nu obliga pe nimeni si totusi, cartile si revistele alea trebuie sa le traduca, tipareasca, scrie cineva...ca nu vin de la duhul sfant!
ce castig iti iese din cartile astea, din moment ce majoritatea se distribuie gratis? nu stiu daca ti-a cazut in mana vreodata o fituica de-a lor...dar ei nu isi semneaza articolele din reviste si nici cartile. eu am frunzarit cateva numere din "Treziti-va!" si m-a impresionat pozitiv. despre animale, plante, fenomene ale naturii, istoria cafelei, ceaiului, ceasurilor, pantofilor, umbrelelor, despre metode anticonceptionale, articole medicale, stiintifice, descoperiri...un fel de almanah.
stii cum sunt scrise? la meserie! ...si nu sunt semnate, nici copiate de prin reviste de specialitate sau internet...ca au fost verificati! (nu de mine, de altii mai barosani)

ce stiu de la varu-meu (si nu minte)...in sala regatului se duc o data pe saptamana, el si nevasta-sa...iar in apartamentul cuiva, o data sau de 2 ori (parca).
el e inginer in domeniul aerospatial, lucreaza la Otopeni...ea e inginer chimist la Biofarm. nu-s oameni prosti, nu-s nebuni, nu sunt saraci, nici bogati.
i-am intrebat o gramada de chestii si au avut raspuns la tot-tot...cu explicatii si precizari clare, la obiect.
ok...nu-s de acord cu toate teoriile lor (transfuzia de sange, Armaghedonul, statutul celor 144.000 de "alesi", regatul celor o mie de ani, Pamantul transformat intr-un nou paradis - cu toate animalele traind in armonie, reinvierea celor drepti care au murit dupa nasterea lui Iisus, explicatia lor la cei trei magi veniti langa ieslea unde s-a nascut Mesia...etc)

