Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Istoria noastra cea de toate zilele


de motanelul la: 23/07/2008 23:56:15
rezumat: apropo de prietenii si fraternitati la modul general
taguri: Salonul 
voteaza:
imi "place" cum se apuca cate unul sa dezgroape secrete si sa afle adevarul dupa zeci si sute de ani. cauta prin hartoage prafuite, gaseste martori oculari sau auriculari. si apoi zmangaleste o carte sau un reportaj de mama-mama.
hmmmmm. pai, mey, istoricu' lu peste, i/as spune eu aceluia... daca nevasta/ta te inseala, sa zicem, urmeaza procese, martori, certuri, divort. oki doki. insa nu vei stii niciodata cu siguranta ce s/a intamplat exact, si de ce s/au petrecut lucrurile sau daca s/au petrecut astfel. singurul lucru concret ramane deznodamantul. iar aici este vorba despre persoana de langa tine, si maxim inca doua. tu si celalalt.
cum vrei tu istoricule, atunci, sa/mi spui mie ca in cazul unor lucruri petrecute cu zeci de ani in urma, si cu zeci de parti interesate, cu zeci de parti specializate in ascunderea adevarului, tu poti sa descoperi exact ce s/a intamplat si din ce cauza?

ca sa poti spune cu constiinta impacata ca istoria are vreo legatura cu faptele trebuie sa nu faci diferenta intre justitie si dreptate. intre conventie si adevar.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


*** - de abbilbal la: 24/07/2008 19:11:58
Dreptate ai motănel. De cele mai multe ori nu cunoaştem adevărul adevărat al faptelor petrecute lângă noi, sau cum s-ar zice, a celor la care am fost martori oculari.
#328592 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de zaraza sc la: 25/07/2008 10:18:38
Fiecare cunoaste adevarul sau. Oamenii pot fi mai mult sau mai putin obiectivi. Adunand pareri din cat mai multe surse si cat mai multe documente, poti obtine o imagine mai apropiata de realitate a ceea ce a fost. Si asta trebuie sa o faca cineva care poate fi mai obiectiv decat altii (ma refer la inclinatii native), care sa cearna totul prin filtrele ratiunii si judecatii atente.

#328753 (raspuns la: #328592) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de motanelul la: 25/07/2008 20:57:42 Modificat la: 25/07/2008 20:57:57
nu am nimic impotriva imaginii apropiate de realitate :)
ma deranjeaza doar cand apar cate unii care ne prezinta istoria - recenta sau indepartata - ca pe ceva sigur si inatacabil, gen "asa a fost si nu altfel". zaaaaau? :D
#328956 (raspuns la: #328753) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: