-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ce parere aveti despre Torah


de Belle la: 17/06/2004 18:40:00
modificat la: 17/06/2004 23:12:40
voteaza:
un cod bazat pe modele matematice conform caruia in Biblie ar fi fost prezise evenimente precum razboiul din golf, moartea lui JFK, cele doua razboaie mondiale, atacul de la hiroshima, primul zbor pe luna etc.

sunt o multime de sit-uri pe aceasta tema cu pareri pro si contra. nu stiam de existenta parerilor contra decat dupa ce am vrut sa aflu mai multe despre Torah in urma vizionarii unui documentar pe Discovery (care prezenta doar parerile pro).

un punct de pornire, pentru cei care nu au auzit inca de acest cod (de asemenea numit si Codul Bibliei) ar fi acest sit
http://www.thei.aust.com/torah/codehome.html
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


Codul Bibliei - de ampop la: 18/06/2004 10:08:34
Am citit cartea lui Michael Drosnin si totusi abordez problema cu un oarecare scepticism, mai degraba stiintific decat teologic. Posibilitatea de a anticipa viitorul utilizand textul biblic mi se pare mai degraba un sacrilegiu sau un fel de "voodoo" informatic. Probabilistic se pot realiza conexiuni intre literele textului pentru a obtine ceva despre care noi avem cunostinta, respectiv pentru computer sunt necesare date de input despre care noi stim deja, spre pilda "Ytzhak Rabin" , "Binjamin Netaniahu" etc. Dar sa putem defini ceva ce va avea loc peste o suta de ani sau mai mult este absolut hazardant. Datele de input vor fi aleatoare si supuse subiectivismului operatorului. Biblia poate contine teoretic toate aceste date dar maniera de criptare cred totusi ca ne scapa iar cele relevate de Drosnin par sa fie doar varful icebergului. Only G-d knows it all.
#16360 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cunostintele mele despre Tora - de alexbrie la: 18/06/2004 14:29:12
Cunostintele mele despre Torah sunt infime, spre rusinea-mi,
Ce cred ca stiu: Torah nu e un cod, ci o carte; parca in "Invazia Divina" a lui Philip K. Dick se zicea ca lumea ar fi fost creata cand Dumnezeu ar fi citit din Torah cea unica, cea universala, iar Torah omeneasca nu e decat o versiune criptata :) eventual prescurtata.

Un fim interesant, (din care nu am vazut decat jumatate) pe aceasta tema este Pi ; oarecum ca si in Pendulul lui Foucault, se comenteaza despre interpretarea subiectiva a semnelor. Cu alte cuvinte, poti gasi intelesuri ascunse in orice eveniment. Nu inseamna insa ca ele si exista. Decodificatorul e cel care le da logica si puterea, si nu neaparat forma. De-aia oamenii se duc la ghicitoare si nu isi amesteca singuri cartile sau zatul de cafea. Torah, Biblia, Apocalipsa, Nostradamus, horoscoapele nu sunt decat alte asemenea forme de divinatie.

Maybe true, maybe false. The truth lies in the eye of the beholder.
#16370 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. alexbrie - de Paianjenul la: 18/06/2004 15:41:58

"Decodificatorul e cel care le da logica si puterea, si nu neaparat forma."

- ...Exact ca si in pictura abstracta unde ARTA/TALENTUL ARTISTIC nu consta in realizarea FORMEI (care poate fi orice cacalitura haotica...), ci in INTERPRETAREA acesteia!... (si in alegerea unui TITLU suficient de sugestiv!...)...

#16375 (raspuns la: #16370) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Belle - de Little Eagle la: 19/06/2004 21:40:34
Dear sister Belle,

Am vazut acel documentar,destul de interesant totusi personal am alt crez poate mai mult adancit in gandirea indiana.
Biblia,cu toate ca e o carte cu invataturile ei specifice trecutului evreiesc de acum 2000 ani,nu ar trebui sa fie luata ca sablon,pt. ca atunci erau alte vremuri ce nu se potrivesc cu cele de azi.In plus a fost mereu schimbata ici si colo de-a lungul timpurilor.
De fapt e bine sa cunosti dar sa fii detasat,pt. ca nu -i unica carte in lume ce incearca sa spuna adevarul.A denigra orice alte credinte este o forma a ignorantei si incapatanarii umane.De aici se nasc atatea probleme in lume si razboaie,in centru zace Ego-ul uman si subiectivismul de care da dovada "afirmand"cu tarie ca religia lui e cea ...adevarata.Devine fanaticism ce poate fi la fel de bine si crestin!