in fine, multi vorbesc de ei si trag concluzii doar din ce au auzit de la altii, din zvonuri.
greseala lor (poate) e ca nu se implica sa-si imbunatateasca imaginea, nu participa niciodata la reuniuni internationale, mese rotunde, emisiuni TV...si cred ca au de pierdut.
#326357 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Revin - de Areal la: 17/07/2008 11:00:47
mai documentat, am multe sa va povestesc despre incercarile mele de ecumenism cu diferite confesiuni religioase.
Am fost si la adunari adventiste si la Sala Regatului, la evanghelisti, la baptisti,etc.
Un bob zabava sa ma adun!
#326455 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am revenit - de Areal la: 17/07/2008 16:04:06
Martorii lui Iehova au intrat la noi in casa sub forma uni orb, care-i facea masaje sotiei, pentru o recuperare medicala dupa o operatie si imobilizare.
Orbul si oarba( sot si sotie, de fapt cei mai buni din oras, angajati cu norma intreaga la Spital si Sala Sprturilor, mai castigau un ban suplimenatar facand masaje acasa) esrau insotiti de o tipa cu masina, asistenta lor sociala, care era Martor si cat se facea masajul sotiei, ea ma tinea de vorba la un suc, o cafea, o prajitura, cu Biblia, Turnul de Veghe si Treziti-va.
Eu indarjit cu Biblia mea in mana ma contraziceam cu ei pe probleme biblice pe care le gasisem pe Internet, si asa au ajuns sa trimita la mine pe unul mai batran, cu vaste cunostinte, care in final m-a invitat la Sala Regatului la o intrunire si m-am dus.
Nu mi-a displacut, toti erau foarte conservatori imbracati, respectuosi, nu prea multi,cca 50, cu bune cunostinte religioase, cantece, rugaciuni etc, surprinderea mea a fost sa gasesc fosti colegi de serviciu, despre care nu am stiut nimic.
Treaba a continuat asa cam un an de zile, primeam regulat reviste, si se dusesera si la mama-soacra, de m-au facut sa dau dreumul la toti trei cainii. iar la mine cand sunau latra Seven si stiam ca erau ei, ii dai afara pe usa, intra pe fereastra.
#326709 (raspuns la: #326455) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sectologie. Mostenirea lui Luther - de Areal la: 17/07/2008 18:55:32
Martorii lui Iehova
Martorii lui Iehova au pornit din aceleasi rădăcini cu adventistii lui Miller, fondatorul sectei fiind Charles Taze Russell (1852-1916). În perioada adolescentei acesta si-a negat traditia prezbiteriană de care apartinea si s-a alăturat mai-liberalei "Biserici Congregationiste", sectă pe care de asemenea a părăsit-o. În această perioadă el a aflat despre învătătura Scripturii cu privire la iad, un subiect care i-a stârnit o preocupare intensă. Cu trecerea timpului, după "studii aprofundate", el si-a rezolvat teama de iad ajungând la concluzia că iadul nici nu există! La vârsta de 24 de ani l-a întâlnit pe Nelson Barbour, redactorul unei reviste si conducătorul unui grup dizident din secta adventistilor, care i-a stârnit lui Russell interesul pentru studierea profetiilor vremurilor din urmă. După preziceri false si diferente de păreri, cei doi s-au despărtit, Russell începând să-si publice propria revista, "Turnul de Veghere", revistă care si azi încearcă să zguduie temeliile Bisericii, dându-l la o parte pe Mântuitorul Iisus Hristos din centrul învătăturii crestine. De la Barbour a împrumutat Russell ideea că Iisus Hristos urma să revină invizibil pe pământ în 1874 si că anul 1914 avea să fie anul în care lumea avea să fie distrusă, după care s-ar inaugura "Împărătia de 1000 de ani" a lui Hristos pe pământ. Negarea iadului si interpretarea profetiilor biblice au devenit subiectele de predică ale noului predicator, care cu mândrie se autointitula "Pastorul". Un jurnalist, în urma întâlnirii cu Russell, a scris: "În locul unui căutător smerit al Adevărului, l-am întâlnit pe cel mai destept propagandist al vremurilor noastre."
Cercul de adepti s-a numit "Studentii în Biblie" ('cei care studiază Biblia', denumire fără nici o conotatie academică). Russell a murit în 1916, lăsându-si adeptii deziluzionati de prezicerile sale neîmplinite cu privire la anul 1914. Frâiele sectei au fost preluate de avocatul Joseph Franklin Rutherford, care a trebuit să reinterpreteze repede profetiile neîmplinite, pentru a opri plecarea membrilor din sectă. Sub conducerea lui Rutherford, numele sectei a fost schimbat în "Martorii lui Iehova" (1931). Inovatiile si reinterpretările lui Rutherford i-au nemultumit însă pe multi dintre membri, ceea ce a condus la o ruptură în 1918, apărând astfel o aripă "traditionalistă" a Martorilor lui Iehova, mult mai putin vizibilă în ziua de astăzi.

Sub conducerea lui Nathan Knorr (1924-1977) secta a cunoscut cea mai mare crestere a numărului de adepti, de la 115.000 la peste 2.000.000. De asemenea, Knorr este cel care a introdus interdictia transfuziilor de sânge.

Numele "Iehova" reprezintă o varianta de citire a celor patru litere ebraice prin care este desemnat Dumnezeu în Vechiul Testament. Pentru evrei numele lui Dumnezeu era atât sacru, încât nici nu trebuia pronuntat. Cu timpul pronuntia (citirea) celor patru litere a fost uitată, iar evreii au folosit alte sintagme pentru a face referire la Dumnezeu (Adonai, Elohim, etc.). Trebuie mentionat ca "Iehova" este doar una dintre variantele de citire, o altă variantă propusă de lingvisti fiind Iahve. Martorii lui Iehova au preferat-o pe prima, deoarece este mai usor de pronuntat în limbile moderne. Pretentia Martorilor că ei i se adresează lui Dumnezeu pe nume este deci discutabila, întrucât nu este cert că asa se pronunta în vechime numele lui Dumnezeu!

