-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Imi pare rău, Prietene, Imi pare rău, radovan.


de derbedescu la: 23/07/2008 05:11:38
taguri: Diverse 
voteaza:
Imi pare rău, Prietene, îmi pare rău, radovan.

"radovan
M-am gândit cum să-i scriu numele: clasic, cu majuscule, cu minuscule.

Am ales ultima variantă. Cu majuscule ar fi fost prea patetic. Clasic, nu-i nimic normal în ceea ce se întâmplă acum. Nu-i normal ca un patriot să fie acuzat de crime împotriva umanităţii şi apoi, ăn văzul întregii lumi, să fie asasinat prin indolenţă.

Nu-i normal ca un popor, o ţară, vecină şi prietenă să fie sfârtecată la graniţele noastre şi noi, românii cei toleranţi să nu îi dăm ajutor. Căci aşa s-a înâmplat cu numai câţiva ani în urmă când Jugoslavia a fost jertfită la graniţele noastre. Mitingurile de solidaritate n-au reuşit să adune mi mult de vreo 500 de participanţi. Potentaţii acelor vremuri au permis (fără a cere părerea nimănui) atacatorilor vecinilor noştri, a bunilor noştri vecini, să se folosească de aeroportul Kogălniceanu. Ba mai mult au scris hârtii din care reiese că ei, atacatorii pot ataca pe oricine de pe teritriul român fără a cere părerea, sau anunţa pe nimeni, darămite poporul român.

Nu-i normal ca la Haga, tribunalul care are de discutat DREPTURILE OMULUI sa muşamalizeze asasinatele comise de agresori şi să le dea câştig de cauză tot lor. După ce doamna cea bătrână a fost debarcată, de ciudă a scris o carte recunoscând atrocităţile celor pe care i-a apărat şi pe care i-a albit prin hotărârile ei.

Nu-i normal ca dreptatea să fie colorată politic şi bunul simţ să dispară.

Nu-i normal să fii considerat prost numai pentru că nu ai bani şi să fii considerat deştept numai pentru că îi ai. Hoţii au cei mai mulţi bani.

În toată această lume anormală, la 13 ani după asasinarea Ţării Vecine şi Prietene, ultimul nume al rezistenţei de pe vremea aceea, Radovan K, a fost trădat de cei pe care i-a slujit. Acelaşi tribunal încearcă, ca pe vremea Inchiziţiei, să-l determine la sperjur. Şi nu poate. Încă.

La fel ca Solobadan Miloşevici, va fi torturat, redus la tăcere (i se tăia microfonul oridecâte ori spune adevăruri de netolerat pentru urechile asasinilor) şi, în ultimă instanţă, ucis sub privirea impasibilă a unei umanităţi dezumanizate.

Să nu vă imaginaţi, scumpi concetăţeni că nu vă priveşte. Nu ! Ne priveşte pe toţi. Acest ultim abuz va avea grave urmări asupra noastră a tuturor. Asupra viitorului nostru şi asupra viitorului urmaşilor noştri.

Planul mârşav de ne transforma înt-o naţie de sclavi va funcţiona şi copiii copiilor noştri vor fi servitorii lor pentru totdeauna. Libertatea noastră, atât de scump plătită prin vieţile atâtor străbuni nu va mai fi decât o extrem de vagă amintire. Dacă va mai rămâne şi atât.

Radovan este ultima jertfă cu nume sonor, ultima jertfă pe care o trecm, din nou, sub tăcere în vâltoarea grijilor de zi cu zi: cum să ne platim ratele la bancă la care ne-am îndatorat crunt, pentru un televizor, o maşină de spălat şi un aragaz. Cum să obţinem pentru copii noştri un acoperiş deasupra capului acum, când le-a venit vremea de măritiş şi însurătoare. Să nu apuce să ne dorească moartea ca să ne obţină apartamentul. Cum să ne ajutăm nepoţii să facă o şcoală şi să le oferim posibilitatea de a scăpa de mizeria lipsurilor zilnice.

Toate astea ne vor face să-l uităm pe Radovan şi să-l lăsăm singur cu acuzatorii lui nemiloşi şi josnici.