E o diferenta intre religie si spiritualitate,religie au majoritatea,dar nu au spiritualitate in ei,pt. ca-s doar niste dogmatici si papagali ce repeta cuvinte si versete fara a le intelege macar.

Ce ma intereseaza pe mine ce a fost in trecut cand prezentul e altul?Coduri si citit printre randuri,insinuari,profetii,Nostradamus,Madame Blavatski,Edgar Cayce,etc.Sunt satul de prozeliti cuviosi si inecati in cuvintele bibliei,care dau citate mereu si care in fapt toti au un fel de ura in ei,sunt mereu nervosi si critica si urla la lume psalmi,eu cred ca au cu totii MARI probleme psihologice.
Sunt chiar orbiti de niste cuvinte.Au nevoie de ele pt. ca altfel sunt pierduti,nu pot trai cu ei insisi,cineva trebuie sa le spuna ce sa faca si sa creada.

Astfel de oameni sunt pierduti,nu au curaj de a fi cu ei insisi,sunt lasi,nu vad in niciunul vreun brave warrior.
Tot ce stiu ei este dogma in care traiesc,un invelis ...comfortabil,o iluzie de fapt.Sunt astfel de oameni si din cauza lor natura sufera,pt. ca ei nu pot concepe ca un copac sau animal sau pasare au suflet ca si noi.
Stii ce sunt ei? ipocrizia intruchipata.

Dar daca e vorba acum de subiectul tau,am sa-ti spun cum vede un indian lucrurile in viitorul acestei lumi,al acestei tari:
"Vor fi mari cutremure,mari surpari de pamant si uragane ce inca nu a cunoscut America.Muntii vor fi unul peste altul,pamantul se va rasuci si strange ca un covor adunind toate cladirile,fabrici,stalpi telefonici,mine ,omul alb va disparea.Dedesubtul acestui covor lumesc,o noua lume va apare,una simpla si minunata.Spiritele celor morti vor pastra aceasta noua lume,the buffalo va veni din nou,totul va fi bun si pur din nou.Nu va mai exista razboi de nici un fel.Omul alb ce va ramane ,cei multi vor pleca inapoi pe continentele lor de unde au venit,marea majoritete vor pieri.Vor ramane totusi cativa,cei mai buni in suflet si puri.Indienii le vor pune in par cate o pana si ii vor primi ca frati in noua lume,vor trai ca noi indienii.
O mare furtuna va acoperi cu ape mari America.Vestul si estul nu vor mai exista.Cei ce vor ramane,barbati si femei,isi vor da jos hainele de pe ei si vor fi goi si fara rusine,se vor renaste din pantecul bunicii noastre,pamantul.
Aceasta noua lume va trai ca acum 1000 ani in urma,in pace si fericire,fara
curent electric,fara tv,fara politicieni,vor fi cei mai fericiti.Asa este cuvantul dat de Great Spirit.Mama natura si creatia toata trebuie sa se primeneasca,sa dea jos hainele murdare ce are azi si sa puna altele curate pe ea.
Nu e vina ei ci a omului alb ce a neglijat-o si a murdarit-o si nu a ascultat plansetul ei.Este scris in Creatie sa fie asa si va fi."