Russell a fost dat în judecată la un moment dat din cauza teoriilor religioase pe care le răspândea. Întrebat în instantă, sub prestare de jurământ, dacă cunoaste greaca veche - limba Noului Testament - el a răspuns afirmativ, însă nu a putut traduce nimic când i s-a pus în fată un text.
#326839 (raspuns la: #326709) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Erezii ale Martorilor lui Iehova - de Areal la: 17/07/2008 18:57:01
Martorii lui Iehova au o aversiune deosebită fată de Cruce si Sfânta Treime. Ei sunt varianta actuală a vechii erezii a lui Arius, învătând că Iisus Hristos nu este Dumnezeu. In schimb, Martorii sustin că Iisus Hristos este un înger creat. Mai exact, El ar fi una si aceeasi persoană cu Arhanghelul Mihail! Versetele din Scriptură care arată dumnezeirea Domnului Iisus Hristos sunt Evrei 1:8, Ioan 1:1, 14, Ioan 20:26-28, Faptele Apostolilor 20:28, Romani 1:3, 8-9 si II Petru 1:1.

Martorii lui Iehova neagă învierea cu trupul a Domnului Iisus Hristos, ei sustinând că trupul Lui s-a dizolvat în gaze (!). Charles Taze Russell, fondatorul sectei, afirma că "Omul Iisus este mort, mort pentru totdeauna" ("Studii din Scripturi", vol. 5, 1899, pag. 454). Cu toate acestea, Sfânta Scriptură ne învată clar că trupul Mântuitorului a fost readus la viată (înviat). De pildă, la Luca 24:39, Iisus spune "Uitati-vă la mâinile si picioarele Mele, Eu sunt; pipăiti-Mă si vedeti: un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeti că am Eu". A se vedea si Ioan 2:19-21, Ioan 20:26-28, I Corinteni 15:6, 14.

Martorii lui Iehova neagă că Duhul Sfant este Dumnezeu. In schimb ei învată că Duhul Sfânt este o fortă impersonală, asemenea curentului electric. În falsa lor traducere, în loc de „Duhul Sfânt" scrie „forta activă a lui Dumnezeu". Sfânta Scriptură ne învată că Duhul Sfânt este Dumnezeu. În multe locuri citim că Duhul Sfânt are atribute personale, specifice unei persoane: El se întristează, vorbeste sau este mintit (Faptele Apostolilor 5:3 si 4). A se vedea si Ioan 14:16-17; 16:13-15, Romani 8:26-27, II Corinteni 3:6, 17-18 sau Efeseni 4:30.

Martorii lui Iehova neagă si pedeapsa vesnică a celor păcătosi. Astfel, ei nu cred în Iad, toate referirile din Scriptură fiind pentru ei alegorii. In schimb, ei învată că cei „nelegiuiti" (cei care nu sunt Martori ai lui Iehova) vor fi anihilati si vor înceta să mai existe. Sfânta Scriptură învată însă despre pedeapsa vesnică a celor necredinciosi. A se vedea Matei 25:41, 46, Matei 18:8, II Tesaloniceni 1:8-9, Apocalipsa 14:10, 11; 20:10, 15.

Martorii lui Iehova nu cred în nemurirea sufletului. Ei cred că omul, asemenea animalelor, încetează să existe după moarte. Cu toate acestea, Biblia învată că sufletul omului continuă să aibă o existentă constientă după moarte: II Corinteni 5:8, Luca 16:19-31, Filipeni 1:23-24, Apocalipsa 6:9-11.

Martorii lui Iehova sustin si învată că viata vesnică în prezenta lui Dumnezeu este rezervată doar unui grup select. Astfel, ei spun că doar un grup special de 144.000 de Martori ai lui Iehova pot trăi vesnic alături de Dumnezeu, în ceruri. Toti ceilalti Martori vor rămâne pe pământ.

Martorii lui Iehova neagă Sfânta Treime si sustin că Satana este cel care a inventat învătătura despre Sfânta Treime. Ei resping toate versetele biblice care-l identifică atât pe Iisus Hristos ca Dumnezeu, cat si pe Duhul Sfânt ca Dumnezeu. Cu toate acestea, Biblia învată limpede că atât Fiul, cât si Duhul Sfânt sunt alături de Dumnezeu Tatăl. La Matei 28:19, Iisus Hristos vorbeste la singular despre numele Tatălui, Fiului si al Duhului Sfânt, si vedem că Dumnezeu este o Treime, adică o Fiintă care există ca trei Persoane.

#326841 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Profetiile neîmplinite ale Martorilor lui Iehova - de Areal la: 17/07/2008 18:57:47
Având aceleasi rădăcini cu adventistii, Martorii lui Iehova s-au hazardat să calculeze sfârsitul lumii.

Mai întâi a fost Russell care a fixat, pe rând, mai multe date "precise" privind sfârsitul lumii: 1874, 1914 si 1915. Urmare a neîmplinirii profetiei legate de anul 1914, secta a început să propovăduiască că în acel an Mântuitorul si-a instaurat un Regat în ceruri.

După moartea lui Russell în 1916, J. F. Rutherford, noul conducător, s-a aventurat să afirme că "milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată", anuntând sfârsitul lumii pentru anul 1925. Până atunci însă, Rutherford prevedea învierea din morti ca având loc în 1918. Pentru anul 1925 el a anuntat că cei trei patriarhi Avraam, Isaac si Iacov vor reveni pe pământ, evident ca Martori ai lui Iehova. În acest sens, secta a strâns bani si a construit o vilă luxoasă în apropiere de Los Angeles, pentru a-i caza pe cei trei.

Presedintele Knorr a renuntat la închipuirea că cei trei patriarhi vor reveni pe pământ, afirmând în schimb că acesti "conducători" există deja, ei identificându-se cu conducerea organizatiei lor (!). Knorr a refăcut calculele si în 1961 a început să anunte anul 1975 ca dată sigură pentru întemeierea Împărătiei lui Dumnezeu. Trecând si anul 1975 fără să se întâmple nimic, în cadrul sectei s-a declansat o criză puternică si aproximativ un milion de membri au plecat. Criza se pare că nu a fost încă depăsită, întrucât secta nu îndrăzneste să lanseze un alt termen pentru sfârsitul lumii, pentru a tine aprins zelul si entuziasmul adeptilor.

#326844 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Continuare(1) - de Areal la: 17/07/2008 19:04:27
Potrivit Scripturii, profetia neîmplinită este caracteristica de bază a unui profet mincinos (vezi Deuteronomul 18:21-22).

În ciuda numeroaselor ei profetii false, organizatia Martorilor lui Iehova pretinde ca ea este singura religie adevărată si că doar membrii ei sunt crestini adevărati. Organizatia afirmă că nimeni nu poate afla adevăruri spirituale dacă nu face parte din ea. De asemenea, mai sustine ca mântuirea se obtine doar intrând în organizatie si că toti ceilalti vor fi distrusi la Armaghedon. Organizatia pretinde ca membrii ei să asculte si să accepte fără discutie orice poruncă si interpretare înaintată de către organizatie.

Spre exemplu, organizatia interzice membrilor ei primirea sângelui prin transfuzii. Martorul preferă mai degrabă să moară, el sau copiii lui, decât să încalce aceasta poruncă a sectei, desi Scripturile nu afirmă nicăieri că transfuziile de sânge ar fi un păcat. Pretinsul temei al sectei privind această poruncă absurdă sunt versetele din Vechiul si din Noul Testament referitoare la consumarea de sânge animal odată cu alimentele. Oricărui Martor al lui Iehova care nu respectă această interdictie i se atrage atentia că va fi nimicit în apropiatul Armaghedon, la vremea judecătii finale.
#326847 (raspuns la: #326844) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Continuare(2) - de Areal la: 17/07/2008 19:05:10
O alta absurditate a sectei este interdictia de a sărbători ziua de nastere. Explicatia oferită este aceea că Irod cel Mare i-a tăiat capul lui Ioan Botezătorul cu prilejul unei astfel de petreceri. In plus, motivează secta, în Scriptura nu se pomeneste de nici o sărbătorire a vreunei zile de nastere.