Imi pare rău, Prietene, îmi pare rău, Radovan. Mai mult de atîta, eu nu pot să fac. Dar să ştii, vreau să ştii, că un fiu al poporului român se gândeşte la tine cu respect şi compasiune."

Sursa: http://ioniliescu.wordpress.com/2008/07/20/discutii/#comments
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (25):


*** - de admin la: 23/07/2008 11:09:51
atentie la trollisme!
#328181 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Un singur cuvant - de RSI la: 23/07/2008 11:49:01
Bullshit.
#328197 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin si RDI - de Horia D la: 23/07/2008 12:20:45
voi sunteti mult prea civilizati, dar din punctul meu de vedere, cineva care il are ca sursa pe iliescu (cu i mic) nu pate fi decat un Idiot (cu i mare)

Poate e chiar Ilici sub un pseudonim:))
#328211 (raspuns la: #328197) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de INSULA ALTUIA la: 23/07/2008 12:37:01
Esti de coma:)))))))))))))))))))
#328224 (raspuns la: #328211) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ieteee :))) - de GloriaVictis la: 23/07/2008 13:35:40
chic, chic!
pasarile zboara jos. semn de ploaie =))
ce ti-e si cu uninominalu' asta!
#328273 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de INSULA ALTUIA la: 23/07/2008 15:39:01
Unde esti?????????????
#328287 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Urechile Nu Coincid - de derbedescu la: 23/07/2008 17:21:11
Uitati-va la poza din linkul de mai jos, infatisind urechea lui Dragan Dabici (Radovan Karadzici deghizat). Din toate fotografiile pe care le-am gasit pe internet, cu Radovan acum 10-15 ani, urechile celor doi par a fi diferite, adica Dabici, cel cu barba, nu este Karadzici. Poate gasiti voi niste fotografii mai mari si clare cu Karadzici din profil.

http://www.dragandabic.com/dragan-dabic-devojka.jpg
#328296 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dle derbedescu - de sami_paris75 la: 23/07/2008 18:24:48
As putea cementa foarte mult problema arzatoare,adica despre dnul Radovan si Dnul Milosevici care a plecat (Dumnezeu sa-l ierte),dar nu inteleg un lucru!
De ce Derbedescu? D-E-R-B-E-D-E-S-C-U
Am impresia ca va ascunde-ti undeva in spatele unui paravan.
Daca santeti roman,de ce nu va intereseaza problemele romanilor,care mor cu miile exilati singuri in lumea asta plina de blesteme?
Problemele Romaniei,care se confrunta cu mizeria si saracia?
Problemele copiilor care mor de subnutritie,ori a tiganilor care nu mai au un domiciliu fix?
Ce vreti sa demonstrati cu problema lui Karadici?
Chiar daca Yugoslavia isi apara un teritoriu care-i apartine,nu insemana ca trebuia sa masacreze in masa femei,barbati si copii.(Genocid)
Stiu ca au fost si sant criminali printre Albanezi,Croati si Bosnieci,dar copii si femeile care-au murit,nu erau soldati!!!???....)din partea unui tigan stabilit in strainatate.Sami(observati am un nume)
#328301 (raspuns la: #328296) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dle derbedescu - de sami_paris75 la: 23/07/2008 18:45:46
As putea cementa foarte mult problema arzatoare,adica despre dnul Radovan si Dnul Milosevici care a plecat (Dumnezeu sa-l ierte),dar nu inteleg un lucru!
De ce Derbedescu? D-E-R-B-E-D-E-S-C-U
Am impresia ca va ascunde-ti undeva in spatele unui paravan.
Daca santeti roman,de ce nu va intereseaza problemele romanilor,care mor cu miile exilati singuri in lumea asta plina de blesteme?
Problemele Romaniei,care se confrunta cu mizeria si saracia?
Problemele copiilor care mor de subnutritie,ori a tiganilor care nu mai au un domiciliu fix?
Ce vreti sa demonstrati cu problema lui Karadici?
Chiar daca Yugoslavia isi apara un teritoriu care-i apartine,nu insemana ca trebuia sa masacreze in masa femei,barbati si copii.(Genocid)
Stiu ca au fost si sant criminali printre Albanezi,Croati si Bosnieci,dar copii si femeile care-au murit,nu erau soldati!!!???....)din partea unui tigan stabilit in strainatate.Sami(observati am un nume)
#328302 (raspuns la: #328296) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami - de INSULA ALTUIA la: 23/07/2008 19:05:23
Nu te enerva,ca dai in bilbiiala,eu de cite ori n-am patit-o.:))))))))))))
#328306 (raspuns la: #328302) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dom' derbedescu, - de 1brasovean la: 23/07/2008 19:16:05
[cand cu borbandarea serbiei]sa nu uitam contextul si consensul politic national in ceea ce priveste integrarea romaniei in nato si mai apoi in ue.
nu mereu facem ce ne-ar place sa facem, mai facem si ce trebuie sa facem sau se astepta altii, ori cer, sa facem. cred ca [geo]politica se joaca pe interese, nu pe sentimente de vecinatate.