Medicine Man Lame Deer

In asa ceva cred eu si sincer sa fiu Belle,as fi f. fericit in noua lume.
Nu voi raspunde nimanui zelos "credincios"in biblie,il consider un fals si un egoist,nu am nimic de-a face cu ei si psalmii lor si ecleziasti si numere etc.
Spune-mi cine esti TU cu adevarat si nu sa te ascunzi in spatele unor cifre si versete.Simt in mine de cate ori citesc vreun raspuns la vreun text si biblia e la mijloc,in acea persoana un sentiment de nervozitate si ura chiar,oare ce te face sa fii asa? Eu credeam ca daca citesti biblia si crezi in Dumnezeu esti o fire blanda,intelegatoare si inteleapta,nicidecum nervosi si pusi pe critici si mereu porniti pe atacuri si propaganda.
Aveti grija,ati putea fi primii ce vor dispare in marile calamitati.

Pe curand my darling Belle,
Love&peace,
Ozzy(Little Eagle Who Cries)

#16431 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru cei interesati... - de LMC la: 22/06/2004 01:57:16
Daca cineva este interesat sa afle mai multe in referinta cu acest Cod al Bibliei va sugerez o carte "Signature of God" scrisa de Grant R. Jeffrey. Nu stiu daca sint exemplare in Romaneste, dar pentru cei care citesc Engleza este o carte foarte interesanta care poate sa va explice mai mult despre acest cod.

Personal eu cred ca Biblia a fost scrisa cu scopul de a indruma omul pe calea lui Dumnezeu, sau mai bine zis pe calea cea mai sigura. Daca cineva o citeste nu poate sa nege acest lucru, dar de cele mai multe ori se intimpla ca cei care nu o citesc o considera ca pe o carte care nu trebuie citita. Un lucru clar care am observat a fost cum toate cele scrise in Biblie au fost si continuie sa fie adeverite.

Un shortcut interesant al cartii care am mentionat-o este aici http://www.grantjeffrey.com
#16555 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
BELLE - de DIDINA la: 28/01/2006 22:40:40
Cred ca am vazut si eu emisiunea la care te referi; nu am citit cartea lui Drosnin; nu sint programator dar ceea ce eu intleg este cam asa: in ori ce carte daca iti propui o varietate de scheme sau modele care sa iti gaseasca cuvinte ca jfk, sadam , hirosima, e probabil o buna sansa ca vei gasi o parte din ele si daca observi toate se refera la evenimente trecute pe care le cauti in mod intentionat si la o adica poti sa gasesti si altele pe care nu le-ai anticipat dar care iti sint deja cunoscute; daca ar fi vorba sa gasesti fapte care inca nu s-au intimplat te vei lega de cuvinte care reprezinta fenomene generice pe care le poti anticipa din experienta omenirii de pina acum :razboaie, uragane, inundatii, dezastre..E doar o speculatie
#102696 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anti code - de donquijote la: 29/01/2006 12:39:46
'descoperitorul' asa zisului cod se pare ca a produs si popularizat teoria lui cu buna credinta, sustinand printre altele ca e valabila numai pentru versiunea ebraica a VT . mai tarziu, dupa ce s-au corectat niste bug-uri (sau 'features' cum le place programatorilor sa sustina :)), algoritmul a fost aplicat cu succes si la versiunea in engleza a VT-ului, a NT-ului, a NT-ului in diferite limbi, inclusiv coreeana, apoi la 'razboi si pace', 'moby dick', etc. cercetari stiintifice ulterioare (facute de matematicieni) au demonstrat ca teoria se bazeaza pe statistica si e valabila pentru orice carte in orice limba care are peste un anumit numar de cuvinte. daca cartea e mai scurta, numarul mesajelor e mai restrans.
http://skepdic.com/bibcode.html .
http://cs.anu.edu.au/~bdm/dilugim/torah.html .
http://www.pfo.org/biblcode.htm .
bagati de seama ca unele dintre articole au fost scrise inainte de 2000, anul 2000 fiind 'prezis' ca apocaliptic de catre autorul codului (aparut prin 95).
#102771 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Belle - de picky la: 29/01/2006 19:28:21
Adrian Fuchs :

In linii mari Torah-ul este Vechiul testament.
Interesante sunt insa comentariile si interpretarile ... clericilor mozaici !
Codurile speciale de citire si interpretare si prezicerile ascunse in text, sunt speculatii si bazaconii !!!
#102777 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...