In felul acesta liderii folosesc frica si intimidarea pentru a-i tine pe membrii în supunere fată de organizatie. De asemenea, liderii Martorilor lui Iehova au făcut preziceri ale sfârsitului lumii pentru a inspira teamă urmasilor lor.

Zelul lor misionar este determinat de credinta că nu vor primi un loc în paradisul pământesc dacă nu fac prozeliti. Revistele lor, "Turnul de Veghere" si "Treziti-vă!", contin prezentări pline de culoare ale promisiunilor lui Iehova pentru cei care se alătură organizatiei lor. Vehiculând sume uriase provenite de la membri, secta pune un accent mare pe propaganda scrisă. Anual sunt tipărite milioane de carti, reviste, brosuri si pliante în peste 30 de limbi ale globului, publicatii vândute sau oferite gratuit de "ministrii" organizatiei (misionari din usă în usă). Odată câstigati noii adepti, acestia devin o sursă garantată de venit permanent. Sub masca acestei organizatii religioase se ascunde una dintre cele mai mari întreprinderi economice bazată pe o fantastică exploatare a credulitătii membrilor ei, transformati printr-o strategie bine pusă la punct în fiinte fără vointă proprie, care execută orice dispozitii venite de sus, cu un fanatism rar întâlnit si periculos, nu numai din punct de vedere religios, ci si social.

În iulie 2003, secta a obţinut în România statutul de "cult religios recunoscut", anterior ea functionând ca asociatie. Diferenta de statut implică, printre altele, faptul că acum secta este scutită de la plata impozitelor si că copiii Martorilor vor putea beneficia oficial de educatie religioasă în cadrul sectei, în locul orelor de religie de la scoală.
#326848 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Homo Stultus la: 18/07/2008 01:34:01
Orice organizatie religioasa are nevoie si de o structura si o baza materiala. Vedeti dvs. nu suntem de natura eterica iar realitatea sociala in care ne manifestam e construita in asa fel incat orice activitate (chiar daca finalitatea este de ordin spiritual) se poate implini numai daca are si resurse materiale.

Religia fie ca ne convine fie ca nu are si o dimensiune sociala. Oamenii au nevoie de spatii, carti si alte resurse pentru pentru a-si manifesta religiozitatea IMPREUNA. Toate organizatiile de orice tip din toate timpurile au avut asa ceva.

Este just ca bogatia inseamna putere si puterea nu a fost straina mediului religios niciodata. Cu toate acestea trebuie sa distingem apele de ape.

Era o poveste pe undeva cu un calugar care zicea ca el vrea sa traiasca in chip ingeresc. De aceea nu muncea. Si venind la masa mai marele acelei comunitati l-a trimis sa se plimbe. Ingerii nu au nevoie de mancare - nu-i asa?

Suntem oameni si uneori planurile existentei noastre sunt inseparabil unite. Nu vad nimic rau in a acumula bogatie. Problema este cum acumulezi si mai ales cum folosesti aceasta bogatie.

Ar fi cel putin ridicol sa spui cuiva: "Neica, matale ramai sarac!"

Orice organizatie are si anumite scopuri, uneori declarate, alteori nu. Pentru atingerea acestora trebuie ceva mai mult decat minunatul si gratuitul aer.

Nu vad ce e rau in faptul ca o institutie religioasa investeste in afaceri. Conditia ar fi ca acestea sa nu fie "necurate". Cunosc cateva afaceri in care diferite biserici si confesiuni sunt implicate. Comunitatile respective in loc a se revolta sunt foarte multumite pentru ca nu trebuie sa mai poarte ele "povara" intretinerii bisericii din care fac parte.

Deci din partea mea sa investeasca toti cat mai mult in cat mai multe. Ar fi un semn de sanatate. Si in biserica respectiva (ca organizatie) si in comunitate.

