Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Mic tratat despre emigrare


de Alitalia la: 26/07/2008 16:32:57
rezumat: Head to heads
taguri: prea multe... Salonul 
voteaza:
Daca cineva nu ar fi scris inaintea mea "Priveste inapoi cu manie!",mai mult ca sigur scriam eu...
Am plecat din Romania doar cu Biblia,o editie bilingva,ebraica si romana.Parte din cartile adunate ca o furnica le-am dus la anticariat ca sa avem bani de paine.Parte le-am donat bibliotecilor.Copiii mei mi-au spus ca doresc sa-si alcatuiasca ei insisi bibliotecile personale,i-am admirat si respectat.Asadar mi-a ramas numai BIBLIA.
Preocupati de sentimentul meu antiromanesc,ai mei(copii,surori,prieteni)mi-au trimis un pachet cu carti si cd-uri,incercari de a reprezenta Romania prin ceea ce are mai frumos.Pachetul a ramas mult timp nedesfacut...


Ce vina are Romania,sor-meo,ca tu ai facut alegeri in viata ta de doi lei?(Cand era foarte nervoasa,folosea in loc de doi lei cuvantul care incepe cu c si se termina cu t.)Poti da vina pe o tara intreaga ca tu nu ai stiut sa-ti conduci viata pe drumul cel bun?

Sora mea! Care m-a ajutat mereu fara sa ma inteleaga...si e foarte de pretuit acest tip de ajutor!

Una dintre cartile trimise se intituleaza "Blestemul lui Brancusi".Subtitlu:Poeti romani din diaspora.Aparuta in 2004.

Nu fac nimic altceva decat sa transcriu!


"Acesti oameni sunt inca legati de Romania"
Lucian Hetco:Diaspora romana
Suntem noi,romanii,migrantii secolului douazeci si unu? Putem vorbi despre o diaspora romana veritabila? Vor avea oare romanii o evolutie asemanatoare poporului evreu? Chiar termenul grecesc "diaspora" corespunde mai degraba cuvantului"dispersie"-o dispersie care avea la baza o cauza,o "pedeapsa",ca urmare a vinei comune.Avem si noi,romanii o "vina" comuna? Care sa fi fost ea,in afara de aceea de a nu putea fi fericiti cu adevarat in propriul nostru spatiu etnic,indiferent ca suntem in granitele Romaniei istorice sau ca suntem "ramasi" pe dinafara,in tarile limitrofe Romaniei sau in imigratie spre exemplu?
Sunt oare versurile "Desteapta-te romane" valabile doar pentru spatiul carpatic? Nu ar fi cazul sa le extindem efectul binefacator asupra natiei romane implicand si cele 9-12 milioane de romani care traiesc actualmente in afara granitelor tarii?
Cati romani suntem cu sufletul inca romani?"

Si se continua cu un scurt istoric...Cati romani suntem(eram in 2004!)plecati si unde...dar ma opresc la intrebarile de mai sus,intrebari care ard.

Acest subiect este dedicat tuturor romanilor care il citesc,plecati sau ramasi.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...