cat despre patriotismul eroului tau as zice ca si stalin a fost patriot, ceva mai consistent. nu zicea el, stalin, ca 'daca omori un om e o crima, daca omori un milion e statistica'?

dar - chiar asa musiu derbedescu! - de ce nu te-ai oferit domnia ta volintir cand cu razboiul din serbia? putei sa te bati misto pentru o idee, cu pistoale si pistolete adevarate, nu colea'n blog, cu voinicii marete.
#328308 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
io nu/nteleg - de motanelul la: 23/07/2008 20:13:36
cum e cu "sirbii prietenii nostri"?
am mai auzit formularea si sa mor daca/nteleg.
adica, 'rash al draq sa fiu, mie imi trebuie ani sa pot numi pe cineva "prieten", si asta dupa multe petrecute impreuna. si nush daca la o adica nu ma lasa cu fundu/n balta, pentru ca e greu sa cunosti pe cineva ata de bine incat sa fi absolut sigur de el. cine/si permite sa numeasca "prieteni" o natie, un popor, un stat la urma urmei? pai atunci impuscatu avea dreptate. traiasca pretenia intre popoare :P:P:P.
#328312 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
motanelul - de INSULA ALTUIA la: 23/07/2008 20:24:11
Avind in vedere ca se facea comert sau troc noi ii numeam "prieteni",si m-a durut mult cind i-au bombardat.
Asta e greu de inteles .
Dar au si ei pacatele lor.
#328315 (raspuns la: #328312) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
motane - de om la: 23/07/2008 20:38:46
cum e cu "sirbii prietenii nostri"? = pai hai sa-ti explic ce mi-a explicat mie un sarb:
-razboiul a fost interetnic, dar se poate spune si religios (ortodocsi, musulmani, etc). Romanii sunt majoritar ortodocsi. Ei ne numeau frati ortodocsi.
-vecini de granita, normal ca cele mai bune si rapide schimburi le ai cu vecinii. Pana la urma noi fugeam de ceausescu pe la ei ;)
-minoritari romani sau sarbi de o parte si alta a granitei (depinde de unde privesti). Multe rude.

In final mi-a explicat de ce ne strigau "curva romana".

Mai mi-a spus si alte detalii, dpmdv, extremiste (doar una era nationalista) si din aceasta cauza nu le prezint aici.
Ai inteles motane cum este cu "pretenia" romano-sarbeasca ?
#328322 (raspuns la: #328312) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de INSULA ALTUIA la: 23/07/2008 20:50:00
Seful meu e sarb,am trait printre ei si "sarbul" moare cu tine de git daca ti-a promis ceva.Sunt corecti pina la moarte.
#328330 (raspuns la: #328322) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bubu - de om la: 23/07/2008 20:58:45
nu stiu daca iti place sportul...echipele iugoslave (mai nou sarbesti) sunt extrem de combative si unite. Sportivii lor sunt extrem de combativi...in tenis au un nou val de jucatori buni!