Nu ma refer la o situatie ci la principiu. Ca unii fac din biserica DOAR o firma asta e altceva. Daca ne raportam la biserica primara gasesc edificator ceea ce se spune cu privire la comunitate (Eclesia) in Faptele Apostolilor (stiu ca tot acolo se gaseste cazul celor doi Anania si Safira, dar ce gasesc interesant este tocmai principiul de functionare al comunitatii de atunci).
#327023 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adaos - de Homo Stultus la: 18/07/2008 01:47:43 Modificat la: 18/07/2008 01:51:35
Nici un cult nu poate sa functioneze in Romania daca nu e recunoscut de stat. (de altfel la fel e in majoritatea tarilor) De aceea orice biserica, cult, asociatie care isi desfasoara activitatea in Romania trebuie sa treaca prin acest proces al publicarii deciziei si statutului in MO. E o chestiune juridico-legislativa. Imi pare ca sunt ceva referiri si in constitutie.
#327024 (raspuns la: #327023) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Despre martori-ortodoxi - de cido1998 la: 10/09/2009 07:51:43
Faza cu: mi-au intrat martorii in casa si au vrut sa fure,blablabla...Aia sunt doi (probabil nici nu erau martori)... Ei nu reprezinta toata religia Martorii Lui Iehova. Si sa stiti ca iehova nu vrea sa fie un alt Dumnezeu...Este acelasi, numai ca este numit altfel. Martorii sunt oameni pasnici! In scimb, daca ne gandim la ortodoxi, ei sustin ca cred in Dumnezeu (si chiar cred, nu neg asta), insa se pierde in ritualuri, pupa icoane, se inchina la ele( si Dumnezeu a spus sa nu ne inchinam la chip cioplit), pentru ei sunt importanti toti sfintii sfintilor, si de Iisus si de Dumnezeu...cam uita. Pupa mana preotului, ceea ce nu este deloc bine. Cat timp crezi in dumnezeu foarte tare, nu mai conteaza ce religie esti, asa ca unii ar face bine sa nu se mai lege de martori.
#480198 (raspuns la: #326709) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu va mai legati de martori - de roxastef la: 06/10/2009 08:10:03
nu stiu ce au oamenii cu ei.multi nu-s in stare sa-si deschida biblia,dar stiu sa comenteze de niste oameni f simpli,sinceri si ne vor numai bine.daca ar fi toti ca ei...fata de noi,ei chiar invata si se straduiesc sa aplice si sa ajute oamenii sa-l cunoasca mai bine pe d-zeu.pe fiecare om tre sa-l respectam.in alte tari martorii sunt priviti f bine si st respectati.cred ca ar trebui sa invatam mult de la ei.am avut o colega martora si am vazut cum se comporta un martor cand e batjocorit de niste ortodoxi...dar noi am fi in stare sa suportam o jignire?biblia a format-o...nu o persoana.tot respetul meu!
#487735 (raspuns la: #480198) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 06/10/2009 08:17:39
Martorii sunt oameni pasnici! In scimb, daca ne gandim la ortodoxi,...

huideooo! fi-ti-ar omenia pajnica! de ras si de cacat!
#487736 (raspuns la: #480198) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 06/10/2009 08:32:45
Cata vreme ramanem lipiti de Mantuitor, nu gresim. Cred ca pe Dumnezeu nu-L intereseaza bisericile noastre ci credinta. Personal cred ca ALESII sunt din toate formele imbracate de religie: ortodocsi, catolici, protestanti, martori etc
#487738 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de M a o la: 06/10/2009 09:53:48 Modificat la: 06/10/2009 09:59:28
Intruderul a scos in evidenta ce voiam sa spun si eu de secta asta. E clar ca nu au activitati comerciale cu profit, banii lor vin din interior, prin donatii ale membrilor sectei. Nu au niciun fel de afaceri imobiliare, nu cumpara nimic in scopul de a revinde cu profit.

Pentru Areal.
Arealule, ceea ce citezi tu din "calauza ortodoxa" e doar un punct de vedere al ortodocsilor. Cele mai multe sunt aiureli, culminand cu aversiunea fata de cruce. Ei merg pe principiul: "cum poti sa te inchini si sa amintesti mereu obiectul torturii mantuitorului?". Chestia cu funia in casa spanzuratului. A doua aberatie e cea cu Mihail. Ei sustin ca a doua venire a lui Cristos va fi sub forma arhanghelului Mihail, exact asa cum descrie si Ioan in apocalipsa (cap 12)

Sa vedem insa ce le rezerva statul nostru laic tuturor cultelor religioase, in speta celor care si pana acum au avut activitati profitoare:
"Cultele religioase nu vor mai plăti impozit pe profitul obţinut din vânzarea activelor. Astfel, Astfel, vor fi scutite de la plata impozitului pe profit cultele religioase pentru veniturile obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţii de cult, potrivit legii, venituri obţinute din chirii, veniturile obţinute din înstrăinarea activelor şi alte venituri obţinute din activităţi economice."

In incheiere, pentru cei care doresc o biblie, cereti de la "iehovistii" cere va trec pragul. Nu e nrvoie sa o platiti. Nu recomand sa se cumpere din lacasurile ortodoxe, daca dati pe acolo o sa vedeti si de ce. :)Asta apropo de titlul brasoveanului cu religia si biznisu':)
#487761 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de mazariche la: 06/10/2009 11:11:24
Apropo de biblie, eu am neamuri adventisti de ziua a saptea. Mi-au daruit o biblie pe care am pus-o, firesc, in biblioteca.
Cand mi-a trecut pragul preotul cu boboteaza, a vazut-o, a identificat-o si m-a luat la intrebari in legatura cu motivul pentru care tin "spurcaciunea" in casa. Povestea are aproape duazeci de ani, ce tin minte e socul si... frica, desi omul a lasat-o mai moale cand i-am zis ca-i doar aceeasi carte, sfanta pentru toti crestinii. Nu, ca-i plina de inadvertente, a zis.
Fapt e ca de atunci n-o mai tin la vedere, o lasitate- stiu, dar ma scuteste de discutii sterile si neplacute cu cine-mi calca pragul. Dar nici biblia ortodoxa n-am cumparat-o...
#487768 (raspuns la: #487761) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 06/10/2009 12:59:12
probabil ca vt-ul e intr-o traducere mult mai fidela spiritului si literei originale decat versiunile ortodoxe sau catolice care au 'adaptat' prin unele locuri continutul original ca sa se potriveasca cu nt-ul.
incepand cu biserica anglicana si continuand cu derivatele ei moderne, se da vt-ului o importanta mai mare in contextul scrierilor sfinte decat la ortodocsi si catolici.
asta o fi fost cauza indignarii preotului.
#487782 (raspuns la: #487768) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donQ - de mazariche la: 06/10/2009 13:36:20
Se poate. Atunci tot ce am inteles e ca ce vine de la "sectanti" e spurcat, cuvantul nu-mi apartine.
#487791 (raspuns la: #487782) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
1brasovean - de cher la: 06/10/2009 15:37:54
Si eu eram impotriva acestor secte, in fond este un singur Dumnezeu, crezi sau nu in el este treaba ta, si daca te-ai nascut intr-un sistem, ramai acolo, ca oricare religie tot aia este. Sectele fac insa prozelitism. Tousi fac ceva deosebit fata de ortodoxism, considera enoriasii legati intre ei printr-un legamant de intraajutorare si am vazut ca luandu-se dupa ei si ortodoxismul a inceput sa organizeze un sistem de ajutor.Asta este bine...
Eu sunt invatata ca religia fiind o institutie de stat sa nu platesc taxe, statul sa intretina bisericile iar eu sa dau doar pentru servicii speciale. Vreau casatorie cu popa, platesc popa, vreau botez, platesc botezul, etc.