As putea sa intru in istorie cu fanatismul lor care a declansat WWI sau cu luptele de partizani din WWII, dar...nu isi are locul aici pt ca este o confa de provocare, dpmdv :((
#328332 (raspuns la: #328330) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
un pic de cultura politica.. - de adiadiadi la: 23/07/2008 21:00:56
un pic de cultura politica e suficienta pentru a intelege ca persoana care a scris acest text are dreptate. Si daca noi, cei care traim in prezent, nu intelegem asta, copiiilor si nepotilor nostri cine o sa le mai deschida mintile ? Punct ochit...
#328333 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
OM - de INSULA ALTUIA la: 23/07/2008 21:03:09
Stiu,pup cu drag ca ma intelegi.
Miine iti trimit un mp.
#328335 (raspuns la: #328332) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de cattallin2002 la: 23/07/2008 22:29:47
"As putea sa intru in istorie"
Din partea mea ai putea sa intri, pe mine m-ar interesa cate ceva.
Nu prea il vad pe Radovan un erou, mai ales daca e acuzat si de genocid. Inainte aveam o parere extrem de proasta despre sarbi, in general, din cauza conflictului. Apoi am vazut ca si musulmani sau croati au fost cautati ca si criminali de razboi.
Legat de sport, rivalitatile si conflictele intre suporterii echipelor din Serbia (sau Croatia) sunt mai aprige chiar decat in Anglia. Se pare ca si conflictul dintre croati si sarbi a avut ca punct de plecare un meci de fotbal, cand Boban i-a atacat pe politistii sarbi. Chiar Arkan, liderul gruparii paramilitare facea parte din conducerea unuia din cluburi, Steaua Rosie Belgrad. Si croatii si sarbii exceleaza in multe sporturi, poate tocmai datorita combativitatii. Un jucator de fotbal de la ei se vinde de 5-10 ori mai scump decat unul de la noi.
#328360 (raspuns la: #328332) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de motanelul la: 23/07/2008 23:30:59
am inteles perfect. curve si la noi si peste granita.
ortodocsi si bulgarii si rusii. frati romani si in ungaria. vecini cu totii. eu prieten cu toti este. au fost si sarbi care au violat romance au fost si romani care au ucis sarbi. dusmani este la ei. pardon, tot frati este cu totii. io fac frate la tine da te fut cand imi convine. si tu la fel cu mine.
hai sa nu ne mai dam cu stangu/n dreptu.

vorbim aici despre natiuni si popoare nu ca gica e prieten cu costica. prieten esti pana intorci armele. iar asta n/o hotarasti tu.
#328364 (raspuns la: #328322) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
derbe, - de motanelul la: 23/07/2008 23:32:43
vezi ca a zis la tele ca e unii care/i cauta pe prietenii lu ravovan ala, asa ca ai de grija.
#328365 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hehe - de motanelul la: 24/07/2008 00:03:51
ma bate gandu sa scriu o epistola de prietenie catre hitler. ba chiar o consider o datorie de onoare :P
#328366 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catta - de om la: 24/07/2008 02:56:32 Modificat la: 24/07/2008 03:02:24
in astfel de razboi NIMENI nu este erou!
Nu-mi place sa vorbesc despre aceste razboaie fara aliati traditionali (nu ca ar face mare scofala - a se vededa ce au facut la inceput pt polonezi-), fara invingatori sau invinsi si cel mai tragit fara combatanti soldati de meserie (numai civili cu creiere spalate :((

Recomand un film in care se arata cat de mult sufera oamenii simpli (prieteni, rude, etc) indoctrinati de X influente "Pretty village, pretty flame"

http://en.wikipedia.org/wiki/Pretty_Village,_Pretty_Flame
#328368 (raspuns la: #328360) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
motane - de om la: 24/07/2008 03:00:46
ma bate gandu sa scriu o epistola de prietenie catre hitler. ba chiar o consider o datorie de onoare :P = ma batea gandul ca sa-ti raspund in joaca, dar m-am razgandit pt ca dpmdv ai dat cu bata in balta cu acest mesaj. Daca atunci cand ai scos confa despre dreptul de a ura m-am gandit ca provoci in joaca, acum cred ca provoci din alte cauze care nu tin de joaca :((


ba chiar o consider o datorie de onoare :P = fiecarea cu onoarea lui!
#328369 (raspuns la: #328366) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
omu - de motanelul la: 24/07/2008 19:12:54
totul e o joaca si in acelasi timp nimic nu e o joaca. iete si budistu' din mine :P
#328593 (raspuns la: #328369) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...