Ei insa platesc taxe desi cand sunt autorizati, primesc bani si de la stat. Eu asa am auzit.
Cu banii adunati fac uinsa acte de racolare si ajuta cu tendinta de a acapara alti credinciosi. Cu cat au mai multi credinciosi cu atat statul le da mai multi bani. Eu asa stiu.
Prin 1990 si ceva am inceput sa port corespondenta cu martorii lui Iehova din curiozitate. Am primit la cutia postala o invitatie pentru un curs, gratis.Ma costau doar timbrele cu care raspundeaam. Mereu ii contraziceam si totusi eram promovata la scrisoarea urmatoare cu brio. Cand a fost sa primesc si atestarea am intrerupt raspunsurile. Au venit acasa si eu lipsind i-a primit sotul. Au spus ca "doamna a promis o donatie". Sotul i-a repezit spunand ca "o cunosc eu pe doamna, nu a promis nici o donatie !" si de atunci n-au mai aparut...
Nu sunt impotriva lor, dar exagereaza cu Hristos. Admit un Dumnezeu, admit si ca suntem crestini pentruca credem ca a existat un Hristos care a fost rastignit si a lasat niste invataminte, el sau urmasii lui au facuit un cod moral, cred ca acest cod exista si se numeste "crestinism" dar a exagera cu Isus mi se pare...nu stiu cum! De aceea nu-mi plac sectele.
#487833 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de acord - de roxastef la: 07/10/2009 09:16:54
pana la urma,nu se intreaba nimeni de ce sunt atat de multe religii?care e adevarul?adam l-a slujit pana la un moment dat pe d-zeu,dupa el a ales sa guste si din rau, acum,multi nu mai de d-zeu nu asculta...toti se asteapta ca profetiile din ultima carte din biblie sa se implineasca,ce se va intampla cu noi? se vede clar ca aceasta lume merge din ce in ce mai jos... si nu cred ca suntem uitati de d-zeu.El vrea ceva de la noi...nu credeti?nu merita sa ii dam ascultare indiferent ce zice vecinu,rudele?pana la urma facem vreun rau daca respectam ce ne zice El prin Biblie? nu stiu ce parere au multi,dar vreau sa traiesc in adevar,sa stiu ce se v-a-ntampla cu noi peste 1 an,2 sau chiar pe o perioada lunga de timp..
#488034 (raspuns la: #487833) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 07/10/2009 09:48:06
gresit.
adam n-a gustat din rau.
a gustat din 'cunoastere', a trecut de la stadiul de animal manat de instincte la cel de om care gandeste.
povestioara cu sarpele,fructul oprit, samd, e de fapt un mod simbolic de a descrie evolutia.
:)
#488037 (raspuns la: #488034) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de roxastef la: 07/10/2009 10:32:35
asta inseamna ca noi st dintr-o carte de povesti??? ma indoiesc!daca e sa fie asa, am fi avut o viata de vis,si mi-ar placea sa fiu o printesa...dar uitandu-ne in jur ,ne ingrozim de aceasta realitate care ne deprima. si am ajuns asa doar pt ca am avut curaj sa ne credem atotstiutori,le avem pe toate,st perfecti,nimeni nu mai e ca noi....tot stim sa facem,ne credem genii.dar cred ca ar trebui sa fim constienti, ca timpurile care le traim acum sunt inca o dovada ca fara D-zeu nu putem face nici un pas. sunt eu prea realista? simt ca o sa vina vremuri mult mai rele si o sa regretam ca L-am ignorat.pana la urma urmei El poate face ce vrea cu noi....
#488042 (raspuns la: #488037) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 07/10/2009 11:18:51
dimpotriva. timpurile pe care le traim, cand tot mai multi oameni gandesc independent, si care sunt mult mai bune decat alea cand mai toti credeau orbeste, sunt o dovada ca adam si eva a vut dreptate sa guste din 'fructul oprit'.
cum poate sa-ti faca rau ceva ce nu exista? rau iti face doar frica.
:)
#488054 (raspuns la: #488042) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: